Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
kdaj kajo umetne popadke? 27.2.2006 22:09:07
|
|
|
|
eeeva
|
tretjega marca imam rok...definitivno ni kasneje, bi znalo biti tudi kaj prej...pa ne vem...prav nič se ne dogaja.šibam okol po mestu, nič ne zatekam, spim normalno, nič me ne boli, krvi ni več(8. feb. sem imela nekaj krvave hlačke, ginekologinja pa ni nič opazila na pregledu ), otroček telovadi v meni kot zmešan, apetita imam veliko...A BO KAJ? ker se mi zdi, da bom večno noseča...saj ne, da bi me motilo,vendar bi tako rada že videla hčerko. pravijo, da telovadba in seks morda pospešita vse skupaj...no, jaz se že celo nosečnost gibam kot sem se prej...5-10 km hoje na dan...pa nič...pa smo mislili, da jo bomo že imeli. zanima me, kako je kaj z umetnimi popadki, če sem čez rok in sta otrok in plodovnica čisto o.k.-kdaj mi jih dajo, če sploh...ker res, vse skupaj zgleda kot 8., ne pa 9. mesec...pa vem, da nisva spočela na noben drug dan kot enkrat zgodaj junija.kaj torej naredijo v takem primeru? pa hvala....
|
|
|
|
RE: kdaj kajo umetne popadke? 27.2.2006 22:36:24
|
|
|
|
NRMM
|
Pri meni se je dogajalo enako. Bila sem polna energije do zadnjega . Točno na pdp so se mi začeli zvečer popadki, prej nikoli razen občasnega otrdevanja trebuha in ker so se stopnjevali sem se šla pokazat v porodnišnico, kjer so me sprejeli in popadki so lepo napredovali 4 ure, dokler ni psiha naredila svoje in je bilo z popadki konec . So pa bili dovolj, da se mi je odluščil čep in tako je bilo potrebno it rodit po dveh dneh, ker mi je odtekla voda (to mi je napovedala že zdravnica pri prvih popadkih). Ko bo čas, bo prišlo na plano. Maximalno pa 14 dni po pdp, potem pa sprožijo porod. Če imaš npr.tako lažne popadke kot sem jih jaz imela prvič, ti dajo možnost umetnih, ampak jaz sem se jim odpovedala, ker sem hotela roditi s svojimi, ampak na koncu jih ni bilo, tako da sva z umetnimi spoznala najino sončico. Čim krajši in ne preveč naporen porod ti želim!
|
|
RE: kdaj kajo umetne popadke? 28.2.2006 7:09:31
|
|
|
|
Lunca1
|
Men so naročali po PDPju na 2 dni in me 9 dan čez rok zadržali noter. sem bila pa 2 prsta odprta in imela zrel MV.
|
|
|
|
RE: kdaj kajo umetne popadke? 28.2.2006 7:40:17
|
|
|
|
matahari
|
Meni je pri drugem otroku 14 dni prehitro odtekla voda..svojih popadkov nisem imela zato so me dali takoj na umetne..imela sem jih 3 ure na dve minuti...potem je na svet prijokal velik, težek 4 kg sin Matej...
|
|
|
|
RE: kdaj kajo umetne popadke? 28.2.2006 9:56:47
|
|
|
|
vanč
|
Jst sem se tudi super počutila do zadnjega. 5 dni pred začetkom popadkov sem bila na pregledu in še zdaleč ni nič kazalo. No, čez 5 dni pa se je začelo in to 14 dni pred rokom. Imela sem šolske popadke in vse skupaj je šlo zelo hitro za 1. porod. Najprej sem imela 3 popadke na 30 min, nato 3 popadke na 20 min in zelo hitro na 15,10,7 in nato na 5 min, ko sem se odpravila v porodnišnico. Ko so me pregledali so ugotovili, da sem že 7 cm odprta! Ni bilo več časa za klistir. Ob 7.30 so me dali v porodno in ob 8.50 je bil zunaj! Glede umetnih popadkov kolikor vem pa takle: dajo jih če si že dovolj odprta in svojih popadkov nimaš ali pa so prešibki, da bi lahko istisnila. Jst sem imela krasne svoje popadke, vendar so mi vseeno na koncu malo dali umetnih, ker je babica pvedala, da večini porodnicam se tik pred koncem naravni popadki zmanjšajo in se porod zaradi tega lahko po nepotrebnem zavleče.
|
|
RE: kdaj kajo umetne popadke? 28.2.2006 10:15:54
|
|
|
|
Dejča
|
Tudi jaz sem šibala okrog do zadnjega. Še tisti dan, ko sem potem rodila, smo praznovali moj in možev30. roj. dan do dveh zjutraj, okrog sedmih mi je odtekla voda, ob pol desetih so se začeli blagi popadki - sploh nisem vedela, ali naj grem v porodnišnico - ker pa so bili kmalu zelo na gosto, sva šla z mojim malo čez 13. na pot. Sva rekla, da če naju bodo pa domov poslali, bova šla pa še v kino. Doma sem se še stuširala, umila lase, zdepilirala, postrigla nohte, šla sva še v trgovino po vložke in osvežilne robčke. Zdravnica v porodnišnici pa: "A sploh veste, da vam je odtekla voda in ste že 3 cm odprti???!" Jaz pa njej:" A bo to danes?" Ker svojih popadkov nisem imela močnih, so mi dali še umetne in sem bila v porodni sobi pbl. 50 minut, ko sem v rokah že držala svojo pikico. Želim ti, da ostaneš tako polna energije do konca. Čim hitrejši porod in vse dobro!!
|
|
|
|
RE: kdaj kajo umetne popadke? 28.2.2006 10:26:16
|
|
|
|
Anonimen
|
V Mariboru menda čakajo 14 dni, v Kranju naročajo na amnioskopijo, začnejo tam nekde okrog PDO, ki menda večkrat tudi potem sproži vse skupaj. Razen če ni tako kot pri mnei, ko jo sploh niso mogli narediit, ker je bil maternični vrat tako trd in dolg. Tako da izgleda čisto različno, od porodnišnice do porodnišnice.
|
|
|
|
RE: kdaj kajo umetne popadke? 28.2.2006 15:21:53
|
|
|
|
Anonimen
|
živjo jz sem mela rok 19.9 pa mi je pr t zadnem pregledu rekla da naj pridem kar 16.9. ko sem tisti dan pršla sem blča odprta 2 prsta. zato mi je kar sprožila porod, ker pa se nisem dovolj hitro odpirala so mi dal umetne popadke. na koncu sem pa še vseeno rodila s carskim rezom P.S.: danes ob dvanajstih je rodila moja sestrična že t tredjega sinka!
< Sporočilo je popravil koprivc jana -- 28.2.2006 15:23:23 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorjaČe mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......