|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   druga nosečnos in majhen otrok
24.2.2006 22:51:00   
maja24-2
Zanima me kako je z drugo nosečnostjouser posted image  če imaš še majhnega piška, Lara je stara 17 mesecel in čisto normalno je da bi bila še vedno parkrat na dan v naročju. Kako je z dvigovanjem in pestovanjem ali je lahko kaj narobeuser posted image   v bučiju.
Lp Maja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: druga nosečnos in majhen otrok
24.2.2006 23:04:51   
Pupica
Tii je stara 18 m in se bi še občasno crkljala. Ker je zaradi zdravstvenih težav ne smem dvigovati, sva z očkom nekak razporejena. On je tisti ki jo dviguje, mama pa je na tlehuser posted image Prej sva namreč midve norele okol, očka pa je zidal hiške in stolpe na tleh.
Ti pa toplo odsvetujem čim manj dvigovanja, da ne pride do česa hujšegauser posted image Jaz sem si skoraj vse priredila, da jo res minimalno dvigujem. Skorajda nič. Ker se mi vsak prekršek zvečer krepko poznauser posted image

LP in lepo user posted image !

(odgovor članu maja24-2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.2.2006 23:10:15   
maja24-2
Čestitke nisem vedela da si zopet nosečka. Te smem vprašat koliko časa? No zanima me prav zaradi tega ker me grozno boli zadaj v kriću, no tud pri Lari me je samo res se ne spomnim če tako zgodej.
Me veseli da sva spet na istem forumu.
Lp Maja

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.2.2006 0:30:43   
DeVilla
Ko berem vajina prispevka, je kot bi brala moje stanje. Naša Brina je sicer stara že 20 mesecev, vendar je bolj med lahkimi 10 kg.. Po nasvetu zdravnice je en mesec ne dvigujem več, vendar včasih ne gre drugače... Zvečer pa tako kot je rekla Pupica - vse dobiš nazaj... Meni se zdi kot da bi vc trebuh dobila kamne, tako težak rata...

Pa zdaj se tolažim, da bo itak kmal konc... Še 70 dni! user posted image

Lp, DeVilla user posted image

(odgovor članu maja24-2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.2.2006 1:41:21   
Olivija
priznam, da sem Ano skoz nosila in dvigovala do konca, na koncu z upanjem, da bo kaj pospešilo, pa ni blo ničuser posted image
Sem jo pa poskušala čimbolj "pravilno" iz počepa dvigniti ali pa je ona kam višje stopila in sem jo potem dvignila.

Lp in lepo nosečnost še naprej!

(odgovor članu maja24-2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.2.2006 7:42:44   
SaaS
Jaz imam podobno situacijo. Imam sina starega 15,5 meseca sama pa sem drugič noseča 5,5 mesecev. Tudi jaz se ukvarjam z dvigovanjem.. Da je situacija še malo težja - sin še hodi ne, pri 15 mesecih se je začel šele dvigovati na noge. Zdaj (po dveh do treh tednih kasneje) pa se je začel pomikati ob kavču levo in desno. Malo mi je olajšana zadeva šele zadnje dni, ko greva iz dnevne v kopalnico lahko tako, da sam raca, jaz pa ga močno držim za obe roki. Drugače pa ga dvigujem tudi sama, saj moža ni vedno zraven, da bi to naredil namesto mene.
Ginekologa sem spraševal glede tega dvigovanja. Je rekel, da je sicer res bolje, da se ne dviguje težkih stveri, ampak v taki situaciji itak nimam izbire. Sina je treba tudi dvignit vsake toliko.. Naj dvigujem počasi in previdno, brez nenadnih gibov. Čim bolj pravilno s počepom in ne pregibom trupa, se pravi z rokam in nogam, ne pa s trebuhom..
Pa čim lepšo nosečnost ti želim, kljub te majhni težavici..

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.2.2006 11:19:08   
Lu
Maja je dopolnila 12 mesecev, sama sem noseča 9 tednov in tudi hodi še ne. Še malo manjka. Več ali manj je pri meni v naročju. Zaenkrat, že trkam, me še nič ne boli. Ne vem pa točno kako se pravilno dviga. Bi bila katera tako dobra in mi napisala?

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.2.2006 11:37:34   
Jančika_
Imam 1,5-letnika, živimo v tretjem nadstopju brez dvigala in sem noseča 21 tednov. Mali redko pride sam po štengah do vrha, zato ga največkrat nesem, pa še kake vrečke iz trgovine zraven. Pri normalni nosečnosti ni nobene nevarnosti za splav (če bi bilo tako preprosto, potem nobeni ženski ne bi bilo treba na umetni splav, ampak bi  samo malo pogvihtala...).

Samo za primerjavo: ko sem zanosila v drugo, je imel mali kakih 6 kil (5 mesecev) in mož je bil doma, tako da ga je večinoma on pedenal in nosil, jaz pa počivala - pa sem splavila. Tri mesece kasneje enako. Zdaj pa ima mali kakih 12 kil, pa skoz sva sama - evo, pa sem že prek polovice.

Kako pravilno dvigovati otroka? Kaj pa vem, verjetno tako, kot priporočajo za druge zadeve; da počepneš, ko ga dvigneš in delaš z nogami, ne s križem, torej da se ne sklonišuser posted image . Vsaj tako poskušam delati sama, samo vedno se pa tudi ne spomnim in takrat hitro začutim križ.

< Sporočilo je popravil Jančika -- 25.2.2006 11:38:19 >

(odgovor članu maja24-2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.2.2006 12:11:52   
Seven*
Tako kot pravi Jancika. Sama sem imela zaradi proteinov urinov in krvnega tlaka zapovedano mirovanje, pa nazalost ni bilo pomoci (niti njegovi, niti moji nic) in sem veselo pomivala tla na kolenih, nosila svojega sina, ki je tik pred porodom sele shodil, tako da sem ga imela skoz na rokah. V vrtec sem hodila po njega visoko noseca in ga nesla do avta. user posted image user posted image Ce imas moznost pocivaj, ce je nimas pac.. user posted image

Gospa sem.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.2.2006 12:35:05   
BarbyR.
LP vsem,ki ste v veselem pričakovanju!Tudi sama  sem drugič noseča(23.tednov),mali pa je star 11.mesecev.To z dvigovanjem tudi mene že malo skrbi a kaj bomo,če smo po pol dneva same doma,a neuser posted image Ali katera ve,če nizko nosiš ali je lahko še večji riziko z nošenjem.Mene osebno križ še ne boli(že trkam po lesu,da me kaj ne preseneti),ampak imam občasne bolečine v spodnjem delu telesauser posted image .Upam,da čimprej in brez večjih težav minejo ti preostali tedni do porodauser posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.2.2006 17:01:37   
bskrle
moji deklici imata 12 in 17 kg, vnedar se ta mala, ki še nima dveh let zelo zelo rada nosi.
Včasih jo nesem zadaj, skušam se navaditi,da jo pestujdm v kleče na tleh kot  v vrtcu.
Jaz bi v tvojem primeru občasno uporabila hojco, vem, da jo nihče ne svetuje, ampak tudi ti moraš preživeti.

(odgovor članu maja24-2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.2.2006 20:43:59   
KODA
Ko sem tadrugič zanosila,je imel tamali 19 mesecev.Seveda sem ga morala večinoma nositi.Pri nošnji in vzdigovanju ,sem težo prenesla na kolena,ne na trebuh.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.2.2006 10:51:53   
TiaSara
Ojla!

Sama sicer nimam izkušenj, sem pa prav od blizu opazovala nosečko, ki je bila drugič noseča. Ves čas je pridno nosila naokoli prvorojenca. Pazila je, kako ga dviguje, a prav brez dvigovanja pa ni šlo (se ji je tudi otrok preveč smilil). No, pa je imela vedno več bolečin v trebuhu, krči so postajali vedno pogostejši, in ko je šla v 27 tednu vendarle na pregled k G, je ta ugotovil, da se ji maternični vrat že mehča. Tako da je dobila bolniško z ležanjem ter inekcijo za razvoj pljučk.  No in sedaj se pazi, pa se je stanje popravilo in vse kaže, da bosta zdržala do konca.

To samo toliko - saj ni nujno, da je pri vseh tako, ampak po mojem mnenju je bolje za vse - mamico in otročka, če si pač bolj previden in razna dviganja in podobno zares omejiš na minimum. Saj z otrokom se da marsikaj zmenit, igraš pa se lahko tudi na druge načine. Bolje že prej, kot pa potem, ko so že težave in je tudi vse ostalo močno okrnjeno.

Pa lepo nosečnost vsem.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?