Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
[Brisano sporočilo] 15.3.2006 17:31:43
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: bratec in sestrica v isti sobi 15.3.2006 18:32:33
|
|
|
|
MarijaPo
|
Jaz sem zivela v isti sobi s sestro do njenega 18. leta - sestra je starejsa 2.5 leti. Je kar nekako slo, ni bilo problemov s potrebo po intimnosti,... Vcasih sva se ful skregali, ampak to, da sva v isti sobi, naju niti ni prevec motilo. Mislim, ce ne probas nic drugega, niti ne mores vedet kako je, ce imas svojo sobo. Od zacetka se mi itak zdi zelo vazno, da sta skupaj - se naucita delit stvari, se druzit, si pomagat, zaupat,... Pol, ko enkrat zacnejo v puberteto jet, se mi zdi pa kar fino, ce so narazen, ker imajo svoje cudne fore, ki je dobro, da jih izzivijo in so pol bolj normalni. To je seveda moje mnenje, sama pa naredi, kot se ti zdi najbolj pametno.
|
|
|
|
RE: bratec in sestrica v isti sobi 15.3.2006 18:50:59
|
|
|
|
Lunca1
|
Vsaj do pubertete ne vidim nobenega problema, potem pa odvisno od starostne razlike in tega kako se razumeta.
|
|
|
|
RE: bratec in sestrica v isti sobi 15.3.2006 19:43:20
|
|
|
|
lelaval
|
Mojadva sta si do lani delila sobo, pa sta stara 9 in 7,5 let. Se mi zdi, da sta se takrat, ko sta bila skupaj bolje razumela, si raje delila stvari. Zdaj pa eden samo stopi v sobo od drugega, pa je ze vik in krik. Do pubertete tudi jaz mislim, da ne bi smelo bit teav, potem pa je e bolje, če so narazen. (če le imate prostor)
|
|
RE: bratec in sestrica v isti sobi 15.3.2006 20:52:07
|
|
|
|
Anonimen
|
Midva z bratom (dve leti razlike) sva imela skupaj sobo do mojega 24-tega leta.Podnevi sva se kregala,zvečer pa sva se vedno umirjeno pogovarjala in se smejala.Ko sva bila stara tam okoli 10 let,nama je oče večkrat na najino željo pregradil sobo a sva potem hodila en k drugem spat Izmislila sva si "najine himne" in potem sva pela vsak večer.Soseda naju je vedno rada poslušala
|
|
|
|
RE: bratec in sestrica v isti sobi 15.3.2006 23:16:57
|
|
|
|
*missy*
|
Jaz mislim, da je sicer dosti odvisno od karakterja in starostne razlike - midva z bratcem (razlike sva 6 let) imava vsak svojo sobo in se nikoli - res nikoli nisva skregala..medtem ko sta bratranec in sestrična (4 leta razlike)imela skupaj sobo in sta se non stop kregala, lasala...prav tako tudi moj fant in njegov brat (enaka razlika -4 leta) in se komaj vidita - na srečo ima en računalnik in mizo v spalnici, da samo spita v isti sobi drugače bi se pobila!! Sama mislim, da če je možnost, da je dobro, če imata vsak svojo sobo - za učit je vsekakor veliko boljše, vendar če ni prostora, potem težko... ...če imate večjo sobo jo najlažje pregradite z knauf steno(so zelo tanke), drugače pa probajte vsaj malo z omarami pregraditi, da bosta imela vsak vsaj malo kotička zase...
|
|
|
|
RE: bratec in sestrica v isti sobi 15.3.2006 23:35:36
|
|
|
|
Dadi
|
Pri nas bo pač zaenkrat tako. Ker jih nimamo kam drugam dat. Mali bo šel ven iz spalnice v večjo posteljico, ki jo bomo postavili v sobico kjer je že najina pupa. Sta pa 15 mesecev razlike tako da....no do vstopa v šolo se bomo že preselili. Takrat bosta mela pa vsak svojo sobo. Me pa zanima kako bo to šlo s spanjem, da se ne bosta eden drugega motila.
|
|
RE: bratec in sestrica v isti sobi 16.3.2006 8:06:48
|
|
|
|
ma-ja
|
Pri nas deluje. Prej je imel ta starejši sobico sam, ko je bila njegova sestrica še pri nama. Ves čas je zahteval, da je nekdo od naju spal pri njem. Potem, ko smo tega imeli do vrha glave, sva kupila novi postelji za oba. Ta mala je bila takrat stara 2 leti. Čez noč se je spremenilo in lepo spita vsak v svoji postelji v isti sobi. Igračke imata pospravljene vsak v svojem predalu (oz. so itak po celem stanovanju ) in res sploh ni problemov. Se pa ravno spravljamo v kompletno renovacijo našega stanovanja in bomo naredili dve otroški sobici, pa se že bunita. Verjetno bosta še vedno spala skupaj, igrače bodo pa v drugi sobi.
|
|
|
|
RE: bratec in sestrica v isti sobi 16.3.2006 9:52:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Silom prilike,zaradi prostorske stiske,so si moji trije:dve hčeri in sin, leta delili isto sobo,med njimi je bilo:med prvo in drugim 4 leta razlike, med prvo in tretjo pa 12 let,od brata pa je mlajša 7 let. Zadnja leta se jim je pridružila še moja mama. So pa preživeli.
|
|
|
|
RE: bratec in sestrica v isti sobi 16.3.2006 11:40:36
|
|
|
|
NRMM
|
Midva z bratom sva tudi skozi delila sobo in to do mojega 14 leta, je pa 7,5 let starejši od mene. Ko je bil v vojski mi je prav pasalo cela soba je bila moja, ko pa smo se odselili pri mojih 14 letih pa sva se fuul pogrešala,ker je on ostal v stanovanju. Je pa res, da se nikoli nisva kregala .
|
|
RE: bratec in sestrica v isti sobi 16.3.2006 12:53:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem zelo proti isti sobi, vsaj od začetka pubertete naprej. Pred tem je morda fino, ampak, ko začneš odraščati in ti grejo traparije po glavi... Govorim iz lastnih izkušenj, ki sem jih imela z 2 leti mlajšim bratom... sicer nič tako resnega ampak vseeno "igrice", ki so ti zanimive. Drugače pa tudi to ni ovira, da imata brat in sestra ločeni sobi... Imam izkušnjo s starejšim bratom, ki je ne morem pozabiti, niti po 15 letih... Zato sem si prisegla, da bom pri mojih otrokih zelo previdna... Sploh se ne zavedate, koliko spolnih zlorab in nadlegovanja je v družineh, ne da bi starši karkoli posumili. Punce obvezno v svojo sobo in fante v svojo!!!!
|
|
|
|
RE: bratec in sestrica v isti sobi 16.3.2006 15:29:42
|
|
|
|
Pupica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Jaz sem zelo proti isti sobi, vsaj od začetka pubertete naprej. Pred tem je morda fino, ampak, ko začneš odraščati in ti grejo traparije po glavi... Govorim iz lastnih izkušenj, ki sem jih imela z 2 leti mlajšim bratom... sicer nič tako resnega ampak vseeno "igrice", ki so ti zanimive. Drugače pa tudi to ni ovira, da imata brat in sestra ločeni sobi... Imam izkušnjo s starejšim bratom, ki je ne morem pozabiti, niti po 15 letih... Zato sem si prisegla, da bom pri mojih otrokih zelo previdna... Sploh se ne zavedate, koliko spolnih zlorab in nadlegovanja je v družineh, ne da bi starši karkoli posumili. Punce obvezno v svojo sobo in fante v svojo!!!! đžizus! Jaz sme edinka in mi kaj takega niti na pamet ne bi padlo Ja pri nas bosta vsak v svoji sobi. Sicer miceni, ampak jaz sem pristaš, da če hočeš da se otrok v miru uči in nauči samostojnosti rabi svoj prostor. Meni je soba pomenila galaksijo. Ne morem si predstavljat, da bi bila micena pri nama oz.midva pri njej v sobi...vsak rabi svoj mir, in če je le možno, potem je to najboljša varianta. Se pa zavedam, da povsod ni možno
|
|
|
|
RE: bratec in sestrica v isti sobi 16.3.2006 15:56:58
|
|
|
|
andrejka82
|
Veliko je od karakterja odvisno. Midva z bratom sva dobrih 7 let razlike, jaz sem starejsa. Od njegovega 4 meseca naprej sva si delila sobo. Najprej je bilo dogovorjeno, da bo tako samo za par let, .... no prisla je moja puberteta, vendar me niti malo ni motilo, da sva imela skupno sobo. Oce mi je naredil v pritlicju res ogromno ful cortkano sobo, nekajkrat sem prespala spodaj in se nato spet vrnila nazaj v "najino sobo" in je super klapalo do konca, se do 2 leti nazaj, ko sem se malo pred poroko odselila k mozu. V vseh teh letih se nisva niti enkrat samkrat skregala in sva oba z bratom po moji selitvi potrebovala cas, da sva se navadila. Veceri so bili rezervirani za pomenke in se danes me rad poklice, moja velika sestra, pa je ze tudi v obcutlivih letih (17 let) in ostajam njegov veliki zaupnik v dobrem in slabem, se pravi resnicno lepo vez sva spletla. Tako, da v bistvu je to loterija, poskusite in pa malo eksperimentirajte.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?