|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Muce in ptičja gripa!
2.3.2006 12:49:37   
ma-ja
Imamo dva muca. Sicer sta večinoma v hiši, vendar vseeno rada gresta tudi malo ven. Ne verjamem, da lovita ptiče, ker sta bolj lene in zavaljene sorte. Vendar me vseeno malo skrbi.
Ali zapirate muce v stanovanje, sploh tisti iz okolice MB?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Muce in ptičja gripa!
2.3.2006 14:24:55   
*tasika*
Naša muca je vedno v stanovanju - (Ven gre le ob lepem in toplem vremenu  in še to le takrat, ko je nekdo od domačih zraven nje - muca postane paničnauser posted image , če jo pustiš samo zunaj.  Od novembra noče ven, ker je zunaj mrzlo user posted image user posted image user posted image  in raje segreva radiator ter opazuje ptičke skozi kuhinjsko okno in se jezi nanjeuser posted image ).

Zaradi preventive (no ja, moj fant pravi, da me bolj skrbi za mačko kot pa zanj user posted image ) ne je več surovega piščančjega mesa ampak le termično obdelanega.
Od konzerv pa ji teknejo edino ribje - upam, da ribe še nimajo ptičje gripe user posted image .
Do nadaljnjega pa ne bo šla ven (sicer je še pa vedno mrzlo user posted image ).

Ja pa naša user posted image  redno cepljena in redno pregledana s strani veterinarja; tako, da glede drugih kužnih bolezni nimamo skrbi in jo cartamo brez zadržkov (čeprav se pusti cartat max. 15 min/dan).

Je pa tak, da jaz osebno nebi preveč cartala in spuščala v stanovanje mačke, ki bi se nenadzorovano potepala zunaj.
Ker nikoli ne veš kje se je potepala, kaj je jedla.....itn...
(Mačke so prenašalke veliko bolezni.)

V Mariboru je še pa vedno veliko mačk zunaj in upam, da kakšna ne bo staknila ptičje gripe.

(odgovor članu ma-ja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.3.2006 16:57:18   
zlatolasska
Moj fant ima muco (oz. njegova druzina) in so kar v skrbeh, da ne bo cesa staknila.. Vecino casa je namrec zunaj, zivijo v hisi, imajo malo kmetijo in problem je to, da ta muca lovi ptice in jih ponosno razkazuje, prinese v hiso pokazat...
Je rekel fant, da jo bojo sedaj kar zaprli v garazo do poletja hehe..;o)
Ma, cista kriza je tole... user posted image

(odgovor članu *tasika*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.3.2006 20:51:03   
tanaja*
Mal pretiravete, punce no...

Voli me iz inata voli me bez ostatka voli me bilo gde sam bas takvu kakva jesam

(odgovor članu zlatolasska)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.3.2006 20:57:04   
tipka
Po moje ne pretiravajo. V Aziji je poleg ljudi fasalo ptičjo gripo veliko psov, samo, da jih niso dali testirat za ptičjo gripo, ve pa se, zakaj so poginili. Zakaj se ve, se zdaj ne spomnim čisto točno, mislim, da so Turki prvi testirali še druge domače živali, ne le kur.

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.3.2006 20:58:05   
Anonimen
Po moje pa nič ne pretiravajo, saj so za za ogrožena območja itak že navodila, naj mačk ne izpuščajo v naravo in naj imajo pse na vrvicah. Torej vsaj na teh območjih to nikakor ni pretiravanje.
Vsekakor bi zdajle največ zaslužil nekdo, ki bi začel prodajati mačje nagobčnike.user posted image

(odgovor članu tanaja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
2.3.2006 20:58:55   
Anonimen
Ja pa saj ima tudi v Nečiji ena mačka ptičjo gripo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
3.3.2006 5:59:55   
tanaja*
OK, punce se strinjam; preventiva je boljša kot kurativauser posted image . V Slo so zaenkrat ptičjo gripo potrdili pri divjih pticah in mislim, da en primer perutnine, pri vrabcih, seničkah, golobih ipd. pa ne. Bomo videli kaj bo spomladi, ko se bodo ptice vračale v naše kraje. Takrat zna bit panika, ja user posted image .

Tipka, če psov v Azji niso testirali, potem pač ne morejo z gotovostjo trditi, da so poginili zaradi ptičje gripe.

Splišni, mačji nagobčniki pa že obstajajo, samo v naših trgovinah za živali jih še nisem zasledila.

Voli me iz inata voli me bez ostatka voli me bilo gde sam bas takvu kakva jesam

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.3.2006 6:11:51   
tipka
Morali bi definirati to gotovost. Za mene je gotovo, ker so novinarji v tistem prispevku bili 100%, da je temu tako. Živali niso testirali, a, zdaj si spet zmišljujem user posted image , poročali so o porastu pogina psov na območjih, kjer je izbruhnila ptičja gripa in o enakih siptomih kot pri ptičji gripi.

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.3.2006 7:08:22   
Anonimen
zaenkrat še ne, smo pa iz kranja...sicer maček ne lovi ne vem kolk, sem pa ke pa tut pruleče kej crknenga tko da če bi treba ga bomo zaprli.

(odgovor članu tipka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
12.3.2006 21:24:02   
BARBARA R.
Naši mucki so zaradi znanih in neznanih bolezni, ter raznoraznih neljubih pripetljajov samo v hiši od kar sta prišla k nam. Imam pa kar slab občutek, ko gremo k tašči na obisk. Njihova muca se potika vsepovsod, tudi po več dni. Ko ima željo po stanovanju je pa pač tam. In nato jo naj Kristina boža?! Ne vem, no. Tudi meni tole ni všeč.

user posted image

(odgovor članu ma-ja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?