Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Hrani se edino ponoci.. 22.3.2006 19:53:40
|
|
|
|
Grascakinja
|
Sočustvujem. Res. Uboga reva, kaj vse ti prenašaš, mater, pa še pes zraven in nič spanja. Ampak nasveta pa ne vem. Da bi jedla skupaj z bratcem in vami, pri mizi? Da bi jo dala večkrat v stolček za hranjenje kar tako malo, igrat se? Kaj bolj sladkega (suhe marelice namočene) - preberi si post od Tincci... bi jo morda hranila, ko bratec spi? Pojma nimam. Verjetno si itak vse to že sprobala. Kako je bilo pa pri starejšem?
|
|
|
|
RE: Hrani se edino ponoci.. 22.3.2006 20:00:04
|
|
|
|
Seven*
|
Tastarejsi je bil tudi hudo nejescen. Sele zdaj pri 22 mesecih, se mu je "odprlo". V vrtcu menda veliko poje, ker vidi ostale. Doma pa mu ni interesantno. Smo ze sprobali prakticno vse..
|
|
RE: Hrani se edino ponoci.. 22.3.2006 20:29:12
|
|
|
|
Jančika_
|
Naš je to delal pri štirih mesecih, tako da sem po nasvetu pediatrinje ukinila nočno hranjenje. Druge rešitve nisem videla, je pa ena bolj neprijetnih na žalost. Vsaj prvo noč je žurka. No, Vasja je hitro skapiral, že drugo noč je spal in začel jesti podnevi.
|
|
|
|
RE: Hrani se edino ponoci.. 23.3.2006 8:57:32
|
|
|
|
žužu
|
v vrtcih vzgojiteljice tarnajo. dojeni otroci nočejo ne stekleničke, ne žličke. če boš dala malo v vrtec, jo do takrat pripravi, da ne bo imela težav. jaz ti svetujem, da vztrajaš. kolegica je samo dojila do sedmega meseca in imela je popolnioma iste težave, kakor ti. res je bila trmasta in mali je po mesecu dni obvladal žličko in dnevno hranjenje. če želiš, jo lahko malo bolj natančno vprašam, kako je potekalo učenje...
|
|
|
|
RE: Hrani se edino ponoci.. 23.3.2006 9:12:06
|
|
|
|
tina104
|
Jaz sem našega samo dojila do 5,5 meseca. Goste hrane pa še zdaj pri 7 mesecih ne poje skoraj nič. Ker sem že skoraj obupala, ko ni hotel ne banane, jabolko in hruško kako žličko, zelenjave nekatere vrste samo žličko... sem zdaj začela tako, da mu gosto hrano ponudim enih 3x na dan, včasih mu dam kar to, kar midva z dragim jeva, če ni preveč začinjeno, če ni kakih jajc zraven ipd. No, kaj hočem povedat. Ugotovila sem, da je navdušen nad govejo juho - čisto, malo zredčim z vodo, noter pa ful kotrenčka. Pa je tudi piščančje in puranje meso, pa juho, v kateri so bučke. Sicer še vedno ne poje kaj dosti več kot 1dl, je pa velik napredek. Torej verjetno je treba pač najt neko hrano, ki ji bo všeč. Naš problem še torej ni rešen, je pa viden napredek. Doji pa se naš še tudi kakih 8x na dan. Ponavadi se dojiva v postelji, ker če smo npr. kje, kjer je galama, skoz spušča zizo in gleda okoli. Ja, pa ponoči se tudi hoče dojit vsakič, ko se zbudi, kar je najmanj 3x na noč.
|
|
RE: Hrani se edino ponoci.. 23.3.2006 9:13:23
|
|
|
|
tina104
|
Po drugi strani pa mislim, da če odklanja gosto hrano, potem še že ni p ripravljen nanjo oz. mu še ne primanjkuje kakih snovi
|
|
RE: Hrani se edino ponoci.. 23.3.2006 10:43:17
|
|
|
|
Janeja
|
O Seven kok te razumem. Moja mala je skrajno neješča! Že od samega začetka imava borbe. Najprej s stekleničko, ki jo je začela zavračat čez noč pri 6 mesecih korigirane starosti, na žlico pa takrat seveda še ni šlo več kot par žličk. Katastrofa. Potem je počasi začela jest po žlički, ampak še danes so količine izredno majhne (od 80 do 140ml) odvisno od hrane. Ne mara nobenega sadja, na silo se je mal navadla na mlečne kašice, zadnji teden ji dajem za večerjo čokolino, ki ga ima še kar rada, najraje pa je zelenjavo. Mleko po flaši ji uturim ponoči, ko spi vendar je to max. 200ml v 3 obrokih! Torej na kratko moj nasvet - kolikor lahko jo pač še naprej hrani ponoči (jaz to delam še zdaj pri njenem 1 letu (9 mes. korigirano), čez dan poskusi nardit vsaj pol urce mir v hiši, da jo nahraniš. Mogoče za idejo - midva sva kupla vlažilec zraka, ki šumi (kot npr. napa nad štedilnikom). In ko dam malo spat ji ga v spalnici vklopim in se ne sliši noben hrup noter (imam tud jaz 4,5 letnika doma in je skoz ena galama). Mogoče ti to probaš za hranjenje. Za obrok po žlički pa se mora pri nas ful dogajat. Če sva same za mizo je živa groza, mami mora imet zraven pevske vaje,... če hočem da kaj poje. Če pa je za mizo še kdo drug, ali pa Jan okol leta in jo zabava pa enostavno pozabi da je in odpira usta. Več nas je za mizo, bolj Lea papa. Pa malo probavaj različne okuse, da vidiš kaj ji odgovarja. Veliko sreče!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.