|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Stanje na nogicah
6.3.2006 10:37:57   
napa
Moja 8-mesečnica nima nobenega interesa, da bi na nogicah stala, mogoče za kakšno sekundo in to je vse. Vse mamice  se mi hvalijo, kako so njihovi otroci pri tej starosti že skoraj hodili, se plazili, postavljali na noge.....Drugače lepo napreduje in samostojno sedi že od 6,5 meseca. Dajte me malo potolažit. Tudi pediater jo je pri 6 mesecih postavljal na nogice in komentiral, da spada med lenuhčke.Lep pozdrav in hvala za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Stanje na nogicah
6.3.2006 10:52:08   
anitaz
Ima še dovolj časa, da se bo postavljala. Sicer pa,meni osebno se pred 8. mesecem zdi prezgodaj za postavljanje na nogice.

In verjemi, vsak otrok se različno razvija. Tudi tvoj. Bo že shodila. Pusti ji še malo časa.

(odgovor članu napa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Stanje na nogicah
6.3.2006 10:53:50   
taška30
Pri nas je bilo isto, veš. Pri osmih mesecih sploh še ni vedela zakaj ima noge. Tudi, če sem jo jaz postavila ob kavč recimo, se je še isto sekundo kar zložila dol. Kot da nima nog. Zgodilo se je čez noč. Pri 9-ih mesecih. V roku enega tedna je osvojila samostojno dviganje na noge in vsedanje nazaj, ne le ob kavču, stolu, ampak tudi samo ob steni. Zdaj je stara 10 mesecev in se dviga že kar sredi sobe, brez opore, seveda ji še ne rata, ampak ima ful močne nogice.
Se mi pa ful čudna zdi izjava od pediatra. Mislim, halo, no, on bi pa res moral vedeti, da se otroci razvijajo različno, sploh pa to, da pri 6 mesecih ne stoji na nogah, se mi zdi povsem normalno.user posted image

Ne sekiraj se, vse bo v redu.

Lp, Taška

(odgovor članu napa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Stanje na nogicah
6.3.2006 10:55:58   
napa
taška30, ti pa res veš lepo potolažiti. Hvala ti za te prijazne besede.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Stanje na nogicah
6.3.2006 10:56:19   
mala




user posted image tud jest sm postavila isto vprašanje kak mesec nazaj, da moja mala nima nobenega interesa, da bi se dvignila na nogice-no in kar naenkrat en dan ko pa pridem iz wc-ja tamala stoji v stajiciuser posted image me je skor vrgl na rit, tok dolg sm čakala in na koncu vse zamudilauser posted image ja takšni so naši otroci!
Je bila pa stara točno 9 mesecev in en danuser posted image ni treba pa nič skrbet-ko bo pogruntala bo hotla bit skos pokonci!
lpuser posted image



(odgovor članu napa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Stanje na nogicah
6.3.2006 11:01:15   
katja pv
Ne boj se, še vsak dojenček je na koncu shodil. Mogoče se tvoji user posted image  zdi bolj fajn plazit in sedet in ne kaže interesa za pomik v "višje sfere". Zato ker se ne dviga ji pa čisto nič ne manjka in ti s tem čisto nič ne izgubljaš, kvečjemu pridobivaš. Trenutno se ti še ni treba ukvarjat z visoko letečimi puščicami in buškami.
Moj user posted image  se je pričel postavljati na noge pri 8,5 mesecih, pa bi vseeno raje videla, da bi se bolj plazil kot stal. Sedaj prav išče kje bi se lahko potegnil kvišku in se noče igrat na tleh user posted image . Posledično pridelamo buško na dan, saj je pristanek trši kot dvig. user posted image
S tem da ne stojite čisto nič ne zamujate! Vstala bo, ko bodo nogice in glavica to hoteli!
Katja

(odgovor članu napa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Stanje na nogicah
6.3.2006 11:06:07   
lelaval
Napa, moja bo konec tedna stara 9 mesecev in tudi nima interesa za stat na nogicah. user posted image  Mogoče sekundo, potem pa ima cele mehke nogice. Pa tudi plazit se ne zna - pravzaprav sploh noče bit na trebuščku. In se s tem sploh ne obremenjujem. Če se druge mamice hvalijo, kaj vse znajo njihovi otroci pri določenih mesecih, jim pač povem, da so otroci različni in eni prej, drugi pa kasneje osvojijo različne stvari.
Prva hčera je shodila pri 13,5 mesecih sin pa pri 10, pa sta se oba normalno razvijala. Kdaj bo tretja, pa se bom pustila presenetit. user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Stanje na nogicah
6.3.2006 14:15:24   
mimica
Joj, koliko časa še ima ! Otroci so zelo dojemljiva bitja in ne moreš verjet, a včasih zgleda kot da se nekatere stvari naučijo čez noč. Je pač otrok, ki se ji zdi še za to prehitro oz. se še ne počuti pripravljeno. Doma imam 9.mesečnega sinčka, ki se pred mesecem in pol še ni niti enkrat obrnil iz trebuščka na hrbet in obratno, se ni plazil, ni samostojno sedel. Me je bilo kar malo strah. Po 3x obisku fizioterapije ( zaradi hipotonosti ) se mu je stvar odprla in če verjameš ali ne je vse stavri, ki jih prej ni delal, začel delat v manj kot pol meseca. Otroci so izredno bistri, le čas jim moraš dati.
Kar se pa tiče postavljanja na nogice je pa tako. Na FT mi je terapevtka povedala, da ni dobro otroka prehitro postavljati na nogice, tudi če to sam hoče, saj se mora najprej naučit pravilno plezat. Tega se nekako držim, čeprav ga včasih le pustim, da stoji ob opori.
Ne se sekirat ! Tvoja malčica bo vse osvojila kar je potrebno, a vendar takrat, ko se bo ona počutila pripravljeno za to in ne ko boš to želela ti ! Vem in razumem pa te kako ti je pri srcu.
Boš videla, da boš enkrat si še želela, da bi imela malo mira, ona pa bo kot navita user posted image  !

(odgovor članu napa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?