Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Uvajanje hrane - časovni redosled - čim v... 2.3.2006 16:54:58
|
|
|
|
total
|
Zakaj pa anonimnost?
|
|
RE: Uvajanje hrane - časovni redosled - čim v... 2.3.2006 17:02:08
|
|
|
|
Naja31
|
1. obrok (dopoldanska malica) Začeli smo z dopoldansko malico, ko je bil sinko star 6 mesecev in pol. Prvo kar sem mu ponudila je bil skuhan inspasiran jabolcek. Prve tri dni je vse ven pljuval, se skoraj zadusil. Skratka, prvi poskus je bil neuspešenm. Potem sem mu dala skuhan in spasiran korenček, pa je tudi to ven pljuval. Potem sem poskusila s spasirano hruško z aptamilom, na začetku več aptamila,, da je bilo čim bolj podobno mleku in je pojedel. Naslednji dan je bilo že manj aptamila in več hruške, dokler ni bila samo hruška. Po enem tednu sem že dopodlansko dojenje v celoti nadomestiala s sadnim obrokom. Pojedel je nekje med 200 ml in 300 ml. Po prvih nesupešnih poskusih sem ga vedno še podojila, ko sem pa ugotovila, da po obroku samo še 2x ali 3x povleče, sem ga tudi nehala dojiti. - koliko časa ste ga uvajale :
- kako ste postopoma povečevale količino
- kdaj (po koliko dneh uvajanja) je postal popolnoma samostojen obrok brez dodajanja mleka po obroku
- kako obilen je samostojen obrok
- ste začeli s sadjem ali zelenjavo
2. obrok (kosilo) - koliko časa po uvedenem 1. obroku ste ga začele uvajati
- po kolikem času je postal samostojen obrok
- koliko količinsko približno pojejo ob celem obroku
- kaj jim ponudite
En mesec po dopoldansekm obroku. JAz sem šla res zelo počasi. Način uvajanje je bil isti. En teden je trajalo, da sem nadomestila dojenje. Poje kar precej, ne vem , nisem nikoli merila: npr. ena velika bučka, malo cvetače, 3 majhni krompirji, pisčanček. 3. obrok (popoldanska malica) - koliko časa po uvedenem 2. obroku ste ga začele uvajati
- kaj jim ponudite
To smo pa kar še dolgo prakticirali popoldansko dojenje. Mislim, da sem popodlansko malico uvedla šele po dveh mesecih od kosila. Dobi Hippovo sadno kašico. 4. obrok (večerja) - kdaj ste uvedli večerjo
- kaj jim ponudite
Večerjo pa zelo kmalu, skoraj istočasno kot dopoldnasko malico, ker sem upala, da bo zaradi večrje začel spati celo noč- No, to ni začel. dobi pa kašice od Alette ki se mešajo z vodo. Evo, zdaj pa mi prosim pomagajte. Pričakujem vaše raznolike izkušnje ! Hvala že vnaprej! [/quote]
|
|
|
|
RE: Uvajanje hrane - časovni redosled - čim v... 3.3.2006 1:53:48
|
|
|
|
Margareta
|
Pozdravček! Lepo prosim če mi lahko poveste kako ste začele uvajati hrano: 1. obrok (dopoldanska malica) - koliko časa ste ga uvajale
- kako ste postopoma povečevale količino
- kdaj (po koliko dneh uvajanja) je postal popolnoma samostojen obrok brez dodajanja mleka po obroku
- kako obilen je samostojen obrok
- ste začeli s sadjem ali zelenjavo
1. mesec po nekaj žlic oz. pozneje bolj po občutku po enem mesecu od 200 do 300 ml z zelenjavo 2. obrok (kosilo) - koliko časa po uvedenem 1. obroku ste ga začele uvajati
- po kolikem času je postal samostojen obrok
- koliko količinsko približno pojejo ob celem obroku
- kaj jim ponudite
po enem mesecu po enem mesecu od 200 do 300 ml korenček in pire krompir, omako iz bučk (zraven pire, ali riž, ali makarone), meso in različno zelenjavo, (koleraba, brokoli, špinača, avokado,...) za poobedek kašen piškotek 3. obrok (popoldanska malica) - koliko časa po uvedenem 2. obroku ste ga začele uvajati
- kaj jim ponudite
po enem mesecu :) skuto z različnim sadjem, jogurt in kruh, kruh namazan z marmelado, več vrst sadja 4. obrok (večerja) - kdaj ste uvedli večerjo
- kaj jim ponudite
zaenkrat dojenje Pa še to. Jaz sem gosto hrano uvajali zelo pooočasi, ampak vse to bolj po občutku. Najprej sem seveda prebrala kar nekaj literature, pozneje pa začela kot sem napisala po občutku. Pa lep pozdrav Evo, zdaj pa mi prosim pomagajte. Pričakujem vaše raznolike izkušnje ! Hvala že vnaprej! [/quote]
|
|
RE: Uvajanje hrane - časovni redosled - čim v... 3.3.2006 8:10:46
|
|
|
|
smrka
|
5 obrokov bi trebal bit
|
|
|
|
RE: Uvajanje hrane - časovni redosled - čim v... 3.3.2006 11:59:51
|
|
|
|
Barči78
|
Moja velikokrat peti obrok prespi. Kaj čmo. - Zjutraj popije 270 ml aptamila. - sadni obrok - zelenjavni obrok + meso - 3x na teden - puding, jogurt, skuta - nekaj od tega, če ne prespi - polenta, gres, rižolino,........ Pri nas smo sadje in zelenjavo uvajali istočasno, tako da smo kar hitro prišli na samostojen sadni in zelenjavni obrok. Rižolino in te mlečne pripravke, je tudi že prej jedla, malo sem ji ga zvečer vmešala med mleko, tako da je to že 3 obrok, s skutami jogurti in podobno, smo pa začeli kakšen mesec po kasneje, ko smo imeli 3 obroke že uvedene.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zadnje s foruma
Ime za fantkaKatero ime za fantka?Mark (
43%)
Tinej (
6%)
Tian (
26%)
Anej (
25%)
Število vseh glasov: 413Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!