|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   potrebujem vaša mnenja
10.2.2006 21:27:49   
Naja31
Dragi moji,

danes sem imela en neprijeten "spopad" z mojo taščo in tastom in potrebujem menje nekoga ki je bolj objektiven.

Moj sinko je star 10 mesecev in nekako od 5,6 meseca je pri njiju 1x do 2x na teden. Pred meseci se je zgodilo da je v tem času ko je bil pri njima po obrazu dobil živo rdeče fleke. Ker se to doma še nikoli ni zgodilo, sem posumila, da je alergičen na kaj pri njima. No, potem se ti fleki nekaj mesecev niso pojavljala, do nedavnega, ko  je vsakič ko je bil pri njima spet postal flekast.
Do zdaj sem vsakič nekako šla čez to, ravno zaradi tega, da tašča ne bi bila spet užaljena, da jaz njo krivim.  In ker so fleki vedno izginili ko sva šla od njiju.

Ampak danes se je spet zgodilo isto in sem se hotla na lep način pogovoriti, da bi skupaj našli kaj bi bil lahko vzrok, ker ne more otrok biti vsakič flekast.
Na moje veliko presenečenje, je tašča takoj rekla, da je ona sita tega obtoževanja in padla v jok. Potem je tast povzdignil glas, da sem jaz nesramna, kar sem bila sploh šokirana ker kaj takega res nisem pričakovala. PA da se njemu to sploh ne zdi tak velik problem, saj potem fleki izginejo. Meni se pa ravno to zdi dokaz, da ga očitno moti nekaj pri njih.
Najprej sem mu rekla, da name se pa on ne bo drl, potem p da sploh nikogar ne obtožujem, ampak da bi res rada da poskusimo ugotoviti kaj bi to bilo.

No, zgodba je veliko daljša, ampak to je bistvo.
Kaj naj zdaj?
Sem narobe reagirala ker sem se hotla o tem pogovoriti?
A naj pustim, da je otrok vedno flekast, samo zaradi ljubega miru?

No, potem se se že z možem skregala ker je bila njegova reakcija" Boga moja mami". user posted image  Kasneje je tudi sam priznal, da je mogoče bolj pomembno to, zakaj je otrok vsakič flekast, ampak ni pa prijetno da smo zdaj skregani.

Hvala za vaša mnenja.

Cau.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: potrebujem vaša mnenja
10.2.2006 21:37:43   
ZARA

Moje mnenje. Tvoja tašča je "drama queen", ker če je samo zarad enega vprašanja padla v jok...in očitno tast ve, kaj je narobe, samo si ne upa priznat? Ja, reagirala si pa tako, kot bi reagirala vsaka mama...samo vedet si hotla, kaj je narobe s tvojim otrokom, ane? Zarad tega pa ni treba imet slabe vesti.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.2.2006 21:38:37   
lelaval
Imata tast in tašča morda kakšne živali? Lahko je alergičen na dlako.
Moja starejša hčera je tudi alergična na dlako in tašča je trdila, da to ni res (po njenem zdravniki in izvidi testiranj niso imeli prav) in, da sem sigurno jaz kriva. Pa sem ji rekla, da otroka ne bosta pri njej, ker ima mačko in psa (pa je to le v prtličju, mi pa živimo zgoraj v hiši). Sem ji rekla, da mi je več vredno zdravje otroka, kot pa živali. Pri nama je bilo, da se je moj s tem strinjal. Hčera je astmatik in je alergična na živalsko dlako in v po stiku z njo ima težave z dihanjem.  In, ko je potem imela napad in je morala v bolnico, sem zopet bila jaz kriva.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.2.2006 21:51:52   
Anonimen
No, pa smo prišli do te teme.user posted image
Pred kratkim je Tia bila pri babici in dedku in po dveh dneh pride domov. Zvečer ji oblačim pižamo, pa že cel popoldan mi ni bilo jasno, zakaj ima tako rdeča lica. Ji probam čelo, če ima mogoče vročino - nič. Jo vprašam, če jo trebuh boli ali če je karkoli narobe - nič. user posted image No, in jo oblačim v pižamo in zagledam po celem hrbtu in trebuhu rdeč osip. user posted image Verjemite, da me je skoraj kap, ampak sem takoj vedela, da je alergija - na mehčalec. Tašča ji je nekaj prala (čeprav je imela v torbi oblačil za cel mesec) in je Tia takoj dobila alergijo. Povem jaz to možu, on takoj pokliče mamo in ji pove. Seveda je najbrž imela surlo do tal, ampak to je njen problem. No, potem pa je nastal cel cirkus, kaj če ima škrlatinko, norice, kaj pa vem, kaj še vse ne. Samo, da onadva ne bi bila kriva.user posted image V glavnem, jaz sem bila 100%, da ima alergijo. In tako se je izkazalo tudi pri zdravniku. user posted image

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
10.2.2006 21:55:38   
Gina
A so fleki okoli ust? Naš je alergijsko reakcijo na jabolko in pomarančo, ko je bil tako majhen. Če je koža prišla v stik s tem, je dobil fleke. Če sem prej namazala z riboderminom, pa ni dobil, ker koža ni prišla v stik. Mogoče je kaj takega.

POtem dobi naš mali spuščaje, kadar ga moj preveč lupčka, sploh če ni sveže obrit. Pa tisti flekci ostanejo zihr pol ure še na obrazu. Tako občutljivo kožo ima.

Lahko imajo zelo suh zrak v stanovanju. Na to je pa ta velik dobil spuščaje, fleke isto po obrazu. Tukaj tudi pomaga kremica.

Drugače se pa ne sekiraj. Večina ljudi je čisto preobčutljivih na vse (kar kdo reče). Vprašaj se, kaj hočeš doseči? Če boš zdaj se še ti mulila, ne boš izvedela, kaj ga draži. Če se boš še bolj skregala, tudi ne bošvedela kaj več, kot zdaj. Če pa se malo neumno narediš, pa pokličeš taščo in ji rečeš: Draga ****, žal mi je, če si se počutila prizadeto. Resnično mislim, da lepo skrbiš za našega otroka in vesela sem, ker to rada počneš. In ker verjamem, da imaš malega zelo rada, te lepo prosim, če mi pomagaš. Resnično nisi ti kriva, če je otrok slučajno alergik. Tak se otrok rodi. To ima v genih. In gotovo je to po naši strani (to si izmisli, ker je tako čisto vseeno, kaj si misli), ampak jaz vem, da si tudi ti želiš, da ga ne bi srbelo. če pa hočeva to ugotovit, te pa lepo prosim, da mi pomagaš najti vzrok. Lepo prosim, pomagaj meni in malemu. Res nisi ti nič kriva, mali se je tak rodil, da ne prenese vsega, ne moremo nič pomagat pri tem. Moramo pa nujno ugotovit, kaj to je, kar ga draži, da tisto umaknemo. Saj hočeš malemu dobro, a ne? A je slučajno jedel jabolka? A sta ga mogoče samo veliko lupčkala?........in tako nadaljuješ z vsemi možnimi variantami, ki se jih spomniš. Jaz sem prepirčana, da ne bo rekla da ne bo sodelovala.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
10.2.2006 22:33:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
10.2.2006 23:07:41   
KIRA
mislim, da je bila njuna reakcija pretirana, sploh če si ti na tak način povzela zadevo, kot si opisala. najbolje bo, da otroka pelješ na testiranje, da ti potrdijo ali ovržejo sum na alergijo.

sem pa tud že vidla, da deci, tud dojenčkom, včasih kak tak "pameten" dedek ali babica, da požirčekvinčka, pol pa so zato flekasti. častna reč, da sem to že vidla. probaj preverit, kaj bi blo....

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.2.2006 2:53:33   
Anonimen
Ne, prav si reagirala. Ne imej slabe vesti ali kaj podobnega saj gre za naše otroke. Je pa res več možnosti, zakaj je otroček dobil fleke: od živali? kakšne hrane? brade?
Pri nas je bilo isto. Otrok je bil vedno flekast ampak s
Ampak ona me ni upoštevala, do nedavnegaamo pri moji mami NE TAŠČI, potem smo ugotovili, da zaradi smokija, ki ga tako rada daje mojemu otroku. Za znoret. Pa sem ji vedno povedala (na lep način) kaj tamali sme jesti.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
11.2.2006 10:58:39   
soncicaT
Glede na to, da je tako vzkipela, menim, da niste v najboljših odnosih.

Ker vsak "normalen" človek bi postal zaskrbljen in bi vsaj pretuhtal možnosti , da je mogoče res kaj, kar otrokecu ne odgovarja...ne pa da pade v jok.

To boš vedela najbolje samo ti...

Ni mi razumljivo, zakaj bi vsi tako zamerili, če ti lepo vprašaš za dobrobit otroka?user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.2.2006 11:40:01   
daddy
   Najprej ugotovi če sploh res gre za alergijo in če gre, na kaj je alergičen. To narediš najlažje s pomočjo zdravnika ( alergijski testi itd. ). Ko to ugotoviš, je pa čist enostavno - izogibat se stvarem na katere je alergičen ( poudarjam, ČE gre res za alergijo ). Ne glede na to ali je otrok doma, v vrtcu, pri starših, pri tastu .... prvenstveno bi jaz reševal kaj otroku sploh je.
   Glede odnosov s tastom in taščo ti pa ne morem dat nasveta. Ker ga univerzalnega ni.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.2.2006 16:31:45   
Pupica
Ti s tvojo vr(t)aščico je pa nekaj ZELO NAROBE. da ona ob tem zganja cirkus, da pade vsa pozornost nanjo, namesto da bi bil prvi krik, o moj bog, le kaj bi lahko bilo z otrokom???
Resno!Je**** take odnose, to je na silo. Jaz mam tut navado vse povedat v obraz, ker sem drugače tak človek, da dokler zadeva ni spucana, ne morem normalno funkcionirat. Torej če je problem se moram z njim soočit in pogoovort o njem. In tole bi mene ubil da bi mogla bit tolk časa tih, Tiica pa flekastauser posted image res si dobra da si zdržala!!!
Tko da pust taščo, ne se obremenjevat z njo, ob prvi priliki ji pa le povej, da si bila presenečena nad njenim jokom, ker si pričakovala zaskrbljenost zaradi flekov. Pa kr glej jo v oči, pa nej se dere.
Če kej sovražm, je pa cmeranje. Neki osebi poveš se pa cmerat začne. to je zamene totalno nezrela oseba!!!Mamo tut no tako doma, tko da...ampak poveat ji moreš. Če ne boš do konca življena pod pritiskom, joj ne smem ji rečt da se ne bo jokat začelauser posted image user posted image user posted image Nej se!Pa kaj!Večkrat ko se bo, bolj bodo gledalci okol nje postal imuni na njeno otroško izsiljevanje!!!!

Aja zakaj fleki?Pojma nimam, premalo si napisala?
Kaj dela otrok tm? Jaz sem tut že dala Tio stari babici in dedku, sito, previto, v torbi sadje, sok, kašico,  obleke za preoblečt, ko sem jo že čez 1 uro prišla iskat pa se je mala basala pri njima s hrano, kot da že 1 teden ni jedlauser posted image Pa čeprav bi doma jedla šele čez slabi 2 uriciuser posted image
Imajo živali?
Tepihe?
Čistila?Je tašča manijak na čistila?
Imat onadva kak čuden deodorant, sprej, parfum...
Kaj imata za prat...otrok se lahko le stisne k njunemu puloverju ki je bil opran z...in voila flek...
Ima tam igrače, ki jih tašča z čim čisti....

No čimprej popedenejte touser posted image !

papa

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.2.2006 21:06:59   
Naja31
Hvala za vaša mnenja.
Tudi sama sem bila šokirana nad tem, da je tašča začela jokati. Tudi jaz sem pričakovala, da bosta onadva pokazala skrb zaradi teh flekov, ne pa da bosta mene napadla, da ju obtožujem. Ne morem razumeti kako jima ni jasno, da tu onadva nista pomembna, ampak gre za zdravje njunega vnuka za katerega bi po njunih besedah vse naredila. Ampak to, da nehata mislita nase,pa očitno ne. Res ne razumem.

Najprej sem vprašala kaj je jedel, če mu je dala kakšno novo hrano. Pa ni. Za kosilo je jedel isto kot mu jaz ponavadi doma naredim. Tašči sem rekla, da je mogoče kakšen njen parfum ali puder, pa je začela jokati. Je rekla, da se ona že celo življenje pudra in tudi zdaj ne bo nehala. Očitno dejstvo da je mogoče njen vnuk zaradi njenega pudra flekast ni dovolj tehten razlog, da bi spremenila navade. Meni se zdi to sebično.
Potem me je tast obtožil, da jaz namigujem, da je pri njih umazano, kar sploh nisem niti omenila. Pa mi je rekel, da imajo sigurno bolj čisto kot pri meni. Ja, tašča je mahnjena na čistočo, in imajo res tako zglancano, da meni to meji ze na blaznost. Ampak tu sem se raje v jezik vgriznila kot kaksno pikro rekla.
Vem, da tašča pri pranju uporablja ogromne količine mehčalca in tudi to bi bil vzrok.
Ampak kako naj se z njimi o tem pogovarjam, če ona dva očitno nista sposobna kulturnega pogovora?
Mislim, da je najbolje, da vso zadevo prepustim možu in naj se on proba zmeniti. Z mojim starši bi se tudi jaz menila.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.2.2006 21:25:10   
kalbo
UU, jok terapija. Hi Hi, poznam to. Moja taščica to redno prakticira, samo ne na meni in ženi, ker ne pali. Na tastu in svaku pa kar velikokrat uporabi to metodo. Pali 100%. Lahko obrne na jok še hitreje kot človek luč prižge.user posted image

Ne vrzi že po prvi jok terapiji puške v koruzo, ker taki ljudje ko vidijo, da to ne pali nehajo. Naslednjič, ko bo imel fleke probaj še enkrat vprašat, ne se joka bat, ker je narejen in ji služi za obrambo.
Še najboljša rešitev je pa alergijski test, tam bo pa res pokazalo kaj je, pol lahko pa s konkretnimi stvarmi prideš k tašči.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 11.2.2006 21:26:53 >

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.2.2006 21:33:26   
spacey
Jaz ga pa iz principa ne bi več dala k njima v varstvo! Pa naj se slikata in jočeta potem, če se hočeta, ker sta itak na prvem mestu ona dva in ne vnuk! Bleh user posted image

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.2.2006 22:11:41   
Aleksandrin
Potrjujem tvoj odziv!!!

< Sporočilo je popravil Aleksandrin -- 11.2.2006 22:12:30 >

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.2.2006 22:50:37   
tehnofil
Ravnala si na NAPAČEN način. In takšen je tudi rezultat.

VSE, kar se tiče tašč in tastov MORA reševati partner. On je njihov otrok in če se bodo skregali si bodo tudi hitro oprostili. S "tamlado" ali "tamladim" pa nikoli ne bo tako. Zamera ostane. Njega bi poslušali, "tamlade" ne. Zakaj tako, je nepomembno.

Po njeni reakcij sklepam, da se ravno ne ujemate. Že od prej.

Ravnala si prav, samo na napačen način.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.2.2006 21:55:45   
Marogica
Tudi jaz mislim, da je tvoj otrok alergičen na kakšno žival (muco, psa...), kajti kaj drugega skoraj ne more biti, če fleki vedno idzginejo, ko odhajate domov. To nima veze s hrano, vsaj po moje.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.2.2006 10:19:38   
piščanc
jaz pa mislim, da je tašča tako burno reagirala z jokom, ker se počuti krivo zaradi flekov in jo skrbi, noče pa da bi ti mislila, da je slaba babica - klasična reakcija obrambe, ko se počutiš krivega pa se nočeš sprijazniti s posledicami

naslednjič bo že bolje, vztrajaj na pogovorih, mož naj jo samo malo umiri, da se ne bo počutila krive

pri nas so bili vzroki flekov - paradižnik, svinjina, jajca - vendar je samo občutljiv, nima dokazane alergije. testi za alergijo so zelo nenatančni in včasih otrok reagira ob preobilici različnih alergenih dražljajev, včasih pa na isti dražljaj ne

jaz bi v tej situaciji krivila mehčalec in puder

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?