|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zamudila materinsko šolo, kaj sedaj?
14.2.2006 9:01:46   
Lorena
LP!

Jezna sem user posted image  za znoret!

Sestra pri moji G mi je že pred časom povedala, kdaj se izvaja materinska šola, ampak sem imela toliko opravkov in vsega, da sem enostavno pozabila na ta termin, poleg tega je imel pa mož še ta dan skoraj 40* vročine in sem ga morala malo carkljat.

Potem sem sestro na pregledu dan zatem vprašala kdaj bo drugič. In mi je rekla naj jo pokličem... in tako jaz že dva dni dopoldne in popoldne kličem sestro, in vse, ki bi kaj vedeli o tem drugem obisku-terminu, pa mi je včeraj rekla sestra, da še ni razporeda, naj pokličem popoldan. O.K., pa spet kličem in se mi nihče živ ne javlja.

In danes spet kličem, in mi reče sestra; Ja, drugi termin je bil pa včeraj! Sem mislila da bom kr popenlauser posted image . Niso tega vedeli ob 10. uri dopoldne. Pa da bi mi se vsaj kdo oglasil na telefon (klicala sem najmanj 20x, cel popoldan, ko vem, da je ordinacija delala!)

In tako sem zamudila temo ''POROD'' -ki me nekak najbolj zanima in pa ''NEGA OTROKA''- temi, ki me nekak najbolj zanimata. O nosečnosti me ne zanima nič, ker sem že v 33. tednu!

Vem, da sem si sama kriva, ampak tako je pač naneslo.
Sedaj razmišljam takole; moram it, če ne drugo vsaj zaradi tega, da dobi mož potrdilo, da bo lahko zraven pri porodu, kaj ne? Sicer imam zapiske, ampak je verjetno dobro, če ženska to tudi sliši od kakšne babice,ne?

Naslednji termin imam pa 7.3., takrat bom že v 37.tednu, pa se bojim, da bo prepozno.
Kaj naj naredim?
V bistvu mi je najbolj žal zaradi tega potrdila,... pa tudi rada bi kaj slišal pozitivnega o porodu, da me ne bi bilo tako strah...

Kaj pa, če grem sedaj na 3. in 4. obisk, pa potem morda še marca na 1. in 2. ?

Joj, kako mi je žal, da sva to zamudila!

Je ta šola sploh ''obvezna'', kako to gre?
Prosim svetujte mi kaj naj naredim.

Se pa drugače počutim O.K., samo user posted image  je baje velik in me že 3 tedne pritiska na medenico, pa se bojim, da ne bo dočakal PDP 1.4.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zamudila materinsko šolo, kaj sedaj?
14.2.2006 9:43:08   
Taja Nagaja
Pojdi na predavanja, ki so sedaj, ostala pa opravi v naslednjem terminu. Če si iz LJ- predavanja se ponavljajo - različne skupine- različni termini. Mogoče še nisi vsega zamudila. Drugače pa veliko zveš na RR, ene babice preveč komplicirajo ali pa govorijostvari, ko nimajo nobene zveze s porodom, otrokom ali nosečnico. Za očke pa obstaja poseben termin in lahko pridejo enkrat in vse opravijo. Mislim, da sta termina dva na mesec.
Tudi meni je naša pikica kar dobro pritiskala na medenico, pa se je rodila 4 dni pred PDP in to zelo hitro. Zato le pogumnouser posted image .

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.2.2006 9:46:41   
NinaŠ
Ja seveda ti pojdi sedaj lepo na 3. in 4. predavanje, 1. in 2. pa pač naslednji termin, če še ne bo prepozno. Obvezna materinska šola ? - ravno rodit ti ne morjo prepovedat če je nisi obislovala user posted image , partnerju pa menda lahko malo komplicirajo če je nima in želi biti zraven (je pa odvisno od porodnišnice, ponekod je ne zahtevajo).

LP

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.2.2006 9:55:54   
Barbs
Mislim Lorena.... tebi pa res kar naprej dogajauser posted image user posted image  Ti vsaj dolgčas niuser posted image .

Če ti je najbolj žal zaradi potrdila za moža, potem se nehaj sekirat - na Šlajmerjevi 3a, pri porodnišnici v LJ, so vsak drugi in četrti ponedeljek v mesecu predavanja namenjena SAMO bodočim očetom; baje je super ( moj je bil včeraj, ker je pri porodu sicer že bil pred leti, pa je zgubil potrdilo, pa fajn je malce ponovituser posted image user posted image  ). Naslednje predavanje bo v ponedeljek, 27. februarja ob 18.15 - pa kako vodo naj si vzame s sabo, ker so baje brez odmora "delali" kar tri ureuser posted image . Dobil bo enako potrdilo kot tisti, ki obiskujejo materinsko šolo skupaj z mamicami (10x) . Vpisali gabodo v neko knjigo, da je bil tam, da je sodeloval, nato pa se mora v naslednjih dneh s štirimi jurji oglasiti na blagajni v porodnišnici in plača, pa potrdilo odneseuser posted image .... Tudi ti imaš vsak mesec predavanja v sklopu porodnišnice, poglej na internet.

Zate pa imaš še alternativo že ta četrtek; ob 18h se namreč  kvalitetno predavanje Združenja naravni začetki, na Novih Poljanah ( Grablovičeva 54) - ker so predavanja v obliki ciklusa delavnic in ker mislim, da prvič, torej v četrtek, govorijo o nosečnosti, na naslednji pa ravno o temi, ki te zanima - POROD; možnosti in izbire , najbolje, da pokličeš in se pozanimaš pri Ireni, na tel. 031/ 297 400.

Ok? Pa nehaj se zdaj jezit, ne boš več lepa....user posted image user posted image user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Taja Nagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.2.2006 10:13:37   
Lorena
Zame, punce, LJ ne pride v poštev, ampak NM. Vsi so tako skopi z informacijami, da nič ne vem kdaj dobi potrdilo, ali mora bit na vseh predavanjih,pojma nimam.

Tudi nimam pojma kdaj bom šla to poslušatuser posted image

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.2.2006 10:21:54   
Anonimen
Ja, pojdita še na te dve predavanji, saj mož bo verjetno vseeno dobil potrdilo. Ti pa itak ne boš dejansko ničesar zamudila, vsaj jaz se ne spomnim, da bi, če ne bi šla na to šolo. In če boš naslednjič še s trebuhom, pa pojdi še na predavanje o porodu, če se ti zdi, da bi ti kaj znalo pomagat. Meni ni.

(odgovor članu Lorena)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
14.2.2006 10:53:53   
bskrle

Prez panike.
Malo si kriva sama, saj si čakala na materinsko šolo do zadnjega, ampak se ne bomo na to obešali.
Take inf. bi ti moral dati vsak telefonist v ZD, patronažna služba in ne le tvoja G, saj pri nas je tako, v Kamniku so ponavadi obešeni datumi za nekaj mesecev vnaprej.
Sicer pa verjetno še kje materinska šola, ne le v NM. Upam.

Rodila boš tudi brez MŠ, pozanimaj se le,kako je kaj s partnerjem, ponavadi porodnišnice gledajo na stvar tržno  in le malo več zaračunajo.

Poznam mamco, ki 2x rodila brez MŠ, preprosto je že od petega meseca morala ležati na ginekološkem oddelku. 

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.2.2006 11:15:03   
pebi
Če si šele v 33 tednu še zdaleč ni prepozno za materinsko šolo. Pri nas se moraš na materinsko šolo prijaviti na prvem pregledu v nosečnosti, nato pa ti iz zdravstvenega doma pošljejo vabilo in jaz sem ga dobila šele v 36 tednu. Sem se tudi že malo bala, da je prepozno, ampak se mi zdi, da je bolje iti na predavanja pozneje, drugače do poroda že veliko pozabiš. Je pa res, da so pri nas samo 4 predavanja in jih opraviš v 14 dneh.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.2.2006 12:02:33   
livia
V LJ sta obvezna 2 predavanja, če želiš, da oče dobi potrdilo, ima pa tudi možnost enodnevnega hitrega tečaja za očete. Mislim, da za mame tečaj ni obvezen. Jaz bi na tvojem mestu se kar zdaj vključila, si pač par predavanj zamudila, so what.

(odgovor članu pebi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.2.2006 12:12:48   
3new!yes!!
Ce si res tako zelis iti v materinsko solo, potem pojdi kam drugam - ne vem..
Ampak po moje tudi ce ne gres, ne bos veliko zamudila. Ce si brala revije in kaksno knjigo, potem ves skoraj vse. Nekaj pa te bo user posted image  naucil sam in ti tudi v materinski soli ne morejo tega povedat..

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.2.2006 13:14:42   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: Lorena

Zame, punce, LJ ne pride v poštev, ampak NM. Vsi so tako skopi z informacijami, da nič ne vem kdaj dobi potrdilo, ali mora bit na vseh predavanjih,pojma nimam.

Ne mi rečt, da se mu je težko pripeljat iz Novega mesta v Ljubljano?user posted image  Pa saj  to je vendar enkrat, pa razdalja tudi ni grozna... resuser posted image  Včeraj so bili na predavanju očetje iz cele Slovenije - iz Črnomlja, pa kar nekaj iz MB, pa iz Trbovelj, pa celo iz Kopra... mi je dragi povedal, ker so se pogovarjali, pa na seznamu pri vpisu se je videlo, od kje vse so.... Tako da... res ne vem, od kje ti ta nerešljiv problem..user posted image

BTW : poznam ljudi, ki se dnevno vozijo v službo v Ljubljano - iz NM, iz MB, Iz KP... tukaj pa gre za vajinega user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.2.2006 14:17:36   
lelaval
Pojdi na ti dve predavanji, ostalo pa naslednji termin. Saj bo dobil potrdilo.
Jaz sem v prvi nosečnosti mogla počivat in po predavanjih smo imeli telovadbo, h kateri pa nisem rabila hodit, saj sem morala počivat, pa sem komaj v porodni sobi ugotovila, da sem pri telovadbi spustila ven porod in dihanje. user posted image user posted image user posted image  Pa sem vseeno rodila  - in še enkrat. V tretji nosečnosti  - lani pa sem zopet šla v MŠ - in, kot ti, vse spustila ven in potem šla 2x na predavanje + (1x s partnerjem) - dobil potrdilo, potem pa sem že rodila. user posted image

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.2.2006 14:24:07   
Lorena
Hvala za informacije, res. Ampak midva nisva iz NM ampak precej dlje... vglavnem, ni stvar v tem, da nočeva it v LJ, samo se mi zdi po eni strani boljše, da greva v NM ker je bližje, pa četudi z ne vem kakšnim trebuhomuser posted image , tako da sva se odločila, da greva v tem mesecu na 3. in 4. predavanje, marca pa še VERJETNO na prva 2. Mislim da ne bodo komplicirali glede tega.

Je pa tako, da ne more dobit dopusta, vsaj v tem mesecu še ne, 1.3. se pa seliva v hišo in si lahko misliš koliko dela imava glede pakiranja in selitve in pa priprav za našegauser posted image , pa še kje kaj kupit user posted image
Enostavno ni časa.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.2.2006 20:43:06   
zoya24
V Domžalah so morali očki na tri predavanja, da so dobili potrdila. Drugače pa niso nič kej posebnega povedali, se mi zdi, da sem že vse vedela, razen mogoče postopka sprejema v LJ porodnišnici. Pa še tistega spoznaš, ko prideš rodit user posted image . Drugače sem bila pa jaz že tudi proti koncu, se mi zdi, da ravno nekje 36/37 teden. Sem komaj zdržala s tistim ogromnim trebuhom sedet na miru tri ure skupaj in poslušat.

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.2.2006 13:06:30   
Maxica
Tukaj imaš en uporaben link (izpisek iz šole za starše LJ).
http://www.my4m.com/_ostalo/szs/sola_za_starse.htm

Drugače se pa ne sekiraj preveč-tudi brez tega boš rodilauser posted image .

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.2.2006 19:34:41   
k1
brez panike. tudi če ne boš šla v materinsko šolo, ko se otrok rodi je vse naenkrat čisto logično.

tudi mi si je nismo učakali, naši se je prehitro na svet pomudilo.... user posted image

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.2.2006 8:23:56   
Lorena
Hvala vsem za vaše odgovore, je pa najnovejša novica ta, da mož nikakor ne more biti zraven, če ni prisoten na vseh petih predavanjih!!!

Sem včeraj preverila.

Danes gremo na 3.predavanje, potem naslednji teden imamo še 2x, potem pa moramo v marcu še na 2!
Upam samo, da ne bom prej rodila in da mu bo uspelo dobit to user posted image potrdilo!
Po moje malo preveč komplicirajo. 
Ko me je vprašala sestra po razlogu, zakaj ni mogel prit, sem ji odgovorila, da je imel 40* vročine na dan predavanj, pa mi je rekla,da to pač ni njen problem.
Mislim, kaj me potem user posted image  vprašuje!

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?