|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   na eno ali obe?
14.2.2006 20:09:32   
soncka
Dojim 14 dni, sončekuser posted image napreduje, vendar jaz sem še vedno polna dvomov ali ravnam pravilnouser posted image .
Ali naj pri vsakem podoju dojim na obe dojki po 10 oz. 15 minut oz. ali naj pustim, da se doji na eno dokler hočeuser posted image . Do sedaj sem namreč kombinirala oboje. Včasih mu je po 15 min. na eno dovolj in to je to, včasih pa zamenjam po 15 minutah in tako obdela obe.
Babica mi je rekla, da si moram iz te iz katere ni popil do konca vedno mleko izčrpat, da mi ne ostaja, ker to naj bi se nabiralo in lahko se mi zamašijo žlezeuser posted image ... in da vzpodbudi nastanek novega. Bega me to, da če npr. dojim na prvi 10 min. in ga potem dam na dugo, sem jaz prepričana, da je v prvi še mleka. Ali naj si ga po končanem dojenju črpam  do konca???
Ne vem no. Ne bi rada da mi se kaj zakomplicira, kaj zamaši, otrdi...:)
Ker vem, da imate izkušnje bom kakšnega napotka vesela.
Hvala in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: na eno ali obe?
14.2.2006 20:15:42   
Katrin
 Jaz sem vedno dojila po občutku; enkrat ena dojka, drugič  druga, včasih obe. Sledi svojemu občutku in user posted image  - včasih je bolj lačen, drugič samo  žejen, tako da ne bo vedno enako pojedel.

Srečno user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu soncka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: na eno ali obe?
14.2.2006 20:18:47   
ANJA5
En obrok - ena dojka. Baje da je to najbolj pravilno...men se je to obneslo, drugim se ne..ce imas obcutek da je otroček še lačen mu daj še drugo in naj je. Da bi si pa drugo dojko vsakič stiskala da bi šlo vse ven....sej se bi mi zmešal..še to...jaz si nikol nisem in ni bilo nikol nobenega problema...itak ti verjetno je na par ur...in ne na par dni...Ne sekiraj se...ritem se ti bo že porihtal in ti bo pol lažje.

Lp, Anja

(odgovor članu soncka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: na eno ali obe?
14.2.2006 20:19:26   
Seven*
Katrin  je zelo dobro napisala. Sledi svojemu obcutku. Ponudi mu najprej eno in ce bos imela obcutek, da bi se pil, mu daj se drugo. Naceloma se doji samo na eno dojko in v naslednjem obroku na drugo. Preostanka mleka si ne rabis izcrpat. V primeru, da bos dobila trde dojke, napete in bolece, pa izcrpaj samo toliko da preneha bolet in zacutis olajsanje.

Dojke ti bodo naredile toliko mleka, koliko bo otrok posesal. Ta mehanizem se kmalu vzpostavi, ce bos poslusala svoje telo in dojenckove potrebe.


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: na eno ali obe?
14.2.2006 20:19:57   
AR
Svetujem, da si ga ne črpaš in dojiš lepo po občutku. Tu ni nobenega pravila, da točno 10 minut na eni in potem točno 10 minut na drugi. Bolj boš na uro gledala in komplicirala bolj boš živčna in manj boš uživala s svojo pupo.
Poglej pa malce starih tem o dojenju, kjer je že vse na dolgo in široko napisano.

Pa lepo se cartajta.

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: na eno ali obe?
14.2.2006 20:22:52   
petja
Jaz že od začetka pustim, da na eni vleče kolikor dolgo hoče, potem pa ji ponudim še drugo. Če je še lačna, potem je še iz te, če ne pa s to joško začnem pri naslednjem podoju.

Nikoli si po podoju ne črpam mleka, pa se mi ni še nobena "zamašila". Nimam niti časa, da bi si po vsakem podoju črpala mleko - kdo pa pa kupčke podiral, pa previjal, pa kuhal ...

Pa moja user posted image  že od rojstva ponoči vedno je samo na eni strani - ji je kot kaže dovolj. Mogoče se je v 3 mesecih 5x zgodilo, da sem jo ponoči pri enem podoju podojila na obeh. Pa še to v bistvu ni bilo dojenje, ampak ni mogla nazaj zaspati, pa sem ji dala še drugo. Pa je nekajkrat potegnila, potem pa zaspala.

Na začetku sem jaz vedno z rokami probala, katera joška je bolj polna in na tisto sem jo pristavila.

Ravnaj se po občutku - nismo vse mame enake, otroci pa tudi ne, zato nekaj, kar deluje pri določenih mamah, ni nujno, da bo pri tebi.

Lp, petja

(odgovor članu soncka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: na eno ali obe?
14.2.2006 22:10:22   
nelči
Jaz sem na začetku dojila le na eni joški, dokler je želel. Ker pa se je iz 2 na 3 mesec premalo zredil (le 315g) mi je pediatrinja svetovala naj ga dojim na obe. Ker je moj user posted image  bolj cartljive narave, je na joški prehitro zaspal in je zato premalo pojedel. Zato ga še danes (kmalu po star 6 mesecev) dojim na obe dojki. Ko sem ga pričela tako dojit, je spet normalno pridobival na teži in pri nama tak način dojenja ustreza. Ker pri mojem user posted image  je bilo in še je tako: ko na eni joški že skoraj spi in bi si mislila, da se je najedel, ga dam na drugo in tam še  ful dosti poje. Tako, da je res od otroka do otroka odvisno kako in kaj. Aja, pa nikoli si zaradi tega nisem črpala mleka.

Tako, kot so predhodnice dejale, najbolje, da se ravnaš po občutku!!!

Pa uspešno dojenje in cartanje!!!

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: na eno ali obe?
15.2.2006 11:56:00   
kati*
čist po občutku - meni je pri dojenju pomagalo še najbolj to, da sem nehala poslušati razno razne nasvete in včasih celo zahteve user posted image (pri vsakemu se namreč obnese drugače) in začela bolj poslušati svoj občutek!!

_____________________________

lp, K

(odgovor članu soncka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: na eno ali obe?
15.2.2006 13:22:35   
Urša
Tud jst pravim, da tukaj ni pravil, je samo občutek. In to je najlepše.user posted image

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: na eno ali obe?
15.2.2006 17:29:19   
soncka
Hvala punce. Torej GO WITH THE FLOWuser posted image
lp

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: na eno ali obe?
15.2.2006 17:29:40   
tehnofil
Točno tako. Če je jedel iz obeh, potem mu daš naslednjič prvo tisto iz katere je jedel nazadnje (ker je iz nje najmanj pojedel - da poje do konca). Vsaj tako smo mi prakticirali. Kar eno vatko v nedrček, da je označila katera je na vrsti, ker hitro pozabiš kje je bil nazadnje.
Če imaš občutek, da ni jedel dovolj potem zopet po svojem razmisleku izpumpaj preostanek. Ne je namreč vedno enako.


(odgovor članu soncka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: na eno ali obe?
24.2.2006 17:22:48   
petra.horzi
na začetku je res sam občutek-jz ga dam ponavadi na obe ampak če ful lepo je na eni in zaspi, ga pol ne budim sam zato da bi še na drugi mal
baje pa se pol, k se prilagodi ponudba-povpraševanje oz. ko se količina mleka prilagodi temu kok otroček spije, uredi tko, da najprej pije na eni, jo sprazne, pol ga daš pa še na drugo in naslednjič začneš na tisti ki je ni spraznu.
pol ti tud ne bo več treba črpat
jz si tud zdej ne črpam, razn če mam res ful polne, pol ja

_____________________________

moj sonček je že "velik fant"

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: na eno ali obe?
26.2.2006 21:18:50   
KODA
Naš tamlajši je vlekel samo na levi.Ko sem ga pristavila na desno je nekajkrat povlekel,nato se je pa začel dreti.
Ni mi jasno zakaj?user posted image

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu petra.horzi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: na eno ali obe?
26.2.2006 23:42:12   
Šoni
Jaz sem imela mleka za izvoz, pa sem na obeh dojkah dojila cca. 10 minut na eni in 10 minut na drugi. Nikoli si nisem izčrpavala mleka do konca, ker se pa zgodi, das imaš potem več mleka kot je povpraševanja s strani otročka. Potem si boš pa vedno mogla črpat, ker boš imela mleka več kot ga bo mali pojedel. Tudi meni je patronažna rekla naj si izčrpam do konca po podoju, pa nisem, ker mi je bilo neumno. So nam pa v porodnišnici sestre povedale, da je nonsens dojiti otroka več kot 15 minut na eni dojki, ker v tem času otrok popije do 90% tvojega mleka, kar je več kot 15 minut, ni dobro, ker se tako samo bradavice ranijo, otrok se pa nič več ne naje. Jaz sem potem prakticirala ena dojka 10-15 minut in potem še druga, naslednji podoj sem pa s tisto začela, ki je bila zadnja oz., s tisto s katere se je manj časa dojil, se pravi izmenično. ko pa dobiš občutek, boš pa že vedela, katera je bolj polna in boš s tisto začela. Pa prsi si pod toplim tušem, ko boš pod prho narahlo masiraj, da sprostiš vode, ki se morebiti niso spraznili, pa ne bo problema. Naš mali se je v enem obroku dojil na obeh dojkah, razmaki med podoji so bili pa na 3, 4 pa tudi na 5 ur. Ene pa dojijo v enem obroku samo na eni strani, ker mali ne pojejo več, ali pa prej zaspijo, se pa dojijo potem na 2 ali 3 ure.

Lp, Šoni

(odgovor članu soncka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: na eno ali obe?
27.2.2006 9:02:25   
kati*
IZVIRNO SPOROČILO: katrin

Jaz sem vedno dojila po občutku; enkrat ena dojka, drugič druga, včasih obe. Sledi svojemu občutku in user posted image - včasih je bolj lačen, drugič samo žejen, tako da ne bo vedno enako pojedel.

Srečno user posted image


enako pri nas - pa ne skrbi, na začetku smo vse mamice v dvomih - po 1. mesecu pa boš že carica (vsaj pri hranjenju user posted image )

_____________________________

lp, K

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?