Gina
|
Pojma nimam, to bi ti po moje morala vprašati kakšnega zdravnika, najboljše njenega. Včasih je bilo več anomalij pri otrocih tudi iz drugih vzrokov. Poznam fanta, ki mu manjka del prstov, ampak zaradi tega, ker je mati mislim da prišla v stik z rdečkami v nosečnosti ali s čim že, se ne spomnim več točno, vsekakor pa ni bilo dedno. Po moje je bilo tega včasih še več kot danes, ko smo zelo precepljeni. Po drugi strani ima naš otrok na nogah med dvema prstoma kožo skupaj zraščeno. Vse kosti ok, samo v določeni fazi razvoja se ni razcepilo. To ga sicer nič ne moti, pa veliko ljudi ima to, jaz sem bila pa čisto fertik prve pol leta po porodu, dokler me ni pamet srečala, da to ni nič hudega in še manj bolečega ali strašnega, dokler lahko on normalno funkcionira. Po moje je to dedno, ker ima njegov očka precej visoko zraščeno kožo tam, samo ne tako visoko. Kar se dednosti tiče, pa je vendo možno, da otrok nekaj podeduje tudi v drugem kolenu, vendar je ta možnost toliko manjša. In obratno, lahko da tudi v prvem kolenu ne podeduje, čeprav je možnost zelo velika. Saj veš, lahko se dvema gluhima staršema rodi slišeč otrok - poznam tak primer in obratno. Zadnjič sem govorila z eno mamico, ki ima ("samo") sestrično gluho, (kar je daleč v kolenu a ne) in sedaj še....gluhega otroka. Ne moreš vedet. Ampak da bi se pa sekiral že vnaprej? Pa sedaj, ko znanost tako veliko zna korigirat tudi v primeru, da je res kaj narobe, pa ni smiselno, a ne. A veš kaj je najboljše naredit po moje. Sprejet najslabšo možno varianto. Najprej se nehaj sramovat svoje matere, mogoče izraz ni pravilen, mogoče se ti smili ali karkoli že, potem pa sprejmi še v sebi možnost, da bi bil tvoj otrok tak. Potem si zamisli, kako srečen bi bil, da se je sploh rodil, pa s takimi prsti ali brez - vse je v glavi in v predstavah, ki nam jih vcepijo o tem. Če se nekdo nosi ponosno, se to čuti, zazna. In to ni odvisno od prstov, ampka od glave, ki te prste nosi.
|