|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   S čim ste ve začele?
26.3.2006 4:40:16   
Anonimen
Tem o začetku uvajanje goste hrane je na tem forumu nešteto. Kaj se sme, česa se ne sme, kdaj se lahko, kdaj ne. Ves forum je pravzaprav namenjen temu.
Mene pa zanima samo, če lahko poveste, s katero gosto hrano ste začele pri svojih otrocih, ne glede na to, koliko so bili stari in koliko so je pojedli in kakšno je mnenje o primernosti te hrane?
Hvala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: S čim ste ve začele?
26.3.2006 8:16:08   
ninaklara
Živjo!
No,jaz sem tako pri prvi,kot sedaj tudi pri drugi hčerki začela pri 4m.Najprej sem ji dala za probat malo jabolčnega sokca,potem korenčkovega(vsakega tri dni),potem pa sem ji skuhala pol jabolka.Probala je že tudi malo hruške,pa korenčka.Zdaj je stara skoraj 5 m i n po malem poskušava.Zaenkrat poje po nekaj žličk,dam ji pa pred dopoldanskim obrokom(okrog 11).Najprej ji dam za pokusit malo kašice,potem pa naprej mleko.Poje pa okrog 180ml/ mleka naobrok.Ima jih pa pet na dan.Ker takrat,ko ji dam kaj na žličko,je potem razdražena in jo je treba nahraniti naprejuser posted image Upam,da sem ti kaj pomagala.Vem,da bi mogoče lahko še počakala,toda tako sem se odločila.Lep dan!user posted image

LJUBEZEN NI ROŽA KI OVENI

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.3.2006 8:17:54   
Marogica
JAz sem začela z nekaj žličkami jabolčnega soka bolj za okus, kot pa obrok, nadaljevala z drugimi sokovi, gostimi, nato 2-3 žličke banane, nato banane z jabolkom. Torej samo z sadjem. Zelenjavo sem začela uporabljati po ca. 1 mesecu uvajanja z gosto hrano, mislim, da je bila cvetača.
Primernost ali ne? Ne vem, sem se držala tega, kar je pisalo v knjigah in pediatrinje, nato pa po tem, kar je otrok rad jedel oz. mu je bilo všeč.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.3.2006 8:19:43   
lelaval
Jaz sem začela z jabolkom oz. jabolčno kašico - kupljeno. Potem pa z banano. Sem 6 mesecev samo dojila. Pediatri tudi priporočajo za začetek jabolko, pa hruško, banano. Vsaj meni je v posvetovalnici. Izogibaj pa se od začetka agrumov, jagod - zaradi morebitnih alergij.
Prvima dvema pa sem že po 3 mesecih začela dodajat.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.3.2006 8:20:20   
tincci
Enako kot Ninaklara. Stari smo skoraj 5m in do zdaj je jabolko, korenček in občasno banano (je ne mara preveč) čez dan, če pa ji ni, pa dobi popoldan riževo kašico na žličko.

Svežega jabolka ji pa ne dajem, ker jo že sokec napenja.

(odgovor članu ninaklara)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.3.2006 8:39:58   
Dejča
Z bučkami - pri 6 mesecih, prej sem jo le dojila. Smo ji pa včasih že prej dali malo banane ali jabolka za oblizniti user posted image .

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.3.2006 10:01:37   
Grascakinja
Kuhano jabolko, riževa kašica.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.3.2006 10:17:40   
sabinke
Jabolčni in korenčkov sok. Najprej vsak posebej, potem skupaj. Doma stisnjen skozi gazo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.3.2006 10:30:39   
tulip
Pri 4 mes, začeli z riževo kašico na mojem mleku in naribanim jabolkom, potem pa do 6 mes uvajali bolj za okus korenček, bučke, brokoli, hruško, cvetačo, banano, rdečo peso, krompir, janež - to pomeni do 3 čajne žličke dopoldan, ob polnem dojenju do 6 mes.
Reakcij ni bilo, le hruška ga je napenjala in je zeleno kakal, zato je takrat nisem več dala.
Pri 6mes smo naredili prvi samostojen obrok, ki je zamenjal eno dojenje in sicer opoldansko.

(odgovor članu sabinke)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.3.2006 13:28:12   
Anonimen
pri 4 mesecih.Pojel je še preveč user posted image
korenček,jabolka,banane,riž,hruške,malo bučk,testenine,piščanca,purana,pri 6 mesecih že govedino itd..

(odgovor članu tulip)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
26.3.2006 17:13:17   
2ursae
pri 5,5 mesecih s sokcom, en teden jabolčnega in en teden korenčkovega. Pri 6. mesecih sem začela z zelenjavnimi kašicami, najprej en teden bučkine, zdaj smo pa na brokoliju, na obzorju sta pa še krompirček in korenček.
Dam mu pred dopoldanskim podojem, poje par žličk (je imel bučke raje kot brokoli) in se še doji. Nameravam pa počasi dodat še popoldanski sokec.
Vse naredim doma, tako sokec kot kašice.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.3.2006 20:33:09   
soncek&luna
zacela pri 3,5 z dodajanjem rizevih kosmicev v 'vecerno mleko'... pri 4m zacela s korenckom in jabolkom, samo po par zlick... zdaj pri 5m pa v bistvu ze vse je, sicer kupljene kasice - kar je pac primerno za to starost, ima pa ze dva obroka goste hrane, opoldan zelenjavo, popoldan pa sadno kasico z rizkom + vsakic potem se malo mleka cez... doma narejeno ima rad samo krompirjev pire s kolerabo in jabolko s korenckom - za ostalo se se trudim narest pravo 'mesanico' user posted image .. zvecer pa se vedno dobi mleko zgosceno z rizevimi kosmici ali pa zdaj sem zacela namesto kosmicev dajati piskotek v mleko

Mami, pika moja!

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.3.2006 20:35:42   
Anonimen
Korenčkov sok in pesin sok, vse doma stisnjeno.

(odgovor članu soncek&luna)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
26.3.2006 23:07:48   
sovica3
Bebijeva riževa kašica brez glutena z banano ali slivami v večerni obrok iz 50 ml mleka, ostalo pa mleko po flaški (sama na žalost nisem imela dovolj mleka). Potem zelenjavne kašice (krompir, korenje, bučke, koleraba, cvetača... - postopno, vedno pa zraven krompirček), potem sadne kašice (jabolko, banana, hruška...) pa k zelenjavnemu obroku meso (piščanček)... Imam srečo, da rada jé... Sedaj z roko že fino kruh (skorjico ali žemljico) pogloda (ima že 8 zobkov) ali pa bebi piškot... Faca je, ni kaj!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.