Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: nakup kozmetike za novorojenčka 22.2.2006 10:56:02
|
|
|
|
cicido
|
Halo???? A si ta piltek dobila na teceju, a ne? Za novorojencka rabis trdo milo, mandljevo olje za po kopanju in hladilno mazilo. To pa je tudi vse. Fiziolosko raztopino rabis za vsak slucaj, ce ma zamasen nosek ali pa vnete oci. Jest sem imela nedonosencka pa mi se na misel ni prislo, da bi imela doma razkuzila. Ce bi bila namesto tebe, nebi kupila nic drugega. Ce pa mislis, da rabis pa kar izvoli. Samo ne vem, kdo te neumne sezname pise.
|
|
|
|
RE: nakup kozmetike za novorojenčka 22.2.2006 10:59:20
|
|
|
|
muha1
|
Moram ti povedati, da so te stvari v lekarni dražje, kot če kupiš v trgovini (edino tiste, ki jih v trgovini ne dobiš). Pol teh stvari ne boš rabila: puder, milo, šampon..., priporočam ti, da raje kupuj sproti. Tako boš najbolje vedela kaj rabita z . Tudi jaz sem nakupila v veliko kozmetike, katere sedaj tričetrt ne uporabljam.
|
|
|
|
RE: nakup kozmetike za novorojenčka 22.2.2006 11:03:25
|
|
|
|
rija
|
Lahko da vse to res rabiš, bolj verjetno je pa da ne. Jaz nisem rabila do prvega kopanja čisto nič od tega. Ritke ne mažemo, do zdaj mogoče ene dvakrat čisto malo, z bepanthenom, trdo milo rabiš po dveh tednih, fiziološko mogoče kdaj za nosek mandljevo olje zna biti baje alergeno, zato je boljše nabavit olivno, ki ga mi uporabljamo edino za masažo etanol: se ne uporablja več puder: brez veze šampon za laske: kaj pa če jih nima ribodermin: niti ne vem za kaj bi naj bil hladilno: če je ritka vneta ti tudi to kaj veliko ne pomaga Edino kar jaz res uporabljam, je weledina krema za obraz, preden gremo v tem mrazu ven. Pa en kup mokrih robčkov....za rito...
|
|
|
|
RE: nakup kozmetike za novorojenčka 22.2.2006 12:05:02
|
|
|
|
Fifa
|
No jaz pa ti takole napišem. Mam tri prjatlce z dojenčki okoli sebe in uporabljajo: LINOLAFET OLJNA KOPEL (v lekarni 1300SIT=200ml in maš za dolgo) BUBCHEN olje za po kopanju ( najceneje v Mullerju) BUBCHEN wundschutz kremo za ritko ( najceneje v Mullerju velika pakunga) ali BEPANTHENE mazilo za ritko ( v lekarni) FIZIOLOŠKO raztopino tudi vse rabijo za nosek ( najceneje v D&M= 799SIT) in gre ena ampulca na dan RAZKUŽILO za popek 70% ( v lekarni) ena od kolegic je nabavila tudi hladilno, puder, milo trdo,... ampak mi je pokazala, da tega se sploh ne rabi in tudi drugi dve tega nimata nič. Vse tri pa uporabljajo to kar sem ti zgori napisala. Pridno nabavi!
|
|
|
|
RE: nakup kozmetike za novorojenčka 22.2.2006 12:36:25
|
|
|
|
pravljica
|
pri nas je prišlo to v poštev (takoj po porodu): mandeljevo olje, krema za rito, trdo milo in alkohol. kozmetike smo dobili potem še kar precej v porodnišnici (razen reklamni material v darilnem paketku - krema za rito in obraz, trdo milo, šampon in še kaj), kar nekaj pa so mi še potem prinesli obiski.
|
|
[Brisano sporočilo] 22.2.2006 12:38:08
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: nakup kozmetike za novorojenčka 22.2.2006 12:41:24
|
|
|
|
bskrle
|
HLADILNO MAZILO, bepanten (za bradavice in če se ritka vname), mandljevo olje. (Pri nas je patronažna zagovarja ribodermin.) Fiziološka je potrebna zaradi nege popka,( za zabit nosek) nekatere uporabljajo alkohol. Šampona res ne rabiš. Tudi jaz svetujem, da nakupuješ sproti in ne na zalogo. Za kopanje sem imela milo. Krema za obraz - nisem nikdar imela. Odvisno je kje si doam, če iamš trgovino in lekarno za prvim vogalom, potem zaloge res niso nujne, če pa si kje bolj na samem, pa so zaželene.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 22.2.2006 12:49:53
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: nakup kozmetike za novorojenčka 22.2.2006 15:45:13
|
|
|
|
hubi
|
Mi uporabljamo: - hladilno mazilo za rito (Bubchen), - olje po kopanju (Bubchen), - prvi mesec smo uporabljali trdo milo, zdaj imam kar tekočega, - vatirane palčke za ušesa, nos, - fiziološko raztopino, to uporabljam tako za nos, kot na začetku za spiranje popka. Je rekla patronažna, naj kar sebi alkohol na svežo rano dajem. - Pa obvezno čistilne robčke. - Za vneto rito je pa najboljša Praška pasta. Ampak odkar uporabljam mazilo od Bubchen, je tudi enkrat nisem rabila. - Pa zložence (so žezoraj nekje omenile),vata tudi prav pride.
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?