|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bojim se alkohola
17.3.2006 23:11:15   
Anonimen
nedolgo nazaj sem brala objeve na RR ko ste pisale o alkoholu. da je isto 1 pivo-100 piv... tudi zame. nenehno pogledujem v družbi koliko je že kdo spil- ko natakar prinese komu eno, in drugo ,tretje, peto...se mi kar megli. sovražim alkohol čeprav ga doma ni bilo nikoli. in tudi zdaj ko imam svojo familijo že 7 let je mož bil 3 mal nacukan...in me je groza...iz leta v leto ser mi zdi da me bolj žre. gledam tudi svojega kolk popije neprestano spremljam kozarce kje v družbi. mislim da sem že mal utrgana. kamorkoli gremo me je strah če bo kater kje naluckan...pa ne morem pomagat- začnem se trest, postane mi slabo.. moj prav da sem čudna. morda res ampak iz svoje kože ne morem. sovražim že  en kozarec piva!!!! skor nikamor več nočem it ker sam to premišljujem kaj in koliko bodo spil! lani smo bli na neki fešti in so nosili rundo za rundo mislim da jih je blo že ene 7 in nism mogla več in sem se strmala... tko da je moj predlagal da sva šla...joj bogve kaj so si uni mislili... ampak mene to duši. zdi se mi da dušim že tudi svojega dečka. mogoče je tudi to en razlog da moj dec nima včasih jajc da bi če mu kdo neprestano ponuja deci odločno po enem rekel ne bom VEČ IN PIKA. a on kar cinca in se mi zdi da ne upa.
zdaj so šli zapit prijateljevega sina. in to v zidanico .seveda je odšel tko da sva zdaj skregana, ker sem rekla da je po zidanicah samo pijanska fešta....in sami tapravi bodo... in me zanima kakšen bo prišel. je pa rekel da mora da mu mladi očka ne zameri. seveda spet ne upa rečt da ga enostavno ne bo...
uglavnem zdaj sem naložila in mi je malo lažje. moj me ne razume... upam da me boste ve...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bojim se alkohola
17.3.2006 23:33:59   
Anonimen
Jooj, to je pa absurd in bolezenska obsedenost! Sama tudi ne maram alkohola, vendar ne v taki meri.
Oprosti, a mislim, da huuudooo pretiravaš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
18.3.2006 7:50:27   
lennia
Te razumem da se bojiš da bi tvoj mož preveč spil,nikakor pa ne morem razumeti da se sekiraš za drugeuser posted image
ON živi s tabo ne tisti drugi.Nisi napisala da pogostp popiva torej se nimaš česa bati saj očitno nima take družbe ki bi ga potegnila v pijanske vode.Moje mnenje pa je da se ga moški mora kdaj pa kdaj nalit-ne vem,mislim da v tem ni nič slabega.Pa ne mislim zdaj vsak mesec,mogoče 2x na leto,ne vem.Verjemi mi da je dosti huje če pride domov nabit skoraj vsak dan,je trezen samo čez vikend in še družba je pijanske sorte.
potolaži se da tvoj le ni tak k.....za okolico se pa prenehaj sekirat. v vajino dobrouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.3.2006 8:01:12   
Marogica
To, kar ti delaš, se meni zdi kar fajn pretiravanje in tudi jaz imam občutek, da to ni več v "zdravi" meji. Ne vem, zakaj in kako se ti da šteti kozarce in runde alkohola, me zanima, če greš v družbo samo zaradi tega ali odneseš od družabnih večerov še kaj drugega? Da pa gre tvoj proslavljat rojstvo otroka v zidanico, je pa čisto normalno, da bo kaj spil in tudi prav je tako, dokler ni to vsak teden. Ne omejuj ga in ne pretiravaj.
Raje razmisli, zakaj to delaš in odkod ta strah in odpor do alkohola. Mislim, da imaš na sebi kar nekaj za delat, namesto, da se obremenjuš s količino popitega alkohola drugih. Priporočljivo za uspešno vezo in tvojo osebno srečo.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.3.2006 8:52:36   
Anonimen

...mislim, da sem že mal utrgana...

Tole si kar prav povedala...user posted image  Milo rečeno pretiravašuser posted image   

zdaj so šli zapit prijateljevega sina. in to v zidanico .seveda je odšel tko da sva zdaj skregana, ker sem rekla da je po zidanicah samo pijanska fešta....in sami tapravi bodo... in me zanima kakšen bo prišel.

Pa si ti prepričana, da dejansko problem ni kje drugje in da je je alkohol samo izgovor... Mislim?!?!user posted image

moj me ne razume... upam da me boste ve...

Sorry, te ne razumem. Po moje bi si morala malce "porihtati" glavo. Tvoj dragi je dober, da te prenaša. Danes težiš zaradi alkohola, jutri boš zaradi napačno postavljenega krožnika... Karikirano, ampak... Punca, vzemi se v roke in reši osnoven problem, ki se odraža v sovraštvu alkohola.
Pa srečno!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
18.3.2006 9:17:50   
nejcko
Poznam eno tako (haha, mogoče se pa poznava) in lahko samo rečem, bog se te usmili in vseh, ki imajo opravka s tabo. Saj ima vsak človek svoja prepričanja in svoje strahove, ampak moriti celo vesoljstvo zaradi tega, je pa zame absurd.
Si alkofobična in bi bilo dobro, da bi stopila do kakšnega psihiatra, ki se ukvarja s fobijami. Ker drugače boš težko živela in vsi tisti, ki so ob tebi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.3.2006 9:34:46   
Anonimen
Mešaš hruške in jabolka.
Iz izkušenj vem, kaj je navadno pitje alkohola in kaj je zloraba alkohola. In ti teh dveh pojmov ne ločiš. Oz. delaš si skrbi tam, kjer jih ni. Eno je pitje, občasno proslavljanje, ko veš, kje so meje, drugo pa je vsakodnevno nalivanje samo in izključno zaradi tega, ker drugače ne znaš oz. ne zmoreš, ker si podrejen alkoholu. Živela sem z dedkom alkohlikom, zelo dobro vem, kako to izgleda, ampak mi še nikoli na kraj pameti ni padlo, da bi npr. mojemu user posted image  težila, ker si občasno ob večerji privošči eno pivo ali ker gre trikrat na leto ven s kolegi in se ga nalijejo. Ali da sem sama alkoholik, ker mi poleti paše spiti eno pivo.

Loči med uporabo (pitjem) in zlorabo. To ni isto.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
18.3.2006 10:07:01   
*Karmen*
Anonimna, popolnoma razumem ljudi, ki alkohol sovražijo zaradi tega, ker jih je spremljal skozi mladost... Razumem tudi tiste, ki ga sovražijo zato, ker je njihov partner alkoholik. Ko taki ljudje pridejo v neko zvezo, se ponavadi kar nekaj časa bojijo, da jih bo doletela že znana zgodba. Toda večina takih oseb sčasoma ta strah odpravi. Nikoli ga ne odpravijo čisto, ampak toliko, da ne škodujejo sebi in svojim bližnjim. Ampak tvoje obnašanje pa je milo rečeno pretirano. Drugih ljudi ne boš mogla spremeniti, spremeniti boš morala sebe. Pozdraviti boš morala to obsedenost, ker boš v nasprotnem primeru najbolj oškodovana ti. Taka obsedenost lahko preraste v pravo fobijo, ki jo je potrebno zdraviti. Zato se vzemi v roke in poskusi čimprej sama zlesti iz tega. Bodi vesela, da nimaš kakšne "alkoholne" zgodovine in sedanjosti. In uživaj v tem!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.3.2006 10:17:51   
Anonimen
Meni se alkohol v globalu tudi gabi. Sicer nisem fobična kot ti, tako da obvladam to gabljenje, ampak te nekako štekam. Ni pa to O.K.

(odgovor članu *Karmen*)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
18.3.2006 13:48:18   
soncek&luna
jaz se popolnoma strinjam z Zabonko....

Mami, pika moja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.3.2006 15:02:30   
Gina
Hmm, jaz tudi poznam kakšno tako, kot si ti in celo kakšnega takega, npr, mojuser posted image  je tudi s tako fobijo. Meni se zdi, da je prvo leto, ko sva se poznala, ves čas samo gledal, da ne bi jaz kaj spila. Dobro, da meni alko sploh ne diši, ker sicer bi midva imela problem. Kaj ga je pozdravilo? To, da je ugotovil, da jaz nisem nagnjena k temu. Zdaj nič ne teži, če spijem kozarec vina, pivo ali kaj drugega, ker se to res redko zgodi in ker zdaj ve, da najbrž od mene ni za pričakovati, da se ga bom ravno napila. Zakaj pa imate nekateri problem s tem? Vse, ki jih jaz poznam in imajo to obsedenost, so imeli v družini alkoholika. Iz tega stališča jih nekako lahko razumem. Od kod imaš pa ti to fobijo, če praviš, da nimaš izkušenj s tem, mi pa ni jasno.

Pri nas ni nihče pil kaj dosti. Redko sta mami in oče šla na kako žurko in nikoli ni šel nobeden ravno čez mero dobrega okusa. Alko se v drugih primerih pri nas ni pil in jaz sploh nisem vedela, kako veliko škode lahko naredi komu. Zato jaz na alko gledam iz dveh kotov. Lahko je čist ok stvar, če se ga uporablja, kot sem jaz imela priliko spoznat pri nas doma. Lahko je katastrofalno slab, če se ga izkorišča, če rataš odvisnik. Kje je meja? Meni najbrž drugje kot tebi. Tako približno, kot je ankica napisala se meni zdi. Meni eno spito pivo še ne pomeni pijanca, eno spito pivo vsak dan pa mi prav gotovo pomeni to. Meni tudi 5 piv ne pomeni pijanca, če se to zgodi 5x na leto, tebi pa najbrž pomenijo ravno obratno, grožnjo da bi to prešlo v vsakdanje pitje takih doz. 

Če boš zganjala teror nad človekom, lahko dosežeš ravno nasprotno. Nikoli se ne bo mogel sam odločiti, koliko bi rad spil in vedno si bo mislil, da ga hočeš imeti pod kontrolo in da mu ne zaupaš. In pojma nimaš, kako grozljiv občutek je, če nekdo svoje obsesije ven daje na tebi.

Pa še tako je, če bi bil on kronik, te itak ne bi poslušal in bi pil dalje, če pa je občasen in zmeren pivec, mu pa s tem tvojim sitnarjenjem škodiš. Težila bi mu lahko upravičeno samo v primeru, da bi se on hotel pijan pripeljat s svojim avtom iz zidanice domov. To bi pa bilo res neodgovorno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.3.2006 15:07:07   
Anonimen
tole je pa že fobija. pomoč rabiš.
js tut ne maram alkohola in ga tut ne pijem, ampak tko obsedena pa nism, niti na misu mi še ni kej tazga pršlo

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
18.3.2006 15:08:40   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Meni se alkohol v globalu tudi gabi. Sicer nisem fobična kot ti, tako da obvladam to gabljenje, ampak te nekako štekam. Ni pa to O.K.

Se strinjam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.3.2006 16:49:52   
Aleksandrin
Sori, ampak jaz te tudi ne razumem...
Kdaj pa kdaj morajo biti žurke in pijača.
Sem pa bolj preproste in vesele narave, tako, da te verjetno zaradi tega ne razumem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.3.2006 10:08:20   
tehnofil
Alkohol zavračaš popolnoma in ga nisi pripravljena tolerirat. Prav. Zakaj bi ga morala?

Je pa en problem. Tako kot se zarečenega kruha največ poje, tako se zna zgodit kakšna preiskušnja z alkoholom. Ker te je toliko strah, da dobesedno kličeš težavo.

Drugače je pa čisto OK. Zakaj bi prenašala alkohol, če ti ga ni treba.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.3.2006 17:05:04   
Anonimen
punca tvoj fant vidm da te upošteva in ima rad pa mislim da nima problemov z alkoholom če vsake tolk popije mal,razumem tisti del ko ga drugi silijo in ne zna rečt ne-beda ker mislm da bi mogu vsak odrasu človek ravnat tko kot misl da je zanga prov in tko tut vedet kje so njegove meje,ne pa da dela tko kt mu drugi pravjo zato da nebi "glupo" izpadu-to delajo najstniki! drugač pa pretiravaš in če greš na drugo stran pogledat temo "ne vem več kako naprej!!" katere sem avtorica,lahko vidš kaj pomen težava z alkoholom !sem tut jst sem proti njegovi zlorabi ker mi že od malga uničuje vse,družino,partnerstvo...sama sem totalen antialko in sem zase že poskrbela, ampak nad drugimi nimaš moči in to boš tut še dojela če še nisi žal lahko samo zase poskrbiš in se držiš proč od tistih stvari ki ti ne pašejo. lp.,
anonimna X

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
20.3.2006 17:49:21   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen sovražim alkohol čeprav ga doma ni bilo nikoli. in tudi zdaj ko imam svojo familijo

Verjetno se odgovor skriva v vas samih in vprašanju zakaj sovraštvo, glede na to da z njim bojda niste imeli opravka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?