|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim za mnenje
25.2.2006 20:42:56   
Anonimen
Kaj bi vi naredili v mojem primeru user posted image   Z malim sva od danes pa do srede sama doma, in pride pošta za moža, in ker mam dovoljenje, da lahko odprem njegovo pošto , seveda odprem. In vidim not, da je na začetku februarja vzel kredit za ca. 300 jurjev. In ga kličem kaj pa je sedaj to?
Pa reče, da je vzel za kolo kredituser posted image ! Res sva ga mela namen kupit sedaj marca.
Ampak meni ni poanta v tem, ampak to da mi je to zamolčal, da je vzel kredit.  Priznam, da če bi mi povedal koliko pride kolo, bi sigurno norela (čeprav vem, da so ta kolesa dražja), ampak vseeno si ne predstavljam, da mi je to zamolčal. Aja, sem pozabila napisati, da se redno ukvarja s kolesarjenjem in tudi hodi na tekme!
In ga vprašam kdaj bi mi povedal, je rekel, da bi ga drug teden domov pripeljal, ko ga naredijo in istočasno povedal!
Res je, da ga do sedaj nisem še nikoli dobila, da bi mi kaj zamolčal, in tudi najino življenje je čist uredu (dobr tud kakšen prepirček pade vmes), ampak zaenkrat funkiconirava čist o.k.
Sam tole me je pa res kar mal na "rit" vrgl!
A bi vi to normalno sprejeli, držali muho, se pogovorili...., Mnenja prosim!
Pa hvala lepa!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prosim za mnenje
25.2.2006 20:46:29   
Anonimen
Jaz bi ga milo rečeno na gobec in to 2x!!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
25.2.2006 20:48:01   
Mina1
Jah, 300.000 sit je lahko za neko družinico zelo veliko, za nekoga malo in tako. Ja, je kar neka vsotica.

Verjetno si je tako zelo želel (napisala si, da kolesari in da hodi na tekme), pa ni mogel dočakati do marcauser posted image .

Vsekakor se pogovorita, ko pride domov in tako. Ti pa verjamem, da te je na rit vrglo, mene bi tudi.

Pa ne se kregati na grdo, lepo se pogovorita, pa bouser posted image

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.2.2006 20:58:27   
Gina
Kaj pa vem, saj sem že ogromnokrat napisala, da je moškim njihov hobi bistvo življenja in da če bi mu dali ultimat, ali družina ali hobi, bi si zihr izbrala večina njih hobi (seveda bi najraje imeli oboje, a ne, in ponavadi tudi imajo, čisto nič narobe s tem). No seveda za ta hobi tudi naredijo prav vse, kar lahko. Ženske vsega, povezanega s hobijem vendarle ne razumemo. Sploh ne, kdar je pod vprašanjem veliko denarja, ki gre v hobi. Ampak povem ti, moški svoje speljejo, ne glede na naše mnenje. Torej imaš dve možnosti, ali sodeluješ in ga podpiraš, ali pa se kregaš in itak naredi po svoje. Če bi ogrožal vaš finančni obstoj, bi bilo njegovo dejanje neopravičljivo, ampak meni zveni, kot da temu ni čisto tako. Ker se moškim ni za prepirat, ali bodo dobili svoje ali ne, pa kar naredijo svoje. Saj v resnici je tako sicer tudi ogenj v strehi, ampak nič več, kot če bi morali žensko prepričevati, kajti v tem primeru bi jo morali poslušati že dneve in dneve in dneve prej, a ni tako? Poleg tega bi mu to bilo ponižujoče in neproduktivno, zato je kar naredil po svoje. To ni zagovor moškim, samo poskušam ti razložit, kako se meni zdi, da moški delujejo.

Kaj bi jaz naredila? Nič. A ima smisel, da se bi zdaj držala, saj se bi itak nehala čez dva dni ali pa čez en mesec, ali najkasneje ne vem kdaj. A bi v tem času imela svoj dušni mir? Ne bi. A je to vredno držanja? Meni ne. Bi mu pa rekla, da si zelo želim, da me obvesti drugič o nameravanih rečeh, ker se mi je tako lažje duševno pripravit na posledice, ki jih kredit prinese in prosila bi ga, da se drugič posvetuje z mano glede tega, ali sploh zmoremo strošek. PO moje bi ti drugič povedal, kaj bo naredil, ko ne bi več razmišljal o možnosti, da bi bil napaden. Saj odločil se bo itak po svoje - mu preveč pomenijo te reči očitno. In moški hobi ni ena stvar, kjer bi se katerikoli moški sploh bil sposoben kaj dosti prilagajat, zato je čisto brez veze ga tam v neke kompromise silit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.2.2006 21:17:54   
*Karmen*
Ja, men se tud zdi, da je za kakšne prepire okoli tega kredita že mal prepozno user posted image ... 300.000 sit je kar velika vsota. To, da ti je prikril vso stvar res ni lepo. Verjetno je vedel, da ti tega kredita ne bi odobrila, pa je šel mal čez ovinke... Vem, da si jezna, ker te je prinesel naokoli... Ampak, če čisto počasi premisliš vso zadevo še enkrat: a ni boljše, da jaha kolo kot pa kakšno ljubico user posted image ? Slaba tolažba, vem, ampak še vedno je lažje sprejeti kolo kot pa kakšno avšo, za katero bi zapravljal denar, a ne? Ti se kar potolaži in poskušaj v vsej stvari najti tudi nekaj dobrega. Ko pride domov ga pa le malce pocukaj za ta sladke. Zgolj preventivno, da mu to ne bo prišlo v navado user posted image .

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.2.2006 21:25:52   
Marogica
Tudi mene bi motilo, to, kar je tebe zmotilo. Da je enostavno zamolčal in vzel kredit, brez da bi se skupaj o tem pogovorila. Jaz bi se na vsak način in mirno z njim o tem pogovorila in mu povedala, kaj ob tem občutim. Kajti če tega ne boš naredila, bo drugič mogoče zopet kaj podobnega (brez tvojega vedenja) naredil, ker bo imel občutek, da ti je tako ali tako vseeno, če se s tabo posvetuje ali ne.
Sem mnenja, da se v parnerskem odnosu stvari ne skrivajo (razen, ko gre za varanjeuser posted image -se seveda šalim), konec koncev tudi oba potem odgovornost nosita, finančno ali kakšno drugo.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.2.2006 21:51:06   
karmy
in kje je kolo? kam ga je skril? user posted image  si ga vidla? pa ne bi dala za kolo 300 tisočakov pa če je ne vem kaj...

se vidi ... sem slepa user posted image user posted image  komaj zdej opazila da si rekla da kolo šele delajo... a so kolesa tudi po naročilu? za tako celo ima, da te kak diamant čaka na kolesu.. pa drži ga za besedo.. drug tedn ga pocukej za rokav in upraši kje je kolo...

< Sporočilo je popravil karmy -- 25.2.2006 21:57:13 >

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.2.2006 21:58:59   
rija
Ni lepo od moža, da ti zataji takšne stvari.

Vendar....

Mogoče pa te dobro pozna in točno ve, kakšna bi bila tvoja reakcija ob nakupu tako dragega kolesa, pa je raje tvegal kakšen dan kreanja in dobil tako željeno kolo.

Jaz bi bila na mojega najprej hudo jezna, nasledjo uro pa bi se verjetno že z njim veselila....ja vem, da to ni ravno vzgojno, samo kaj češ, vsakdo si zasluži nekaj veselja v življenju...
Sicer pa ima tudi moj tak hobi, ki stane veliko več kot 300 jurjev letno, pa sem včasih jezna na te izdatke, po drugi strani pa: samo enkrat živimo in živimo zadovoljno. Eni s kolesi, eni z motorji, eni z znamkami, ... drugi pa s kozarcem v roki, prijatelji za šankom....in ljubico za ovinkom. Pa ga mam raje na kolesu... tudi takem za milijon...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.2.2006 22:14:26   
Anonimen
Ok sej to je res velik; ampak k bi ti vedla kaj nekateri prikrivajo. Moj fotr npr. ima full dolgov (res velik, pa noben od nas nič ne ve - no jaz vem, ker sem slučajno en papir našla - samo on tega ne ve) - je mene kar na rit vrglo ko sem najdla. Tko da če bi mel sam za 300k se ne bi več sekirala...

Pa lep večer.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
25.2.2006 23:03:32   
Anonimen
Iz tvojega posta sklepam (lahko, da se motim), da kakšnih posebnih finančnih težav nimata in da vama torej tudi 300.000 SIT za kolo ni strošek, ki ga ne bi mogla odplačati oz. preživeti. Prav tako predvidevam, da imata vsak svojo službo in posledično plačo, torej vsak svoj denar, ki ga vsak sam zasluži.
Glede na vse to sploh ne vidim, v čem je problem. V tem primeru je sicer v igri kolo, ampak lahko bi bilo tudi kaj drugega, kar bi si on kupil (ali pa naročil, saj je vseeno) za svoj hobi. Prav tako pa bi lahko storila tudi ti, za kakšen tvoj hobi.
Jaz svojemu partnerju zagotovo ne polagam računov za vsako malenkost, ki si jo kupim, sploh pa ne, če si jo kupim z denarjem, ki ga sama zaslužim. Ne vidim nobene potrebe ali dolžnostipo tem, da bi moral vedeti za vsako revijo, kavo ali kaj podobnega. In tudi jaz tega ne pričakujem od njega. Revija ali kava pa sem rekla zato, ker si to dvoje jaz kupim s takšno lahkoto kakor očitno tvoj partner kolo. Če bi imela jaz več financ, kakor jih imam, in če bi si jih zaslužila sama, tudi jaz ne bi svojega partnerja prosila za dovoljenje, ali si nekaj lahko kupim ali ne, sploh pa, če bi vedela, da je denarja za to dovolj (pa čeprav s kreditom, ki ga bom lahko odplačala in zaradi tega ne bo trpela družina).
Poleg tega pa si napisala tudi, da sta se o tem že enkrat prej pogovarjala. To zame torej pomeni, da ti je povedal svoje želje in vsak okvirno razložil svoje načrte. In to zame pomeni tudi, da si mu že takrat povedala, kaj si o tem misliš. Ker je to njegov resnejši hobi, si se verjetno strinjala in mu nisi rekla, da si pa kolesa ne sme kupiti. Torej tudi on ni videl nikakršnega problema.
Tako si to jaz razlagam. Jaz lahko rečem samo to, da ni naredil, po mojem mnenju, nič narobe. Nič takega, zaradi česar bi se bilo potrebno kregati.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
25.2.2006 23:24:17   
baguSka
Ah dej no dej. To pa res ni nč tacga. Tkole na hitr, se kr strinjam z Gino in Kerenso. Lepo napisano.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.2.2006 23:37:44   
rija
Kerensa, preberi: vzel si je kredit....torej denar vendarle je problem....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.2.2006 12:35:05   
Annny
Ma ne sekiraj seuser posted image
Če vas kot družinico to ni finančno prizadelo, ne bo nič hudega- naj ima svoje kolo, če si ga je tako želeluser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.2.2006 17:11:52   
soncece24
Meni se ne bi šlo (in mislim da se tudi anonimni ne gre) za ta bicikl, amapak za dejstvo, da ji je nekaj prikril. Kredit (čeprav majhen) je finančna obveznost, ki se tiče obeh in jaz bi bla jezna ko ris, če bi ga vzel brez moje vednosti.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.2.2006 17:22:34   
tinica
Če bi imela denarja na pretek potem ne bi vzel kredita. Jaz kar močno dvomim, da bi on lepo mirno gledal, da bi si ona šla kaj kupit za 300.000 sit in še posebej če bi zato vzela kredit. Aja pa še to, ne gre se za to, da bi jo on moral vprašati ali lahko vzame kredit ali ne. Amapk lepi bi bilo, da bi se o tem skupaj odločila kako, kdaj in kako. Z mojim dragim imam skupaj denar in se o vsakem večjem nakupo lepo prej pogovorima in šele potem stvar uresničiva.
Za nakup revije, šmink in drugih drobnarij pa res ni potrebno razpravljati na veliko in široko.

Lp, Tina

Kritizirati zna vsak bedak in mnogi to počno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.2.2006 9:42:56   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
...Res sva ga mela namen kupit sedaj marca.
Aja, sem pozabila napisati, da se redno ukvarja s kolesarjenjem in tudi hodi na tekme!
tudi najino življenje je čist uredu

Saj sta bila zmenjena. Ne obremenjuj se brez veze. Ukvarja se s kolesarjenjem. Ali bi rajši da se ukvarja s šank-anjem. Malo druge pouste preberi in se lepo zahvali za lepo življenje in dobrega partnerja. In predvsem nehaj težit zaradi nečesa, kar sta sta bila dogovorjena.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.2.2006 9:45:47   
Anonimen
Kaj bi naredila? Pravzaprav nič kaj takega. Definitivno bi se pogovorila in mu rekla, da naj ima kolo, če ga hoče, samo da naj mi drugič vnaprej pove, kaj namerava. Itak mu ne bi prepovedovala kupit stvari, ki si jo želi, sploh pa če bi bil ta nakup že vnaprej načrtovan. Torej ne bi se sekirala in kregala zaradi samega nakupa, želela bi le, da so stvari jasne in ne prikrite, ker za to ni vzroka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
1.3.2006 18:07:23   
matahari
Mene bi v vsakem primeru motilo, da dela nekaj na svojo roko, sploh pa jemlje kredit za bilo kaj...posledično to pomeni, če se bog na daj kaj zalomi, da boš ti kot žena to lepo plačala..mogoče sem preveč črnogleda ampak po moje se je treba za investicije - ker 300.000 sit vama očitno ni tako malo, če je moral vzet kredit - dogovarjati.To je njegov hobi, ki naj ga seveda ima ampak v okviru zmožnosti...moj je tud nekaj jamral zaradi denarja, da je suša pa sem mu rekla, da naj lepo začne šparati pri svojem hobiju za katerega porabi povprečno 3.000 sit na dan, kar pomeni mesečno obeok za avto...in še več...a si katera tukaj za svoj hobi lahko privošči 50.000 sit na mesec? Dvomim - no kaj pa so potem oni tako posebnega, da bi bilo to samo po sebi umevno??user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.3.2006 18:29:10   
mušica
Te čisto razumem. Enega manijaka kolesarja imam tudi sama doma in točno vem kako to zgleda. Pozimi pa smučanje. Spiči denarja v te športe še pa še. Ampak dokler kot družina ne čutimo nekega finančnega primanjklaja, sem še tiho, v nasprotnem primeru pa se iskre krešejo, ampak kaj, ko to zaleže samo to takrat ,ko se spet zaljubi v en del športne opreme. NI JIM POMOČI!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
2.3.2006 9:14:41   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: karmy

in kje je kolo? kam ga je skril? user posted image  si ga vidla? pa ne bi dala za kolo 300 tisočakov pa če je ne vem kaj...

se vidi ... sem slepa user posted image user posted image  komaj zdej opazila da si rekla da kolo šele delajo... a so kolesa tudi po naročilu? za tako celo ima, da te kak diamant čaka na kolesu.. pa drži ga za besedo.. drug tedn ga pocukej za rokav in upraši kje je kolo...

Vidiš, ko ne veš! 300 jurjev je ravno prav za dobro specialko. Za manj dobiš jajca. Da se dat pa za specialko tudi miljon in več. Tist je pa preveč za amaterja. Tko pač je. Ženske logično da ne zastopite, da takšno kolo pač toliko stane. In ja, sestavljajo jih tudi po naročilu, ker je pomembno, da je kolo optimalno prilagojeno osebi, ki ga vozi.

Je pa res, da bi moral to svoji ženi povedat, brez debat. Ženske bi morale pa včasih imeti malo več razumevanja za takšne stvari in malo posluha za stvari, ki se njim ne zdijo pomembne. Tale mož je sigurno iskal 1000 variant, da je kupil čimboljše kolo za čimnižjo ceno, ker roko na srce za 300 jurjev ni kupil ravno astronomsko dragega kolesa in ga bo vozil kar veliko kilometrov. Je pa naredil napako, ker ni ženi povedal za kredit. Vprašanje pa je, kakšen urnebes bi bil, če bi omenil kredit za kolo. Pri nas vem, da bi blo divje.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
2.3.2006 9:28:47   
Jutra
Anonimna, tvoj mož je torej "ornk" športnik, ne? Kolesarska oprema pa tudi ni poceni.  - Kalbo, si fajn tole razmišljaluser posted image

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
2.3.2006 9:37:42   
kalbo
Ja, jest zaenkrat gonim 12 let staro specialko, ki je malo prevelika zame. Pač, nova je draga. Pod 300 jurjev se pa ne splača dat zanjo, pol bolš da vozim še naprej to, ki jo imam.
Ko bo pa prišel čas za nakup nove, bo pa sigurno pol leta pregovarjanja. Bo treba na taprave strune zaigrat pri ženkiuser posted image . Če bi vzel 300 jurjev kredita za kolo brez, da bi ji povedal, bi me predelala v argeto junior in to z valarjem.
Je pa drugač zlo pridna, me na vseh maratonih spremlja, pa pol grehe pijane domu vozi. U, še mal pa bo Metlika. Boga moja glavauser posted image

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 22
2.3.2006 14:05:32   
Anonimen
Evo takole.
Kolo je doma. Na pogled nič posebnega, ampak moj že ve kako in kaj.
Tisti, ki ste iz mojega posta razbrali, da se tukaj ne gre za denar user posted image !
Šlo se je samo za to, da mi ni povedal. Ampak, če realno pogledam, je res, da sva o tem že govorila in kolo imela tudi namen kupiti.
Za kredit se je pa za to odločil, ker je rekel, da iz skupnega fonda ne bo jemal denarja za njegov hobi, in si je pač vzel kratkoročni kredit in to je to.
Sem pa ful vesela, ko ga vidim kako žari. Pomoje, če bo danes nehal padati sneg, da bo tok nor, da bo šel kar ven z njim! user posted image
Hvala pa vsem za odgovore. Nekateri so mi dali kar za razmišljat. Pozitivno seveda!

kalbo, mogoče pa na kakšnem maratonu z mojmu skup pedala gonita user posted image

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
2.3.2006 14:22:53   
kalbo
Že mogoče, da kak maraton skupaj pregoniva, samo jest sem bolj med talenimi rekreativci. Nisem preveč zagnan in na cilj ne pridem med taprvimi, pridem pa.
Metlika je pa tanajvečji žur med maratoni. Metliška črnina je zakon :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
2.3.2006 16:22:34   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Tisti, ki ste iz mojega posta razbrali, da se tukaj ne gre za denar  !

Se vidi, da nimaš problemov in delaš problem iz nečesa, KAR STA BILA DOGOVORJENA in nehaj mu že težit in očitat.

Boš imela vsaj drage gume za preluknjat, če boš našla na mobiju čudne cifre.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?