|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ne vem več kako naprej!!
6.3.2006 17:59:29   
Gina
On sam do tega ne bo prišel, ne delaj si utvar. Stojiš pred ultimatom: on+alko ali pa sama.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
6.3.2006 18:09:53   
Primoza
Morda bi pri temle pomagal obisk pri Ruglju, tista terapija, ko jih malo goni po hribih, da malo švicajo.

http://www.preobrazba-rugelj.si/ 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
6.3.2006 18:12:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
6.3.2006 18:47:12   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

... da nama škoduje ...

Mene pa tale stavk mau bega. A pol je otrok al je mama!?user posted image  Al si s tem stavkom mela v mislih na vaju z možom??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
6.3.2006 19:36:26   
Anonimen
Človek lahko spremeni samo sebe, drugih ne, pa še za to mora najprej najti pri sebi težavo, si jo priznati, potem pa z obilo dobre volje in motivacije delat na spremembi na bolje. Že ljudem s povsem običajnimi problemi je to zelo težko, nekomu, ki ima probleme z alkoholom, pa še toliko težje. In tvoj ima velike probleme z alkoholom oz. ne s samim alkoholom, temveč z njegovo zlorabo. Očitno tudi nima svoje volje, dovolj samozavesti in samozaupanja, če vsakič, ko pride domov, podleže vplivu stare klape in očeta in je edino sprejemljivo, da se ga nalije do konca in čez. Odrasel, samostojen človek ve, kje je meja in kdaj jo je dosegel. Tvoj se tega ne zaveda ali pa si noče priznati, ker bi bilo to preveč boleče zanj - namreč, da je problem v njemu. Najlažje se je smilit samemu sebi in jokat ter krivit druge, ker ti tako ni treba pogledati resnici v oči: namreč, da si si sam kriv za svoje probleme, da si odrasel in da sam odgovarjaš za svoja dejanja. Ti mu to lahko dopoveduješ 100 let, pa se ne bo spremenil. Dokler se sam ne bo sposoben spopasti z alkoholizmom (in to je to, ker alkohol zlorablja), do takrat se bo zgodba ponavljala in z dneva v dan bo slabše.
Človeku lahko rečeš, naj se spravi v red, to mu rečeš in mu skušaš pomagat enkrat, dvakrat, trikrat, ampak nekje je treba potegniti črto in se ozreti tudi nase, na svoje lastno življenje, samospoštovanje, dostojanstvo. Ali si res želiš, da bi ga vse življenje prosjačila, da naj se spremeni za svoje dobro (če že drugega ne, zaradi zdravja), ti pa bi zraven životarila, po možnosti s časom v to vpletla še kakšnega otroka?
Jaz bi šla stran. Če bi resnično pokazal dobro voljo in začel delati na sebi, potem mogoče bi dobil še eno šanso, drugače pa ni vreden moje pomoči, kaj šele ljubezni in življenja.

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
7.3.2006 13:14:34   
Anonimen
Draga Anonimna!

Iz lastnih groznih izkušenj, ki sem jih imela z alkoholikom...vse kar so ti ostali napisla ti bom še jaz...STRAN!!!!!!!!!!!Če ne boš pravčsa odšla se ti bo življenje ustavilo in boš ujeta  v trenutku in ne boš mogla več naprej. Verjemi mi, 2 leti sem prenašala nasilnega aloholika, ker sem mislila, da se lahko spremeniuser posted image user posted image user posted image !!!Vsakič je bilo huje, najprej prerivanja, potem udarci nato grožnje in psihično maltretiranje, potem kofute in zmerljivke na javnih prostorih...za kozlat...Pa me je potem prosil odpušanja in obljubljal ne vem kaj še...res zauser posted image user posted image user posted image !! Odtujila sem se od vseh, ker mi je vbil v glavo, da sem vsega kriva jst, nisem dobr skuhala, nisem pravilno odgvorila na njegovo vprašanje, flirtala sem z vsakim, vglavnem bila sem vse samo človek ne.
Verjemi mi...uničil je mojo samozavest ! In potem sem se nekega dne "zbudila", spakirala in odšla pod pretvezo, da grem domov samo na obisk(ker če bi takrat vedel, da odhajam za vedno..ne vem kako bi se končalo).In še potem ni dal mira, rešila sem se ga s policijo in sodiščem. 3 mesece po tem ko sva zaključila me je vsak dan čakal pred službo, tako, da je pome hodil moj ati. In še sedaj po 6 letih še včasih sanjam o njemu in o stvarih, ki jih je počel...Nehala sem se počutiti kot žrtev in začela živeti in se veseliti življenja, potrebovala sem 6 let...Draga Anonimna...življenje je prekratko, ne zapravi toliko let, kot sem jih jaz.

Vso srečouser posted image  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
7.3.2006 15:18:23   
Felicity
Pomisli, da bi imela še otroka s tem tipom. Pol bi se še nanj spravljal, ko bi bil pijan.

Življenje je eno samo in škoda ga je zavreči, za takega tipa, kot je tvoj.
S partnerjem naj bi si delil srečne trenutke, ne pa udarcev in ponižanj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
7.3.2006 15:35:09   
kepa*
Poopsie ti je zelo lepo povedala. Če hočeš sebi dobro, jo upoštevaj.

Letos pa bo!

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 33
7.3.2006 15:45:33   
SelmaC
Samo stran. Ne zapravi življenja zanj. On lahko ljubi le alkohol in tako najbrž bo še veliko let (če se bo seveda zdravil, pa še pol je nevarnost povratka) ali pa vedno. Imej se rajši kot imaš njega (ali se ti pa smili, premisli)!!!

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 34
11.3.2006 9:31:34   
paris
Draga anonimna! Teci stran, kar te noge nesejo! Tako se začne, nikoli ne bo bolje, samo slabše bo! 

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu SelmaC)
Neposredna povezava do sporočila: 35
11.3.2006 20:04:11   
Sofi
Ja, alkoholiki so z leti vedno bolj nasilni, tako fizično kot psihično. Ne delaj si utvar, da bo spregledal in bo bolje, ker ne bo. Moj oče je bil alkoholik, vmes se je streznil, bil trezen 12 let, nato ga je zopet premamilo in življenje z njim je postalo grozljivka. Še preden je dopolnil abrahama, je umrl - zaradi alkohola.

Čim prej pojdi proč.

lp

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 36
11.3.2006 20:33:51   
spacey
Sem imela tudi jaz enega takega, tako da te čisto razumem. A s takim ni prihodnosti, dokler sam s sabo ne razčisti in sprejme problem ter se temu primerno zdravi. Podobno kot pri drogah, pa saj je alkohol tudi droga, samo da je legalizirana.

Lahko ti povem, da je bil na alkotu čisto drugi človek. Grozen, vulgaren, žaljiv, nasilen, najbolj glasen, vse je moral imeti prav in zadnjo besedo...skratka neznosen! Jaz sem se 4 leta trudila, da ne bi pil, pa ni pomagalo. Ker pri njem ni bilo možno pivo ali dve, ampak le: ali piješ ali pa ne -> njegova filozofija! Na koncu me je že samo njegova prisotnost odbijala, postajal mi je vse bolj zoprn, tudi vsa njegova dejanja in besede so me že živcirala in tako sem se lepega dne zaljubila v drugega. Kako mi je bilo potem lepo. Hvala bogu je bilo to v srednji šoli.
Mislim, da je potem šel na zdravljenje, ker je za leto dni izginil, ampak mi tega ne prizna.

Tudi doma je bil alkohol prisoten, zato jaz alkoholikov ne prenesem, sploh pa če jih alko totalno spremeni v negativce!

Lp in srečno!

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 37
12.3.2006 9:34:27   
Anonimen
Če se imaš kaj rada,POJDI STRAN!!!!

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
12.3.2006 12:18:03   
tipka
Ljubiš ga? Neznansko? Iz vsega srca? Brezpogojno??????????????

Ja, to je eden od razlogov, da si človek uniči vsaj dobršen del življenja, če že ne celo življenje in življenje svojih otrok, staršev, vseh, ki te imajo radi.

A ne verjamem, da ti je v tem stanju in v tej starosti kaj pomagalo, da so ti punce rekle stran. Idi v knjižnico brat, kako pride do tega, da postaneš žena alkoholika - žrtev. Če bi ti že na prvem zmenku primazal klofuto, bi takrat šla, ne? To je proces, ki traja, v tem procesu si, lepo prosim, idi brat. Razen če si mazohist in imaš rada težave in da te kdo tepe.

In ne misli, da ni res, jaz nisem bila od svojega nikoli tepena, a so mi vsi govorili, da naj grem stran, da me v bistvu nima rad, čeprav je bil vedno pripravljen na seks, vsak dan mi je povedal, da me ljubi, niti enkrat ni bil niti verbalno nasilen, vem kako je, če misliš, da te ima nekdo rad, slep za vse signale, ki govorijo, to ni to. Še enkrat te prosim, idi brat in ne misli, da tisto velja za druge, za tebe ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
12.3.2006 12:20:23   
karmy
alkoholiki so poguba za partnerja...če že dolgo časa pije, ga ne boš spreobrnila.. moja stara mama je bila alkoholičarka do konca.. nič je ni moralo potegniti iz brezna.. nič... in tudi tvojega ne bo... je pregloboko zabredel.. odidi in to čimprej!

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu tipka)
Neposredna povezava do sporočila: 40
12.3.2006 12:30:23   
Anonimen
Sploh nisem prebrala vsega kar si napisala.
Ampak daj imej se rada in pojdi dokler je čas. Zdaj je še čas. Nikar ne zavrzi svojega življenja. Na koncu ne bo več nobene ljubezni, ne do njega in ne do sebe. POJDI PREDEN ZASOVRAŽIŠ SEBE.

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
12.3.2006 12:35:05   
Anonimen
Meni se pa ob tvojem pisanju zastavljata samo dva vprašanja: A IMAŠ RAJE SEBE ALI NJEGA??????!!!!!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
12.3.2006 12:38:45   
Anonimen
Ja prehitro sem poslala!
Drugo vprašanje ki bi si ga mogla zastavit pa je ali misliš da ima on raje alkohol ali tebe? Ker če bi imel raje tebe pač nebi pil a ne?!
Tako pač je. Ljudje imamo prioritete v življenju. Njegova je alkohol, čeprav tega nikoli ne bo priznal. Pri takem človeku ne boš nikoli na prvem mestu, nikoli se ne boš mogla zanest nanj. Ker njegova največja življenjska ljubezen pač nisi ti ampak alkohol.

Pa še nekaj: SPOŠTUJ SVOJE ŽIVLJENJE, SAJ IMAŠ SAMO ENEGA, IN GA NI VREDNO ZAVREČT ZARADI OSEBE KI SE NE ZAVEDA POMENA LJUBEZNI!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
12.3.2006 16:49:38   
*Karmen*
Anonimna, on drvi v prepad!!! In če se ga boš držala za roko, boš padla z njim v globino!!! Vrnitve pa ne bo!!! Teci, dokler ni prepozno!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?