|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj bi rekle "stop"
20.3.2006 18:37:48   
lennia
Kdaj bi rekle oz. kje imate mejo,1)ko bi partnerju rekle:"dovolj-ali družina-ali delo in gostilne"?
                                                  2)kaj za vas pomeni:"ne spoštuješ me kot čleveka" in "kot ženo#?

Mogoče bedna vprašanja,pa vseeno hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj bi rekle "stop"
20.3.2006 18:56:39   
Gina
Moškemu sicer lahko rečeš ali družina ali delo+gostilne, ampak garantiram ti, da se bo več kot 50% moških odločilo za zadnjo varianto. Ostalih manj kot 50% bo morda celo reklo, da se bodo odločili zate, ampak zdržali pa ne bodo prav dolgo, morda kak teden ali mesec, potem bodo spet pri svojem hobiju nazaj. Morda kakšen od njih, ostali ne morejo.

Moški funkcionirajo drugače. oni morajo nekaj imeti. Nek hobi. Hobi (vseeno ali je to služba, šport, popoldansko šravfanje, popoldansko spanje, računalnik, gostilne....to je vse isto=hobi)+ družina je njim enako mnogo pomembno, kot ženskam družina + ljubezen. Oni se s tem uresničujejo, kot se ženske s prej omenjenim ljubeznijo in družino. Problem rata, kadar hobi "ni primeren". Kaj pomeni ni primeren je veliko vprašanje, ker jaz nimam enakih vrednot kot ti ali kdo drug. Kar je meni neprimerno je morda tebi čisto ok in obratno. Jaz ne bi mogla živeti z nekom, ki hodi v gostilne, ampak kakšno drugo žensko pa to čisto nič ne moti. Težko boš pa našla moškega, ki živi samo za familijo, ali ti bo pa najbolj verjetno dolgočasen.

Drugo vprašanje je tudi vprašljivo, ker morda ti dojemaš, da te ne spoštuje, mogoče pa to sploh ni res, ker imaš ti spet druge vrednote kot kdo drug, morda in najbrž celo zelo verjetno imaš tudi druge vrednote kot tvoj mož, če ne ne bi tega tako dojemala. Nekomu pomeni nespoštovanje že to, če ti nekdo malo bolj nepirjazno nekaj reče, drugemu pa to, če te nekdo nekam pošlje. Nekomu je nespoštovanje če se partner dela norca v javnosti iz njega, drugemu pa to ni nič pomembnega. Nekomu je nespoštovanje če ne ceni njegovega dela, drugemu pa je samo po sebi umevno, da bo veliko garal, nekomu je nespoštovanje če ga kritiziraš namesto hvališ, drugemu pa to sploh ni važna stvar v življenju.... Različni smo, različne stvari nam veliko pomenijo in posledično smo občutljivi tam, kjer nam reči veliko pomenijo, kjer rabimo pomoč od partnerja, pa naj bo to na pohvalah, dejanski fizični pomoči pri delu doma ali prisotnosti partnerja več časa v tvoji družbi ali kaj vem čem še vse. Meni je  - hecno, a ne - nespoštovanje najhujše vrste to, če me ne stisne k sebi tisti hip, ko to rabim, ali če bi me ignoriral.

(odgovor članu lennia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.3.2006 22:34:18   
Anonimen
Pri meni se že nekaj časa nabira, da rečem STOP in pošljem vse skupaj nekam..Zakaj? Dobro vprašanje...zato, ker sem najprej prosila in prosila za pozornost, potem sem se od žalosti in razočarnja nekajkrat zjokala...zdaj pa sem prišla do tega, da se mi zdi zamalo prositi..pa še vedno nimam pozornosti in pomoči..sem user posted image , zato še bolj občutljiva pa zato ne smatram, da se mora vse okoli mene vrteti..pa me vpraša kako si in že isti hip govori nekaj drugega..ne posluša..strežem vse po vrsti od spredaj in zadaj, pospravljam olupke pomaranč z vseh možnih koncev stanovanja, kuham, nosim iz trgovine..pa nisem vredna, da bi me kdo vprašal, če kaj rabim ko mi je slabo..in pride tako daleč, da sam pri sebi rečeš STOP!! Kako naprej? Tako ne več..ne morem in zdržim..in potem RAD TE IMAM..ni res..rad imaš komoditeto, ki ti jo nudim..kaj mi pomaga, če si ves popoldan doma - seveda samo fizično..zate obstaja TV, internet in časopis...STOP..ne grem se več..dovolj sem močna, da lahko tudi tega otroka spravim sama na noge..in še uživam z njim..ni mi trena zraven nekih egoistov, ki vidijo samo sebe in svoje potrebe...STOP

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
20.3.2006 22:39:21   
Anonimen
Obe predhodnici sta napisali svojo razlago na dolgo in široko (kar je tudi prav), jaz pa jo bom čisto na kratko: takrat, ko bi zaradi gostilne začela trpeti družina kot celota in takrat, ko se zaradi "nespoštovanja" jaz ne bi več počutila kakor žena. To je pri meni vsa umetnost.

(odgovor članu lennia)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
21.3.2006 8:16:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Moški funkcionirajo drugače. oni morajo nekaj imeti. Nek hobi. Hobi (vseeno ali je to služba, šport, popoldansko šravfanje, popoldansko spanje, računalnik, gostilne....to je vse isto=hobi)+ družina je njim enako mnogo pomembno, kot ženskam družina + ljubezen. Oni se s tem uresničujejo, kot se ženske s prej omenjenim ljubeznijo in družino.

To sicer je res.. ampak je pri zenskah tudi tako.. Ne vem.. ampak ne poznam kaksne, ki bi bila zadovoljna brez tega, da pocne tudi tisto, kar rada pocne..
Po moje tukaj ni razlik.. razlika je mogoce samo v tem, da obicjano moski nima toliko natempiran urnik z gospodinjskimi opravili.. ker mu ne pomenijo nic vec, kot vse ostalo.
Veliko casa gre za kuhanje.. in potem pospravljanje tega razdejanja.. ki pa sploh ni vedno nujno potrebno..

Ce gre za hobi gostilna.. potem je STOP takoj.. ce gre za kaksne drug hobi.. pa ga ziher lahko pocneta skupaj.. Moj hobi je namizni tenis.. 1 x do 2 x maksimalno na teden po dve uri.. Da bi se temu odpovedal? Niti pod razno.. razen v primerih, ko pac ne morem iti. Ce pa je vse normalno.. vidi kfo kje kaksen problem? In tukaj ima Gina mogoce prav.. meni je to celo bolj pomembno od skuhane juzne.. ali pa v piko spreglane srajce.. itak jo obleces.. in je ze zmeckana.. brez veze v bistvu tolk cajta zabit za te stvari..

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
21.3.2006 8:40:46   
Magi*
ne vem, al sem jaz čudna al kaj, ampak jaz ne vidim razlike med moškim in žensko v potrebi po samouresničevanju. predvsem pa ne mislim, da je ženski edini vri samouresničevanja družina in ljubezen. je velik del, ne pa edini. in ima brezkompromisno prioriteto, ni pa edini.

jaz brez svojih hobijev ravno tako ne bi mogla funkcionirati. in moj dragi tudi ne. da pa bi bila gostilna hobi, to pa ne. pivski prjatlčki so samo izgovor za res bedno preživljanje prostega časa in pomanjkanje domišljije. pa še pijanstvo za povrhu. tu sem brezkompromisna. pa, da ne bo pomote. gre tudi moj dragi tu in tam ven s prijatelji v "gostilno" ali klub. če lahko, greva skupaj s prijatelji. je pa tudi res, da zdaj ko sva starša in je najin čas zelo omejen, sva zelo izbirčna glede tega, kako in kje bova porabila "prosti" čas.

dajmo že pustiti trpeče cankarjanske matere v zgodovini in si omislimo zares partnerski odnos, kjer oba prispevata k delu v gospodinjstvu, oba prispevata dobro (in svobodno) voljo in se oba ukvarjata z otroki in kar je najpomembneje, oba gojita svoje hobije. nisem utopist, pa vendar verjamem, da je tak odnos možen. oba se trudiva zanj.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.3.2006 8:43:17   
Anonimen
Jaz že rečem STOP, ampak me nobeden ne šljivi.user posted image

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
21.3.2006 8:51:08   
lenika
Ja, to je pa sedaj odvisno koliko je tega hobija. Jaz vem, da meni paše sigurno enkrat na teden iti s kolegicami na kavo. Mož gre pa približno enkrat na teden igrat nogomet in včasih v petek zvečer s prijatelji ven, kjer igrajo biljard. Pa to mene nič ne moti, ker zaradi tega nisem zapostavljena. Se pa strinjam, če bi se to dogajalo vsak dan, oziroma precej bolj pogosto, pa vi mene tudi motilo. Tako da, težko je reči, vsak pa ima definitivno svoje meje. Nekomu bi se mogoče to kar jaz dopustim zdlo preveč, nekomu pa premalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.3.2006 8:52:59   
Magi*
user posted image , Splišni, user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.3.2006 9:16:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Magi*
dajmo že pustiti trpeče cankarjanske matere v zgodovini in si omislimo zares partnerski odnos, kjer oba prispevata k delu v gospodinjstvu, oba prispevata dobro (in svobodno) voljo in se oba ukvarjata z otroki in kar je najpomembneje, oba gojita svoje hobije. nisem utopist, pa vendar verjamem, da je tak odnos možen. oba se trudiva zanj.

S tem se ne bi mogla bolj strinjat.

Drugače pa je meja za vsakega človeka drugje. Tako kot on gre s kolegi na pijačo, tako grem tudi jaz s kolegicami in tu ne vidim nobene razlike med moškimi in ženskami. Tako kot on rabi svoje hobije za polnjene baterij, tako jih rabim tudi jaz in se jim ne nameravam odpovedati. Gostilna ni hobi, hobi je lahko druženje s kolegi.
Mejo bi potegnila takrat, ko bi kakršnakoli aktivnost postala pomembnejša od družine in bi bila v vseh primerih postavljena pred družino. To pomeni da bi npr. mož rajši šel v gostilno (kot prostor pribežališča pred domačimi problemi in  tečno ženo?), kot pa me obiskal v bolnici ali bi šel plezat sredi snežnega meteža po severni Triglavovi steni (no, to se zagotovo ne bo zgodilouser posted image user posted image ) ali bi cel dopust preživel s svojimi kolegi namesto z družino. Ko bi torej družina pristala na drugem mestu v življenju na vseh področjih in bi se srečanju z mano rajši izognil. Ampak potem itak stvari ne bi več štimale na vseh področjih, ne samo kar se tiče gostilne. Zaenkrat pa gre ven dvakrat mesečno na eno pivo, pa še to ga moram skoraj brcniti, da se kam spravi user posted image user posted image user posted image . Drugi bi mejo potegnili, če bi bil mož v gostilni enkart na leto, tretje sploh ne bi motilo, če bi bil tam vsak dan (ker bi imeli mir eden pred drugim?).

Spoštovanje je spet zelo relativna stvar. Kaj boš jemal kot (ne)spoštovanje do sebe je odvisno od tega, kako vidiš samega sebe, koliko si samozavesten in koliko se ceniš oz. koliko spoštuješ samega sebe. Če ne spoštuješ samega sebe, potem te tudi okolica ne bo. 
Kar se mene tiče, bi mi partner kazal nespoštovanje (do osebe ali žene, saj ni važno), če me ne bi jemal sebi enakopravno. To pomeni, da me vpraša za mnenje, da moje mnenje spoštuje in ga upošteva, če se mu zdi relavantno ter da šteje moj prispevek k najini skupnosti za enako pomembnega, kot je njegov, čeprav je razlika v finančnem učinku ogromna.
Znanki njen mož večkrat reče, naj bo tiho, ker je neumna in ne ve, kaj govori (in to o temah, v katerih je ona stokovno podkovana!), avta ji itak ne pusti voziti, ker naj bi bila slaba voznica (pa ne, da bi se on kdaj izkazal kot dober voznik, prej obratno),... Meni je tako obnašanje do partnerja izraz izrazitega nespoštovanja. TODA njej se to zdi povsem normalno, tega sploh ne sprejema kot nespoštovanje, misli, da je vse to res, ker sebe nima rada in se ne spoštuje.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
21.3.2006 10:55:19   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Problem rata, kadar hobi "ni primeren".

user posted image .

Gostilna je vsakem primeru neprimeren hobi. Če ne takoj pa kmalu to postane.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.3.2006 12:06:20   
Nixxon
WTF?

Kako ali familija ali delo??? Dobro za gostilno štekam, samo...

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.3.2006 16:14:10   
lennia
To je mišljeno v smislu da se dela od 8.00-20-23.00 seveda z nekaj  urnim "bivanjem" v gostilni.Ker dela ima res veliko in nekje se mora sprostit in to je gostilna.Nikakor mu ne morem utupit da bi to morala biti družina.Je en deloholik in vse vidi skozi delo in potencialno skozi denar.

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.3.2006 17:40:28   
daddy
Gina, ne nas tk predalčkat, no, plis ..... sto ljudi sto čudi seveda velja tudi za moške. Meni recimo bi bil tak ultimat povsem brezpredmeten - v gostilne namreč ne zahajam.
   sej v glavnem se vse strinjam s tabo, res. pa hobiji pa vse to ..... in gostilna se tudi meni v vsakem primeru zdi problematičen "hobi". tu sploh po moje ni kaj postavljat ultimata ali - ali, gostilna NE pa fertik.

(odgovor članu lennia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.3.2006 19:01:05   
Gina
Kakšen ultimat, daddy, ne štekam?

Najbrž res nerazumljivo pišem, ker ste se zahaklali ob izraze. Popravljam, da bo bolj jasno, kaj sem sploh hotela povedat. Ženska rabi družino in ljubezen in ja, tudi cajt zase, za svoj hobi, pa naj bo to klepetanje, rr, ali šport ali karkoli že. Magi je napisala, da ima družina brezkompromisno prioriteto. Točno to je tisto, kar sem jaz mislila. Ne da ženska nima nič drugega pod željami in potrebami, ampak da je družina brezkompromisno na prvem mestu. Moškemu pa je na prvem mestu kombinacija hobi + družina. Če se ne počuti ok v svoji koži, če se ne samouresniči, pa karkoli že razume pod tem izrazom(šraufanje, poklic, druženje s prijatelji, spanje, družinski izleti, gostilne? žal spadajo zraven...), potem bo večina raje šla stran od družine, kot pa živela brez uresničenega cilja, pa če dobro razmislite, boste vsi pritrdili, da je temu tako. Ženska nikoli (oz. res redko) ne bo pustila svojih otrok na drugem mestu.
Moški in ženska lahko funkcionirata res fajn samo pod pogojem, da en drugega ne omejujeta pri svojih ciljih, ampak da se sprejemata in dopolnjujeta pri svojih željah in potrebah in obveznostih. Zdaj je pa vprašanje, kaj komu veliko pomeni. In ne, to se mi ne zdi nič cankarjansko. Jaz sebe nimam za trpečo mater, ki doma samo puca in skrbi za otroke in čaka, kdaj mož pride domov in kdaj mi bo mislostno dovolil, da postrežem kavo. Halo? Ne štekam kaj je slabega v tem, da si dva razdelita reči po svoje, kot njima paše. Zaradi mene, če komu paše da delata točno pol pol, naj delata, če pa komu paše bolj, da mož pelje otroke v vrtec, ženska pa kuha, ali obratno, pa naj, tudi ok. Če kakšna nima nič proti, da mož dela cele dni, kaj naj mene to moti, ampak ona ima problem. In rešila ga ne bo s pogovorom, ker pogovor itak nič ne pomaga. In ne, jaz nisem tip ženske, ki bi prenašal nekoga, ki hodi v gostilne, niti takega, ki ves čas dela do 23.00 zvečer. Ampak to je moja vrednota, če si to mislil pod ultimat, daddy,?. Lahko bi pa moj cele dneve uganjal šport, pa še popoldne kaj šraufal, to bi pa jaz čudežno razumela - ker bi sredi dneva vmes domov prišel, se pogovarjal vmes z mano, šel po otroka, ga previl, pocrkljal, šel v trgovino, pa se malo stisnil k meni....pa če bi ga rabila, bi itak vmes domov prišel za npr. otroka k zdravniku peljat, če bi šel pa športat, bi šla pa itak zraven...skratka, obnašal bi se drugače, kot če ga cele dneve ne vidim, ker je v službi.
Torej ja, meni je pomembno, koliko časa ga vidim oz bolj to, da sodeluje pri družini, ampak mogoče pa komu drugemu ni, poznam ženske, ki se ne sekirajo kaj dosti zato, če mož dela - mirno živijo svoj lajf, zvečer šele se mož vključi v familijo, in njim je čisto ok. In ne, tudi ni vsakemu enako mnogo pomembno, da oba delata vse v gospodinjstvu. In v tem ni nič narobe. Narobe je, če imata različne vrednote, pa če se ne moreta uskladit. Kaj ti pomaga, če mož vse naredi v gospodinjstvu, če imata druge temeljne vrednote tako zelo različne, da skup ne prideta?? Jaz sem slednje doživela na svoji koži. Vsi so govorili, kako je krasen, ker tako veliko pomaga. Nič mi ni to pomenilo, ker nisem dobila česa drugega, kar mi je res veliko pomenilo. Tako da če mene vprašaš, je to, koliko pomaga v gospodinjstvu pomembno samo za tiste ljudi, katerim je vrednota delo v gospodinjstvu. Meni slednje pač ne predstavlja še dobrega odnosa.

Če odgovorim na prvotno vprašanje, kdaj bi rekle stop, jaz bi sigurno rekla stop, če bi bila pod vprašanjem gostilna, najbrž tudi, če bi bilo pod vprašanjem večletno delo dolgo v noč. Ampak to je moja vrednota.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.3.2006 7:07:00   
daddy
   Joj, Ginika, no, sej js sem čist zastopil tvoj point. mene samo zbode kadarkoli vidim besede "moški so ..... taki pa taki". isto "ženske so pa ...... take pa take" . ali "bosanci so ......taki pa taki" . in prosim ne mi tega za hudo vzet user posted image .

ultimat je v uvodnem vprašanju lennie ( ali družina ali delo in gostilna, torej čisti ali - ali ultimat ).

lp

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.3.2006 8:12:51   
CIPRESA
Meni ni potrebno postavljat ultimate ali-ali, ker sva razčistila s tem predno sva se odločila za skupno življenje. Izbrala sem si nekoga za katerega vem da bom z njim lahko živela v vseh pogledih. Kako drugačne potrebe imajo moški od žensk - s tem se ne obremenjujem ker gledam vsakega človeka posebej. Če mi moj sedanji partner pred leti nebi bil všeč oz. bi počel stvari za katere bi vedela da jih nebi prenesla bi rekla STOP že takrat. Tako pa sva imela podobne vrednote in tudi njegove muhe so v mejah normale oz. jih lahko prenesem. Zato mi danes ni potrebno dajati nobenih ultimatov prav tako tudi on meni ne ker oba veva kje so meje, do kam lahko greva in se jih tudi brez problemov drživa ker tudi ne čutiva potrebe da bi šla čez njih.

Mislim da je to potrebno razčistiti v osnovi oz. pri samem začetku ker potem delati preobrate je brezveze sploh pa ne z ultimati.

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.3.2006 11:27:15   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: daddy
ni kaj postavljat ultimata ali - ali, gostilna NE pa fertik.

user posted image

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?