|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Roke brez členkov-dedno?
24.2.2006 17:19:44   
Anonimen
Že dolg časa se muči eno vprašanje.Moja mami se je že rodila brez večine spodnjih členkov na rokah.Prste lahko giblje,čeprav sem slišala tudi že za primere,ko so imeli ljudje prste popolnoma trde,in tako so bili nezmožni za delo,pa se prijeti niso mogli ničesar,kot da so brez rok.Midve z sestro sma zdrave,roke imama čisto normalne.Zdaj me pa skrbi-a je možno da je ta stvar dedna,nap.na drugo koleno?A pozna katera kak primer?Je možno,da se bodo tudi najini otroci rodili brez členkov na rokah?Zelo me je strah!Upam,da mi bo znala katera odgovoriti...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Roke brez členkov-dedno?
24.2.2006 17:58:14   
Gina
Pojma nimam, to bi ti po moje morala vprašati kakšnega zdravnika, najboljše njenega. Včasih je bilo več anomalij pri otrocih tudi iz drugih vzrokov. Poznam fanta, ki mu manjka del prstov, ampak zaradi tega, ker je mati mislim da prišla v stik z rdečkami v nosečnosti ali s čim že, se ne spomnim več točno, vsekakor pa ni bilo dedno. Po moje je bilo tega včasih še več kot danes, ko smo zelo precepljeni.

Po drugi strani ima naš otrok na nogah med dvema prstoma kožo skupaj zraščeno. Vse kosti ok, samo v določeni fazi razvoja se ni razcepilo. To ga sicer nič ne moti, pa veliko ljudi ima to, jaz sem bila pa čisto fertik prve pol leta po porodu, dokler me ni pamet srečala, da to ni nič hudega in še manj bolečega ali strašnega, dokler lahko on normalno funkcionira. Po moje je to dedno, ker ima njegov očka precej visoko zraščeno kožo tam, samo ne tako visoko.

Kar se dednosti tiče, pa je vendo možno, da otrok nekaj podeduje tudi v drugem kolenu, vendar je ta možnost toliko manjša. In obratno, lahko da tudi v prvem kolenu ne podeduje, čeprav je možnost zelo velika. Saj veš, lahko se dvema gluhima staršema rodi slišeč otrok - poznam tak primer in obratno. Zadnjič sem govorila z eno mamico, ki ima ("samo") sestrično gluho, (kar je daleč v kolenu a ne) in sedaj še....gluhega otroka. Ne moreš vedet. Ampak da bi se pa sekiral že vnaprej? Pa sedaj, ko znanost tako veliko zna korigirat tudi v primeru, da je res kaj narobe, pa ni smiselno, a ne. A veš kaj je najboljše naredit po moje. Sprejet najslabšo možno varianto. Najprej se nehaj sramovat svoje matere, mogoče izraz ni pravilen, mogoče se ti smili ali karkoli že, potem pa sprejmi še v sebi možnost, da bi bil tvoj otrok tak. Potem si zamisli, kako srečen bi bil, da se je sploh rodil, pa s takimi prsti ali brez - vse je v glavi in v predstavah, ki nam jih vcepijo o tem. Če se nekdo nosi ponosno, se to čuti, zazna. In to ni odvisno od prstov, ampka od glave, ki te prste nosi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.2.2006 20:40:30   
anckabancka
Pri nas imamo v družini dedno, da sem in tja komu manjkajo "bunkice" na rokah, ko stisneš pest. Upam, da sem razumljivo napisala.  user posted image Tam kjer smo v šoli šteli, kateri mesec ima 30 in kateri 31 dni... user posted image A sem še bolj zakomplicirala?

No, meni manjkata na mezinčkih, moji sestri na mezincih in prstancih, sestrični samo na eni roki na mezinčku... Sina moram pa še enkrat  preverit, zdi se mi pa da tudi nima vseh. user posted image

Smo pač malo z napako, ampak tega se itak na opazi, če prej ne povem... user posted image To, da sem levičarka, pa vsak hitro opazi... user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.2.2006 21:19:28   
tanaja*
Gina, to si pa res lepo napisala user posted image

Voli me iz inata voli me bez ostatka voli me bilo gde sam bas takvu kakva jesam

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.2.2006 21:50:16   
Limona
Je bila oddaja na Discovery-u otem, da ima vsa družina takšno prirojeno napako, tudi daljna sorodstva, samo eni bolj kot drugi, enim se je videlo zelo malo, nekateri pa so imeli čist majhne prstke kot da jih ne bi bilo. Ne znam opisat kako user posted image
So pa bili ful lušni pa srečanja so imeli in se med seboj bodrili in si stali ob strani.
Tako,da tam je bilo rečeno, da je dedno ( pa nočem strašit).
Vso srečo

Parents spend the first part of our lives teaching us to walk and talk, and the rest of it telling us to sit down and shut up.

Lp
Limona

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.2.2006 21:57:15   
Mina1
Morda lahko pokličeš dr. Anamarijo Brezigar, genetičarko iz Lj.

Ordinacijo ima v LJ Dravlje. Še morda naslov:

Ul. Bratov Babnik 10, Ljubljana
tel 01 510 71 30
gsm 041 40 63 63
email: INFOM@MEDGEN.SI

Res pokliči jo, ona se spozna na takšne stvari. Je prisotna pri amniocentezi, šteje kromosome, pomaga parom, ki imajo otročke z DS in podobne zadeve. Je zelo prijazna in menim, da ti bo znala povedati.

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.2.2006 11:55:54   
Anonimen
Hvala vsem za lepe in poučne odgovore.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mina1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
25.2.2006 14:15:19   
mihelca
Ha,ha Gina,a smo si kaj v sorodu.Tudi moj oče ima zaraščeno kožo med prsti na nogah.Po njem je to dedoval moj brat in je kar ponosen na to napako.Nič ga ne moti.user posted image user posted image user posted image Moja pikica je dedovala že po  tretjem kolenu očesno bolezen,tako,da je že slepa na eno oko,za drugo oko pa se še zdravniki trudijo,da  bi ji ohranili vid.Vseeno smo srečni,da jo imamo pri hiši.Naša je,takšna ali drugačna.Radi jo imamo in jo sprejemamo kot popolno osebo.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
25.2.2006 17:53:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mihelca)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?