|
RE: MAMA V SLUŽBO, ATA V PORODNIŠKO 2.3.2006 15:04:25
|
|
|
|
Made
|
Lahko je govoriti takšnim, ki nimajo finančnih težav, kako one za nič na svetu svojega otroka ne bi pustile samega in šle delati... Mislim, da je ni na svetu ženske, ki ljubi svojega otroka, pa bi šla raje delat, kot pa bila z njim. Za tisto, ki ga ne ljubi in ji je delo pomembnejše, pa je tako bolje, da ga komu drugemu prepusti- še sploh, če je to ljubeč očka. Če pa je od tega ali bo šla mama sedaj delati ali ne, odvisno ali bo sploh imela službo v bližnji prihodnosti in je na tehtnici finančni položaj družine, pa menim, da je edino pametno, da se za to odloči. In hvala bogu, da obstaja ta možnost, da gre oče na porodniško in da obstajajo moški, ki so to pripravljeni storiti! Ne vem če se je tista, ki je s to debato začela, vprašala, kako pogumno je takšno dejanje matere- ne misli samo nase, ampak v končni fazi tudi na to, da bo otroku dolgoročno v življenju lepo šlo. Saj ga ne pušča z nekim tujcem, ampak z njegovim očetom... Ne vem no, vsakršno obsojanje takšnih dejanj, se mi zdi neprimerno. Važno je, da je za otroka dobro poskrbljeno, mati pa še zdaleč ni edina, ki zanj lahko dobro poskrbi, čeprav bi vse matere to najraje verjele. Gre za to, da se je materi težko ločiti od otroka- iz čisto osebnih in sebičnih razlogov... kot sem že rekla, še posebej, če otroka pazi ljubeč oče ali druga oseba, ki z njim ljubeče in v njegovo dobro ravna. Moje skromno mnenje pač...
|
|
|