|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dihanje med porodom
12.3.2006 10:48:18   
mojčika
Zelo hitro se približuje moj PDP, ker sem bila rizično noseča, nisem obiskovala telovadbe po materinski šoli. Zanima me, katere tehnike dihanja ste se posluževale med porodom, in če je katera sedela med popadki tudi na žogi, meni trenutno zelo pomaga ublažiti boleče kolke. Hvala in LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dihanje med porodom
12.3.2006 11:57:51   
petraz
Glede tehnike dihanja se ne sekiraj, ti babica sproti pove..... Jaz sem žogo uporabljala skoraj do konca poroda in ti lako povem, da je to super zadeva. Meni je vsaj koristila. user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
12.3.2006 12:14:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu petraz)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
12.3.2006 15:36:57   
kikibor
Kot je že petraz napisala, ne skrbi - ti babica v porodni sobi pove vse potrebno in če dihaš pravlilno je res lažje.

Glede žoge in same aktivnosti med popadki - pri meni to sploh ni bili izvedljivo. Med popadki (imela sem umetne) sem v glavnem spala in se samega poroda niti ne spomnim dobro. Ker se nisem odpirala, sem dobila neko zadevo v žilo od katere sem bila med poadki precej highuser posted image .Z babico sva bili dogovorjeni, da če se bom počutila, da bom lahko hodila, uporabljala žogo itd, vendar pri meni to sploh ni prišlo v poštev.

Je pa porod hitro minil (2 urci) tako, da sploh ni bilo večje panike.

Srečno pri izjemnem dogodku!

Katarina

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.3.2006 16:37:06   
Anonimen
Aja?user posted image  A še hodile ste lahko okoli in se "valjale" po žogi? Meni so pa rekli, da moram ležat, ker imam tako močnejše popadke in se odpiram. No, pa povejte, kako bi lahko takrat, ko te najbolj boli, zavestno neklaj počel tako, da te še tisočkrat bolj?
Itak sem bila pa namontirana na CTG in je že ob manjšem premiku vse skupaj zaštekalo, tako da v Kranju ni šans za kaj takega.

(odgovor članu kikibor)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
12.3.2006 17:30:42   
petrusata
Vse se da. Meni je najbolj pasal sedeč položaj (napol turški ). Ko je popadek ga predihaš. Če se le da hodiš in se premikaš s tem ti tudi tvoje misli pojdejo kam drugam. Žoga pa je zelo fina zadeva na njej imaš sproščene mišice nog in nisi napet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.3.2006 17:54:12   
Anonimen
z EA ne rabš nč dihat :)

(odgovor članu petrusata)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
12.3.2006 18:03:46   
Marogica
Moja tehnika dihanja se je imenovala moj mož. Se mi zdi, da sem vse pozabila oz. se na dihanje nisem koncentrirala, pa sem mu med porodom non-stop govorila, naj diha, in ko je on začel, sem enostavno za njim "ponavljala". Tako je moj ubogi mož vse popadke z menoj predihal.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
12.3.2006 18:39:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
12.3.2006 20:31:20   
lelaval
Jaz sem tudi govorila, da bom na žogi,.. - še po poti do porodnišnice, ko pa sem šla v porodno in lahko izbirala, katero (pa obe alternativni sta bili trenutno prosti), pa sem čisto pozabila.
Tako, da ne skrbi, v nobenem primeru ne boš pozabila dihat.user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.3.2006 21:16:43   
Naja31
Glede dihanja ne skrbi.
JAz sem ga v materinski šoli prešpricala, ker se mi je zdelo neumno, da bi dihala skupaj s stotimi ostalimi.Ti bo že babica povedala kako naj dihaš.

Jaz sem se pa med najhujšimi popadki po žogi valjalauser posted image  ker se mali ni hotel spustiti v porodni kanal, pa je babica predlagala naj s tem poskusimo.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.3.2006 10:25:40   
kati*
se strinjam, da ni treba prej nič vaditi. Jaz sem nekaj "telovadila" doma, pa mi ni in ni šlo. No potem sem pa le babci sledila in moram reč, da je dul pomagalo.

lp, K

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.3.2006 10:48:26   
Barbs
Jaz sem ta prvič "dihala" kot zmaj...user posted image  Mislim, po reglcih in tako.
Rezultat mojih prizadevanj, da bi naredila točno tako, kot so nas učili je bil ta, da sem imela tako izsušena usta in grlo, da me je bolj morilo to, kot kaj drugega. Pa še za piti mi niso hoteli dati. Samo usta so mi z neko vlažno kamilično gazo močili...user posted image  Ta drugič sem pa dihanje vzela v svoje roke.user posted image
Ta tretjič ga bom tut. Pa tut flašo z vodo bom imela v torbici s sabo.user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.3.2006 16:22:02   
tinkatonka
Glede tehnike dihanja....ti babica pove kako moraš dihat, potem boš pa tko in tko videla kaj ti odgovarja. Jaz na primer nisem mogla dihat v masko tko da sem vse popadke lepo po "pasje" predihala pa je šlo. Glede "žoge"...jaz nisem smela sedet, ampak samo ležat, ker mi je odtekla voda.  Še na klistirju sem mogla ležat v postelji in samo ko me je zašraufalo sem lahko odcapljala do WC-ja, potem pa hitro nazaj v posteljo. Meni je v 2.fazi poroda blazno pasalo, da sem imela noge dvignjene in da sem jih imela nekam oprte, tko da so mi naštimali mizo tko kot ginekološki stol, samo s tem, da sem z nogami lahko oprla in tako pritiskala. Je šlo pa v bistvu za pol sedeči položaj z dvinjenimi nogamiuser posted image user posted image

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?