Dashenka
|
Uf, tako razmišljanje pa me vedno razkuri. Normalno, da nosečnica s kolikor toliko resno diagnozo ostane doma na bolniški in počiva. Vendar se taki nosečnici ne plete po glavi kdaj jo bo obiskala komisija, kako naj gre na morje, smučat, po nakupih itd. Niti ne jamra kot nek Kalimero, da ji je komisija predpisala, da more naslednjih nekaj mesecev čepet doma med štirimi stenami. Nosečnica, ki je bolniški zaradi "rizične nosečnosti" in se ne more sprijaznit s tem, da bo zato morala eno leto izpustit dopust na mediteranskih otokih oz. pohajkovanje po po okoliških hribčkih in gričkih, nosečnica, ki v isti sapi zatrjuje, da ji nič ne manjka, da se počuti dobro, je za moje pojme ena navadna simulantka, ki neupravičeno izkorišča zdravstveni sistem. Naj ti še odgovorim, zakaj ene nosečnice do konca - z ogromnimi trebuhi hodijo v službo. Res smo bile zadnje čase bolj v manjšini kot ne (prejšnje leto je bilo od 17000 nosečnic kar 12000 bilo na bolniški ), vendar nas je (morda na tvoje veliko presenečenje) kar nekaj takih, ki: - nosečnost jemljemo za normalno in ne bolezensko stanje - službe ne jemljemo kot le vir zaslužka za preživetje - hodimo v službo z veseljem - smo v delu, ki ga opravljamo uspešne - službo ne jemljemo kot nujno zlo in na vsakem koraku ne iščemo razlogov, kako se ji izogniti Bolj smešne izjave, kot je ta, da danes nosečnosti niso več take kot so bile včasih pa že dolgo časa nisem slušala. Nosečnosti so prav tako kot so bile, samo nosečnice so danes bolj razvajene in zjamrane kot so bile kdajkoli. S tem, ko namesto, da hodiš v službo, posedaš po kofetih, pa k uspešni donositvi zdravega otročka pač ne ne prispevaš popolnoma nič. IZVIRNO SPOROČILO: Tia27 Stuhica vsaka čast!Se podpišem pod tvoje sporočilo.Naj se vprašajo tiste ki hodijo visoko noseče v službo, ki bi lahko šle na bolniško zakaj gredo,a mogoče zato ker je tolk luštn delat z trebuhom in vsemi nosečniškimi težavami in potem imajo tolk za povedat za nosečnice ki so na bolniški, ni vreden denar, niti najmanj proti zdravemu otroku, nosečnosti niso več takšne kot so bile včasih, skoraj vsaka ima nekaj, in vredno se je čuvat, pa , ne bi se upala komentirat kao jaz pa hodim noseča, pridna v službo, kaj jamrate one ko ste na bolniški, raje bi počakala da rodim zdravega otroka, pol bi komentirala kako mi ni nič blo hudega.Videla sem veliko otrok, preveč bolanih otročkov in bi dala vse na svetu in naredila vse kar mi reče zdravnik, sam da bi rodila zdravega otročka, enostavno se tudi jaz bojim, in seveda bi si tudi jaz očitala, če bi bilo kaj narobe, da se nisem pazila.
|