|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KAKO ZASPIJO VAŠI DOJENČKI ČEZ DAN...
26.2.2006 20:48:11   
minki76
...stari cca 4m, z vašo pomočjo,ali kr sami zaspijo?Prosim za nasvete, kako, s čim, kolikokrat, ... Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KAKO ZASPIJO VAŠI DOJENČKI ČEZ DAN...
26.2.2006 20:52:23   
Mina1
Jaz sem morala tako prvega kot drugega uspavati, torej sem "bdela" nad zibelko ali posteljico, dokler pač ni zaspal, tudi čez dan seveda. Nobeden od njiju ni otroček, ki bi ga položila v posteljico in šla, on pa bi zaspal.

Ampak okoli sebe pa poslušam le to, da jih nahranijo, dajo v posteljo in potem dojenčki spijouser posted image . Res ne bi vedela, pri nas so težave tako podnevi kot ponoči. Noči so še posebej hude. 

Pri sebi naj ima recimo niniko, do pomaga, ker jo stisne in voha. Pa recimo dudiko, v kolikor jo ima, pa čaj...pa tako malega itak ne moreš kar pustiti in iti, še posebej če joka, pa naj bo to dan ali noč. 

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu minki76)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
26.2.2006 21:00:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu minki76)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: KAKO ZASPIJO VAŠI DOJENČKI ČEZ DAN...
26.2.2006 21:01:14   
KODA
Naš do cca tretjega meseca,ni imel nobenega problema zaspati kjer koli,tudi pri prižgani televiziji vdnevni sobi.Okoli4 meseca,pa so se začela daljša budna obdobja,pa tudi bolj mir je potreboval,da je zaspal.Tako sem ga morala tudi preseliti v spalnico.Ampak zaspal je pa sam.Sem ga umirila,poljubčkala,lepo pokrila,nekaj sekund počakala,nato potiho zapustila sobo.
Pri obeh sem imela podoben vzorec pri spanju tako,da ni bilo nikoli problema za zaspati.
Pa ne,da bi se hvalila,ampak res na tem področju nikoli,pri nobenem nismo imeli težav.Pa vsi so me strašili,da boš že videla,tadrugi ti pa ne bo spal .

< Sporočilo je popravil KODA -- 26.2.2006 21:04:01 >


_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: KAKO ZASPIJO VAŠI DOJENČKI ČEZ DAN...
26.2.2006 21:03:36   
minki76
Jaz ga še nikoli nisem pustila jokat, ker ne prenesem, da joka.Da razložim; do pred 1m, ko sem prebrala knjigo Pantlejeve, je ful težko vedno zaspal, zdaj pa se zvečer ob cca 19ih podojiva, ga še budnega položim v posteljico in zaspi sam v roku 10min. brez joka!Zato mi ni jasno zakaj pa čez dan noče tako zaspat.Noče pa nič od naštetega, ne dude, ninice, ali kaj podobnega.Vseeno hvala za odgovor.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: KAKO ZASPIJO VAŠI DOJENČKI ČEZ DAN...
26.2.2006 21:05:10   
Magi*
ko je bila še majčkena, sem jo podojila in je zaspala (pač je zaspala pri hranjenju, vedno in brez težav), jaz sem jo samo odložila v posteljo. zvečer smo itak imeli rutino (in jo imamo še zdaj): kopanje, hranjenje in je zopet zaspala, potem pa v posteljo.

zdaj čez dan zelo težko zaspi, mora biti res že zelo utrujena, drugače ne pomaga nič. zvečer pa kar lepo zaspi (še vedno rutina). po kopanju se še vedno dojiva, vendar pri tem ne zaspi. odnesem jo v posteljo, ji dam lubčka, pokrijem in pobožam po glavici in že spi. ampak tukaj se zgodba na žalost ne konča: vsako sleherno noč se zbudi okoli enih in potem joka in ne pomaga nič drugega, kot da jo vzameva k sebi. tako je odkar je prebolela hujšo virozo. kdaj se bo to porihtalo nimam pojma. nobena znana metoda nam ne pomaga.user posted image

jaz bi ti svetovala, da tako ponoči kot podnevi uvedeš neko rutino (različni rutini) in, kot je napisala Mina1, mu daj kakšno ninico, na katero se bo navadil. pa veliko sreče! 

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu minki76)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: KAKO ZASPIJO VAŠI DOJENČKI ČEZ DAN...
26.2.2006 21:15:26   
soncek&luna
moj soncek podnevi zaspi v narocju potem pa ga polozim na kavc.... vcasih mu to ne pase in ga polozim na kavc in zaspi... spi dopoldan cca. 20min... popoldan pa tudi do 3 ure skupaj... vendar skoraj vedno zaspi v narocju... ene 2x mi je zaspal v lezalniku sam od sebe...spi pa tudi podnevi z ninico na obrazku

tudi zvecer, ga skopam, nahranim in cartam dokler ne zaspi...do sedaj mi je samo 1x uspelo, da je zaspal sam v posteljici... ponoci pa ga nahranim in polozim v posteljico in brez problema zaspi sam

< Sporočilo je popravil soncek&luna -- 26.2.2006 21:17:25 >


_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: KAKO ZASPIJO VAŠI DOJENČKI ČEZ DAN...
26.2.2006 21:17:07   
smeja2
Mi ga uspavamo pri šumenju vode iz odprte pipe v kopalnici. V naročju seveda!user posted image
Zvečer nimamo težav.

(odgovor članu minki76)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
26.2.2006 21:26:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu smeja2)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: KAKO ZASPIJO VAŠI DOJENČKI ČEZ DAN...
26.2.2006 21:35:42   
kofetek2010
če sva doma - se podojiva, podreva kupček, nato dobi v usta dudo; k sebi že med dojenjem stiska ninico, ki si jo nato pokrije čez obraz user posted image
ko kam greva - pa v lupinici zaspi samo z dudo user posted image  samo, da se ji rit trese pa že spi user posted image  

dolžina spanja pa je čist odvisna od 10 minut do 2,5 ur

(odgovor članu minki76)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: KAKO ZASPIJO VAŠI DOJENČKI ČEZ DAN...
26.2.2006 21:51:51   
HuAnita
Takrat je spala večinoma na sprehodih (2xdan, vsaj uro in pol), če nisva mogli ven, si je pa gledala in božala rokice, pri tem pa zaspala... user posted image  user posted image  (s tem, da je bila sita, previta...) Pri kakih 5m se je ta zgodbica končala, nujen je bil zizaland, tudi ponoči je bilo hudo zaradi zbujanja.
Ampak mislim, da smo že iz najhujšega, zdaj zna potegniti tudi že od 19.30 do 5.00, čeprav se še rada zbudi vsaj 1x na noč.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: KAKO ZASPIJO VAŠI DOJENČKI ČEZ DAN...
26.2.2006 22:31:16   
lelaval
Mi ga uspavamo pri šumenju vode iz odprte pipe v kopalnici


user posted image user posted image  Spi pa ne v kopalnici, ali tudi? user posted image user posted image

Moja zaspi ob dojenju. Če jo ati da spat, pa z dudo (ali pa tudi brez) in s pleničko - brez problemov. V vozičku pa je kar zmanjka. user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: KAKO ZASPIJO VAŠI DOJENČKI ČEZ DAN...
26.2.2006 23:07:53   
Šoni
Ja mi smo pa eni tistih, ki zaspimo kot si opisala. Nekje do 4. meseca je bil problem zaspati. Smo bedeli tudi do 1h ali 2h preden smo malega uspavali. Je imel zamenjan ritem dan-noč. Potem si je non stop želel dude, ki pa mu je padala iz ust in potem jok. Sem bila čisto preč, pa smo se odločili in ga okoli 4,5 meseca dali v svojo sobico. Prvo noč je bil jok, naslednjo je še malo godrnjal, potem je pa zaspal. Imamo pa tako rutino, da gremo po večerni kašici in dojenju okoli 20h v njegovo sobico, tudi če je buden. Seveda ne prižgem luči, ga podržim v naročju in mu malo šepetam, pa kakega lubčeka pritisnem, potem pa ga položim v posteljico, mu dam dudo, ga pokrijem in prižgem uspavanko. Imamo nekakšno rožico od Fisher pricea, ki ima par melodij, sveti in ima dve ropotuljici ali pa mu zavrtim projektor na strop. Oboje ga zamoti, da se še malo poigra, nato pa sobo zapustim in počakam kje blizu, da zaspi. Včasih se še oglaša, pa mu še dvakrat muziko prižgem in potem zaspi. Ni problema. Ga pa seveda ne dvignem, kadar joka, grem samo k njemu, ga tolažim, božam in zapustim sobo, pa se potem umiri in zaspi. Ven iz posteljice ga vzamem samo kadar res zelo joka, kadar pa samo izsiljuje pa ne. In moram rečt, da se je obnese.

Lp, Šoni

(odgovor članu minki76)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: KAKO ZASPIJO VAŠI DOJENČKI ČEZ DAN...
26.2.2006 23:24:54   
Šoni
minki76, sem pa tud smotkauser posted image , šele ko sem post poslala sem videla da sprašuješ kako zaspijo čez dan.. Jaz pa na dolgo in široko.. Čez dan pa naš ponavadi zaspi po obroku. Ga dam v ležalnik, dudo ima skozi zraven, si jo sam postreže, pa enega flokija si čez glavo potegne in to je to. Edino kar zadnji čas počne je, da če je zelo utrujen en čas preden zaspi joka in si menca učke, ampak potem vseeno zaspi. Mu pa včasih zavrtim Lovely baby Mozarta od Raimonda Lapa, ga tudi uspava. Do sedaj ga še nisem nikoli uspavala, se vedno sam, preprosto kar zaspi. Edino včasih greva v sobo na zakonsko, ga položim zraven in kakor da zaspim in tudi to ga uspava, ne vem, ko me gleda in vidi da imam zaprte oči še sam zaspi. Poskusi s kakšno glasbo, ta od Raimonda Lapa je zelo dobra, ali pa mu daj ninico kot so svetovale ostale. 

LP, Šoni

(odgovor članu minki76)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: KAKO ZASPIJO VAŠI DOJENČKI ČEZ DAN...
26.2.2006 23:32:24   
memole
Pozdravljene!
Jaz mojo nahranim pol jo previjem in nekaj časa je budna preden zaspi!Sicer pa jo morem uspavat saj kar tako mi ne zaspi!Uspavam jo tako da jo v naročju zibam in ji pojem kakšno pesmico in ko zaspi jo dam v posteljico!

_____________________________

26.9.05 se nama je rodila rožica Lara!
28.4.2010 se nam je pridružila še druga rožica Maja!
http://racka.moj-album.com

(odgovor članu Šoni)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: KAKO ZASPIJO VAŠI DOJENČKI ČEZ DAN...
26.2.2006 23:33:20   
Pikica76
Recept moje mame: ko postane rahlo tečen in mu nič več ni prav, ga vzameš v naročje obrneš k sebi in mu stisneš rokice, da ne opleta z njii po zraku ker tako ne more zaspati in se zibaje sprehajaš po stanovanju. Prvih 10 minut misliš da ti ne bo uspelo, potem pa kar naekrat od nikoder pride spanec. user posted image Aja pa dudo uporabiš obvezno. Pri nas to deluje pa če ga uspavam jaz ali kdo drug na ta način. Je pa tudi res, da je vse odvisno kako si ga/jo navajala od samega začetka, ker naš se drži nekega reda že od 1. meseca starosti. Torej vstanemo ob 7.30 potem ob 10. zaspi za pol urice (jaz temu pravim lepotni spanec), potem pa od 13. ure do 15.ure ali pa še več odvisno od vremena.

(odgovor članu Šoni)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: KAKO ZASPIJO VAŠI DOJENČKI ČEZ DAN...
27.2.2006 6:50:13   
Anonimen
Moj Robi je sicer star 3 mesece (bo vsak čas) in zaspi sam od sebe. Tako, da ti žal ne morem dati nobenega konkretnega nasveta, kako otroka uspavati. Sem namreč mnenja, da ko je otrok dovolj zaspan, zaspi sam od sebe. Če pa ni zaspan, pa ne bo spal ne zlepa ne zgrda, kvečjemu umiri se lahko v posteljici in gleda, z dudo v ustih. Zato jaz otroka nikoli "na silo" ne spravljam spat. Sam bo našel svoj ritem spanja. "Pomagam" mu edino pri tem (pa tudi pri Janu sem delala enako), da loči dan od noči. To je pa vse. Ker ne razumem, zakaj bi otrok moral spati takrat, ko to želijo starši. To zame pomeni, da otrok starša moti pri določeni stvari. Kaj pa je lahko pomembnejše od lastnega otroka? Meni nič.
Upam, da se ne bo tukaj zdaj kaj narobe razumelo.

(odgovor članu minki76)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: KAKO ZASPIJO VAŠI DOJENČKI ČEZ DAN...
27.2.2006 8:29:53   
kati*
ponavadi zaspi po jedi in potem ga dam v posteljico (če je možno, ne pustim, da mi popolnoma zaspi v naročju) - za 45min ... hraniva se na cca. 3ure



_____________________________

lp, K

(odgovor članu minki76)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: KAKO ZASPIJO VAŠI DOJENČKI ČEZ DAN...
27.2.2006 8:42:33   
kati*
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Sem namreč mnenja, da ko je otrok dovolj zaspan, zaspi sam od sebe. Če pa ni zaspan, pa ne bo spal ne zlepa ne zgrda, kvečjemu umiri se lahko v posteljici in gleda, z dudo v ustih. Zato jaz otroka nikoli "na silo" ne spravljam spat. Sam bo našel svoj ritem spanja.


sama sem bila sicer enakega mnenja, dokler nisem imela Luke ... naj omenim, da je moj Luka zelo spreminjal spalne navade ... pri 2m se je dogajalo, da je zaspal čez dan le 3x po 1/2 ure naslednji dan pa je moral nadoknaditi in je spal cel dan ... za tem je prišlo obdobje, ko se je "bal da bo kaj zamudil" in kljub zelo očitni utrujenosti ni in ni hotel zaspati (naj povem, da je pomagalo, če sem ga dala v ležalnik ležat in zibala ležalnik gor in dol tud do 1/2 ure) ... no zdaj pa mi zaspi skoraj po vsaki jedi

_____________________________

lp, K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: KAKO ZASPIJO VAŠI DOJENČKI ČEZ DAN...
27.2.2006 9:51:13   
Anonimen
moja je vedno zaspala al na joški, flaši, al pa kr tko sama od sebe. nikol mi je ni blo treba nosit, gugat al pa kar kol druzga. in tako je še danes pri 19. mescih

(odgovor članu minki76)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: KAKO ZASPIJO VAŠI DOJENČKI ČEZ DAN...
28.2.2006 11:27:35   
KBM
Hello!!

Moja Karinuser posted image  je stara 4 in pol meseca in mi spi takole!!!
Začnimo -
-Zjutraj se mi zbudi ob 7.00 in potem jemo malo se dojimo in malo dodatka še rabi potem pa gleda in se igra do 10.00 in zaspi
-potem se zbudi ob 12.00 ali 13.00 spet je in ne spi vse do 15.00 včasih tudi dlje,
-potem,če nama porata zaspati spi do 18.00 in spet je,potem imamo kopanje na vrsti in ne spi vse do 22.00
-potem jemo in spi vse do jutra 7.00

Res pridna---user posted image joj da ne bom prehitro hvalila-ponavadi se vse lahko hitro obrne user posted image

Ok lp

(odgovor članu minki76)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: KAKO ZASPIJO VAŠI DOJENČKI ČEZ DAN...
28.2.2006 11:48:48   
zoya24
Moj zaspi brez težav, ko je bil manjši je itak ob dojenju, zdaj ga pa položim v posteljo, dobi dudo in pleničko (ninico), ki so jo zleče na obraz in zaspi. Tako zvečer kot čez dan. Edino tam pri dveh mesecih, smo imeli krajše obdobje, ko ni mogel sam zaspat in je zaspal v mojem naročju, pol pa sem ga prestavila v posteljico.

< Sporočilo je popravil zoya24 -- 28.2.2006 11:49:22 >

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: KAKO ZASPIJO VAŠI DOJENČKI ČEZ DAN...
28.2.2006 12:12:43   
Minka Pobalinka




Mi zvečer nimamo težav.. ga poštimam, previjem, nahranim in položim v posteljico. Prižgen glasbeni vrtiljak in v 15 - 20 minutah spi..

čez dan pa.. user posted image  če zaspi je to za 10 - 15 minut, včasih je sam zadremal v ležalničku, sedaj še to ne več.. če ga nesem v spalnico je jok.. če ga poskušam uspavat v naročju je jok.. če ne spi je tudi jok..spi edino v vozičku, tako, da ga uspavam tako, greva ven ali pa ga vozim po stanovanju gor in dol. user posted image



(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: KAKO ZASPIJO VAŠI DOJENČKI ČEZ DAN...
28.2.2006 21:11:49   
bena
Uspavanje podnevi je tudi pri nas precej problematično. Moram reči, da pri nekaj manj kot 5-ih mesecih nima nekega ustaljenega ritma kdaj gre spat. Da je zaspan ugotovim tako, da postane zelo siten, nič ga več ne animira, menca si očke in prične jokati. Takrat ga pristavim k prsim. Če ga ravno takrat ne zvijajo krči, ponavadi zaspi. Če pa ga zvija, pa mu dam v usta dudico, ki jo prej sladkam z vetrovnimi kapljicami, ga vzamem v naročje (sede) in z obrazom obrnem proti sebi, da mi ne more izpljuniti dudice ter ga nežno zibam in z eno roko trepljam po ritki. Obvezno pa mu vključim uspavanko na vrtiljaku. Sicer pa to zna trajati tudi več kot pol ure, da zaspi. Nato spi nekje 45 minut.

(odgovor članu minki76)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: KAKO ZASPIJO VAŠI DOJENČKI ČEZ DAN...
28.2.2006 21:42:10   
Grascakinja
Prej, ko še ni bila tako mobilna, je spala na veliki postelji - čez dan, ponoči pa v svoji. Jaz sem se vlegla poleg in jo stisnila k sebi, pa je po malo upiranja in sitnarjenja zaspala.

Zdaj, ko je že nevarnost, da bi lahko padla s postelje, ker se malo plazi in veliko kotali, pa sva se morali tudi čez dan navaditi spat v posteljici. Na začetku se je bunila, potem pa je poštekala koncept. Zdaj se najprej uleževa na veliko posteljo in popije malo čaja, potem jo dvignem, da podre kupček, jo malo stisnem in pocrkljam in položim v posteljo, pa dudo dobi. Malo se buni, dokler je ne obrnem na trebuh, ker tako ful rada spi, pokrijem s kovtrom, nekaj še protestira, potem pa jo nežno trepljam po ritki in ji pojem. Po 2 min je ni več. Za pol ure.
1x na dan spi tudi v vozičku po pol ure na sprehodu.

Nikoli se ne vda kar tako v spalno usodo, čeprav je čist na konc od sitnosti in ji kar očke skup lezejo, ona bi še kar bla pokonc. Tako da čakat, da bo otrok kar sam zaspal je pri naši utopija, ker ne bi nikoli. Raje si vzamem 5 minut za uspavanje ko da sitnari celo popoldne. Zvečer je podobno, le da je manj bunjenja in daljši obred pred spanjem.

(odgovor članu bena)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Takoj po menstruaciji?
qloq

Imam eno bolj splošno vprašanje, zanima me namreč kakšna je pri ženski možnost zanositve takoj po menstruaciji, kakšen dan ali dva ali 5.dni po mesnstruaciji ali je možnost večja ali manjša?

Da (60%)

Ne (9%)

Mogoče (12%)

Nevem (5%)

Obstaja (13%)

Ali je sploh ni (1%)


Število vseh glasov: 108

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!