katis
|
Malo sem se razpisala pri , kako shujšati, če preveč grešiš' pa mislim da sem tudi paše... V glavnem: ne smeš imeti v glavi, da si na dieti. Saj tudi, ko ješ normalno, to ne pomeni, da se vsak dan nabasaš s 5000 kalorijami!!!! Izjeme so dovoljene. Važno je, da ne postanejo pravilo. In kaj pravzaprav je dieta? Sama beseda dieta pomeni način prehranjevanja in to ne pomeni hujšanje! Dieta je tisto, kar jemo vsak dan, pa če hujšamo ali se redimo. Sja obstajajo celo redilne diete, za tiste, ki jih potrebujejo. Torej NAČIN. In to je v bistvu nek sistem, ki ti omogoča, da ješ tako, kot tebi najbolj ustreza (psihično in fizično). Preberi si še kaj, poslušaj svoje telo, izberi si jedi, ki jih imaš rada, ob katerih se ti cedijo sline, dodaj malo več zelenjave in poskušaj si to skombnirati v jedilnik, ki bo v smislu ločevalne diete. Napiši si jedilnik za 1 teden ali 14 dni, da se ti bo zdelo kratko obdobje. Zraven si napiši, katero malenkost lahko skuhaš zraven za tvoje ostale domače, da ne bodo prikrajšani (po njihovem) in da jih lahko skuhaš tako, da ne boš oblizovala kuhalnice zraven. Nato poskusi. Potem boš pa prišla na občutek. In nato si napiši nov jedilnik za še 1 teden... in po nekja časa, ti bo šlo samo od sebe.... In to draga moja, je najboljša terapija ob slabih dneh. Da vem, da lahko uživam ob hrani, pa še malo huujšam. Ne ustraši se. Vse je možno! P.S. Za najbolj hude trenutke pa imam pri sebi nekja mandeljnov in po enega žvečim namesto čigumijev. Pa mi kar uspeva.