Nixxon
|
Kalbo, se strinjam. Novi na kredo se ne splačajo, še posebej ne v poplavi pleha katerega smo deležni sedaj. Debat o porabi, benz vs. dizl se pa tud ne splača naprej pelat, sem že videl ogromno takih tem, 90% so na koncu zaklenjene z opozorili administratorjev. IZVIRNO SPOROČILO: viv Pri teh velikih enoprostorcih je treba pazit, če kupuješ rabljene. Midva sva gledala Alhambre, Sharane in Galaxije - skoraj vsi so uvoz iz Nemčije in imajo sicer po števcu 80.000 km ali pa še manj. In seveda servisno knjigo in vse. Avto pa znucan, volan zdrgnjen. To imajo po 800.000 km pomoje. Naš ima zdaj, v letu in pol 120.000 km, pa nima praske na volanu. Pa mož vozi s prstanom in še precej grob je ta prstan. Če je pa avto kupljen v Sloveniji, je pa cena takoj milion višja. To o uvoženih avtih je zelo res. Avti imajo ponavadi veliko kilometrov, vendar je treba vedet nekaj. V Nemčiji (npr) so razdalje večje, velike avtomobile se tam ponavadi ima za razdalje. Avto za razdalje, ki ima v Nemčiji 200kkm je sigurno bolje ohranjen kot slovenski ki ima 80kkm, predvsem zaradi konstantne vožnje, medtem ko so avtomobili, voženi na krajše razdalje, velikokrat bolj obremenjeni (start-stop način vožnje), pogostih ugašanj avta,... Druga stvar pa je, da so avti v Nemčiji neprimerno bolje opremljeni kot tu. Pri nas si lahko srečen če dobiš kaj več kot osnovno opremo (kaj to je, je seveda sila različno). Poznam preko interneta nekaj ljudi, nekaj tudi v živo, ki imajo uvožene avte, bodisi preko prodajalcev, bodisi samo-uvoz. Stvar je taka: dobri avti so zgoraj cenjeni in imajo ceno. Vendar je izbira pestra, predvsem pri izbiri opreme in lažje najdeš "sanjski" avto, ter dobro ohranjenega. Končna računica je taka, da dobiš avto za isto ceno kot tu, vendar veliko bolje opremljen ter po možnosti bolje ohranjen, velika je pa verjetnost da bo seštevek vseh stroškov malo višji. Odvisno kako zahteven si ter kaj iščeš. Nekaj mi pravi da bo moj naslednji avto uvožen, predvsem zato ker imam nekaj predstav kako naj bo opremljen, takih pa pri nas vglavnem ni. Na našem (BMW) forumu je en tip ki se ukvarja z individualnim uvozom vseh vrst avtomobilov. To pomeni da mu ti poveš želje on pa, v kolikor si zainteresirana, poišče in uvozi avto. Lahko ga kontaktiraš, ti dam email, če te zanima.
|