|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PO 8. MESCU
21.3.2006 8:34:21   
lenč
kakšne čaj eponudite svojim otrokom (npr. sadne), samo za njih prilagojene ali tudi takšne , ki jih pijete ve? A se še po glavnih obrokih (malica, kosilo) vedno dojite? A jim vsak dan kuhate sveže kosilo a se znajdete kako drugače? Kakšno je vaše mnenje o že pripravljenih kašicah (čokolino, frutolino, rižolino)? Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PO 8. MESCU
21.3.2006 8:48:49   
mimica
No, pa da grem lepo po vrsti user posted image . Stari smo 9.mesecev ( no, skoraj bo 10. ) Čaje mu dajem od Hippa prav za dojenčke. Po glavnih obrokih se ne dojimo, saj ko sem videla da je otrok sit, ga več nisem dojila. Dojimo se še samo ponoči, pa še to ker tako prej zaspi nazaj.
Za zajtrk imamo vedno pripravljeno kašico od Hippa, ker naš pobalin sadja ne je preveč rad ( verjetno mu jabolko in banana gre že pri uhah ven user posted image  , tako da čakam ko bo znova več sadja na naših policah ).Kosilo je  vedno sveže in obvezno z ogromno zelenjave, vendar pa na tem ne vstrajam 100%. Sicer si vedno prilagodimo urnik tako, da smo za kosilo doma, ampak če ne bi šlo, bi dobil tudi pripravljeno kašico. Za malico dobi sadje +navadni jogurt ali pa fruchtzwerge, žemljico,... Za večerjo pa dobi grisolino ali kaj podobnega. Čokolina mu še ne dajem, ker se poskušam izogibat sladkemu.Moram rečt, da imam izredno srečo, saj je naš mali pravi jedec.

(odgovor članu lenč)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.3.2006 8:57:57   
smrka
Jest svoji obvezno skuham vsak dan kosilo. Tle priporocajo, da ma otrok v teh mesecih ze dva tako polna obroka, tako da, skuham malo vec, da ji ostane tudi za vecerjo. Jest svojo nedojim, pije Nestllejevo mleko, pred kosilom poje Nestllejevo kasico potem kako sadje za malco ko mi potem tudi spet zaspi mleko, za vecerjo kar ostane od juzne, ko gre spat pa kasica v flaski.

Nasa 8 mesecnica je ze vse, od mesa do rib. Nedajemo ji nic soli, niti nic kar je s kravjim mlekom narejeno. Kuham ji par res vsak dan nekaj novega tako da se ena in ista hrana ne pojavlja vsak dan na njenem jedilniku.

(odgovor članu lenč)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.3.2006 11:08:49   
taška30
kakšne čaj eponudite svojim otrokom (npr. sadne), samo za njih prilagojene ali tudi takšne , ki jih pijete ve?
Čaj pije le ponoči (če že mora) in sicer nesladkanega iz filter vrečke  - kamilica, meta, bebe čaj. Sadnih še jaz ne pijem, ker imajo vsi neke umetne arome in barvila. Hippove le redko podnevi, drugače podnevi pije nesladkan kompot, razredčen sok stisnjene pomaranče, zelo razredčen frutkov sok.

A se še po glavnih obrokih (malica, kosilo) vedno dojite?
Po 8.mesecu smo se dojile le še zjutraj in zvečer.

A jim vsak dan kuhate sveže kosilo a se znajdete kako drugače?
Skuham sveže, le včasih zelenjavo vzamem kar iz zmrzovalnika, kjer imam pripravljene porcije kuhane in pretlačene zelenjave.

Kakšno je vaše mnenje o že pripravljenih kašicah (čokolino, frutolino, rižolino)? Lp
Hja, mnenje ni najbolj pozitivno (predvsem presladke so), ampak ji vseeno dajem, najmanj vsak drugi dan - frutolino, čokolino, alette kašice.

Mimica, meni se zdi, da ni čokolino nič bolj sladek kot grisolino, pravzaprav se mi zdi, da so te 'bele' kašice še bolj osladne, kot npr. bela čokolada, pri čokolinu da vsaj kakav svoj poln okus. kaj pa vem.user posted image

(odgovor članu lenč)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.3.2006 14:10:25   
mimica
Taška mogoče imaš prav, ampak po pravici povedano mu jaz ne dajem tega našega grisolinota,ampak mu dajem od Hippa, ki je probiotični in brez kristalnega sladkorja. Sem ga sama poskusila in sploh ni sladek. Za grisolino pa ne vem, ga ima v omari, pa ga še nisem uporabila, sem napisala grisolino kot prispodobo za vse te pripravljene kaše.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.3.2006 20:52:39   
Alina_alin
Pijemo zelo malo, koliko pa, pa: čaj filter vrečka bebe ali komarčkov - spar. Nesladkan.

Dojimo samo zjutraj in za vzorec zvečer.

Kosilo zmeraj skuhamo. Se prilagodimo, da smo doma. V kolikor ne gre, pa kupljena kašica - vendar je to zelo redko.

Nisem navdušena nad pripravljenimi kašicami,jih pa tudi tu pa tam uporabim, predvsem marelico, breskev - katerega ni svežega. Zelenjavne kašice pa so mi ful čudnega okusa, zato bolj gledam, da smo za kosilo doma. Res so kašice priročne za teren. Ko sem doma, pa se potrudim in pripravim sama kašico, saj menim, da je domača kašica iz svežega (koliko je svežo sedaj pozimi) bolj zdrava, saj vendar nima konzervansov. Ko smo pa na terenu, pa sedaj itak že lahko poje kar sveže sadje - strgam z žlico banano, jabolko. Če pa se da, pripravim kašico tudi za na teren, če je taka, da se jo da pripravit vnaprej.

(odgovor članu mimica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.3.2006 0:21:11   
Talči
No, mi bomo 8 stari šele čez dober teden, pa vseeno:
- zaenkrat smo imeli hipp čaje (granulat), včasih bebi čaj ali komarček - filter vrečko (nesladkan), včasih pa damo Frutek ali Hipp sokec, razredčen z vodo (50:50). Ko smo bili v kabinetu za zobno preventivo je rekla sestra: samo vodo ali nesladkane čaje. Počasi bomo poskusili preklopit, ampak se trenutno še ne sekiram preveč, ker spije zelo malo.
- do 5. meseca sva se izključno dojila, potem sem mu dala za poskusit kakšen sokec, kasneje jabolko, banano - vse presno, po posvetovalnici pri 6 mesecih pa sva začela še z ostalim sadjem in zelenjavo. Do 7 mesecev sva se po obrokih še dojila, včasih čez dan še malo kombinirala, zdaj pa je tako, da se dojiva zjutraj, ko se zbudi in dopoldan, dokler ne sprazni obeh, potem je sadna kaša za dopoldansko malico, kosilo - kuham takšno, da lahko jemo vsi, vendar zelo malo slano (dosoliš si lahko še vedno), popoldan dobi kakšen keks, fruchtzwerge, skuto s sadjem ali kaj takega, zvečer pa mlečno kašo, pred spanjem pa se dojiva. Vsak dan kuham sveže kosilo. Mi2 jeva med 12.00 in 13.00, ati pa takrat, ko pride domov.
- kašice iz škatle: kupili smo BEBI s slivami (sem probala in niti slučajno nima okusa po slivah), HIPP breskev+marelica in breskev+banana, MILUPA 7 žit, gris in čokoladno. Tiste ki se delajo z mlekom, delam s svojim mlekom, ki ga imam v skrinji, jaz pa sem jih poskusila z alpskim. Meni se zdijo solidne. Ko nam teh zmanjka, bomo nadaljevali z NE-sadnimi, ker so po moje manj sladke (npr. žitna, pa gris in podobno).
Je pa res, da si zmeraj pred spanjem s krpico umijemo zobke in dlesni.
Ne vem, kaj bi mu sicer dala, če ne mlečne kaše. Ko sva bila v bolnici, je za zajtrk in za večerjo bil zmeraj gris ali koruzni zdrob. Čisto vsak dan.
LP
Tači

9.8.2005 sem prvič dobila najlepše ime na svetu: MAMA. Tako me kliče Žiga.
31.3.2010 sem drugič dobila najlepše ime na svetu: MAMA. Tako me bo klicala LIna.

(odgovor članu lenč)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?