|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Polno dojen - spi celo noc?
23.2.2006 14:27:30   
XXYY
Živjo.!

Tudi naša Lara spi celo noč od 1 tedna naprej, zdaj je stara 7 tednov user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Pa se polno dojive. Zadnjič se podojive okrog 21 - 22 zvečer in potem spi do 6 - 6.30 zjutraj, včasih se zbudi že ob 5 ih. Če se ne zbudi prej kot ob pol 7 zjutraj, jo moram kar sama (takrat se že počasi zbuja z jokom in potem spet neha). Ker me je kar malo strah, da bo kaj narobe, ker že toliko časa ni nič jedla (pri taki starosti) , no in potem še zaspi do pol 9 ali pol 10 zjutraj.

Samo ne vem koliko časa bo še tako dolgo spala.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Polno dojen - spi celo noc?
23.2.2006 14:55:59   
tincci
Nope. user posted image Nisem med srečnicami, ampak sem vseeno zadovoljna, ker se večinoma zbudi 1-2x na noč. Je imela pa tudi obdobje, ko se je večkrat in tudi nekaj dni, ko se je samo enkrat. Kukr je.

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Polno dojen - spi celo noc?
23.2.2006 15:00:12   
Jančika_
Hja, pri nas ni šlo za srečo, ampak za to, da je mama imela poln kufer - ko sem mu pri štirih mesecih in pol ukinila nočno joško, je začel spati celo noč. 6 mesecev je bil samo dojen.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Polno dojen - spi celo noc?
23.2.2006 15:30:22   
Maja Z
Ojla

se še dojiva, tudi ponočiuser posted image  (največkrat 1x, po potrebi večkrat), noč je do sedaj prespala le 3x in še nič ne kaže, da jo bo kej večkrat. Skratka, upanje ostaja. Mogoče takrat ko skenslamo dojenje, vsaj ponoči.user posted image
Aja, stara je pa 10,5 mesecev.

lp maja

_____________________________

Lepo je biti mamica!.......včasih tudi naporno seveda :)

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Polno dojen - spi celo noc?
23.2.2006 20:53:12   
teta beta
Naša je prvič prespala (nekje od 23. do 5. zjutraj) tisto noč, ko je ati šel nazaj v službo po očetovskem dopustu. Bolj ko ne spi vedno celo noč, seveda z občasnimi izjemami tu in tam. Je spala cele noči tudi, ko smo bili še brez dude. Je pa to nekje od devetih, desetih pa do petih do sedmih, odvisno. Stara je 5 mesecev.


_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu Maja Z)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Polno dojen - spi celo noc?
23.2.2006 21:28:38   
2ursae
user posted image  Imamo dobrih 5 mesecev in se tud še zbujamo 2x na noč, zadnje čase pa še kdaj mal za dodatek, ko sam z zaprtimi učkiz  glavco naokol opleta in se zbrca. user posted image  Pa je treba vstajat, ga mirit in pokrivat user posted image

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Polno dojen - spi celo noc?
24.2.2006 9:46:59   
A-N-J-A
Naša je stara 9m in bi lahko rekla,da je še vedno polno dojenauser posted image ,ker ji težko kaj drugega po grlu spravim.
Noči v teh 9m še ni prespala,zbuja pa se cc.2x na noč.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Polno dojen - spi celo noc?
24.2.2006 10:25:05   
teta beta
Sem pač morala jezik stegnit! Grrrrr..... user posted image !Smo imeli danes eno tako izjemo in se je zbudila 2x, 3x če še štejem tisto ob pol sedmih, ker sva po tem itak šle nazaj spat. Upam, da bo že danes bolje, res vam ne zavidam.

_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Polno dojen - spi celo noc?
24.2.2006 10:26:25   
Rubin.
Če ga uspavaš z dojenjem ni šans da spi celo noč. Če pa je user posted image  navajen zaspati na drugačen način oz. se zna sam uspavati potem si na konju. Kolegičin user posted image  je polno dojen in spi celo noč, ker ga uspava na drugačen način, jaz nimam take sreče. My mistake. Sicer pa definiraj celo noč. Ko smo začeli uvajati gosto hrano (nekje pred 1 mesecem) se je stanje definitivno popravilo. Zvečer poje 2 dc žitne kašice (Millupinih 7 žit) kateri dodam eno žlico mlečnega riža prav tako od Milupe, nato sledi kopanje. Spat greva nekje ob 7 se še malo pocartava (beri podojiva) in nato zaspi do 4h (9 ur),  ko se ponovno doji, tako rekoč v spanju, in spi do 7h ko se vstaneva. Sicer pravijo da gosta hrana ni povezana z spanjem ampak meni se zdi da od takrat dalje bolje spi, ker sigurno ni lačna. Se pa zna že tudi sama v spanec uspavati (od kar uvajam Pantleyevo metodo, ki sem jo začela nekje istočasno uvajati kot gosto hrano, tako da ne vem kaj deluje bolj. Sicer pa je itak vseeno samo da učinkuje). Tako je pri nas. In tudi mi smo brez dude, kar je seveda še minus, kaj se tiče spanja.

< Sporočilo je popravil CAPPY -- 24.2.2006 10:35:39 >

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Polno dojen - spi celo noc?
24.2.2006 15:21:44   
Aleksandra
Naša Lara bo stara 8 tednov in je v petem tednu začela spati celo noč (od 22.30 /23.00 do 5.30 /6.00). Prej pa se je zbujala enkrat na noč (med 2.00 in 3.00). Žal je to spanje celo noč trajalo samo dva tedna, zdaj pa se spet zbuja enkrat na noč (med 3.00 in 4.00). Zatem spi do 6.00/7.00, ko jo vzamem k sebi, se malo dojiva in spiva, pa spet dojiva in spica do cca. 10.00 ure.
Sem kar zadovoljna kar se tiče njenega nočnega spanja, čeprav jaz kljub temu, da je že spala celo noč, takrat nisem imela kaj dosti od tega, saj v spanju veliko cmoklja, nerga, se smeje, tarna,...in jaz, ki sem bolj nemirnega spanca, seveda vse to zelo dobro slišim (posteljico ima poleg mene).

Imamo pa probleme s spanjem podnevi. Ko se podoji zaspi, ko pa jo položim v posteljo je pa v večini primerov skoraj takoj budna (spi od 15 do 30 minut). Seveda pa bi na mojih rokah lahko spala tudi več kot dve uri. Sprva z dnevnim spanjem nismo imeli problemov, od tretjega tedna pa spi podnevi manj in manj. Zvečer pa pred 22.00 sploh noče trdno zaspati, pa naj delamo kar koli.  Budna pa sploh noče ležati, ali pa da bi zaspala sama v svoji postelji.

Me pa danes preseneča, saj je danes že spala enkrat pol ure, zdajle pa spi že uro in pol. 

Skratka, skoraj vsak dan je nekaj novega in malo drugače kot včeraj.

LP, veliko potrpežljivosti in čimbolj mirne noči vsem.

Sandra

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Polno dojen - spi celo noc?
25.2.2006 13:56:26   
MatMaj
Lep pozdrav...

Naš miško pa spi celo noč (od 23h pa do 05.30h) od 4 tedna naprej... Pa tudi čez dan spi po 2 uri skupaj in to kar 2 ali pa celo 3 krat. Tudi meni pravijo, da sploh ne vem kaj pomeni imeti otroka. Pa zadnje dva, tri dni opažam, da ga skoraj nič več ne šravfa. Pa tudi kadar se med spanjem včasih zbudi, ga več ne dvigujem iz postelje ampak ga kar noter pustim in ga tako potolažim, da nazaj zaspi...user posted image user posted image user posted image

Sem zelo vesela, da je tako priden. In če zdaj pomislim za nazaj, da sem hotela nehat dojit (imeli smo težave z bolečimi bradavicami, ki so bile razpokane in so krvavele, ogromno preveč mleka, itd...) me kar mine. Sem zelo vesela, da nisem nehala. Zdaj je mleka ravno dovolj in bolečina je minila. Moj angelček pa kar očke obrača kadar papika. Ga je takšno veselje pogledat.
Zdaj lahko samo še potrkam na les in upam, da bo tako ostalo.

Lepo vas pozdravljam...user posted image

_____________________________

Najin zakladek Patrick, rojen 16.01.2006
Zdaj pa je že mali šerif.

(odgovor članu Aleksandra)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Polno dojen - spi celo noc?
26.2.2006 13:30:43   
Anonimen
cappy mene zanima kaksna je ta Pentelyeva metoda?nas Luka je star 2.5mes in me zelo skrbi ko berem vase izjave-nas Luka ne prespi vec kot 3ure nikoli.mislim da sploh ne ve kaj je noc in kaj je dan,sam se ne zna uspavat zaspi samo na moji dojki ali v vozicku,zvecer pa se zelo matramo(pa se dudo mamo).PROSIM ZA KAKSEN NASVET!!!!user posted image

(odgovor članu Aleksandra)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Polno dojen - spi celo noc?
26.2.2006 20:40:26   
minki76
Sposodi si knjigo OTROŠKO SPANJE, BREZ JOKA V SANJE-Elizabeth Pantley.Super knjiga, moj otrok je star dobre 4m, do pred 1m smo imeli strašne probleme z večernim spanjem, odkar sem prebrala knjigo in se držala nasvetov, zvečer zaspi čisto sam, brez joka!user posted image user posted image user posted image
Pa vso srečo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Polno dojen - spi celo noc?
26.2.2006 21:58:25   
HuAnita
user posted image user posted image
Kak prvi mesec ali dva, potem pa postopoma zbujanje, tudi 10xna noč.
Ti se kar smili sama sebi, ne bo prav nič pomagalo, verjemiuser posted image , preverjeno

(odgovor članu minki76)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Polno dojen - spi celo noc?
26.2.2006 22:59:17   
Magi*
prej je že spala celo noč, zdaj pa se okoli enih ponoči zbudi in tuli, dokler je k sebi ne vzameva. in seveda zahteva tudi joško. jaz ji jo dam, ker moram zjutraj v službo in vsaj tako lahko malo dremam zraven.


_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Polno dojen - spi celo noc?
27.2.2006 8:52:18   
kati*
mi smo se pa danes hranili le 1x - je spal od 21.00 do 3.00 in nato do 7.00 (jedel pa ob 8.00) ... upam, da bo šlo vsaj tako dobro naprej in zdaj vem, da vse zbujanje ponoči - ni potreba po hrani (ker očitno čist lepo zdrži), ampak zgolj potreba po objemu user posted image

potrjujem da metoda "mamica naredi red!" deluje user posted image user posted image

_____________________________

lp, K

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Polno dojen - spi celo noc?
27.2.2006 9:42:43   
makica
Tudi mi lahko prespane noči preštejemo na eno roko, pa imamo že 8 mesecevuser posted image . Ima obdobja, ko se zbudi 1x, včasih pa bi se kar 3x. Prejšnji teden je zbolela in sem jo večkrat dala k sebi, ker se mi je smilila, vendar zdaj ko je zdrava to pridno izkorišča. Pri nas ne pali nič drugega kot da ji dam jest. V naročju se nič ne potolaži, dudo vrže stran (drugače jo obožuje), pit kaj drugega nič noče pa še vstrajna je. Tako se preganjave včasih tudi 1,5 ure da bi zaspala nazaj. Če pa ji dam jest se naje v 5 minutah in spi kot angelček. Sem že pomislila, da bi jo nehala dojit (ker jo samo ponoči in zjutraj) vendar noče adaptiranega mleka. user posted image

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 42
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?