|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Plenice Štorklja in racman - NUJNO
18.2.2006 12:07:44   
alenkica
Jure je star 1 mesec in smo porabili že ogromno plenic, ki tudi ogromno stanejo. Razmišlajala sem o Racmankah ali Štorklji. Verjetno je že bilo govora o tem. Mene pa zanima, ali je ritka tako suha kot pri Pampers ali bo ves moker? Koliko plenic ste kupile in vse kar spada zraven, seveda pa me najbolj zanima cena in kje so najcenejše.

Ko se jih opere se zelo dolgo sušijo? Ker nimam sušilnega stroja me zelo skrbi, kako jih bom sušila ko bo dež zunaj.

Lepo prosim,da mi svetujete ker sama resnično ne vem več kaj naredit.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Plenice Štorklja in racman - NUJNO
18.2.2006 14:45:23   
SašaR
Jaz sem jih nabavila (Racman), vendar še nimam izkušenj, tudi nimam sušilca, vendar sedaj dokler se bo kurilo imamo v kurilnici super za perilo sušiti. Ko sem jih prvič oprala so bile suhe v enem dnevu. potem ko bo prehodno obdobje bomo verjetno kdaj tudi v pamperskah. Upam da bo res vse tako.

Drugače pa so najcenejše pri njih na firmi. Glede na to da si iz N.G. mislim da bi imela notri ne samo vožnjo ampak še kaj drugega. Midva kar sva kupila sva večina druge kakovosti. To je pri njih, da je npr. vložek malo manjši notri (kak cm), in taka plenička ne more iti v trgovino, tudi kakšna plenička je mogoče malo drugačna, pa nekaj je bilo testnih primerov (vsake toliko časa dajo pleničko ene trikrat zapored v pralni stroj na 95 in potem v sušilca in analiza ali je ok ali je kaj narobe z materialom,...), nekatere so bile umaknjene iz prodane,...

Vglavnem prišparala sva približno 30% kot če bi jih kupila v trgovini.

Sva se pa prej napovedala preko maila in sem tudi vprašala po kakšnih takih, ki so kao z napako.

Upam da sem ti kaj pomagala. Ritka pa je ves čas mokra, saj gre za bombaž, sam naj bi se uporabljale ene predloge, ki malo ublažijo tisti stik med kožo in mokro pleničko.

Kot sem rekla izkušenj še ni...čakamo.

LP


_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Plenice Štorklja in racman - NUJNO
18.2.2006 16:01:16   
acjom
Alenkica jaz imam bombažne plenice štorklja - nerabljene oz. kakšne dve smo sprovali. Ti jih prodam, če te ne moti, da niso prav iz trgovine in še iz Vrtojbe sem.

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
18.2.2006 16:19:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu acjom)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Plenice Štorklja in racman - NUJNO
18.2.2006 16:28:34   
karin412
Mi smo nabavili racmanke (24 kom). Naša punčka je stara 2 tedna in se pokaka pred, med ali po obroku, največkrat jo previjem po 2x na dojenje, kar pomeni ogromno plenic. Samo ko smo prišli iz porodnišnice sem jo samo ponoči povijala v pamperske (44 kom v paketu), pa jih že ni več. Zdaj bom uporabljala tudi ponoči racmanke.
Mislim, da jih moraš kar kupiti nekje nad 20, ker jih je treba prat vsak drugi dan (enkrat na 60, drugič na 95 stopinj, pa namakanje vklopi), sušijo se mi zdaj na radiatorju, v enem dnevu so suhe. Imam pa tudi sušilni stroj. Za prehodno obdobje boš verjetno morala uporabljati umetne plenice.
Glede prekrivnih hlačk: priporočam S številko, ker so M res velike in gre ob nogicah mokrota ven. Pa volnene hlačke je treba prej oprati v lanolinski kopeli, ker jaz jih nisem, pa so vse prepuščale; potem sem jih, pa je zdaj v redu. Nič ne prepušča.
Kupi še predloge od Tosame.

Jaz sem plenice kupila po spletni strani, je 4% popust. Dobiš jih v par dneh.

(odgovor članu acjom)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Plenice Štorklja in racman - NUJNO
18.2.2006 17:27:46   
NRMM
Tudi mi imamo racmanke, uporabljava jih 7 tednov in sem z njimi zelo zadovoljna user posted image . Ritka je malenkost vlažna, ker imamo na plenički predloge (ne vem iz kakšnega materiala, kupljene so tudi pri njih),katere so tudi pralne, navadno jih 2x operem, posušim v sušilcu z plenicami vred , nato zavržem. Ker mala ne kaka nikoli v pleničko, ampak vedno takrat, ko je razvita, perem plenice na 60 in so ko nove. Jih imam 20 (15 zelenega racmana in 5 rumenega) in perem na vsake 2-3 dni.

Če te zanima ti na ZS pošljem spisek kaj vse sem vzela v paketu. Sem pa tudi šla iskat k njim te plenice, so bile bolj poceni kot v trgovinah in se je še iz Mb vseen splačalo.

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Plenice Štorklja in racman - NUJNO
18.2.2006 17:37:28   
Avri
Mi smo sedaj stari 9 mesecev, na začetku smo uporabljali racmanke, kupili smo jih preko interneta na strani Racman vendar smo čez cca dva meseca prešli na Libero pleničke za enkratno uporabo. Naš user posted image  je dobil hud kožni ekcem, ker je bil skoz moker, pa nam je dermatologinja rekla, da tiste prekrivne hlačke iz plastike ne veljajo, ker zadržujejo vlago in to so idealni pogoji za razrast mikroorganizmov. Seveda so v teh pleničkah mokri. Edina prednost je na začetku, da imaš kaj za prijet ker so kar "debele". ne vem, sigurno je to zelo individualna stvar vendar na mojo žalost mi nismo bili zadovoljni.

Moj nasvet: Probaj prvo kupit kakih par, da vidiš kako se obnesejo pri vas. Mi smo denar stran vrgli, kot se temu reče. Če se vam obnesejo še vedno lahko kupiš več. user posted image

Lep pozdravček.  

< Sporočilo je popravil Avri -- 18.2.2006 17:38:09 >

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Plenice Štorklja in racman - NUJNO
18.2.2006 17:41:50   
teta beta
Mi imamo 18 zelenih racmank. Kupila sem jih preko telefona na njihovem podjetju. Mislim, da je v BC ista cena, ampak dobiš tam 4 % popust, poštnina je pa tudi eno malenkost. Ritka je v njih mokra, saj so iz blaga. Sušimo jih v kurilnici ali  čez noč v kuhinji ali na radiatorju. Čez noč uporabljamo papirante plenice, enako tudi če gremo kam ven na kak izlet, obisk ipd. Zame jih je 18 čisto dovolj, tudi kaka manj bi lahko bila. Imamo pa še ene mikroporne hlačke in dvoje volnene hlačke, ki so meni mnogo bolj všeč. Pred prvo uporabo sem jih oprala v navadni vodi, pa je bilo glih tako v redu. Aja, še to, sploh za začetku pa tudi dostikrat še zdaj ne uporabljam vložka, ker je imela v tistem potem tako veliko ritko, da ji je glava kar dol visela, ko je ležala.

_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Plenice Štorklja in racman - NUJNO
18.2.2006 17:51:05   
marjanaR
Tudi mi smo kupili racmanke, pa mi je žal. Rabili smo jih kratek čas(cca 2 meseca), pa še to zato, ker mi je bilo škoda denarja, ki sem ga vrgla stran (30 000 sit za 10 plenic). Ritka je mokra, potrebuješ prekrivne hlačke in predloge. Ne vem, jaz nisem navdušena. Zdaj ves čas uporabljam fixies in nimamo nobenih težav.
Premisli, preden kupiš.

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Plenice Štorklja in racman - NUJNO
18.2.2006 21:22:50   
Stajerka
Če pravilno sklepam, bi pralne plenice nabavila iz ekonomskega razloga. Pred nekaj časa sem se tudi jaz ubadala s tem vprašanjem, ampak iz ekoloških razlogov. Takrat sem želela nabaviti Popolini plenice, ki so po izkušnjah mojih prijateljic najboljše, ampak se dobijo samo v Avstriji. Na njihovi spletni strani sem našla primerjavo med uporabo pralnih plenic in uporabo plenic za enkratno uporabo. 

Oni so izračunali, da v 2,5 letih porabiš 506 Evrov za pralne in 1289 Evrov za "pamperske"
http://www.popolini.com/produkte/index_d.php?file=deutsch_umweltvergleich.php&language=&p=

Po tem sem se s številkami tudi jaz malce poigrala. Mi smo v desetih mesecih porabili približno 1500 plenic, kare znese 4,6 plenice na dan (V kasnejšh mesecih otrok prespi celo noč to je 12 ur in ga ponoči ne previjem, zato porabimo manj plenic, poleg tega, ko ga začneš navajati na kahlico se poraba tudi zmanjša). Mi smo kombinirali plenice Pampers, Babydream, Babylove in LIbero in nam povprečna cena na plenico (s tem da smo 3ko začeli uporabljati pri dveh mesecih, 4ko pa pri treh mesecih, 5ko pa od osmih mesecev naprej) znese 46 SIT. Če podatke zmnožim 4,6 plenice *46 SIT * 900 dni =190.440 SIT približno 800 EVROV.

Pri Popolini-ju so vračunali minimalno zalogo plenic (brez dodatnih vložkov za vpijanje tekočine): 18 - kar je po mnenju prijateljic premalo, s tem, da so ponoči še vedno uporabljale "pamperske", ki so bolj opojne.  Pozabili pa so tudi prišteti amortizacijske stroške za,  pralni stroj, ki lahko pere dobesedno vsaki drugi dan, kar pomeni, da se mu življenska doba razpolovi...... Pa pridemo na razliko 100 - 200 EVROV (odvisno kako dober pralni stroj imaš) v prid pralnim plenicam.  S tem, da so začetni stroški pri nakupu pralnih plenic kar visoki (računaj 80.000 SIT takoj na začetku).

Mene ta razlika ni prepričala, ti pa presodi sama.

< Sporočilo je popravil Stajerka -- 18.2.2006 21:23:43 >


_____________________________

Če hočeš videti, moraš gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Plenice Štorklja in racman - NUJNO
18.2.2006 22:27:29   
*maja
Mi uporabljamo Racmanke in smo z njimi zelo zadovoljni. Uporabljamo jih tako čez dan kot tudi čez noč, skupaj s pleničnimi predlogami.
Imamo jih 14 komadov + 2 komada štorkljinih. Prem pa jih na 2-3 dni, sušim pa jih kar na radiatorju in so suhe v enem dnevu.
Kupili smo jih direktno na podjetju preko naročilnice in na 4 obroke, poštnine nam niso zaračunali. Kar se pa tiče prekrivnih hlačk, ti pa priporočam izključno volnene, ker dihajo in veliko bolje zadržujejo vlago kot bombažne (mikroporne).

(odgovor članu Stajerka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Plenice Štorklja in racman - NUJNO
18.2.2006 23:05:59   
Seven*
Jaz uporabljam Racmanke ze pri drugem otroku, s tem da kombiniram s tistimi za enkratno uporabo. Sama bi ti priporocila, da najprej kupis 3 in jih preizkusis. Bombazu se moras namrec predati z duso in telesom, pa ne zato ker je slab, ampak zato ker mogoce ni tako zelo komot. Sama sem zaljubljena v te plenicke, prav z uzitkom jih dajem prat..

Kaksne slabosti sem nasla? Hmm. Recimo to, da ob nogicah ne tesnijo tako zelo, da se dolgo susijo, ker so sestavljene iz vec plasti, pa mogoce to, da so debele in zato vcasih trde, sploh ce jih ne susis s susilcem.

Prednosti? Koza ni v stiku s kemijo (se je blazno poznalo pri nasem Jakobu, ki ima takoj vneto ritko, razlika je bila ocitna), zadeva je bolj prijazna naravi (vecino plenick operem kar z ostalimi belimi cunjami, kar pomeni, da vsegaskupaj zarad racmank operem maksimalno 2 stroja vec mesecno), bombaz diha - imam dosti boljsi obcutek, ko imam otroka v racmanki.. Pa se bi lahko nastevala..

Sama osebno bi vzela vec rumenega racmana in manj zelenega, sploh ce previjas pogosto. Rumeni je tanjsi in je sicer manj vpojen, ampak zato po pranju tudi prej suh. Pa tudi mehkejsi je. Uporabljam pa volnene prekrivne hlacke, tiste ki zgledajo kot stumf. Te so super za pozimi in pomladi, ker segajo nekako do pazduh in fajn grejejo. Pa tud dihajo. Je pa potrebno upostevati navodila za pranje in jih prati samo takrat ko so pokakane. Drugace pa susit (preverjeno ne smrdijo).




_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Plenice Štorklja in racman - NUJNO
21.2.2006 15:38:52   
teta beta
volnene prekrivne hlacke, tiste ki zgledajo kot stumf. Te so super za pozimi in pomladi, ker segajo nekako do pazduh


Hmmmm, jaz imam številko M, kar naj bi bilo 74/80, Daša nosi zdaj št.68, hlačke pa ji že komaj gor dobim, še posebej če ima tudi predlogo. Segajo ji nekje do srede hrbta. A mogoče veš, če so L dosti večje in bi ji bil prevelike in prepuščale, če bi jih kupila? Katero številko pa imate vi?

_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Plenice Štorklja in racman - NUJNO
21.2.2006 15:47:24   
Seven*
Ce imas stevilko konfekcije 74, potem je ze skrajni cas za stevilko L prekrivnih hlack! Ne prepuscajo..jih imamo vecje in so super.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Plenice Štorklja in racman - NUJNO
26.2.2006 10:34:21   
Tejcika
Mi imamo racmanke, vseh skupaj 18, 14 rumenih in 4 zelene. Smo čisto navdušeni nad njimiuser posted image , čeprav je malo več dela, ker jih moraš prat. Sušimo jih kar v stanovanju, ker nimamo sušilca, pa se posušijo v enem dnevu. Ko jih perem, dodam malo kisa in jih ful lepo zmehča, smrdi pa nič ne. Ponoči uporabljamo pamperske, pa jih bomo nehali, ker je mali kar naprej moker in sem tega že sita user posted image !!!!! Ritka v racmankah ni nič rdeča, pleničnega izpuščaja pri nas ne poznamo!user posted image  Da ritka ni preveč mokra pa itak uporabljaš plenične predloge, nam so najboljše Popolinove-dobiš jih pri racmanu. Nam so te plenice res fajn in jih ne zamenjamo za nobene druge. Aja nabavli smo jih kar prek neta, edino prekrivne hlačke imamo pa še štrokljine pa so ful v redu. Strošek nakupa je bil pa okrog 65.000sit.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?