Gina
|
Hmmm, meni pa nekaj ni jasno. Ti praviš, da imata že enega otroka, torej sta ali poročena ali pa živita v izvenzakonski skupnosti. V tem primeru je avtomatično po zakonu določen za otroka. Ženska je "zaščitena" po zakonu za primer, da jo mož zapusti po tem, ko je naredil otroka. Še če se ji ne pusti ločit, napišejo za očeta avtomatično bivšega moža, tudi če ti ne želiš in tudi če podpišeš, da on ni oče, jih nič ne briga. Napišejo ga za očeta. Torej bo pri tebi isto. Nimaš pravice do glasovanja. S tem pa ima mož avtomatišno pravico in dolžnost do otroka. Ne vem kako je z izvenzakonsko skupnostjo, ampak glede na to, da sta zakon in izvenzakonska enakovredni skupnosti, ne bo nobenih težav z dokazovanjem, saj si vendarle morala uveljavljat kakšne otroške dodatke in v vrtec si vpisala njega za partnerja pri olajšavi plačila.... Po moje bi ti glede na dejstva težko sploh uspelo prikriti očeta. Ima pa Splišni prav, nikoli nisem pomislila na to možnost prej, mi ni prišlo do možganov, da moraš vpisovati neprejete zneske kot prejete, četudi denarja ne dobivaš, vendar vem, da se to dogaja v praksi (saj veš, slovenska država res ščiti očete za vsako ceno). Tako da ne vem, kaj ti svetovat. V bistvu vem, samo ne boš vesela z odgovorom. Ne glede na to, da sem totalno mahnjena na otroke, da imam sama 3, pa da sem bila nekaj časa sama z dvema (ampak malo večjima) bi ti rekla, da pojdi delat splav. Pojma nimaš kako zelo zelo zelo veliko težje je imeti 2 otroka, kot enega. To ni samo malo dela zraven, ampak VEČ KOT ŠE ENKRAT TOLIKO DELA naslednji dve leti, potem pa še enkrat toliko dela kot zdaj še dve leti zraven. Jaz sama ne vem kako bi zmogla prvi dve leti. PO moje edino če bi živela s starši + bila sama totalno hiperaktivna, pa še zmešalo bi se mi zraven. Veš, ne glej na splav kot na nek umor. Glej kot na usodo, ki je ne moreš drugače speljat. Ne moreš (no, jaz je ne bi mogla). A ni cena za to, da ne narediš splav, malo previsoka????? Uf, nič kaj v zavidljivi situaciji nisi, pa po moje me itak ne boš poslušala, ker se še ne zavedaš posledic. No, kakorkoli že, jaz ti želim srečo v življenju in ogromno energije. Tisto s tvojim dedcem pa moraš res sama presodit. Odvisno kakšne sorte je. Saj bo itak moral skrbeti za enega otroka, vse življenje, najmanj pa naslednjih 18 let ga boš itak videvala ali bo moral vsaj nekaj plačevat. Kakšen je potem smisel, da plačuje samo za enega, pa da gre samo eden k njemu??
|