|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bolniška in kontrola komisije!
28.3.2006 19:45:29   
Naja30
Mene pa zanima, kako je s tem če si na naslovu, kjer živiš, prijavljen začasno, stalno pa v drugem kraju. user posted image

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 26
29.3.2006 10:59:07   
zaliga
Nisi sicer dobro zastavila vprašanje, a ti bom vseeno odgovorila!
Če si v bolniški več kot 30 dni in imaš prijavljeno začasno prebivališče ( se ti izpiše na zdravstveni kartici??), ti pridejo v kontrolo na ta naslov!! Seveda, če ti pridejo!
Če pa naslova nimaš prijavljenega, pol pa te obiščejo na stalnem naslovu!
jaz sem si tud prav zaradi komisije morala uredit začasno prebivališče! Sicer nič ne stane, a ker sem podnajemnica sem pač morala lastnico pregovorit!
Vso srečo!!

Vsak dan za nas sije sonček, pa čeprav dežuje...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 27
30.3.2006 11:50:29   
Alisa
Jaz imam stalno bivališče v Trbovljah in sem morala po odločbo hodit v Trbovlje iskat, ker so jo pošiljali na stalno bivališče. Zdaj pa sem se začasno prijavila na začasno bivališče v Lj. in dobim odločbo od komisije sem v Lj. Začasno bivališče  prijaviš na občini kje živiš je pa brezplačno in velja eno leto.

(odgovor članu zaliga)
Neposredna povezava do sporočila: 28
30.3.2006 11:55:33   
Anonimen
Jaz sem tudi na bolniški, sem v 19 tednu nosečnosti, delam v bolnici, tko da si ne zamišlajm kako bi noseča z trebuhom tam vzdigovala nepokretne, poleg tega je vedno problem z kadrom, vedno nas je premalo, noben te ne šljivi če si noseča, drgač sem na bolniški zaradi prezgodnjega poroda, ki sem ga imela prvič, imela sem tudi preeklampsijo in sem po operaciji  ogromnega septuma maternice.Ko gledam nekatere sodelavke, ki se dobesedno mučijo noseče, vmes začnejo tud krvavet, pa še vedno delajo naprej, zakaj , ZARADI DENARJA, prokleti denar, a je vredno delat pod stresom in se vse prenaša na še nerojenega otročka, revček.Zanima me tudi a bi bile raje na bolniški in čuvale svoje nerojene angelčke, se posvečale nosečnosti ,kot v službi, če bi dobile enako vsoto denarja, me prav zanima.In žal je tako da jih veliko dela ZARADI DENARJA, ker ne vem kateri paše hodit v stresno službo, se vozit in še zgodaj vstajat , posebej tam nekje pred porodniško, roko na srce, tukaj ne mislim vseh, ampak tiste, ki bi absolutno lahko bile opravičeno na bolniški.Jaz bi naredila vse, samo da bo moje dete zdravo, pa dobim bolniške zelo zelo malo proti ostalim nosečkam-kolegicam ki z trebuhi dvigujejo, delajo med nalezljivimi boleznimi in še prenašajo vsakdanji napor, stres in še vozijo se po 100 km, bruhajo na službenih wc-jih, vse za voljo 100 tisočakov.Ne bi si mogla oprostit, da bi kljub vsemu hodila vseeno v službo, pa da se mi kaj naredi, posebej če bi bilo z otrokom kaj narobe.Že itak, če se čuvaš je velikokrat kaj.Pa še nekaj sem pozabila povedat, nosečke v bolniški, ki smete samo do zdravnika, imate tudi pravico da greste 2 krat na dan po 1 uro ven, preverjeno, to pa zavod nikol ne omeni, omenja le dolžnosti.Lepo in uspešno nosečnost vsem, predvsem pa zdrave otročke.Pozdravček vsem.

(odgovor članu zaliga)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
30.3.2006 17:43:35   
saratanja
Hola!

Moram priznati, da jaz ne razumem žensk, ki si želijo na bolniško. user posted image
Po desetih letih delovne dobe, sem prvič na bolniški. Me je ginekolog kar resno prestrašil in sem šest tednov lepo pridno ležala. Vse kar je bilo gibanja je bilo od postelje do kavča, nekaj minimalnega po kuhinji..... pa seveda okoli zdravnikov. Toda če ti grozi prezgodnji porod pač ubogaš.... Samo tako malodušno in pesimistično se še nisem počutila v življenju. Veliko raje bi hodila v službo in uživala v svobodi. Lažnje in štiri stene okoli mene ras ni nek užitek...mogoče dan dvauser posted image

Priznam, moti me, da se preveč  izkorišča bolniško. Pri tem ne gre za nič osebnega, saj bi jim privoščila, če se znajdejo, le da zaradi takih nastradajo tisti, ki bolniško res potrebujejo.  Seveda je državna blagajna vedno tanjša in iz tega razloga tudi pogovori, da bojo zmanjšali bolniška nadomestila....... sicer pa bo to vsaka takoj občutila, ko bo dobila samo 70% plače, ko bo doma na bolniški zaradi bolnega otroka....pa takrat ne bo razmišljanja o sprehodih, potovanjih na morje in podobnem.

A ja, pa jaz tudi še vedno nisem dobila odločbe komisije, čeprav gre pri meni samo za dva dni.... ker sem si večji del časa pisala kar dopust.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
30.3.2006 20:24:58   
Naja30
Saratanja, na žalost res obstajajo tudi take, ki si želijo svojo user posted image  preživeti na bolniški. Je pa tudi druga plat, da marsikatera služba postane "težka" šele takrat, ko ženska zanosi. Marsikatera služba ima na enkrat toliko bremen, ki jih je treba vsakodnevno dvigovati... kot npr. prehodnica pred tabo in še mnogo podobnih primerov. Jaz npr. delam v vrtcu in bi zelo rada čim dlje časa delala, ker sem že bila v svoji prvi user posted image  en mesec doma in vem, kako je. Vem pa tudi, da kot je rekla anonimna, nobem denar ni vreden tega, da ne bi zavarovala svojo pikico. nekatere se tako trudimo za svoje user posted image , da jih sploh "naredimo" in da se "obdržijo" potem pa naj  se matram in se kasneje tolčem po glavi, če bo kaj narobe? In mislite, da mi bo sploh kdo hvaležen za to? Rekli bodo, kaj ti je pa bilo tega treba?!

Mislim, da je bolniška stvar vsake posameznice. Ne vem, kaj imate nekatere toliko proti user posted image  ki so na bolniški. Res, da se pogovarjajo, da bodo še zmanjšali nadomestila za bolniško, pa ne zaradi nosečnic! Še toliko drugih ljudi je, ki izkoriščajo bolniški staž za brez veze. Tako da malo bolj široko poglejte na vse skupaj.

(odgovor članu saratanja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
30.3.2006 20:32:57   
stuhica
Pa še moje mnenje!

Imela sem 2x IMN odstanitev jajcevoda..,Trudiva se že vrsto let sem bila že res pravi fosil.. No in nam aje uspelo. Sem na bolniški od božiča lani ( bruhuhu, manjše krvavitve, bolečine itd...)Če bi bila popolnoma zdrava ne rečem bi z veseljem hodila v službo tm nekje do 6 mesca nosečnosti al pa do 7., Sej tud zdej včasih pogrešam službo... (iskreno le redkokdaj če pomislim na šefa user posted image  in stres, nerazumevanje žensk kot nosečnic itd.. )

Mam pa celo štalo zdej s komisjo ki zahteva nove dokumenta.. Sploh ne vem al mi bodo za ta teden nazaj dali bolniško al bom mogla vzet dopust.. V glavnem  moja zdravnica bo poslal novo dokumetacijo na komisjo...prej je pa prepozno poslal, tko da je ona kriva ker je čakala da je šla čez rok in ni poslal dokumentov pred rokom izteka ja vem mal je čudna!!!user posted image user posted image user posted image  
Iz službe so me nenehno klicali zakaj še nimam odločbe, ja ne vem pa č nimam jo in jo tud do drugega tedna še najbrž nam imela ampak se sploh ne mislim več sekirat., če državni uslužbenci na zavodu ne pošljejo dokumenta kaj naj nardim naj se obesm user posted image user posted image user posted image  Sej sem ful besna ampak mi že čist dol visi vse kar bo pa bo ne bom zdej stem obremenjevala svojo  pikico user posted image  in sekirala sebe.

Mogoče se bolniške res preveč koristijo, čeprav jaz sem še vedno mnenja;da če hodiš v službo zarad denarja sorry punce ni vse v denarju.... da tisti denar ne odtehta tvojega ali otrokovega zdravja!!!!

To bi bilo od mene!Lep pozdrav!

(odgovor članu saratanja)
Neposredna povezava do sporočila: 32
31.3.2006 13:06:26   
Tia27
Stuhica vsaka čast!Se podpišem pod tvoje sporočilo.Naj se vprašajo tiste ki hodijo visoko noseče v službo, ki bi lahko šle na bolniško zakaj gredo,a mogoče zato  ker je tolk luštn delat z trebuhom in vsemi nosečniškimi težavami in potem imajo tolk za povedat za nosečnice ki so na bolniški, ni vreden denar, niti najmanj proti zdravemu otroku, nosečnosti niso več takšne kot so bile včasih, skoraj vsaka ima nekaj, in vredno se je čuvat, pa , ne bi se upala komentirat kao jaz pa hodim noseča, pridna v službo, kaj jamrate one ko ste na bolniški, raje bi počakala da rodim zdravega otroka, pol bi komentirala kako mi ni nič blo hudega.Videla sem veliko otrok, preveč bolanih otročkov in bi dala vse na svetu in naredila vse kar mi reče zdravnik, sam da bi rodila zdravega otročka, enostavno se tudi jaz bojim, in seveda bi si tudi jaz očitala, če bi bilo kaj narobe, da se nisem pazila.

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 33
31.3.2006 14:47:54   
Lu
IZVIRNO SPOROČILO: MINEJA

Jaz nisem v bolniški zaradi težav v nosečnosti, ampak zaradi službe, ....
  Samo zanima me kakšno službo imaš?

Mene je pa dala samo za 4 urce na bolniško. Pa sem ji fajn jamrala pa nič user posted image  Zdaj bom 1 mesec tako potem bomo pa videli. Mi je rekla, da že vrabci na veji čivkajo o teh bolniškah. 

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 34
31.3.2006 18:15:31   
Dashenka
Uf, tako razmišljanje pa me vedno razkuri.

Normalno, da nosečnica s kolikor toliko resno diagnozo ostane doma na bolniški in počiva.
Vendar se taki nosečnici ne plete po glavi kdaj jo bo obiskala komisija, kako naj gre na morje, smučat, po nakupih itd. Niti ne jamra kot nek Kalimero, da ji je komisija predpisala, da more naslednjih nekaj mesecev čepet doma med štirimi stenami.

Nosečnica, ki je bolniški  zaradi "rizične nosečnosti" in se ne more sprijaznit s tem, da bo zato morala eno leto izpustit dopust na mediteranskih otokih oz. pohajkovanje po po okoliških hribčkih in gričkih, nosečnica, ki v isti sapi zatrjuje, da ji nič ne manjka, da se počuti dobro, je za moje pojme ena navadna simulantka, ki neupravičeno izkorišča zdravstveni sistem.

Naj ti še odgovorim, zakaj ene nosečnice do konca - z ogromnimi trebuhi hodijo v službo.
Res smo bile zadnje čase bolj v manjšini kot ne (prejšnje leto je bilo od 17000 nosečnic kar 12000 bilo na bolniški user posted image ), vendar nas je (morda na tvoje veliko presenečenje) kar nekaj takih, ki:
- nosečnost jemljemo za normalno in ne bolezensko stanje
- službe ne jemljemo kot le vir zaslužka za preživetje
- hodimo v službo z veseljem
- smo v delu, ki ga opravljamo uspešne
- službo ne jemljemo kot nujno zlo in na vsakem koraku ne iščemo razlogov, kako se ji izogniti

Bolj smešne izjave, kot je ta, da danes nosečnosti niso več take kot so bile včasih pa že dolgo časa nisem slušala.

Nosečnosti so prav tako kot so bile, samo nosečnice so danes bolj razvajene in zjamrane kot so bile kdajkoli.

S tem, ko namesto, da hodiš v službo, posedaš po kofetih, pa k uspešni donositvi zdravega otročka pač ne ne prispevaš popolnoma nič.

IZVIRNO SPOROČILO: Tia27

Stuhica vsaka čast!Se podpišem pod tvoje sporočilo.Naj se vprašajo tiste ki hodijo visoko noseče v službo, ki bi lahko šle na bolniško zakaj gredo,a mogoče zato  ker je tolk luštn delat z trebuhom in vsemi nosečniškimi težavami in potem imajo tolk za povedat za nosečnice ki so na bolniški, ni vreden denar, niti najmanj proti zdravemu otroku, nosečnosti niso več takšne kot so bile včasih, skoraj vsaka ima nekaj, in vredno se je čuvat, pa , ne bi se upala komentirat kao jaz pa hodim noseča, pridna v službo, kaj jamrate one ko ste na bolniški, raje bi počakala da rodim zdravega otroka, pol bi komentirala kako mi ni nič blo hudega.Videla sem veliko otrok, preveč bolanih otročkov in bi dala vse na svetu in naredila vse kar mi reče zdravnik, sam da bi rodila zdravega otročka, enostavno se tudi jaz bojim, in seveda bi si tudi jaz očitala, če bi bilo kaj narobe, da se nisem pazila.

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 35
31.3.2006 18:51:06   
kapesanta
Dashenka - se popolnoma strinjam s tabo.
Tudi jaz uživam v svojem delu in me pri opravljanju le tega trebušček nič ne ovira. Mi še na kraj pameti ne pade, da bi ostala doma in se smilila sama sebi. Bi pa takoj ostala doma, če bi se pokazalo, da bi bilo zaradi bebike boljše če bi doma počivala - ampak potem bi tudi POČIVALA, ne pa se sprehajala naokrog.

Pozdravček vsem, ki čakate na user posted image .

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
31.3.2006 19:23:02   
JANJAA
Vse je odvisno od tega kakšno delo v službi opravljaš. Če si naprimer v pisarni verjetno res ni nevarnosti da bi bilo karkoli narobe - tudi sama sem delala tam. Glede na to da pa sedaj delam v vrtcu pa je vse čisto drugače. Da si izpostavljen vsem možnim boleznim, imaš v skupini tri hiperaktivne otroke in otroka s posebnimi potrebami, ki je povrhu vsega še agresiven, da se stalno sklanjaš, sediš na majhnih stolih... Ne vem - lahko si čisto zdrav in se sicer počutiš odlično si verjetno v nosečnosti že po pol službe čisto izčrpan. Preverjeno. Ko sem samo prišla v igralnico in bila postavljena pred dejstvo da moram razdeliti cca. 20 obrokov hrane se mi je že vse obračalo in sem hitela proti stranišču. Da ne govorim ko je bilo potrebno po počitku pospravljati ležalnike - kakšne bolečine v križu. Sedaj ko sem doma na bolniški se počutim odlično in nebi bilo nobenih ovir da bi šla na morje, dopust...

Stvar posamezne službe.

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 37
31.3.2006 19:36:47   
Naja30
Se strinjam z Janjaa! Kako nekatere začnete udrihat takoj po drugih, da samo izkoriščajo bolniško! Pa ste se vprašale, če imamo nekatere res takšne službe (npr. vrtec), kjer si, kot je moja predhodnica napisala, že na pol službe čisto paf?? Pa kjer grozijo različne bolezni? In kjer je veliko fizičnega dela. Vse to pa ne pomeni, da ne bi mogla it na morje. Ne razumete tega? Jaz imam tudi zelo rada svoje delo, svojega nerojenega user posted image  pa še bolj.

(odgovor članu JANJAA)
Neposredna povezava do sporočila: 38
3.4.2006 10:49:40   
Tia27
Dashenka kako je tebi lepo, ko pač nisi imela nobenih težav, pa še službo imaš čudovito,pa še otroke zdrave ene pač nimamo takšne sreče v življnju, imamo otroke s posebnimi potrebami, pa še visoko rizično nosečnost, ko samo  čakaš a bo plod živ do naslednjega uz-ja.Želim ti še veliko lepih trenutkov in ostani tako srečna kot si.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

TAŠČA
nataly33

Ali se razumete s taščo?

DA (69%)

NE (31%)

Število vseh glasov: 139

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!