|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   O TEŽI TOKRAT NEKOLIKO DRUGČE
22.2.2006 14:24:25   
simona2
Vem, da bo tale tema povzročila več nezadovoljstva in kakšno pikro, pa si kljub temu ne morem pomagati, da ne bi nekaj pridodala na to temo. Iz vaših sporočil človek dobi občutek, da so vsi dojenčki nadpovprečno veliki, težki in sposobni. Preberemo lahko, da se že pri 2,5 mesecih obračajo iz trebuščka na hrbet, pri 5 mesecih stojijo on ograji posteljice..., da o samostojnem sedenju ne govorimouser posted image .

Le malo je tistih mamic, ki napišejo, da je njihova user posted image  pikica drobna in da pri 6 mesecih ne obvala že vseh fint na tem svetu. No moja user posted image  pikica je imela pred šesto boleznijo prejšnji teden (pet in pol mesecev) 6300 g in je bila velika 67 cm. Zdaj pa je izgubila 200g in upam, da jih bova kmalu nadoknadili. Je motorično izjemno razvita in niti sekundo namiru, tako da porabimo še tiste kalorije, ki jih s težavo pojemo. PRAV TAKO ŠE NE SAMOSTOJNO SEDI, TUDI STOJI NE IN NITI NE KAŽE PRETIRANIH ZNAKOV DA BI ŽELELA. NIMA ŠE ZOBKOV IN TUDI OBRAČA SE SAMO TAKRAT KO SE JI RES DA ALI PA POSREČIuser posted image . Kljub temu mislim, da je prekrasen otrok in ful primerno razvit za svojo starost, čepraV se človek občasno kljub temu zamisli, ko takole bere maile na rr in drugih forumih.

Pa prosim ne razumet tegale pisanja narobe, bolj je namenjeno tistim mamicam, ki mogoče nimajo takšne sreče, da imajo "idealne"user posted image , čeprav mislim (oziroma vem), da je za vsako mamico njena user posted image  najlepša in najbolj popolna.

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: O TEŽI TOKRAT NEKOLIKO DRUGČE
22.2.2006 14:32:44   
total
Se popolnoma strinjam s tabo,zadnje čase je samo tema o težiuser posted image ,pa velikosti......,kot da tekmujejo med sabo. Vsak otrok je drugačen in poseben za svojo mamico,tako da ne skrbi,ker te tvoja pupika že juter preseneti z sedenjem ali pa z stanjem ob posteljiciuser posted image .

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: O TEŽI TOKRAT NEKOLIKO DRUGČE
22.2.2006 14:33:38   
muki1
No vidiš, tvoja pikica je pa motorično izjemno razvita user posted image .
Le kje jemljete take, da se vse mamice hvalijo. O tem smo pred kratkim že nekaj govorile, jaz mislim, da mamice bolj sprašujejo za mnenja in hočejo primerjati svoje malčke, v bistvu si želijo potrditve, da je vse lepo in prav. Jaz nisem ravno zaznala nekega hvalisanja user posted image
Moja punčka se je prvič obrnila pri 10 mesecih user posted image . Je pač prej govorila kot se kotalila user posted image , pa je kljub vsemu shodila in že parkrat poskočila.

Samo še to naj dodam, da je prekomerna teža bolj stvar, ki bi te lahko skrbela, kot pa predmet hvale. Ali?

< Sporočilo je popravil muki1 -- 22.2.2006 14:37:19 >


_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: O TEŽI TOKRAT NEKOLIKO DRUGČE
22.2.2006 14:34:24   
viv_
Simona, ne se sikirat...

Ko bereš RR včekrat dobiš kakšne komplekse... Največkrat so tisti, kaj vse nekateri otroci že znajo... pa potem kaj vse mame počnejo z otroki... pa kako so vse strpne, razumevajoče...

Eni otroci pač osvojijo nekaj prej, drugi osvojijo drugo prej. Ampak napišeš pač tisto, kar otrok že počne. Kaj boš pisal kaj še ne počne - potem pa izpade, kot da imamo same nadpovprečneže in genijalce...

Pa še nekaj - pisanje prenese marsikaj in odvisno tudi, kako to napišeš. Moji se je denimo včeraj (pri 2 letih in 2 mesecih!) nekaj presvetlilo in je hotla it lulat na wc. Prvič v življenju. In jaz, v valu navdušenja, bi lahko napisala novo temo "lulamo na wc"... je pa še daleč od tega, da bi hodila na wc, ampak vse ki imajo toliko stare otroke kot je moja, bi pa rekle uuuuuuuuuuu... moja pa še ne user posted image

Tako da, ne jemat preveč resno vsega, kar je napisano...

Aja, moja že računa do 10 user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: O TEŽI TOKRAT NEKOLIKO DRUGČE
22.2.2006 14:41:14   
Anonimen
O viv, hudo. Sem čist na tleh. user posted image
Je pa tole vse skupaj zelo res, kar ste povedale. Jaz sem bila v začetku močno zakompleksana, ker je Ana pozno začela kravice past, pozno dobila prvi zobek, pozno rekla "mama", pozno shodila. Tako se s tole temo strinjam. Zdaj mi ni težko delati primerjav, ker se mi mala (itak) zdi nadpovprečen otrok, v začetku pa, ko sem bila še negotova in labilna, me je bilo naravnost groza.

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: O TEŽI TOKRAT NEKOLIKO DRUGČE
22.2.2006 14:43:09   
simona2
Muki1 tole o motoriki pri moji user posted image  je bila bolj fora (glede na to, da še ne sedi, stoji...user posted image ), čeprav mislim, da je čisto ok. Pa seveda je normalno, da se vsaka mama razveseli določenih novosti in dosežkov pri svojih user posted image , pa če je to pri 3 ali pa 10-ih mesecih. Jaz sem mislila bolj na tole o teži, ki je res zadnje čase ful tema in skoraj nikoli se ne javijo mamice, katerih pikice so bolj povprečne. Res nisem želela, da bi bilo tole mišljeno kot kritika, temveč bolj kot vspodbuda vsem mamicam  

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: O TEŽI TOKRAT NEKOLIKO DRUGČE
22.2.2006 14:43:22   
iana
Meni je rekla pediatrinja, da imajo otroci, ki so veliki in hitro pridobivajo na teži lahko kasneje težave ker se jim mišice in kosti ne gradijo dovolj hitro da bi lahko podpirale to težo.
Da je najbolj optimalen razvoj otroka "povprečnih" dimenzij.

No vidiš, moj prvi je in je bil vedno povprečen ( kar se telesnega razvoja, rasti in teže tiče ). Drugi je velik, težak in sploh gavnar, me kar malo skrbi.

Kar se pa tiče tega kaj kdo zmore je pa itak vse relativno. Ženske malo pretiravajo. Večina otrok se razvija čisto povprečno ( skoraj do dneva natanko tako, kot piše o razvoju otroka do 1 leta v kakšni knjigi ).


(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: O TEŽI TOKRAT NEKOLIKO DRUGČE
22.2.2006 14:49:18   
CatJa
Ja, bi se res lahk šli do nezavesti igrico, moj zna to, tvoj pa ne user posted image

Viv, moj še do kahle ne pride (razen oblečen), kaj šele do wc školjke. Tja kvečjemu meče vse, kar mu pride pod roke. Si pa z veseljem umiva zobke, he he.

Simona2, ne sekiraj se, tudi moj pri petih mescih še ni znal reči, ki si jih zgoraj opisala. Pa ravno tolk kil je imel kot tvoj user posted image , v bistvu še mal manj, me je pa, roko na srce, zadnjič skor kap zadela, ko je ena napisala, da njen 6mesečnik tehta čez 10 kg. S tem se tudi jaz ne bi hvalila user posted image

Ne jemlji vsega za suho zlato, eni tako, drugi drugače user posted image

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: O TEŽI TOKRAT NEKOLIKO DRUGČE
22.2.2006 15:28:23   
Seven*
Joooj! Upam, da to ne leti na moj post. Jaz sem vprasala to res samo kot referenco kje priblizno stojimo.

Sem pa sama ravno danes hotela napisati nekaj podobnega na to temo.

Moj Jakob je namrec bil primerek otroka, ki je bil nejescen, zelo droban, pozno shodil, zahteven, nespec.. Pa sem se tudi skoz sekirala. Se mi je zdelo, da sem sama nekaj narobe naredila, ker je pac taksen. In seveda se je na tem forumu takrat naslo par pametnih glav, ki so rekle, da je njegova nejescnost posledica vzgoje, da je nevzgojen, da je tudi zato nespecen in da sem jaz kriva. Ne bi izgubljala besed, da sem se kar zasekirala, posledicno prebrala ene par knjig o vzgoji in podobno.

Zdaj je star leto in pol. Vceraj smo imeli posvetovalnico:

-njegova teza, visina, obseg glave so na IDEALNI liniji
- v vrtcu ga hvalijo, da je med najbolj pridnimi
- ker se vedno ne govori niti ene besede, sem bila zelo zaskrbljena, pa ga je pediatrinja zelo pohvalila kar se drugih stvari tice
-jescen je postal zelo in tudi lepse se prehranjuje
- spanje se je popravilo iz zbujanja 5x na noc na zbujanje 1x na noc

No v vednost tistim mamam, ki so slabe volje glede zgoraj navedenih stvari. Ta post je pa namenjen tudi tistim zlobnim jezikom, ki niso verjeli v nas. user posted image


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: O TEŽI TOKRAT NEKOLIKO DRUGČE
22.2.2006 15:51:46   
ninocka
Lih na podobno temo smo mele septemberke debato.
Sama mislim, da se mamice cist prevec obremenjujemo s tem, kolk je otrok tezek, velik, a  pase kravice pri 3 al pa pri 6 mesecih, a se kotali...zraven pa pozabljamo stvari, ki jih nasi otroci ze znajo, pa nikjer niso napisane, da bi jih mogli znat. Ko odmaknes pogled od kravic in kotaljenja, pa dvigovanja...in bolj pozorno pogledas otroka, ugotovis, da  zna mali genijalec / genijalka ze 100 drugih stvari, na katere pa sploh nismo pozorne.

Ne sekirajte se, vsak otrok je nekaj posebnega in unikatnega - kam bi pa prisli, ce bi bli vsi enaki?



_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: O TEŽI TOKRAT NEKOLIKO DRUGČE
22.2.2006 16:31:49   
mamči
Veš jaz se pa čisto nič ne sekiram, ker se tud nimam zakaj user posted image . Ta prvi sin je bil že ob rojstvu podpovprečen glede teže, višine, je pa hitro govoril, kasneje shodil. Gosto hrano smo začeli uvajat že pri 4 mes. in ni pretirano izbirčen, zadnje čase le malce neješč. Psiholog  na sistematskem za 3 - letnike je rekel, da zna več, kot bi bili potrebno user posted image .
Pri enem letu je nadoknadil borno težo, pri višini je nekatere celo prerasel.

Ta drugi sin se je že rodil s 4 kilogrami, pri 6.mes imel okoli 9kg, dolg preko 73 cm. Je zelo gibčen, kljub temu pa manj, kot ta prvi.
Nimam pa se kaj "hvalit", ker je izključno dojen, čaj nesladkan pije le občasno, te dni smo po žličkah začeli uvajat gosto hrano.
V bistvu sem že malo pojamrala pediatrinji, ker je tako velik, da nosi blačila št. 80/86 in me je bolj skbelo, kot za prvega, ki je bil drobižek. Pa mi je zagotovila, da je več kot "normalen", sploh ker je izključno dojen.

Vidiš, mi imamo dva, pa sta kot dan in noč, tako da je normalno da je tu gor toliko različnih otročkov, ki pač različne stvari obvladajo in tud podedujejo različne konstitucije.
Samo ne se sekirat, boš videla kaj vse se bi tvoj user posted image  naučil. Včasih kar v enem tednu pride do velikih preobratov.

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: O TEŽI TOKRAT NEKOLIKO DRUGČE
22.2.2006 18:21:59   
Marogica
Mene pa takšna pisanja niso nikoli obremenjevala, ker je bilo zame vedno merodajno, kar je povedala pediatrinja. In če je ona rekla, da je to Ok, lahko tukaj ženske pišejo karkoli hočejo. Včasih občudujem kakšno, včasih se čudim, v bistvu, pa ko grem iz RR-ja, večino tudi pozabim.
Nikoli se nisem sekirala, da je moj otročej prvi zobel dobil pri 10 mes, da je prvi shodil pri 15 mes, drugi pri 14 in še bi lahko naštevala.
Tako, da e ne sekiraj in glej pač stvari iz svoje perspektive.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: O TEŽI TOKRAT NEKOLIKO DRUGČE
22.2.2006 18:27:57   
Anonimen
Ne razumem, saj praviš, da je vse v redu. Itak da pri večini je.

(odgovor članu simona2)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: O TEŽI TOKRAT NEKOLIKO DRUGČE
22.2.2006 19:32:52   
alenkica
No, jaz pa mislim, da se mamice ne hvalisajo s tem kaj je  njihov otrok dosegel. Je  pa res, da je fajn, če katere napišejo kaj se dogaja z njihovimi otroki, da lahko tudi ti nekako primerjaš zato je pa forum, da napišemo svoje izkušnje, dogodke, npredke naših otrok. Tudi sama kakšenkrat pohvalim svojega ampak tega ne počnem iz kakšne hudobije, ali da bi se s tem hvalila. Vsak otrok ima svoj značaj in vsak otrok se razvija različno, eden hitreje, drugi počasneje.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: O TEŽI TOKRAT NEKOLIKO DRUGČE
22.2.2006 19:38:49   
simona2
Splošni saj ni kaj razumeti. Seveda je vse OK, samo tole je bilo napisano tako malo z druge perspektive (npr. kaj vse še ne znamo in ne kaj že znamo), pa nisem hotela nič slabega. Aja pa moja user posted image  je punčkauser posted image  sem videla, da ste nekatere mislile, da je fantek. 

Pa sploh nič se ne sekiram (mogoče včasih oziroma mogoče sedaj, ko je zaradi bolezni izgubila težo in sva bile na infekcijski na infuziji je bila res boga), saj je zame najlepši otrok, kar je logično, pa še pediatrinja jo vedno ful hvali, tako da včasih mislim, da kar malo pretirava.

Vseeno vidim, da mogoče ni bilo tako slabo, da sem to napisala, saj vidim, da je marsikje podobno oziroma, da je vsak otroček zares svet zase in da vsak zna nekaj kar mogoče nekdo ne zna in je že zato poseben in predvsem tvoj.

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: O TEŽI TOKRAT NEKOLIKO DRUGČE
22.2.2006 20:16:50   
lelaval
Moja se pri 8 mesecih tudi še ne obrne - razen, če se ji posreči napol. user posted image  Pa se zaradi tega niti najmanj ne obremenjujem. Pa na nogah še tudi noče stat. Zna pa čebljat user posted image  - pa še to, ko ji je.
Prva hčera je bila stara 13,5 mesecev, ko je shodila, sin pa 10. Pa sta oba v normalnem času shodila.
Valjda, da so si otroci različni, saj smo si tudi odrasli. In to v vseh pogledih. user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: O TEŽI TOKRAT NEKOLIKO DRUGČE
22.2.2006 21:54:49   
Rubin.
Tisto, kaj že znajo recimo pri 3 mesecih se preobračati ali pri 6 hodit, jaz vzamem bolj z rezrevo, ker preberem ogromno knjig in tam nikjer ne piše, da naj bi hodili pri takšnih mesecih. Jaz bolj kot na to kaj kateri že zna, se zanesem na strokovno literaturo v kateri piše kaj naj bi otrok pri določeni starosti obvladal. Sicer pa ti itak pediater pove, če je kaj narobe. Sem pa bila včeraj na handlingu in ti povem, bilo nas je dosti in vsak je bil drugačen, eden je že sedel, pa se ni kotalil, drugi obratno, pa z nobenim ni blo nič narobe, po strokovni oceni nevrofizioterapevtke. Tako kot je napisala Marogica, merodajna so samo mnenja strokovnjakov, ostalo pa ....
Kaj se pa teže tiče pa tole: mi smo bolj med težko kategorniki, ampak se s tem ne hvalim in mislim, da tudi mamice ki so odg. na temo o teži se niso hvalile, ampak so samo odg. na vprašanje, ki je bilo zastavljeno. Ker koliko je otrok težak pri 6 mesecih pa res ne moremo mame vplivati, saj se večino še doji, pojedo pa itak koliko hočejo. Mene bolj postrani gledajo nekateri, češ kaj ni premočna, jim odg. da moj otrok ne bo stradal in tudi diete ne mislim uvajati. Je koliko in  kdaj ji paše. Kaj se goste hrane tiče ne je nič sladkega, samo zelenjavo in sadje, ter žitne kosmiče, tako da nimam nobene slabe vesti.

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: O TEŽI TOKRAT NEKOLIKO DRUGČE
22.2.2006 23:20:50   
taška30
Ja, se strinjam s tole temo. Tudi jaz sem se od začetka malo sekirala, ko sem brala raznorazne podvige tule gor. Pa sem se hitro spravila k pameti.
Vsi se bodo naučili sedeti, vsi bodo shodili in vsi se bodo naučili govoriti! Enkrat že! In kaj potem če en pri 9 mesecih, drugi pri 15-ih? A to pomeni, da bo taprvi bolj uspešen v življenju, bolj srečen, imel višji IQ?!?

Če pogledamo tako zelo od daleč, globalno in objektivno, so to tako nepomembne stvari v življenju enega človeka. A niso? OK, lahko se pri 30-ih hvališ okrog, da si shodil pri 8-ih mesecih pa da si bil brez plenic pri letu in pol. Ja in?! Nihče te zaradi tega nima nič rajši in nihče ti zato ne da večje plače.

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: O TEŽI TOKRAT NEKOLIKO DRUGČE
23.2.2006 8:31:55   
Anonimen
Jaz se na tvojem mestu sploh ne bi sekirala.Za vse pride pravi čas,
pa bo tudi za tvojega,eni prej drugi kasneje.Jaz pa mislim,da
ima tvoj otroček sigurno kakšno prednost,ki jo drugi nimajo.Pa nikar se ne
oziraj na druge.Za vsako mamo je njen nekaj posebnega,pa tako tudi tvoj
zate.Vsak otrok je osebekzase,nikako ne more bit,kot,da je iz
tekočega traka,vsi vse enako.
Mami tudi tvoj bo dosegel veliko!!!!!!

(odgovor članu simona2)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: O TEŽI TOKRAT NEKOLIKO DRUGČE
23.2.2006 19:05:00   
MIN
se tudi jaz strinjam s tabo,sploh pa glede teže saj ima moja pri petih mesecih 5.500kg in velika je 62cm in povsod izpade iz lestvice ali pa je čist na meji ,pa me pediatrinja čist razume saj ne morem vsilit več kolikor hoče,mi je pa sama predlagala,da naj začnem z uvajanjem goste hrane.tko da jest sem se tudi ful sekirala,pa se ne več,ker je brez veze.mislim si ,da pač nekateri več pojejo kot drugi,je pa tudi zelo živahna in prav nič se ne vidi da bi bila suhica,samo nima pač tako velikih kolobarčkov

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: O TEŽI TOKRAT NEKOLIKO DRUGČE
23.2.2006 19:50:18   
CIPRESA
Jaz pogledam stvari le bolj od "daleč" mogoče za kako primerjavo in se ne sekiram če kje moj odstopa od drugih. Če kdaj kaj napišem o teži ali drugih stvareh ki jih že mali gavnar obvlada se s tem ne hvalim in mi niti na misel ne pride da bi se in tudi če moj kaj ne obvlada pri teh mesecih drugi pa, se s tem ne obremenjujem. Nikoli v teh 6 mesecih ga v nobeno stvar nisem silila ampak sem mu le ponudila če je bil pripravljen je stvar posnemal oz. je hrano pojedel če ne se nisem obremenjevala s tem.
Vsak otrok je pa svoj in ima svoje želje in potrebe in nemoremo delati tabel v katerem mesecu bo delal to in v katerem to. Zato knjig tudi ne berem in ne poslušam znanstvenih izjav in raziskav ampak prisluhnem otroku ker mi s svojim obnašanjem in oglašanjem pove vse.


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu MIN)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: O TEŽI TOKRAT NEKOLIKO DRUGČE
24.2.2006 8:33:53   
Urška//
eh ne sekiraj se, jaz včasih napisano vzamem malo z rezervo

No naj ti povem še kaj o našiuser posted image , stara je 9 mesecev in pol in ima 7500g in je dolga 67cm (smo vedno pod linijo), prvič se je obrnila iz trebuščka na hrbet pri 4 in pol m,obratno pri 6 in pol m, sama (brez opore) je začela sedet pri skoraj 7m, prvi zobek je pokukal pri teden dni pred 8m, malo pred 9m pa se je začela plazit in potem tudi prvič sama vstala, pa pove še nič ne razen baba, papa, včasih se ji posreči mamama ali pa tatata in potem sem jaz že cela norauser posted image

res pa je tudi, da so otroci različni

lp

_____________________________

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?