|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ime po starih strasih
13.2.2006 20:30:29   
Mina1
Ne morem mojega soncka poimenovat Antonijo ali Marija, ker mi ni vsec. Poleg tega se mi zdi grozno, da ima enako ime kot dedek ali babica.

Za pupiko lahko malo omiliš zadevo in imela boš prekrasno ime:

Tia Maria user posted image  (brezj j seveda) - pomeni tudi eno dobro pijačo, če te kdo vpraša. Meni se zdi zelo lepo ime.

Za fantka pa lahko narediš podobno, recimo Mark Antonio, pa bo volk sit in koza cela. Kaj praviš?

Nekaj v tem smislu seveda.

Pri mojih obeh škratkih sva midva do konca vztrajala pri najini odločitvi in niti nisva govorila, kako bo kateremu ime. Glavno, da sta imeni nama neizmerno všeč in da pašeta k osebnosti in tako.

Veliko sreče ti želim in čimmanj kreganjauser posted image .

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
14.2.2006 20:57:37   
Naja30
Anonimna, če že zdaj tako grdo govorijo za tvojim hrbtom, da kaj vse si naredila z njihovim sinom, zakaj bi se potem sekirala zaradi imena? Ja, sem za spoštovanje, ampak obojestransko. Oni bi tebe tako grdo gledali, ti bi jih pa morala spoštovati do nebes?? user posted image

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
14.2.2006 21:18:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
16.2.2006 11:17:36   
viv_
Jaz sem za varianto dveh imen. Kot so rekle - volk sit, koza cela, pa je. Kličeš pa tako ali tako samo po prvem.

Mojemu možu je ime Gabrijel, enako njegovemu očetu in dedku... Sem pa sama predlagala, da če bi bil fantek, da bi bil Gabrijel, pa se je vsem ful fajn zdelo. Še mojim user posted image  No, ampak je bila punčka...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 29
16.2.2006 19:44:59   
3new!yes!!
user posted image user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 30
16.2.2006 21:15:01   
Grascakinja

Za pupiko lahko malo omiliš zadevo in imela boš prekrasno ime:
Tia Maria user posted image  (brezj j seveda) - pomeni tudi eno dobro pijačo, če te kdo vpraša. Meni se zdi zelo lepo ime.

Ja... Španci se bodo pa muzali.... ker pri njih to pomeni Teta Marija. user posted image

Kaj pa, če bi se pa vidva ozirala na slovensko tradicijo, ne na Hrvaško, ker bo konec koncev otrok tu doma? In naša tradicija je, da ima otrok tako ime, kot mu ga izberejo starši!

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 31
16.2.2006 21:39:43   
Marogica
Pa kaj se vse ne dogaja. Dati ime po starih starših ali pa si izobčen iz familije. Iz katere vasi pa prihajajo, saj v mestih se pa to tudi na Hrvaškem ne dogaja več. Bojiš se, da bi zaradi "napačnega" imena zaj... družinske odnose? Tudi oni niso nič bolj strpni, če se tako obnašajo. Jaz bi dala otroku vsekakor ime, ki je všeč nama z možem, pa me celi vesoljni svet lahko nekam pošlje. Čudaki pa taki.
Če pa misliš, da bo bolje, pa daj dva imena, kot so ostale napisale, vendar na prvo mesto vsekakor ime, ki je tebi všeč.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 32
16.2.2006 21:45:30   
spacey
Jaz bi tudi dala dve imeni .. prvo je po tvoji izbiri, drugo pa po dedku. Za mir v hiši, bi pač naredila tako.

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 33
17.2.2006 11:40:01   
HuAnita
Daj nehaj, no, tudi moj oče izvira s hrvaškega podeželja, zamisli si hčerko Štefanjo? bože mili, še Iztoku Mlakarju bi se mi,lo stožilo ob takšnem slovesnem imenu za tako nežno bitje, kot je naša prinčipeska....
Pa oči ni nič užaljen.
Da ne povem, kakšno je taščino ime, to bi šele bilo, ja...

Pravim, da se bo slej ko prej treba postaviti zase. Skoraj identično situacijo, kot jo imaš ti, je imela moja mama, Slovenka. Tudi ona je očija 'zvlekla' sem, pa so vsi lažje živeli na ta račun, ampak mu še zdaj zamerijo. Ko so mamo hoteli prisiliti, da bo poroka (2-d+nevna - v petek zvečer za mamine sorodnike, v soboto za očetoveuser posted image - to zdaj k sreči zaradi premalo denarja opuščajo) na Hrvaške, je mama rekla, da je pač ne bo, če ne bo tudi v Sloveniji - in je potem le bila tudi tuuser posted image . Vsi so pametovali, kaj morata narediti z denarjem s poroke (tam darila niso običajna, folk da kar denar), sta se odločila po svoje. Tudi to še dandanes poslušamo, kako bi moralo biti, pa gre mama mimo tega.
Tudi meni bi skoraj hasnilo kakšno 'lepo' zagorsko ime, pa je mama dala po preminuli očetovi mami in njegovi babici (in ne teti, ki je skrbela zanj in je 'pričakovala' - to je res mil izraz...., da se bom imenovala po njej) - to pa samo zato, ker je bila (vsaj takrat) lepa in nenavadna kombinacija - Ana Marija.
Tudi pri bratih se je ravnala po svojih nagibih. Še danes se jim zoperstavlja, če kaj težijo (recimo zame so od zgodnje godnosti in plodnost spraševali, če sem jalova, pa je mami prekipelo in je rekla: ja, kaj ne veste?! - ker do 28.,leta pač nisem razmišljala o otrocih, medtem ko so jih sestrične imele vsaj 2 do 24.leta, pa 2x so vmes 2xločile?user posted image )))
No, sem se razpisala, ampak point je, da mamo še danes zelo spoštujejo, ker se zna postaviti zase. Meni je prav smešno, ko vidim, kako opravi z njimi, malo premlevajo, na koncu pa se kot pohlevne ovčke strinjajo z njo... Saj le Slovenka (to ima pri njih zdaj pozitiven prizvokuser posted image =!

(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 34
7.3.2006 21:49:53   
Pupica
Edin pametno da daš otroku DVA IMENA.

Čeprav zavedaj se da taki butli, ki zamerijo tako brezvezno stvar(to je za mene še huj kot lov na čarovnice...no al pa tm nekjeuser posted image )vedno lahko zamerijo tut kaj drugega, tvoj otrok bo imel pa ime celo življenje....in kljubnjihovemu imenu, se lahko zgodi, da ne bo imel stika za babi in dedijemuser posted image

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 35
11.3.2006 9:14:57   
Tanisha
Jest mislm tkole.... če so tastati tok zabiti da zarad take stvari zamerjo....nej pa zamerjo....zarad tega se ni vredno sekirat...sej prej al slej bojo tko al tko popustil....

Drugač te pa razumem ker mam podobno situacijo....še mal slabšouser posted image

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 36
11.3.2006 9:47:56   
Busybee
Jaz sem dobila ime po babici, ki je bila rojena 1909 in je moje ime še vedno (vsaj meni) eno najlepših user posted image  - Barbara. Hvala bogu so tudi moji drugi babici dali lepo ime - Neli. Tako, da teh problemov pri meni ni bilo.

Priznam pa da ne vem kaj bi naredila, če bi morala dati ime po moji mami ali tašči - Jelka in Vida - ljubi bog.

No v glavnem pri meni moji samo želijo, da gre ime Barbara naprej in sva se pač odločila, da bo Nika Barbara - seveda, če bo punčka - klicali jo bi pa tako ali tako samo Nika!

Sprva nisem bila pristaš 2 imen - potem sem pa spoznala dve simpatični punčki, ki imata 2 imena in jih tudi kličejo po obeh in mi je bila ideja vedno bolj všeč.

Imam pa tudi kolegico, ki sinu ne more dati ime Žiga, ker je mož Hrvat in pravi, da bi pri njemu dol to takoj prevedli v Žika - kar je pa baje srbsko. Po mojem nepotrebno kompliciranje!

LP

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu Tanisha)
Neposredna povezava do sporočila: 37
13.3.2006 12:12:08   
MINEJA
Jaz definitivno ne bi dala imena po starih starših. V bistvu je otrok vajin in vidva imata pravico mu dati ime kakor vidva hočeta. Pa če ti mož prepušča izbiro, potem je itak vse OK ... Se bodo že navadili ... Ko bodo videli, da bodo zaradi tega ostali brez vnukov iz obeh strani- pa samo zaradi brezvezne tradicije - se bodo že omehčali in videli, da delajo napako ...

To je moje mnenje ...

Tinaj 7.2.2004, Vid 18.10.2006
Mi se imamo radi, radi, radi ...

(odgovor članu Busybee)
Neposredna povezava do sporočila: 38
14.3.2006 8:28:32   
Anonimen
joj grozauser posted image , pa kaj je z ljudmi, kako lahko zahtevajo kaj takega (ma dobesedno!), meni niti na kraj pameti ne pade, da bi komu gnjavila, naj svojega otroka poimenuje po meni, mislim grozauser posted image , in potem bi še bili užaljeni, ma jaz sem pa tak tip da se raje skregam z njimi tudi za tako stvar, kaj si pa mislijo, saj bom jaz rodila in bo moj otrok ne njihov pa bi še oni imeli par otrok pa bi jim dali taka imenauser posted image

(odgovor članu MINEJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
4.4.2006 19:48:18   
Anonimen
Če boš sedaj popustila pri imenu, bodo vedno našli nekaj novega, da te zasovražijo. Si lahko misliš, kaj bo tisto novo!user posted image
Tudi jaz sem imela težave- ampak s svojimi starimi starši in ožjo družino ker jim moj user posted image  ni bil všeč. Pa nisem šla k njim in k babici pol leta! Niti poklicala nisem nikogar!
Zamisli sedaj- vabijo naju na kosilo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
5.4.2006 14:11:33   
Katjusa
Nisem vsega brala tko da upam da ne bom katere ponavljala ampak moje mnenje je da vi2 lepo izberta ime kot je vama vsec to bo vajn otrok vajno veselje..... oni pa ce te ne marajo bodo nasli 101 razlog zakaj nisi vredu in ime je samo en dodaten izgovor.... Na srce ti polagam delaj kot ti pravi srce ne pamet in ne oziraj se na njegove starse ker ce imajo sina radi bodo sprjel tud vnuka tebe pa tak al tak ne bodo nikol maral ce te ze zdej niso ce so te pa te pa bodo se naprej...!!! Sicer kako pravilo pa je to kaj pa ce otrok dobi ime po tvojih starsih mislim kaj so pa oni vec kot tvoji?
Pa brez zamere!
LP Katja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
9.4.2006 0:34:06   
kapesanta
jaz bi tudi dala oba imena - prvo bi izbrala z možem, za drugega pa bi uporabila od starih staršev.
A tvoji starši pa ne bojo nič užaljeni če boš poimenovala le po moževih starših?

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 42
13.4.2006 13:01:48   
Anonimen
in kako si se odločila?

(odgovor članu kapesanta)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
13.4.2006 15:25:39   
Anonimen
ZAL SEM POPUSTILA

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
13.4.2006 21:39:53   
KODA
V Grčiji,tam kjer smo bili,je bila ravno od lastnika hotela žena noseča,pa so dejali,da če bo fant,bo dobil ime po njegovem očetu,hči pa po mami.

Mislim,da je odločitev vajina.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
14.4.2006 10:51:10   
rija
Pa ne vem, zakaj se sploh spuščate v debate s starši, katere se jih ne tičejo. Moj otrok, moja odločitev.
Bi pa na tvojem mestu dala dve imeni. Eno nikoli uporabaljano...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?