Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Nahajate se:
Forum >
[Otrok] >
Vzgoja > kako bi odgovorili otroku na vprašanje o spolnosti?
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kako bi odgovorili otroku na vprašanje o ... 9.2.2006 6:44:35
|
|
|
|
lelaval
|
Odvisno, koliko je star. Midva sva najinima starejšima že morala. Pa š v knjižnjico smo šli, in vzeli vse knjige o tem. Skratka - tako,kot je, vendar na njegovim letom primeren način.
|
|
|
|
RE: kako bi odgovorili otroku na vprašanje o ... 9.2.2006 8:15:08
|
|
|
|
mojcadamijan
|
Tako kot je-tudi meni so takoj razložili tako, zakaj bi nekaj o "čebelicah" in podobne zadeve
|
|
|
|
RE: kako bi odgovorili otroku na vprašanje o ... 9.2.2006 10:08:16
|
|
|
|
ronja5
|
Mi smo vedno kupili knjigo in jo brali skupaj in gledali slikice. Tud zdaj, ko sta večja imata vsak ene tri knjige doma in vedno, ko jima tako knjigo podarim, jima rečem: Če te pa še kaj zanima, pa kr vprašaj! In se pogovarjamo o tem, brez tabujev.
|
|
|
|
RE: kako bi odgovorili otroku na vprašanje o ... 9.2.2006 12:33:23
|
|
|
|
karmy
|
kakšne knjige pa ste vzeli v knjižnici?
|
|
RE: kako bi odgovorili otroku na vprašanje o ... 9.2.2006 15:41:10
|
|
|
|
al1*
|
Odvisno je od starosti otroka. Mojo taveliko je vse v zvezi z dojenčki zanimalo, ko sem bila jaz 2. noseča in je bila stara 3 leta. Takrat sva vzeli v knjižnici knjigo Pozdravljeni otročki in Malček palček. Zelo fini so tudi različni otroški priročniki o telesu, kjer imaš vedno tudi poglavje o spolnih organih. Sedaj, ko je še večja, ji je všeč Lukec dobi sestrico. Zelo vredu knjiga za starše pa je Otroška vprašanja ne poznajo tabujev, kjer so poglavja o spolnosti, smri, religiji.
|
|
RE: kako bi odgovorili otroku na vprašanje o ... 9.2.2006 19:09:10
|
|
|
|
vidja
|
Je kar zahtevno najt tisto pravo stopnjo, ki jo otrok ''prenese''. Sem pa absolutno za to, se pove resnica, ne pa da pol otroci mislijo, da je nosečnica jajce pojedla ali pa kaj podobnega. Jaz sem enkrat hčerki začela razlagat, pa sem ji povedala preveč in je bila čist zmedena, zdaj pa prakticiram majhne korake. Najprej povem čist enostavno in potem ona postavlja vprašanja, dokler jo pač še kaj zanima.
|
|
|
|
RE: kako bi odgovorili otroku na vprašanje o ... 9.2.2006 21:55:14
|
|
|
|
karmy
|
pri kateri starosti pa te je prvič vprašala glede tega? me je mal sram ampak bom vseen vprašala kako greš po korakih? poveš eno stvar in čakaš na vprašanje? katero stvar pa poveš?
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zato bi se morali otroci več igratiIgra spodbuja otrokov razvoj, od ustvarjalnosti in motoričnih spretnosti do logičnega razmišljanja in socialnih veščin. ...
Heroji furajo v pižamah8. sezona prinaša osredotočenost na odnose, zaupanje in odgovornost. S Krisom Guštinom in Guštijem odpirajo tematiko odn...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?