Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
POMOČ!! slabi izvidi NS 2.3.2006 10:59:35
|
|
|
|
sončnica
|
Pozdravljene! Včeraj sem bila na merjenju NS v Dravljah pri dr. Babnikovi. Vsi organi super in fino, zdravnica res na nivoju. Po koledarskem izračunu naj bi bila noseča 12 tednov in 1 dan, po UZ pa 12 tednov in 5 dni. Na najino veliko žalost je bila izmerjana NS 2,33, kar še ni bilo najhuje. Tudi nosna kost ni bila vidna, ki bi se v tej starosti morala jasno videti, kot se je v prvi nosečnosti. Danes sem opravila tudi dvojni hormonski test, katerega izvide dobim komaj v ponedeljek. Kako naprej? Je bila še katera v podobni situaciji, pa se je na koncu vse srečno končalo? In tudi če se ni, prosim za vaše izkušnje. strta mavrica
|
|
RE: POMOČ!! slabi izvidi NS 2.3.2006 11:15:55
|
|
|
|
_clea_
|
Midva sva imela iznerjeno NS 3mm, nosna kost se ni videla ker je tako čudno ležal.Po posvetu in informacij da ti dvojni hormonski test lahko pokaže še večjo vrednost sva se odločila "na hitro" za horionsko biopsijo resic ki jo lahko opraviš mislim da od 11-13 t, zgleda pa podobno kot AC le, da ti namesto plodovnice vzamejo horionske resice. Vse skupaj traja 3 minute..midva sva bila v PO pri dr. brezigarjevi ,poseg pa je delal dr. Cerar in sva dobile prve izvide po gsm v 4 dneh, v 10 dneh pa po pošti še ostalo. V 98% je lažni alarm, tako da brez panike.. pa pa
|
|
|
|
RE: POMOČ!! slabi izvidi NS 2.3.2006 11:48:31
|
|
|
|
sončnica
|
Mi lahko še poveš kje sta se naročila in koliko sta plačala. Za naju v tem primeru denar ni vprašanje. Hočeva zagotovilo o zdravem naraščaju v najkrajšem času, brez odlašanja. hvala mavrica
|
|
|
|
RE: POMOČ!! slabi izvidi NS 2.3.2006 12:32:02
|
|
|
|
Ninica
|
tudi nam so zmerilu NS 2,4 mm, pa mi moj G. ni nič rekel, da bi bilo kaj narobe - rodila sem zdravo punčko
|
|
RE: POMOČ!! slabi izvidi NS 2.3.2006 14:23:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljena, tudi meni so izmerili 2,3 mm, stara sem 32 let in je tveganje 1:900 in še neki. Šla sem na dvojni hormonski test, ki pa je pokazal isto »tveganje« in to je to. Meni se to ne zdi slab rezultat. Počakaj še na rezultate. Srečno
|
|
|
|
RE: POMOČ!! slabi izvidi NS 2.3.2006 14:34:47
|
|
|
|
Mina1
|
Moja NS je bila zelo slaba v drugi nosečnosti, ampak je bila nosna kost vidna, ker je zelo dobro, če tega ni, je lahko izvid zelo slab. Ti predlagam, v kolikor te že tvoja G ni naročila naprej, da greš na pogovor k dr. Brezigarjevi v Dravlje, ona je genetičarka in ti bo znala pomagati oz. svetovati. dr. Anamarija Brezigar Medgen, med. genetika Ul. Bratov Babnik 10, 1000 Lj. tel. 510 71 30, gsm 041 40 63 63. Jaz sem potem imela AC v Postojni pri dr. Cerarju, tudi ona je bila tem + še ekipa. Toplo ti priporočam vsaj pogovor pri njej, zna svetovati, da se boste potem doma odločili kako in kaj naprej. Res ti želim, da bi bilo vse v redu, lepo nosečnost do konca in zdravega .
|
|
RE: POMOČ!! slabi izvidi NS 2.3.2006 15:00:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Glede na rezultat NS, ti ginekolog lahko da napotnico za amniocentezo, tako je potem brezplačno. Samo en vzrok mora imeti, da ti jo napiše, to pa je zagotovo lahko slab rezultat nuhalne svetline.
|
|
|
|
RE: POMOČ!! slabi izvidi NS 2.3.2006 15:31:37
|
|
|
|
sončnica
|
Hvala vsem! Jutri sem že naročena za genetski posvet pri dr. Brezigarjevi v Dravljah in pri svoji G. Če ne bo napotnice potem grem samoplačniško. Saj me NS še toliko ne skrbi, kot obupujem nad nosno kostjo, ki je ni bilo videti, kljub obračanju in intenzivnemu iskanju. Se slišimo! mavrica
|
|
|
|
RE: POMOČ!! slabi izvidi NS 2.3.2006 21:32:58
|
|
|
|
Lauri mauri
|
Tudi mene je moj gin. zeeelo prestrašil, ker mi je rekel, da mu ni všeč NS. Meni se je zdelo konec sveta. Ker je ravno sredi pregleda moral nujno na operacijo, mi je naročil naj pridem čez eno uro. Hvala bogu se je otrok obrnil in je bila nosna kost vidna, mi je pa rekel, da so bile izmere najmanjše do takrat (ne vem št.). Zdaj imava hčerkico z majhnim luštnim noskom. Veliko sreče!!
|
|
RE: POMOČ!! slabi izvidi NS 3.3.2006 8:12:51
|
|
|
|
_clea_
|
Kolkr vem, se napotnica napiše v primeru, da je NS od 3 naprej..nisem pa čist sigurna..Drugač je pa za plačat okrog 80.000 sit za horionsko biopsijo. Držim pesti, da bo vse ok!
|
|
|
|
RE: POMOČ!! slabi izvidi NS 6.3.2006 12:09:33
|
|
|
|
sončnica
|
Groza kaj sva prestajala te dni! V petek sem potem letala k svoji G, ki me je takoj poslala h Pušenjaku, ki je ravno delal NS v porodnišnici. Najprej me je 5 min matral, da se je otročiček prav obrnil. Smo že mislili da ne bo nič. No potem pa se je videla tako zaželjena nosna kost. Sicer bolj slabo, a je bila tam kjer mora biti. Živčki so se malo pomirili, trebušček pa še vedno malo boli. Vseeno sva šla še na gensko svetovanje in se odločila za amnio v 16 tednu pri Pušenjaku v Dravljah. Je bolj zanesljiva in manj možnosti za spontani splav, kot pri horionski biopsiji resic. Seveda vse v samoplačniški režiji. Ampak nama ne bo težko, ker se živčki od vsega še niso čisto pomirili in taka ne morem biti celo nosečnost. Moram pa res pohvaliti svojo G dr. Štolfa. Odreagirala je mirno in strokovno, mi po telefonu uredila vse potrebne preglede še v isti uri in mi v primeru dodatnih vprašanj dala svojo domačo mobi številko. Sedaj lahko vsaj približno normalno spimo! mavrica
|
|
|
|
RE: POMOČ!! slabi izvidi NS 6.3.2006 12:15:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Super, sončnica, bravo. Ampak vseeno mislim, da bi ti G z lahkoto napisala napotnico za amnio, saj je kar draga samoplačniško. In če ni potrebno plačevati, ne vem, zakaj bi. Meni je namreč en G (ne moj), pri katerem sem bila na UZ, ko sem ga vprašala, kako je s temi napotnicami za amnio (bila sem stara 35) rekel, da se je starostna meja, ki jo krije zavarovalnica, prestavila na 37 let, ampak da sploh ni problema. Pač G napiše en razlog na napotnico, nič lažjega. Seveda pozneje moj G ni nič vedel o tem ... ampak on pač o še čem drugem kao ni. Daj, vprašaj, če je to res tako, izgubiti nimaš kaj.
|
|
|
|
RE: POMOČ!! slabi izvidi NS 6.3.2006 13:48:32
|
|
|
|
Mina1
|
Sončnica, držim pesti, da bo vse tako kot mora biti. Dr. Pušenjak je strokovnjak na tem področju in mu gre zaupati. Aja, še to, glede samoplačništva. Meni je G rekel, da moram sama plačati (bila sem v 35. letu), pa je potem Brezigarjeva rekla, da bi moral moj G vedeti, da mi ni treba plačati, glede na to, da je rezultat tako slab (1:289). Mislim, da če je pod 1:300, da je AC zastonj. Držim pesti torej za lep rezultat, čeprav sem jaz čakala več kot 4 tedne in so živčki naredili svoje. Pa sporoči lepo novičko .
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Otrok vam pove, da je istospolno usmerjenrotkappchenposlal/a bi ga/jo k psihiatru (
12%)
to se mi ne more zgoditi (
4%)
odpovedal/a bi se ga/je (
1%)
sprejel/a bi to (
82%)
Število vseh glasov: 210Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!