|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko spijo pri 18m?
8.3.2006 21:45:10   
HuAnita
No, mi še zdaj nismo povsem rešili težav s spanjemuser posted image
ČE že kdaj spi 12 ur skupaj, štejem to kot Helijev komet (ali kaj je že bil, pojavi se pa na pol stoletja...).
Spi recimo od 20.00, pa do 5.00 (še raje se vsaj 1x vmes zbudi), potem pa je že kaka 2 tedna ne živ ne mrtev ne spraviš nazaj spat...
Meša se mi, odkar hodim iz službe nekaj čez 23.00, spat ob 24.00, pa itak ne morem, še naspidirana od službe, potem pa zgodnja budnica lai pa dve in ob 5.00, evo, sem budna... Do 6.30 še skušam leže capinko animirati, potem pa dokončno vstaneuser posted image
Skratka, nič jasno.
Čez dan spi pa od 1, pa do 3 ure. Ko spi več, je tudi ponoči bolje, ampak raje spi manj...
Skratka, še kakšen predlog - dojiva se ne več, ponoči pred 5.00 ne dobi mleka, zaspi sama....user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko spijo pri 18m?
8.3.2006 22:03:39   
TaRe*
Odkar hodi v vrtec naša pupa hodi spat od pol osmih,pa do osmih nekje.
Še vedno imamo probleme z uspavanjem.Ali grem z njo v taveliko postlo,pa jo pol prestavim  v postlco,al pa jo dam not,pol pa slonim zraven postlce,pa jo božam ,pa pojem,pa iščem priliko,da sp....im.
Potem spi do ene 1h ponavadi pol se pa začne zbujanje ker hoče čaja,pa dudo,pa čaja,pa tadrugo dudo,pa mamo,pa ata.......skratka.Ker že obvladamo potek zgodbe,jo ponavadi pri točki dve že odnesemo med mamo in ata in potem če imamo srečo spimo do jutra.Se je pa že zgodilo,da je tudi pri nama potem tulila brez znanega vzroka kako uro.
Če smo doma,potem vstaja okrog 8h,pa gre na popoldanca ob 12h-14h,če pa gre v vrtec pa vstane ob 6h,pa grejo tam spat okrog pol dvanajstih,pa do pol dveh.

............ja,takle mamo..;)

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.3.2006 22:05:21   
dix
Naš ima pa tak urnik:

Spat zvečer ob 21:30 in spi do 8 zjutraj (če je dobre volje pol celo do 8.30). Dnevni očitek ima pa od 13.45 do 15.45 (oz zaspi med 13.30 in vstane nakjasneje 2 uri za tem).

Torej če izračunam spi nekje približno 12 ur na dan.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.3.2006 6:20:28   
CUKRČEK
Naše dete gre spat od 20-21 ure in potem spi do pol sedmih, ker mora it v varstvo.- Drugače za vikend potegne nekje do osmih. Nismo pa nikoli imeli problema s spanjem. Spala je že od začetka dobro....čisto majhna se je le enkrat ponoči zbusila, ker je bila lačna.
Potem gre pa še dopoldne v varstvu spat...spi nekje uro-dve. Popoldne pa noče več spat ......ne dolgo nazaj je še popoldne spala ene 2 ur.
Ja, pravo zaspanko imamo.user posted image

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.3.2006 8:11:22   
puncica
Pojma nimam kako ti pomagat. Naša (1 leto in 9 mescev) tud spi na obroke. Če prespi od 20.00 do 6.00 je to tak dosežek, da še cel dan ploskamo. Mislim da se je enih 2 krat pa res zgodilo da je spala v svoji postlci do jutra do 6. Sigurno pa se ponoči zbudi enkrat ali dvakrat se mi pa zdi da se ji ful sanja ponoč, pa kr neki govori pa debatira, danes se je ob pol dveh začela fuuuullllll dret, kot bi se ustrašila in potem je itak hotla spet mleko pit in kaj naj drugega kot da ji to na štimamo, pa spi naprej, včasih cel teden nič ne pije mleka al pa čaja ponoč, drugič pa dvakrat na noč vsak dan. Ja no, jaz sem se že sprijaznila da spi na obroke, je pač bol po atiju, upam da bo naš ta majhn pa bol po men, ki ljubim spanje in sem v otroštvu verjetno prespala polovico življenja user posted image

Ja še to čez dan pa spi uro pa pol in čisto nič več.

< Sporočilo je popravil puncica -- 9.3.2006 8:13:06 >

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.3.2006 11:06:37   
Maxica
Naš ima sedaj končno vzpostavljen en ritem (odkar jaz delam samo dopoldne), vendar pa moram priznati, da z njim nisem najbolj zadovoljna, ampak kaj čmo.user posted image  In sicer, zaspi malo čez 21h (včasih je hodil spat tudi po 22.uri ali še kasneje), vendar pa se potem zbudi že okrog 7h, najkasneje ob pol osmih (tudi med vikendomuser posted image , ko bi mamica in očka malo poležala), prej pa je potegnil tudi do 9h. Tako da očitno tolk spanca mora dobiti, pol pa, če gre prej spat, se prej zbudi in obratno. Čez dan pa vedno zaspi za vsaj še dve urici. Sicer se nimam kaj pritoževati, saj se naspimo (sem se tudi jaz naučila, da grem spat čimprej za njim), ampak čez vikend bi pa kdaj res malo potegnila.
Malo računam, da bi se mu morda poznala premaknitev ure čez 14 dni, pa bi bilo potem lih fino. Bomo videli. Sicer smo pa že vsega vajene, mar ne?!user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.3.2006 11:29:32   
bini
lej tkole mamo pri nas... pri nas bi bil helijev komet pravi čudež user posted image
jest se že kar mal smejim, ampak tako pač je...
naša se je zbujala recimo rekordnih samo 3krat na noč, potem je 3 mesce nazaj zbolela in cele noči prekašlja, tako da je ne moreva pustit jokat - to pomeni zopet zbujanje od 5 - 7krat na noč user posted image .. zadnje čase se mi zdi, da so se še nočne more začele, ker jo včasih samo še risanka potolaži tako se joka...

kakorkoli -sem 3 tedne pred porodom in se enkrat tedensko psihično čist sesujem od tega tempa.. potem se zjočem, zatežim možu in ene trem prijateljicam kako mi je hudo in imam spet energije za kak teden user posted image .. se mi zdi da se spreminjam v psihota user posted image

tako da prosim huanita da takoj polupčkaš svojo capinko, ker je z mojega vidika prava mala ZASPANKA user posted image user posted image

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.3.2006 15:32:39   
polona2
Zvečer gre spat okrog 21.30, zjutraj vstane okrog 9-ih, potem jo utrudimo s sprehodi in z aktivnostmi, spat gre po kosilu, okrog 14-ih, spi dve uri. Nasveta pa nimam, dojeni otroci se pač večkrat zbujajo, druge razlaga za to nimam.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.3.2006 20:35:48   
andrejaz
Ker sem na bolniški, ga v vrtec pelje ati in imamo že nekaj časa takle urnik med tednom: ponoči spi od 19h do 5 zjutraj (ga zbudimo), nato v vrtcu zjutraj malo leži, v vrtcu po kosilu spi cca 2-2,5 ure.
Čez vikend spi od 20h do 7h in čez dan še kaki 2 uri. Se pa čez vikend ponavadi zbudi okoli 5h zjutraj, mu dam dudo in grem nazaj spat. Ker vidi da ga oba ignorirava, zaspi nato naprej do 7 zjutraj.

Moj nasvet je sicer krut - daj tamali dudo ali piti in jo nato ignoriraj. Bo zaspala nazaj, če bo vidla, da jo noben ne upošteva.

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.3.2006 8:56:11   
bini
hm... andreja...
tvoj nasvet je sicer čist ok, ampak nekateri otroci na ignoranco malo pogodrnjajo oz. mal zajokcajo, nekateri pa naredijo cel teater, ki ga je rahlo težje ignorirat user posted image

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.3.2006 13:00:19   
ZARA
Ženske. Moj nasvet bo tud "krut". Se strinjam z andrejaz. Pustite jih mal jokat, če ne vas bodo mulčki in mulke ugonobli, madona. Naučte in navadte jih spat in spale boste tud ve...
Normalno, da ne moreš funkcionirat, če si ves neprespan in povrhu še noseč (to je zate Huanita user posted image ) Mal se imejte rade, no...

Men ni treba posebej govort, da je veliko spala pri 18 mes, ane user posted image ?

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.3.2006 13:56:41   
Anonimen
Jaz ti pa povem, da to mine. Moja dva sta oba šla čez to fazo. No, drugi je še mal občasno v tej fazi. Ampak mine. Tko da zjutraj jo polupčki, pa bodi vesela da jo imaš...
Radi se imejte!!!
Nina

(odgovor članu HuAnita)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
10.3.2006 16:21:18   
HuAnita
To noč ... hellijev komet!!!user posted image
Da bi le postal zvezda (in bi traaaaaaajal in traaaaaajal!)user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.3.2006 17:31:59   
Anonimen
Od 19h - 6h.

Čez dan povprečno 2 uri.

(odgovor članu HuAnita)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
10.3.2006 18:58:02   
nejcko
Naša spi zaspi okoli 20.30/21.00, spi pa do 7.00/8.00. Na srečo pri njej nismo nikoli imeli večjih težav s spanjem, o sinu  pa  raje ne govorim. Se mi zdi, da do leta in pol sploh nismo nič spali.
Huanita - saj bo pri vas tudi v drugo bolje, boš videla - take "trpeče" mamice smo potem nagrajeneuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.3.2006 20:51:22   
andrejaz
No da še malo dodam k mojemu krutemu nasvetu glede ignoriranja. Naš Mark je pri kakih 7 mesecih že spal celo noč, nato se je pri kakih 10 mesecih spomnil in se je hotel zopet dojiti ponoči. Ok pa se je dojil. Nato se je pri kakem letu spomnil, da je dojenje 1x ponoči premalo in bi se on dojil dvakrat. Tako sem vsako noč vstajala in dojila, dokler mi ni bilo enkrat dovolj, ko ga je po dojenju začel tečnariti in ni hotel več spati. Pustila sem ga jokati. Po 20 minutah je nehal jokati in je zaspal. Naslednjih nekaj dni je samo 2x malo bolj naglas zastokal, toliko da sem se zbudila in je nato takoj zaspal. Po nekaj dneh pa še nobenega stokanja ni bilo več. To je bilo pri njegovih 13 mesecih. Sedaj imamo pa že skoraj pol leta mir z nočnim spanjem.

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.3.2006 22:31:59   
Pupica
Jah naša je itak fenomen. Šele pri 16 m smo nehali hodit spat 2 x čez dan.
Tako nam je sedaj ostal popoldanski spanec(od 12.30 pa do 15, včas do 16h, tut 17h).
Potem pa zvečer ob 20 do 20.30 nekje in spi zjutri do 8 - 8.30, včasi potegne tut do 9h.

Zvečer gledamo knjigice, potem pa se začne stiskat enkrat k enmu drugič k drugmu, pa vpraša če je zaspana ,če gre spat, in če reče spat, pol jo nese očka v posteljo, da v žakl, pokrije, navije Nino, da zapoje uspavanko, in greva vn iz sobe. Zaspi v hipu.
Zjutri pa se še ni zgodilo, da bi se sama dvignila. Leži v postelji in kliče:"Mama, ke si(kje si?)" in če še ni odgovora potem še očka vpraša kje jeuser posted image user posted image user posted image Vmes pa zapoje nekaj pesmic v čebljanščini, skratka prav lepa budnicauser posted image

Je pa drug problem v tem, da imam jaz nočne nespečnosti.Po par urc ponoč enostavno ne morem zaspat. Tako da sedaj hodim popoldne spat z našo navihanko.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 17
12.3.2006 11:26:13   
frutka_
Hm...moj mali je pa pravi karakter. Ko spi, spi. Ko je buden pa moramo vsi vedeti da je buden. Razen občasnih zbujanj je pravi angel pri spanju. Spi od 19-ih pa do 7-ih (čez teden). Čez vikend ga damo spat kasneje in tako tudi zjutraj spi dlje.
Kje pa je vajin ati? Morda bi bilo fajn da njega malo bolj angažiraš za spanje ponoči. Morda bo njega upoštevala bolj kot tebe.
Imaš full nori delovnik! Mala najbrž  spi dovolj. Kdaj pa jo pelješ v varstvo?

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.3.2006 21:06:38   
Anol
Naš gre zvečer spati med 20 in 20.30 uro oz. takrat ga damo v pojstlico, potem pa ponavadi še čeblja in se zabava in zaspi. Zjutraj pa zelo različno med tednom ga moram buditi ob 6.30h, ker grem v službo in ga peljem v varstvo. Za vikend pa kakor kdaj, npr. ta vikend smo vstajali ob 7h, prejšnji vikend pa ob 8h, ponoči pa se načeloma ne zbuja, ga mora kaj mučiti, da se zbudi. Čez dan obvezno vsaj vsaj 2 urici ali več, drugače je tečkan.

Mojim ušesom najlepši zvok je smeh mojih otrok.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Zavarovanje- adriatic ali vzajemna?
Admin

Dodatno zdravstveno zavarovanje- Adriatic ali Vzajemna?

Adriatic (36%)

Vzajemna (39%)

drugo (25%)

Število vseh glasov: 203

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!