Talči
|
No, mi bomo 8 stari šele čez dober teden, pa vseeno: - zaenkrat smo imeli hipp čaje (granulat), včasih bebi čaj ali komarček - filter vrečko (nesladkan), včasih pa damo Frutek ali Hipp sokec, razredčen z vodo (50:50). Ko smo bili v kabinetu za zobno preventivo je rekla sestra: samo vodo ali nesladkane čaje. Počasi bomo poskusili preklopit, ampak se trenutno še ne sekiram preveč, ker spije zelo malo. - do 5. meseca sva se izključno dojila, potem sem mu dala za poskusit kakšen sokec, kasneje jabolko, banano - vse presno, po posvetovalnici pri 6 mesecih pa sva začela še z ostalim sadjem in zelenjavo. Do 7 mesecev sva se po obrokih še dojila, včasih čez dan še malo kombinirala, zdaj pa je tako, da se dojiva zjutraj, ko se zbudi in dopoldan, dokler ne sprazni obeh, potem je sadna kaša za dopoldansko malico, kosilo - kuham takšno, da lahko jemo vsi, vendar zelo malo slano (dosoliš si lahko še vedno), popoldan dobi kakšen keks, fruchtzwerge, skuto s sadjem ali kaj takega, zvečer pa mlečno kašo, pred spanjem pa se dojiva. Vsak dan kuham sveže kosilo. Mi2 jeva med 12.00 in 13.00, ati pa takrat, ko pride domov. - kašice iz škatle: kupili smo BEBI s slivami (sem probala in niti slučajno nima okusa po slivah), HIPP breskev+marelica in breskev+banana, MILUPA 7 žit, gris in čokoladno. Tiste ki se delajo z mlekom, delam s svojim mlekom, ki ga imam v skrinji, jaz pa sem jih poskusila z alpskim. Meni se zdijo solidne. Ko nam teh zmanjka, bomo nadaljevali z NE-sadnimi, ker so po moje manj sladke (npr. žitna, pa gris in podobno). Je pa res, da si zmeraj pred spanjem s krpico umijemo zobke in dlesni. Ne vem, kaj bi mu sicer dala, če ne mlečne kaše. Ko sva bila v bolnici, je za zajtrk in za večerjo bil zmeraj gris ali koruzni zdrob. Čisto vsak dan. LP Tači