|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zopet dohodnina in preživnina
6.3.2006 3:46:14   
bobanduras
S partnerko sva se odločila da bom jaz otroka uveljavljal kot družinskega člana. Preživnino sva uredila meseca aprila (otrok je rojen meseca februarja). Dohodnino ji nakazujem na roko.

Naredil sem informativne izračune na treh programih:(DZS,DURS,DOHODNINA.COM) in stvar je sledeča, na DZS-ju in DOHODNINi-com je znesek bil isti (150.000SIT), z ali brez preživnine. Če pa vpišem preživnino na DURSU pa se mi znesek znižal za 50%. Preživnine sem nakazal od 04 do12 -- 225.000SIT.

Zanima me kateri program je najbolj točen? Ali višina preživnine vpiva na dohodnino?
Zakaj mi na dursu zniža znesek za 50%? Kaj se potem najbolje splača, da dama otroka 50:50,
ali samo ona ali jaz? Ali sploh vpišem preživnino? Ali mora tudi ona kaj vpisati?

Upam, da nisem preveč zakompliciral in da mi bo katera znala pomagat.

Lep pozdrav.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zopet dohodnina in preživnina
6.3.2006 11:44:36   
CIPRESA
DURS-ov program je pravilen glede izračuna dohodnine z vpisom preživnine. Programa dohodnina.com in DZS program tega ne upoštevata, ker vzameta za olajšavo celotni znesek olajšave vzdrževanega družinskega člana.
Če je preživnina nižja, kot znaša olajšava, se za olajšavo šteje plačana preživnina, če pa je preživnina višja kot priznana olajšava, pa se za olajšavo šteje višina priznane olajšave.

Splošna letna olajšava za enega otroka je 474.900 če to deliš z 12 meseci pride mesečno 39.575 in to pomnožiš z meseci za katere si plačeval preživnino X 9 = 356.175. Kar pomeni da ti bo program vzel le tvojih 225.000sit kolikor si preživnine tudi plačal in ne celih 356.175sit kolikor bi jo lahko imel.  Razliko do celotne olajšave pa lahko uveljavlja drugi partner oz. tisti ki ga je dejansko vzdrževal se pravi se morebitna razlika olajšave prepiše k mami.

Preživnino vpiše le tisti ki jo plačuje in ne tisti ki jo prejema. Lahko dasta otroka v olajšavo obadva in sicer partnerka za poljubno obdobje (če ona dejansko vzdržuje otroka preživnine ne navaja) kjer se ji bo štelo za tisto obdobje olajšava, in ti za poljubno obdobje (če ga sam dejansko ne vzdržuješ napišeš zraven še znesek preživnine vendar ne cele ampak le toliko kolikor si jo plačal v obdobju za katerega želiš uveljavljati otrokovo olajšavo).

Podatki so točni v zvezi z preživnino le na DURS-ovem programu sem se danes pozanimala ko sem delala izračun eni prijateljici. Tam ti bo točno izračunalo.

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu bobanduras)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?