andrejalj
|
Saj vem, da ne bom dobila tu odgovora, ker bi trenutno samo rada izrazila mnenje ali pa odprla polemiko na to uvajanje goste hrane. V literaturi berem kaj je prav in kaj ni, pediatri pravijo nekaj drugega, praksa je pojem zase, sedaj pa celo opazam, da se tudi nasveti pediatrov med seboj razlikujejo, tudi literatura je zelo varljiva, praksa je pa konec koncev samo ena. Sama sem 'komplicirala' (ce pa so tako rekli) pri vsem in se sedaj kompliciram, ker me skrbi slanost jedi, naravne sestavine, manj-nič sladkorja, mesa ne, maščobe skoraj nič, kravje mleko po 1 letu, žita in gluten po 8.mesecu, jajce ne, ribe ne, paradižnik alergen, testenine gluten, kuham na mleku skoraj nic, ker se na adaptiranem vse prismodi,...itd itd.... in tako ostane polenta, kuhano sadje, riževi kosmiči, kuhana zelenjava s krompirjem brez masla (sem opazila da kar zabelite z maslom),.... s tem, da po svežem sadju (banane in jabolka) dobi 'opekline' okoli ust, kjer se ga sadez dotakne s tem, da ko kaka je se po riti ves ozgan in dobimo 'plenicni izpuscaj'. Oboje zelo tezko odpravimo. Otrocek je star 7 mesecev, jedel bi, pa smo se vedno kar na mleku (adaptiranem). Torej kako in kaj? Saj vem, naucila se bom cez prakso, ceprav tvegam, da fase celiakijo, alergijo na doloceno hrano, se vec ozganin zaradi hrane, oboleli ledvici in seveda slabe temelje za naprej za popotnico. Torej??? Kaj hudica oz. kako naprej, kaj je najbolje? Moja praksa pa s pozitivnimi mislimi v prihodnost kajne!? Pa da vidim, ce mi bo uspelo. Pa lep dan se naprej! ps: sem mu par dni nazaj dala za okusati krompirjevo solato s salotko in bucnim oljem- je jedel kot za stavo (kolicinsko malo, seveda). andrejalj
|