|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Poje preveč?
14.3.2006 12:06:36   
Grascakinja
Prijateljica se zgraža, da vedno, ko  vidi mojega otroka, nekaj melje in da je debela.

Ima skoraj 9m, 12 kg in enih 75 cm. GH uvajam od 5m. Naš jedilnik je tak:

7:30 mlečna kašica, polenta ali gres ali kaj podobnega z mlekom - iz 100-150 ml mleka
11:30 sadje - 200ml (doma narejeno zmiksano ali včasih lonček) ali pa jogurt (1 lonček)
15:00 kosilo - zelenjava in škrobna priloga ali malo meska  - 250-300ml
18:45 večerja - žitna kašica iz 120 ml mleka
19:15 mleko- spije okoli 150ml (to je po večernem obredu, kopanju)
03:00 mleko- spije okoli 120ml 

Včasih ji dam vmes še kak kos jabolka ali korenčka, da si brusi zobke ali pa skorjo kruha, otroški piškot, da vadi, kako se je.

Ali je to res preveč??? Koliko pa vaši pojejo?

Naj povem še, da je ful aktivna, pleza, sama vstaja, hodi, če jo držimo za rokice, skratka ful pokuri.

< Sporočilo je popravil pupa25 -- 14.3.2006 12:09:42 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Poje preveč?
14.3.2006 12:13:29   
Marogica
Naš je v tem obdobju, pa tudi še sedaj(14 mesecev) pojedel 4 "glavne" obroke na dan, ostalo pa po potrebi in brez nočnega dojenja.
Težek je bil pri 9 mes 9720, velik pa je bil 71 cm in če sem odkrita, se mi je zdel debelinko, tako, da smo mu pravili Little Budha.
Količisnko pa je pojedel nekje med 200-250ml/na obrok.
Ja meni se zdi kar močan, predvsem pa pazi, da se mu ne raztegne želodček.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.3.2006 12:24:35   
CatJa
Glede na količine, ki si jih navedla, je težko rečt, da poje preveč. So pa user posted image  mere (za moje pojme) res mal zaskrbljujoče. Pa to ne pomeni, da jo moraš zdaj imet na dieti. Ne glej le količine hrane, pač pa njeno vrednost.

Tule lahko pogledaš, kam sodi vaša pupika: http://www.ringaraja.net/razvojDojencka.asp

p.s. pa nikar ne zameri prijateljici, ker je odkritosrčna. Verjetno vam želi le dobro. Jaz npr. se nerada vtikujem v druge, pa sem prijateljici odkrito povedala, da bo njenega malega razneslo, če ji bo nonstop visel na zizi. Od poroda (3700 g) se je v šestih tednih zredil na 6 kg, tako da morata zdaj hodit še na kontrolo (prekomerne) teže v posvetovalnico user posted image

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

Neposredna povezava do sporočila: 3
14.3.2006 12:24:37   
Grascakinja
Kako pa to zgleda, da se želodček raztegne? Kaj lahko naredim, da se to prepreči?

Sej ne da zamerim prijateljici, samo meni se res ne zdi da non stop nekaj je pa da je ne vem kako debela. Zato pa še tukaj sprašujem. Zaenkrat mi ni pediatrinja nikoli nič rekla čez njeno težo. Vem pa, da so eni otroci pri 1 letu lažji kot ona.

< Sporočilo je popravil pupa25 -- 14.3.2006 12:27:37 >

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.3.2006 12:30:16   
Marogica
Ne vem, če se ravno dobesedno raztegne(mi temu tako pravimo), se pa "navadi" na določeno količino hrano, in če je ne dobi, ima otrok(ali pa tudi odrasli) neprestano občutek, da je lačen in bo najbrž jokal. To bi bilo meni hudo gledat.

R. Tagore

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.3.2006 12:56:15   
Barči78
Meni se v primerjavi z mojo niti ne zdi tako zelo veliko:

Nejin jedilnik:

7.00 - adaptirano mleko 240 - 270 ml
10.00 - sadna kašica doma pripravljena - 200 - 250 g
13.00 - kosilo (zelenjava, meso, riž - razne kombinacije) - 250 - 300 g
17.00 - gres, polenta, ali kakšen lino, ali jogurt, puding - od 200 - 300 g - polento in gres pripravim iz 250 ml mleka
20.30 - adaptirano mleko - od 240 - 270 ml

Ponoči se ne hranimo.
Pri svojih osmih mesecih je tehtala 7800 g, dolga pa je bila 70 cm. Je pa res, da je zelo živahna punca in veliko porabi. Koliko sedaj tehta ne vem točno, konec meseca imamo posvetovalnico, ampak sigurno nima 8,5 kg. Tako, da tvoja je kar močna punčka.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.3.2006 13:06:55   
tina104
Meni se ne zdi, da bi preveč jedla. Je pa precej težka. Naš je tudi bolj debelinko in so nam v bolnici rekli, da se mu je verjetno že tudi želodček raztegnil. S tem je tako, kot je razložila Marogica. Gre sicer nazaj, ampak je težko, ker otrok nekaj časa kar trpi lakoto, po mojem.
Če ti v posvetovalnici ne pravijo, da je predebela ali kaj podobnega, se ne sekiraj preveč. Mogoče edino ukini kekse oz. zmanjšaj količino teh, pa baje čokolino in podobni proizvodi niso zaželjeni, pa ne sladkaj ji dodatno hrane. To so nam svetovali. Aja, pa obrok naj ne bi bil večji kot 200 ml goste kašice, tam kjer imaš juho, po mojem ni problem, ker je tisto največ tako vode.

Pri nas je bolj problem, ker bi jedel (sesal mleko) zelo pogosto - kakih 8x na dan se doji.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

Neposredna povezava do sporočila: 7
14.3.2006 13:27:48   
Barči78
Tina, mene pa samo zanima, zakaj naj obrok ne bi bil večji od 200 ml, oz. g?

< Sporočilo je popravil Barči78 -- 14.3.2006 13:28:04 >

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.3.2006 16:56:06   
Marogica
Barči, po moje zato ne sme biti obrok večji, ker je želodček ravno toliko velik, da zadostuje otroku ta količina, da ni lačen.

R. Tagore

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.3.2006 19:38:48   
klepetka
Pupa,veš kaj,če ti tale naša pediatrinja -saj veš katera- ni nič omenila ,da je kaj pretežka,se nomaš kaj sekirat .Ker če je kdo,potem je to ona ,ki ke alergična na  "debele "otroke in če bi bila res premočna ,verjemi iz lastnih izkušenj ,da ona že nebi bila tiho.Tako ,da kar brez skrbi.Aja,pa glede količine zaužite hrane se meni ne zdi pretirano,vsaj če primerjam z mojima dvema.
lep pozdrav

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.3.2006 19:45:44   
eva1
jedilnik se mi zdi čist OK...teža mogoče malo prevelika-ma tako, problemi nastanejo takrat kadar so zaradi teže pogojene bolezni(visok pritisk, aritmije, previsok nivo holesterola(zadnjič sem prvič slišala, da imajo že malčki lahko povišan holesteroluser posted image ) pa kosti so preobremenjene zaradi teže)...ampak mislim, da tvoja pupa ni tako zelo pretežka, da bi lahko govorili o tem!

(odgovor članu klepetka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.3.2006 19:48:49   
eva1
Aja še to-mleko ponoči bi lahko ukinila, ker se mi ne zdi več potrebno da otroci ponoči jedo...raje ga zamenjaj z vodo-če je žejna, bo že pila!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.3.2006 20:20:57   
Grascakinja
Ja, eva1, delam na tem, da bi nočno flaško skenslala. Pač počasi, da imamo čim manj stresa. Saj tudi popije ponoči vedno manj, včasih je popila 200, zdaj pol manj. Pa včasih je bilo to že ob 1h, zdaj ob 3h. Tako da mislim, da napredujemo.

Vesela sem le, da ste mi nekako potrdile, da je ne pitam ko pujska kar se hrane tiče. Tudi zabelim je ne z ničimer razen z mlekom, pa olja, margarine in kristalnega sladkorja praktično še ni poskusila, razen ko je kaj ful kislo, dam malo laktoze not, da omilim okus. In izbiram kašice, ki nimajo dodanega kristalnega sladkorja - ker samo na polenti in gresu in proseni kaši ji je pač dolgčas, pa kombiniramo. Tisti en paket otroških piškotov imam že več kot 1 mesec, ji raje dam korenček za glodat ali pa jabolko, pa kar ji tašča kdaj pa kdaj da malo kruha. Tako da nimam občutka, da jo fotram ko za stavo in z napačnimi stvarmi.

Je pa popolnoma res, da ni suhica, prej bolj močna, to pa gotovo. Saj ima bit po kom, je čisto očitova, ki ima 190 cm pa je kot trodelna omara user posted image .

No in zdaj v tej debati mi ni in ni dala žilica miru in sem jo šla stehtat - ker tiste mere so od zadnjega obiska pri dohtarci - in je imela 11 kil, torej celo kilo manj, in to po kosilu in v polni plenici. Tudi ko jo gledam, se mi zdi, da kar koprnijo gramčki z nje odkar je toliko aktivna. Kmalu več ne bo imela mišelinke na stegnih. Pomoje se bo uneslo, ko bo toliko pokurila.

Marusa05, tudi jaz mislim, da bi mi dr. Anti-debeli-otroci že sigurno kaj naprej vrgla, poznam njeno fobijo (pa so njeni vnuki daleč od suhega). Pravi samo, da je cela donda in pri 6m je bila velika in težka za 9. Zaenkrat ni nič rekla.

OK, hvala punce!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.3.2006 21:04:38   
tina104
Obrok 200 ml so nam svtovali, da se ne bi več tako hitro redil, pa verjetno tudi zato, da se ne bi želodček še bolj raztegnil.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

Neposredna povezava do sporočila: 14
14.3.2006 21:16:01   
hanita
Kako je , kadar otroci ne jejo in so suhi vsi govroijo:premalo je,zakaj ne poje več,kaj je kaj jedel. če so pa bolj okrogli pa: kaj ni zadosti pojedel, kaj spet je,...blabla

Tudi naša je bolj debeluška ima ene 8600 g in velika je komaj 68  pri 8 mesecih in pol. Pojemo pa približno kot vi, le da dopoldan popije samo mleko,ker pol zaspi in ob 12 že je kosilo,pol ob štirih sadje al pa jogurt al skutka, ob 7 malo mlečne kašice in pol pred spanjem mleko ,če popije 180 ml je že uspeh.

Bodi vesela da rada je in ko bo shodila bo po moje vse šlo na svoje mesto.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.3.2006 12:03:46   
Sofi
Moj user posted image  je pri 6 mesecih imel 8600 in 68 cm in prav lepo zgleda. Ko bo začel hoditi, bo itak dosti zgubil. Poje pa:
- 7.30 ....   210 ml mleka
- 11.00 ...  200 ml sadne kašice običajno doma pripravljene
- 15.00 ...  200 ml zelenjave + včasih mesek
- 17.00 ...  kakšen bebi keks ali redko fruchtzwerge (ta obrok velikokrat izpustiva)
- 20.00 ...  210 ml mleka

Imam občutek, da bi z lahkoto pojedel več (predvsem mleka), ampak smatram, da mu to mora zadostovati in tudi lačen ni. Otroci so si pač različni, ravno tako kot mi odrasli, eni rabijo več, drugi manj.

Najboljše, da delaš po občutku, saj ravno ti svojega malčka najboljše poznaš.

lp

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.3.2006 21:42:41   
spacey
Jaz tudi predlagam, da ukinete nočni obrok ali pa ga zamenjajte s čajem. To smo mi naredili. :)

Drugače pa, če je vaša pupa zdrava in vesela, pa aktivna in vse, se nimaš za kaj sekirat. user posted image

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.3.2006 20:18:22   
tincci
Kaj boste šele rekle na 4m user posted image , samo dojeno, iz 3.9kg ob rojstvu na 8.4 kg!user posted image

(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Tako izgleda partnersko življenje z dojenčkom
Te zabavne ilustracije novopečenega očka vas bodo nasmejale do solz.
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.