Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Čakanje na odločbo-otr.dodatek?? 15.3.2006 14:58:29
|
|
|
|
*pepelka*
|
Če si oddala popolno vlogo z vsemi potrebnimi dokazili, boš najverjetneje že prihodnji mesec dobila nakazilo otroških dokladov. V primeru pa, da še nisi imela vseh potrbnih dokazil pa te bodo obvestili, da je vlogo potrebno dopolniti.
|
|
|
|
RE: Čakanje na odločbo-otr.dodatek?? 15.3.2006 14:58:31
|
|
|
|
darjatimci
|
Jaz letos čakam že več kot en mesec,prvič odkar oddajam tako dolgo, sem ravno včeraj klicala in so preobremenjeni s papirji.
|
|
|
|
RE: Čakanje na odločbo-otr.dodatek?? 15.3.2006 15:00:57
|
|
|
|
tinkatonka
|
hafi...govoriš o dokazilih.....jaz sem priložila samo kopijo moje bančne kartice. Za moža ki v letu 2004 ni imel nakazane nobene plače pač, nisem prilagala lista od dohodkih družinskega člana. A bi mogla še kaj priložit?
|
|
RE: Čakanje na odločbo-otr.dodatek?? 15.3.2006 15:15:23
|
|
|
|
Pupica
|
Jaz oddam po pošti. Ponavadi pride odločba v cca.20 dneh. Vendar če si oddala npr.v febr.2006, boš nekje v marcu dobila odločbo, prvo nakazilo s te odločbe pa bo v aprilu, ker se nakazuje nasl.mesec. Tudi meni ni bilo jasno, in sem jih poklicala, kako to, pa so mi razložili, če piše na odločbi za obdobje mesec marec 2005, dobiš izplačano v aprilu 2005. aja glede dokazil, če ni prejemal plače, predvidevam, da je bil na zavodu za zaposlovanje, v tem primeru moraš prinesti njegovo potrdilo da je na zavodu za zaposlovanje, in da NE prejema den.nadomestila (lahko ga naročiš preko interneta na njihovi strani, ga dobiš domov po pošti naslednji dan ).
< Sporočilo je popravil pupic@ -- 15.3.2006 15:17:16 >
|
|
|
|
RE: Čakanje na odločbo-otr.dodatek?? 16.3.2006 0:19:27
|
|
|
|
Anonimen
|
V praksi dobiš odločbo v roku enega meseca oz. večinoma še prej. Če oddaš sredi marca, dobiš odločbo najkasneje v začetku aprila (če je vloga popolna). Je pa tako, da (če gre za prvo vlogo, ne za podaljšanje) se otroški dodatek izplačuje za pretekli mesec, torej aprila za marec in podobno, tako, da, ker ti odločba potem velja šele od 1. aprila dalje, dobiš prvo nakazilo šele maja. Po zakonu pa gre za upravni postopek, za katerega je skrajni rok 60 dni. Če naletiš na komplikatorja (ki to ureja), se kar pripravi. Ampak to je redko. Ne glede na rok za izdajo odločbe pa ti nakazilo pripada od 1. aprila dalje in moraš v naslednjem mesecu po prejemu odločbe dobiti vsa nakazila za nazaj.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?