Gina
|
Kaj pa vem, saj sem že ogromnokrat napisala, da je moškim njihov hobi bistvo življenja in da če bi mu dali ultimat, ali družina ali hobi, bi si zihr izbrala večina njih hobi (seveda bi najraje imeli oboje, a ne, in ponavadi tudi imajo, čisto nič narobe s tem). No seveda za ta hobi tudi naredijo prav vse, kar lahko. Ženske vsega, povezanega s hobijem vendarle ne razumemo. Sploh ne, kdar je pod vprašanjem veliko denarja, ki gre v hobi. Ampak povem ti, moški svoje speljejo, ne glede na naše mnenje. Torej imaš dve možnosti, ali sodeluješ in ga podpiraš, ali pa se kregaš in itak naredi po svoje. Če bi ogrožal vaš finančni obstoj, bi bilo njegovo dejanje neopravičljivo, ampak meni zveni, kot da temu ni čisto tako. Ker se moškim ni za prepirat, ali bodo dobili svoje ali ne, pa kar naredijo svoje. Saj v resnici je tako sicer tudi ogenj v strehi, ampak nič več, kot če bi morali žensko prepričevati, kajti v tem primeru bi jo morali poslušati že dneve in dneve in dneve prej, a ni tako? Poleg tega bi mu to bilo ponižujoče in neproduktivno, zato je kar naredil po svoje. To ni zagovor moškim, samo poskušam ti razložit, kako se meni zdi, da moški delujejo. Kaj bi jaz naredila? Nič. A ima smisel, da se bi zdaj držala, saj se bi itak nehala čez dva dni ali pa čez en mesec, ali najkasneje ne vem kdaj. A bi v tem času imela svoj dušni mir? Ne bi. A je to vredno držanja? Meni ne. Bi mu pa rekla, da si zelo želim, da me obvesti drugič o nameravanih rečeh, ker se mi je tako lažje duševno pripravit na posledice, ki jih kredit prinese in prosila bi ga, da se drugič posvetuje z mano glede tega, ali sploh zmoremo strošek. PO moje bi ti drugič povedal, kaj bo naredil, ko ne bi več razmišljal o možnosti, da bi bil napaden. Saj odločil se bo itak po svoje - mu preveč pomenijo te reči očitno. In moški hobi ni ena stvar, kjer bi se katerikoli moški sploh bil sposoben kaj dosti prilagajat, zato je čisto brez veze ga tam v neke kompromise silit.
|