|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   konec s tabletkami
16.3.2006 16:50:12   
deily
Pozdravček

Pišem v imenu prijateljice

Že šest let je kontracepcijske tabletke i sedaj sta s fantom se odločila, d abosta imela otroka. In sprašuje ali ste šle k G in ji povedale za to ali pa ne? Ne ve kaj naj naredi.
Jaz mislim, da ji ni treba iti kaj pa ve?

Deily @ Nateja @ Natisa

27.4.2005- DAN, KO ME JE RAZVESELILA HČERKICA NATEJA
21.3.2010- DAN, KO JE NATEJA DOBILA SESTRICO NATISO
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: konec s tabletkami
16.3.2006 16:55:23   
hubi
Ni ji treba it razlagat. Lepo naj si tri mesece vzame pavzo od tablet (da se telo malo sčisti) potem pa veselo na delo. Ko bo zanosila, jo bo itak sestra sprašala ali je jedla tablete, pa kdaj jih je nehala. Pa fino je, če je tablete s folno kislino (Tifol).

(odgovor članu deily)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.3.2006 17:06:16   
Reja
Jaz sem vseeno poklicala G in povedala, da želim imeti otroka. Tako da sem imela pred tem preventivni pregled, da ni potem komplikacij.

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.3.2006 17:47:15   
mamči
Če nima kašnih drugih težav a zdravjem ni treba nič javit. Naj začne jest folno kislino in kar hitro delat user posted image . Po tbl. lahko takoj uspe (nam je drugič v prvo, prvič, ko smo pa naredli še malo pavze, pa je komaj po nekaj mes. ratalo).
Ginekologi pravijo, da ni treba naredit pavze (večinoma).

(odgovor članu deily)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.3.2006 21:35:36   
Maj78
Meni je G svetovala da imam pavzo vsaj tri mesece, da se telo ščisti, pa rekla mi je da je fino da tri mesece predno začneva delat na dojenčku jem Tifol in potem še skozi celo prvo trimesečje.

Lp

Naj vam v srcu vsak dan sije sonček, pa čeprav zunaj še tako dežuje!

(odgovor članu deily)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.3.2006 22:49:39   
mamči
Meni je pa moj G rekel, da se telo nima česa sčistit- kar je tud logično. Je rekel, da so v tbl. telesu lastni hormoni in ne tuji, zato ni treba nič čakat, ker koncentracija hormonov je tako nizka, da zelo hitro upade. Tifol je pa res dobro (idealno 3 mes) prej jemat.

(odgovor članu Maj78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.3.2006 9:48:15   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: deily
Že šest let je kontracepcijske tabletke.... In sprašuje ali ste šle k G in ji povedale za to ali pa ne? Ne ve kaj naj naredi.

Odvisno zaradi česa je tabletke jemala, ker jih včasih predpišejo tudi zaradi zdravstvenih razlogov, tako da če so bile samo zaradi zanostive ni treba, če pa zaradi uravnavanja hormonov potem pa mora G. povedat.

(odgovor članu deily)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.3.2006 10:19:43   
ANA_P
Jaz sem nehala jesti tablete sama in se čez leto dni odločila za otroka, zdaj pa ga že skoraj eno leto delava.
Ciklus se mi je sam uredil in M sem dobivala redno.

lp

(odgovor članu deily)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.3.2006 11:01:25   
PIKA
Telo se sčisti v petih dneh. Tri mesece pavze svetujejo zaradi tega, da telo začne samo delovati, da se ciklus uredi, ker je potem laže določiti PDP. Tudi maternična sluznica se v času jemanja KT stanjša, zato se lahko zgodi, da se jajčece teže vgnezdi, čeprav se mora sluznica normalizirati takoj v naslednjem pravem ciklusu, po koncu jemanja KT. Mi smo začeli delati na user posted image takoj po koncu jemanja KT, M sem imela od 18 do 30 dni, user posted image  sem postala po 6 mesecih.

(odgovor članu ANA_P)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.3.2006 11:10:42   
Anonimen
jaz pa mislim, da se oni vseeeno malo zaščitijo s tem ko nam rečejo, da naj 3 mesece počakamo, če bi slučajno šlo kaj narobe, da se ne bi mogli na njih izgovarjat, ja saj ste nam rekli takouser posted image .
Spet drugi ginekologi govorijo, da je po prenehanju jemanja KT možnost za zanositev zelo velika (v prvem ciklu), to sem prebrala mislim, da v Popovih zdravnikih. Tako, da jaz mislim, da če se plodek prime in ga telo v 1. treh mesecih ne zavrne je vse OK.

(odgovor članu PIKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
17.3.2006 14:53:44   
mamči
IZVIRNO SPOROČILO: matejka81

Spet drugi ginekologi govorijo, da je po prenehanju jemanja KT možnost za zanositev zelo velika (v prvem ciklu), to sem prebrala mislim, da v Popovih zdravnikih. Tako, da jaz mislim, da če se plodek prime in ga telo v 1. treh mesecih ne zavrne je vse OK.

Pri meni se je prijelo takoj po prenehanju tbl. - v prvo!
Nekdaj, v   starih časih  kontr.tbl. je bilo res boljše počakat, ker so bile koncentracije ultra-mega visokodozne. Danes tega ni več.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.3.2006 7:32:44   
SaaS
Meni je rekel, da zaradi samih tabletk, ni treba nič čakat. Ne bi bilo nič hudega, če bi takoj zanosila, po prenehanju jemamnja tabletk. Je pa rekel, da je dobro, če neham s tabletkami in dva ali tri mesece jem folno kislino in zaradi tega zanosim, kakšen mesec po tabletkah. No, na koncu smo se matrali celo leto, da je uspelo!

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.3.2006 10:55:29   
LUNA06
Ojla!
Jaz bi ji predlagala, naj gre h G na ultrazvok, da se prepriča, da je z njo vse OK, potem šele počaka 3 mesece, da ne bo slučajno čakala zastonj. 

(odgovor članu deily)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.3.2006 7:47:06   
Grizo
Hoj, punce.
Jaz sem jemala KT skoraj 7 let, januarja pa sva zacela delat na user posted image . Prej sem imela ciklus dolg 26 dni, od kar jih ne jemljem pa enkrat 32, enkrat 38, zdaj (21. dan) jo pa se cakam. Vse skupaj je precej nadlezno user posted image , ker si tezko dolocim plodno obdobje, pa me zanima kaksno izkusnjo ste imele vi z urejanjem ciklusa.
Po koliksnem casu se ta uredi in ali je sploh nujno da se? user posted image

(odgovor članu PIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.3.2006 9:39:01   
Anonimen
Grizo, jaz sem sicer KT jemala le 2,5 let (najprej Cilest, potem Yarina). Moram pa rečt, da mi je že takoj naslednja M prišla točno na 28 dni in vse naslednje. Se mi pa sedaj dogaja nekaj čudnega. Že leto je mimo odkar sem nehala jesti KT, pa sem vedno imela M na 28 dni, zadnji dve M pa na 31-32 dni?!

(odgovor članu Grizo)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
21.3.2006 9:45:14   
Grizo
Hm....
Mogoce pa je nekaj v zraku ali pa vodi, da letos vse dalj traja. user posted image
Ali pa je to res psihološko. Ko zacnes delat na user posted image , se vse upocasni in podaljsa, da te le  user posted image  in user posted image .
Koliko casa pa ze vidva delata na Novem clanu, Jjasna?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.3.2006 14:42:45   
Anonimen
Eh, midva sva šele na začetku...zdej je šele tretji mesec. Sicer sem bila nekako prepričana, da bo kr takoj uspelo..vsaj pri moji in njegovi mami je bilo tako, pa zgleda, da pri nama pa pač ne.
Ja ta psiha pa res dela čudeže...ampak ob tako veliki želji po naraščaju pač ne morem ostati mrtvo hladna.

Lp

(odgovor članu Grizo)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
21.3.2006 15:25:09   
Grizo
Enako je pri meni. Midva ravno tako poskusava od zacetka leta. Ma, enkrat bo ze, ni user posted image !
(Obema pa zelim, da bi bilo to cim prej user posted image )user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.3.2006 11:37:51   
IrmaK
Pozdravček!
Tudi mi imamo user posted image ! Naj ti povem, da sem prejšnji mesec imela še kontracepcijske obliže Evra! Sploh si nisem mislila, da bo tako hitro user posted image ! Danes sem bila pri G in je povedala, da ni panike. UZ mi bo naredila v 10.tednu. Zdaj sem komaj v 5. in je rekla, da se še nič ne vidi, razen mehurčka. Baje so te koncentracije hormonov (kontracepcija) v krvi tako nizke, da ni panike; pri nosečnosti pa so faktor 2.
Pridno jem Tifol, telovadim normalno in upajmo, da bo vse ok user posted image

(odgovor članu deily)
Neposredna povezava do sporočila: 19
27.3.2006 12:55:13   
Ayo
Pri meni bo minilo kmalu leto dni od prenehanja jemanja KT, ciklus porazen, 38,35,50,40,20… na user posted image   smo sicer sele zaceli; kaj mislite ve, je to normalno, ali je imela se kaksna podobne tezave, kaj mi svetujete, naj da grem do G?

(odgovor članu Grizo)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?