|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako in kdaj se odločiti za kakšno novo vrsto...
23.3.2006 13:15:50   
andrejalj
Saj vem, da ne bom dobila tu odgovora, ker bi trenutno samo rada izrazila mnenje ali pa odprla polemiko na to uvajanje goste hrane.
V literaturi berem kaj je prav in kaj ni, pediatri pravijo nekaj drugega, praksa je pojem zase, sedaj pa celo opazam, da se tudi nasveti pediatrov med seboj razlikujejo, tudi literatura je zelo varljiva, praksa je pa konec koncev samo ena. Sama sem 'komplicirala' (ce pa so tako rekli) pri vsem in se sedaj kompliciram, ker me skrbi slanost jedi, naravne sestavine, manj-nič sladkorja, mesa ne, maščobe skoraj nič, kravje mleko po 1 letu, žita in gluten po 8.mesecu, jajce ne, ribe ne, paradižnik alergen, testenine gluten, kuham na mleku skoraj nic, ker se na adaptiranem vse prismodi,...itd itd.... in tako ostane polenta, kuhano sadje, riževi kosmiči, kuhana zelenjava s krompirjem brez masla (sem opazila da kar zabelite z maslom),.... s tem, da po svežem sadju (banane in jabolka) dobi 'opekline' okoli ust, kjer se ga sadez dotakne s tem, da ko kaka je se po riti ves ozgan in dobimo 'plenicni izpuscaj'. Oboje zelo tezko odpravimo.
Otrocek je star 7 mesecev, jedel bi, pa smo se vedno kar na mleku (adaptiranem).
Torej kako in kaj?
Saj vem, naucila se bom cez prakso, ceprav tvegam, da fase celiakijo, alergijo na doloceno hrano, se vec ozganin zaradi hrane, oboleli ledvici in seveda slabe temelje za naprej za popotnico. Torej???

Kaj hudica oz. kako naprej, kaj je najbolje? user posted image

Moja praksa pa s pozitivnimi mislimi v prihodnost kajne!? user posted image  Pa da vidim, ce mi bo uspelo.

Pa lep dan se naprej!

ps: sem mu par dni nazaj dala za okusati krompirjevo solato s salotko in bucnim oljem- je jedel kot za stavo (kolicinsko malo, seveda).

andrejalj
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako in kdaj se odločiti za kakšno novo v...
23.3.2006 13:29:52   
Andra
Jaz osebno mislim, da če preveč kompliciraš, kaj kmalu zmanjka idej za kuhanje. Skoraj v vsakem živilu se najde nekaj, kar ni primerno za naše malčke.
Jaz sem svojima dvema vedno pripravljala okusno hrano, se pravi, da sem solila, sladkala, dodala vageto..., kjer je bilo potrebno, da sem izboljšala okus. Da se razumemo, je bilo to vedno v zelo malih količinah, brez pretiravanja. Pire krompir sem vedno naredila  z maslom in dodala nekaj alpskega mleka. Izogibala sem se samo sadju, ki rado povzroča alergijo (kivi, breskve in jagode). Od mesa sem dajala predvsem piščanca, purana in govedino, svinjine in rib do enega leta ne. Jajčka sem uporabljala, kot zakuho v juhico ali će sem naredila "prežganko".
Moj moto je, da otrok mora spoznavat po malem vse okuse, ker še tako naredijo selekcijo in določenih stvari ne marajo. Če jim pa že na začetku narediš bolj slabo izbiro, potem pa sploh ni čudno, da skoraj nič ne jejo in potem  mamice jamrajo, kako neješče otroke imajo.
Upam, da sem ti kaj pomagala....

(odgovor članu andrejalj)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.3.2006 13:35:05   
Mala Vita
Ja, to je res problemuser posted image Sploh na začetku uvajanja. Eni pediatri pravijo tako, drugi tako, v literaturi spet drugače. Midve sva začeli s sadjem - jabolke, banane, hruške. Pri zelenjavi se je pa seveda zataknilo. Seveda sem začela z čisto navadnimi zelenjavnimi kašicami. Skuhaš cvetačo ali korenček ali bilokaj in to seveda nič ne soliš in naj bi bilo brez vsakih dodatkov. Ko sem poskusila zmiksano neslano zelenjavo mi je šlo kar goruser posted image Pa kako naj potem to je moja mala? Ni šans....Zdaj ji pa lepo naredim pire krompirček (vodo kjer se kuha krompirček rahlo osolim), dodam malo kisle smetane in masla. Pa ni več nobenega problema. Tako zdaj vso zelenjavo pripravim z dodatki. In pri 5.5 mesecih že je dost - banana, jabolka, hruška,melona, krompirček, bučke,cvetačo, polento, rižek.....Mislim, da tud dojenček ve kaj je dobrouser posted image

LP

Neposredna povezava do sporočila: 3
23.3.2006 13:45:42   
kati*
jaz pa menim, da moramo predvsem svojega otroka poslušati in opazovati ter prilagoditi kdaj in kaj predvsem njegovim potrebam (pa seveda z zdravo pametjo), saj so si otroci takooo različni in zato vsi "strokovni" nasveti so pač pravilni in pač veljajo za različne otroke user posted image .

lp, K

(odgovor članu Mala Vita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.3.2006 16:11:46   
bskrle
Čakaj čakaj, zakaj ne mesa, zakaj ne rumenjaka, zakaj ne masla?!
Kot vem banane zapirajo in je praktično nemogoče, da po banani zelo kaka.
Meni ni jasno.

Polemiko potem odpirati je brez veze.
Če boš imela otroka v vrtcu, saj te bo kap, ko boš videla, kaj vse že pri 11 mesecih jedo.

Neposredna povezava do sporočila: 5
23.3.2006 18:38:32   
muha1
Mi smo stari 8 mesecev in pol pa jemo vse!! Od tega ji ne dam edino luščen fižol in jagode. Če se sedaj ne bo navadila na vsakodnevno prehrano, kaj pa bo jedla v vrtcu, kot je že rekla bskrle. Tisto kar skuham za nas je tudi naša tamala. Danes je recimo jedla paprikaš, makarone in zeleno solato, pa veš, kako je mazala!

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.3.2006 20:25:48   
tulip
1. Celiakije ne fašeš, jo imaš ali ne, hrana samo izzove reakcijo
2. Poslušaj svojega otroka in poskusi, malo kompliciraj, a ne preveč
3. Če ni nagnjen k alergiji, otroku lahko daš pri 7 mes rumenjak, testenine absolutno, riž, meso- najprej purana ali piščanca, kasneje teletino on še kasneje govedino...vidiš sproti kako prenaša, pa polento, kuskus, gres, jogurte, skuto, sir, marsikaj
4. Uvajaj po malo in opazuj reakcijo, če je ni, kar pogumno z žlico!
5.user posted image

(odgovor članu muha1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.3.2006 21:47:17   
darja.grm
Se pridružujem vsemui povedanemu, bi pa še dodala. moj mmož ima celiakijo in sem nŠO PEDIATRINJO VPRAŠALA kako je zdaj s tem in mi je povedala, da če ne bom dajala normalne hrane po 6 mesecu in bom komplicirala in ne vem kaj , potem ne bomo mogli ugotoviti pri enem letu če je kakšna mmožnost da otroka to dobita.Torej čim manj kompliciraj, hrana mora biti okusna,m kajti tudi ti rada ješ okusno, po moje že, seveda v mejah normale.Predsvem pa opazuj otroka kako reagira na kakšno stvar.mi smo sedaj stari 9 mesecev in pol in vse jemo.Pa še to noben drug ti ne more povedat kaj je prav iin kaj ne, to boš ugotovila sama ko boš začela s hrano.

carpe diem

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Katero ime vam je bolj vseč ?
jagooda

Katero ime vam je bolj vseč?

Klemen (25%)

Luka (41%)

Nejc (34%)

Število vseh glasov: 266

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!