|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pravice očeta do otroka
23.2.2006 19:24:17   
Pupica
Da. na kratko...
Na dolgo..Daaaaaaauser posted image
Ne brez heca.Iste pravice ima...vendar mora verjetno dokazati očetovstvo...
Sicer pa a ni lepo, ko ima očka stike z otrokom. Saj vendar otrok kljub vsemu potrebuje tudi očeta in ne le mamo. Pa tudi odnos med očetom in otrokom je POPOLNOMA nasprotno od odnosa z mamo.
Tudi obiske lahko zahteve, pa tudi če bi se tebi kaj zgodilo, bi dobil otroka v skrb on.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
23.2.2006 23:14:05   
moja Pia
Oh Kerensa,še vedno kašljam čez tvoj post!!!Kaže,da ti sama svojih besed ne razumeš!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
23.2.2006 23:33:59   
karmy
jzt bi mu dovolila stike , ampak samo takrat ko bi vidla da ni nevarnosti da bi karkoli slabo vplival na otroka... če otroka sploh noče, nima smisla ga napisat kot očeta.. ker ti kasneje samo nagaja in otrok si zasluži boljšega očeta..punce ne glejte sm na dnar...user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu moja Pia)
Neposredna povezava do sporočila: 28
24.2.2006 8:21:45   
Anonimen

Še vedno velja da te ima "oče" otroka možnost tožiti v prvem letu za očetovstvo potem pa ne več. Pogovori se s svojo socialno delavko in ji povej kako je bilo. Prvo je potrebno poskrbeti za tvojo in otrokovo varnost. Nasilje se stopnjuje. Nihče se ne spremeni.
Nekaj si zapomni če je bil resnično nasilen do tebe in ga kljub temu prijaviš za očeta mu s tem daš pravico da lahko še naprej nadaljuje z nasiljem nad tabo in tudi če pokličeš policijo ti ne morejo nič pomagat ker ima dokaz da je oče in je prišel pogledat svojega otroka. Sama se odloči.
Ko bo otrok zadosti tar bo še vedno lahko spoznal očeta.
Vso srečo obema.

(odgovor članu Pupica)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
24.2.2006 9:09:01   
Gina
Hmmm, meni pa nekaj ni jasno. Ti praviš, da imata že enega otroka, torej sta ali poročena ali pa živita v izvenzakonski skupnosti. V tem primeru je avtomatično po zakonu določen za otroka. Ženska je "zaščitena" po zakonu za primer, da jo mož zapusti po tem, ko je naredil otroka. Še če se ji ne pusti ločit, napišejo za očeta avtomatično bivšega moža, tudi če ti ne želiš in tudi če podpišeš, da on ni oče, jih nič ne briga. Napišejo ga za očeta. Torej bo pri tebi isto. Nimaš pravice do glasovanja. S tem pa ima mož avtomatišno pravico in dolžnost do otroka. Ne vem kako je z izvenzakonsko skupnostjo, ampak glede na to, da sta zakon in izvenzakonska enakovredni skupnosti, ne bo nobenih težav z dokazovanjem, saj si vendarle morala uveljavljat kakšne otroške dodatke in v vrtec si vpisala njega za partnerja pri olajšavi plačila....

Po moje bi ti glede na dejstva težko sploh uspelo prikriti očeta. Ima pa Splišni prav, nikoli nisem pomislila na to možnost prej, mi ni prišlo do možganov, da moraš vpisovati neprejete zneske kot prejete, četudi denarja ne dobivaš, vendar vem, da se to dogaja v praksi (saj veš, slovenska država res ščiti očete za vsako ceno).

Tako da ne vem, kaj ti svetovat. V bistvu vem, samo ne boš vesela z odgovorom. Ne glede na to, da sem totalno mahnjena na otroke, da imam sama 3, pa da sem bila nekaj časa sama z dvema (ampak malo večjima) bi ti rekla, da pojdi delat splav. Pojma nimaš kako zelo zelo zelo veliko težje je imeti 2 otroka, kot enega. To ni samo malo dela zraven, ampak VEČ KOT ŠE ENKRAT TOLIKO DELA naslednji dve leti, potem pa še enkrat toliko dela kot zdaj še dve leti zraven. Jaz sama ne vem kako bi zmogla prvi dve leti. PO moje edino če bi živela s starši + bila sama totalno hiperaktivna, pa še zmešalo bi se mi zraven. Veš, ne glej na splav kot na nek umor. Glej kot na usodo, ki je ne moreš drugače speljat. Ne moreš (no, jaz je ne bi mogla). A ni cena za to, da ne narediš splav, malo previsoka?????

Uf, nič kaj v zavidljivi situaciji nisi, pa po moje me itak ne boš poslušala, ker se še ne zavedaš posledic. No, kakorkoli že, jaz ti želim srečo v življenju in ogromno energije. Tisto s tvojim dedcem pa moraš res sama presodit. Odvisno kakšne sorte je. Saj bo itak moral skrbeti za enega otroka, vse življenje, najmanj pa naslednjih 18 let ga boš itak videvala ali bo moral vsaj nekaj plačevat. Kakšen je potem smisel, da plačuje samo za enega, pa da gre samo eden k njemu??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
24.2.2006 21:34:07   
sanasan
jaz bi za svojega otroka želela, da ima biološkega očeta vpisanega! še posebej v tvojem primeru... kako se bosta oba otroka istega očeta počutila čez leta, če ga bo eden imel vpisanega, drugi pa ne (saj mu menda ne boš prikrivala, kdo je oče?) , za enega bo plačeval, za drugega pa ne???? jaz  bi za svojega otroka naredila vse, da vsaj formalno vse čimbolj uredim, saj še ne veš, kako bo naprej, kako bo z vama in kako s stiki z otrokoma... poleg tega pa OTROK IMA PRAVICO DO OBEH STARŠEV (seveda, če ga na kakršenkoli način ne ogroža), ne glede na odnose staršev!!!!!!!!!!!!!!!
terjala bi tudi preživnini, saj sta za otroka!!!!! tudi če denarja sedaj nujno ne potrebuješ, ali ne želiš imeti nič z njunim očetom, gre za otrokovo dobro, če ne sedaj pa čez leta, navsezadnje lahko ta denar varčuješ za njuno prihodnost!
veliko sreče vam vsem trem

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 31
2.3.2006 15:04:56   
Razočaran
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Zako pety78 mislim tudi jaz. S partnerjem imava namreč že otroka, pa mu je že ta zadnja briga na tem svetu. Ta nosečnost je bila popolnoma nenačrtovana, prestrašila me je, vendar imam en splav že za sabo in kot je ena napisala četudi bom sama bom lažje nosila še enega po rokah kot na vesti. Tako v resnici čutim. Da se bo umaknil zdaj seveda boli, ampak nimam namena to reševati preko pikice, vprašenje je če bo njegov očka to sploh želel.

Najprej Hvala ti lepa za te besede pa če govoriš o meni vse najslabše povej še kaj o sebi in zakaj sem šel. Kaj je bil pravi razlog (ni bil nosečnost) in kaj je bila pika na I.
Zakaj podpiram splav veš ti in lahko tudi vsem povem, da zaradi tvojih in otrokovih zdravstvenih problemov, najinega odnosa (namreč en dan preden sva zvedla za nosečnost sva se oba spraševala, ko bo prej šel) in še kaj bi se lahko našlo, kar ni za na forum. Pa ti ki si tako dobra in skrbna zakaj si mi pa pol prvič ko sva šla narazen branila in se trudila na vse možne načine da bi ti samo plačeval - otroka pa ne smem obiskovat?
Vsi ki to berete in sodelujete naj vam povem da nisem najslabši niti najboljši - sem pač povprečen in se trudim oz. sem se trudil za družino, čeprav ona ni takega mnenja. pač vsak zase ve kako in kaj dela.

IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Tako da ne vem, kaj ti svetovat. V bistvu vem, samo ne boš vesela z odgovorom. Ne glede na to, da sem totalno mahnjena na otroke, da imam sama 3, pa da sem bila nekaj časa sama z dvema (ampak malo večjima) bi ti rekla, da pojdi delat splav. Pojma nimaš kako zelo zelo zelo veliko težje je imeti 2 otroka, kot enega. To ni samo malo dela zraven, ampak VEČ KOT ŠE ENKRAT TOLIKO DELA naslednji dve leti, potem pa še enkrat toliko dela kot zdaj še dve leti zraven. Jaz sama ne vem kako bi zmogla prvi dve leti. PO moje edino če bi živela s starši + bila sama totalno hiperaktivna, pa še zmešalo bi se mi zraven. Veš, ne glej na splav kot na nek umor. Glej kot na usodo, ki je ne moreš drugače speljat. Ne moreš (no, jaz je ne bi mogla). A ni cena za to, da ne narediš splav, malo previsoka?????

Gina: Podpiram tvoje mnenje in me veseli da na tem forumu preberem še kaj več kot pa samo kako na mati privije očeta za MAX preživnino in MIN obiske.

Pa še vsem v razmislek:Smo mar vsi očetje tako slabi da si to zaslužimo?

Pa lep dan še naprej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
2.3.2006 15:17:50   
tinatona
Hmm, mene pa samo zanima če ima ˝oče˝ res samo prvo leto možnost da mamo toži za očetovstvo?

LP tina

(odgovor članu Razočaran)
Neposredna povezava do sporočila: 33
2.3.2006 22:25:47   
Anonimen
Kot,da gledam svojo zgodbo in ti svetujem,pojdi delat splav.

(odgovor članu muha1)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
2.3.2006 23:08:58   
soncek&luna
IZVIRNO SPOROČILO: tinatona

Hmm, mene pa samo zanima če ima ˝oče˝ res samo prvo leto možnost da mamo toži za očetovstvo?

LP tina

ja, res je

gina, ce zivis v izvenzakonski skupnosti, mora partner podpisat izjavo, da se strinja, da je oce rojenega otroka - ni avtomaticno

taj, ni res, da ce ni oceta navedenega nic ne dobis - vem sicer za otroski dodatek, ker drugega se nisem urejala

anonimna, jaz bi ga obvestila o porodu (v mojem primeru sem to tudi storila)... mislim, da ima vendarle pravico izvedt.. potem pa vidis kako bo naprej... pa odvisno kaksna oseba si... ce se ti da vlacit po sodiscih, kar - meni osebno se tega ne da, raje vidim, da nima nic z otrokom

Mami, pika moja!

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 35
3.3.2006 8:02:24   
dory
sem ze lovila zalet,da ti odgovorim tinatona, pa me je soncek&luna prehitela...skratka se strinjam z njo...

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 36
3.3.2006 8:41:49   
Barbs
A zgornji prispevek Razočaranega pa nobena ne prebere, komentira? Meni pa veliko pove.

Nekatere na tem forumu se prerade "grupirajo" v
a) me - ženske  , vsi ostali pa so b) moški - bad guys.

In kar gonijo svoje, ne glede na to, ali poznajo resnično situacijo ali ne. Saj ne rečem - ne moremo poznati prav nobene sitacuje do potankosti, nobenega odnosa - ravno zato moramo biti previdni pri "talanju" nasvetov oz. sodb. Včasih kakšni labilni osebi že dva, trije  namigi v "napačno" smer, v trenutni stiski, lahko za zmeraj spremenijo življenje.Pa ne bi zdaj o tem. Hotela sem napisati čisto nekaj drugega.

Razočaran ,

skušam razumeti tvojo stisko. Vidim, da ti ni vseeno, ker če bi ti bilo, bi bil daleč stran od teh strani. verjetno niti ne bi vedel, da obstajajo. Verjamem, da se včasih enostavno ne da. Da pa je  lahko "kaj narobe" , morata biti vedno dva. Želim ti, da bi našel svoj mir, da bi v sebi čutil, da si ravnal prav, kajti samo, če boš pomirjen sam s sabo, te nikoli ne bo pekla vest za nič. Niti zato, da si odšel, pa zaradi česarkoli že. To veš ti, vesta vidva. Vem, da ti je hudo, da si velikokrat v dilemi, razberem to, zato tudi čutiš potrebo, da tukaj pojasnjuješ določene zadeve iz vajinega odnosa - v to si bil prisiljen, ker si bil javno izzvan. Pa ti tega ni treba, veš.

Želim ti veliko lepega v življenju, veliko tistega, kar se ti zdi, da si zaradi kakršnihkoli razlogov zamudil;

pa da bi brez problemov lahko videl svoje otroke, če si boš to želel. V to pa ne dvomim.

user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 37
3.3.2006 8:55:20   
dory
Barbs...ce si/bos pozorno prebrala nase poste,bos vidla,da smo pisale po vecini tko kot ti...za vsako stvar sta potrebna dva in v takih situacijah tezko delimo nasvete, ker ne poznamo pravega ozadja...

In ja bom se enkrat povdarila, otrok,kakorkoli ze je, ni nicesar kriv in zato ima OTROK pravico do obeh starsev...seveda, pod dolocenimi pogoji...sama sem pisala o svoji zgodbi...kjer otroka zgolj zelim zascitit in nic drugega...ko bo vecji, si zelim, da navezeta stike...

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 38
3.3.2006 16:27:57   
tinatona
O teja. SUPER!!!!! Samo se en mesec in mojih mor bo konec!!!

LP Tina

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?