Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kakšni so bili vaši občutki ob odhodu otr... 8.3.2006 22:01:09
|
|
|
|
Pajaca
|
Brez problemov. Jaz sem komaj čakala da grem v službo, tamala je bila navajena na družbo in ji je bilo fino. Skoz sem ji govorila kako fajn bo ko bo v vrtcu in imela polno prjatlov. Pa sva šle veseli in nasmejani tja, sem jo tam pustila pršla po njo čez 2 uri, ona me je nasmejana čakala in tako je bilo še naprej. Organizacija in vse to... ma ja mal prej k ponavad je treba vstat za v službo, pa pomaga če si zvečer naštimaš ruzak za otroka pa za oblečt, da se s tem ne ukvarjaš še zjutraj...... pa pač dodaj še tistih nekaj minut plusa ko pelješ otroka v vrtec in je treba prej od doma.... Sam ne se jokat ko prideš v vrtec ker je to najslabše kar lahko narediš!
|
|
|
|
RE: kakšni so bili vaši občutki ob odhodu otr... 8.3.2006 22:35:42
|
|
|
|
Pia73
|
Jaz sem vedno živela s prepričanjem, da bo moj otrok od enega leta naprej v vrtcu. Vrtec imam par metrov od bloka in sama sem kot otrok zelo uživala v tem istem vrtcu. Sina sem torej optimistično pripravljala na vrtec. A naš mali se je drl, drl in še enkrat drl. Jaz sem se v vrtcu zadržala, samo doma sem pa jokala, jokala in še enkrat jokala. Res mi je bilo hudo. Pa se potem sčasoma tudi to uredi. Sama organizacija pa sploh ni problem. Vse kmalu čisto lepo steče, tako kot je napisala Pajaca.
|
|
|
|
RE: kakšni so bili vaši občutki ob odhodu otr... 9.3.2006 1:05:38
|
|
|
|
KODA
|
Zame? Grozni . Tastarejši je šel brez problema,tamali se je pa še pol leta drl,ko sem ga zjutraj pustila v vrtcu.
|
|
RE: kakšni so bili vaši občutki ob odhodu otr... 9.3.2006 7:14:50
|
|
|
|
SaaS
|
Tako nekako kot Pajaca. Vrtec se mi je že od začetka zdel dobra zadeva in nikoli nisem malega peljala tja z občutkom "bogi sine mora v vrtec". Uvajala sva se zelo počasi, ker sem jaz imela čas. Prvi dan sem ga pustila tam pol ure, naslednji eno uro itd. Mali gre zdaj prav rad v vrtec. Moram pa reči, da sta obe -vzgojiteljica in pomočnica zelo, zelo, zelo vredu. Mali naravnost obožuje pomočnico. Nisem pričakovala, da bom tudi jaz tako navdušena nad obema... Zjutraj odpravljanje od doma vzame malo več časa kot če grem sama, ker je sina treba previti, obleči, obuti... Ampak se zverziraš in gre vsakič hitreje. Sploh pa zdaj, ko bo vedno topleje in bo treba vedno manj jopic in jaknc in nogavičk in žabic... Pa veliko veselja z vrtcem in službo!
|
|
|
|
RE: kakšni so bili vaši občutki ob odhodu otr... 9.3.2006 7:50:13
|
|
|
|
Magi*
|
mene je skrbelo predvsem v smislu organizacije: kako bom sfolgala jo dat v varstvo, pa se odpeljat 25km stran v službo, pa jo prit iskat... pa nam gre kar dobro;) v varstvo pa sem jo navajala brez kakega pompa, vedno sva šli nasmejani, vedno sem ji govorila, kako lepo se bo imela tam, kdo jo tam čaka, kaj bodo delali... ker je bila prva meseca kar precej bolna, je bilo uvajanje malo stresno (en teden je bila tam, naslednji doma...). ravno se je navadila na nov red, že smo ostali doma. zdaj po 4. mesecih je že čisto v najlepšem redu in je zadovoljna. jaz pa tudi. torej: manj ko kompliciraš, bolje je. pa ne se poslavljati na dolgo in široko in v sozlah...
|
|
RE: kakšni so bili vaši občutki ob odhodu otr... 9.3.2006 8:04:34
|
|
|
|
Marogica
|
Tudi jaz sem vzela vrtec kot dejstvo, da tako pač je in ga gledala iz pozitivne strani, torej, kaj mu vrtec nudi drugačnega ali celo boljšega. Ko sva se pa uvajala in sem videla, da se ta mali počuti v redu, da nima strahov pred tujimi ljudmi, da uživa med otroki in to tako, da je name kar pozabil, so se razpršili še zadnji dvomi, ki so bili mogoče prisotni. Neke organizacije pri nas ni bilo, ker vstajali smo vedno enako, med 6.30 in 7. uro, tako, da se nam nek ritem ni ravno podrl. Red smo pa imeli že doma(hrana, spanje...), tako, da to za otroka niso bile neke "nove" stvari. Je pa vedno dejstvo, da mame bolj "trpimo", ko damo otroke v jasli, kot pa otroci sami. In tega se moramo zavedati, pa nam bo lažje. Dosti sreče in lep začetek "novega" življenja vam želim.
|
|
RE: kakšni so bili vaši občutki ob odhodu otr... 9.3.2006 8:23:48
|
|
|
|
dana
|
Naš je zaenkrat še v privat varstvu, upam da bo jeseni šel v vrtec. Star je 13 mesecev. Ko sem ga pustila prvič tam je menda skoraj cel dan jokal in nič spal, potem je bilo vsak dan boljše. Zdaj se poslovimo brez problemov in tudi domov pride ves vesel, kajti tam je tudi ena punčka stara 20 mesecev, tako da ima tudi družbo. Se mi zdi, da je kar prilagodljiv. Upam, da bo v vrtcu tudi tako. Je pa pač tako da je treba zjutraj malce prej vstati, da se midva zrihtava potem je treba pa še otroka obleči. Torbo (za k varuški) pa tako ali tako že zvečer pripravim. Boš videla, da bo šlo. lp dana
|
|
|
|
RE: kakšni so bili vaši občutki ob odhodu otr... 9.3.2006 8:24:41
|
|
|
|
viv_
|
Jaz sploh nisem razmišljala o drugi možnosti varstva. Torej, pri dobrih 11 mesecih je šla v vrtec. Kljub temu, da je bila vajena družbe, vesela in tako, je bilo prvih 14 dni katastrofalnih. Tamala je jokala ko dež, povsem je bila spremenjena, doma je bila slabe volje. Z možem sva bila že povsem obupana. Potem pa naenkrat, kot bi odrezal... konec! Od takrat naprej hodi z veseljem in vsa nasmejana v vrtec. Kar se organizacije tiče - vstanem ob 6:00, najprej stuširam in oblečem sebe, tačas tamala še spi. Potem pa malo čez 6 zbudim tamalo, jo zrihtam in tam nekje 10-15 do 7 greva v vrtec.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?