|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prosim za pomoč
6.2.2006 22:22:29   
beli
Pozdrav

Rada bi pomagala moji prijateljici, ki si zelo želi otroka, pa nima rednih prihodkov-dela pogodbeno. Izpite na faksu je dokončala, diploma jo še čaka. Otroka bi rada imela preden dobi službo, ker se boji, da se bo vse skupaj sicer preveč zavleklo. Zanima pa jo kakšno pomoč dobi, če nima prihodkov. Mislim, da še ima status študenta.

Hvala za odgovore

Pozdravček
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
6.2.2006 22:27:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu beli)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prosim za pomoč
6.2.2006 22:45:52   
sharpy
Ciao!

Meni so letos podljšali status študenta zaradi materinstva.
Dobivam starševsko nadomestilo, ki znaša 40.000 SIT in zdaj sem zaprosila za otroški dodatek.
Sem pa slišala (nevem če je res), da bi lahko zaprosila tudi za štipendijo...in da jo skoraj vsem mamicam študentkam tudi odobrijo.

Mogoče bo katera vedela kaj več o tem.

Pozdravček

14.11.2005 smo dobili našega sončka Marka

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.2.2006 23:26:14   
Anonimen
V bistvu ni velike razlike ,če si brezposelna.Večje ugodnosti bo imela.če bo bila študentka.
V bistvu jaz sem bila prijavljena na zavodu,brezposelna: dobiš 40 tisoč starševskega,cca 19 tisoč otroškega in pa socialno sem prejemala cca 38 tisoč na mesec.
Če ne boš bila samohranilka in če ima tvoj fant službo,potem vedi da je cenzus 93 tisoč na mesec,torej če bi imel fant plačo cca npr. 94 tisoč ne prejemaš socialne,ampak samo starševski in otroški.Starševski je 40 tisoč tudi za študentke in brezposelne osebe.
Če boš bila pa samohranilka boš pa prejemala cca 100 tisoč na mesec oz. odvisno od preživnine.Če boš bila samohranilka boš mogla na sodiše it z očetom otroka in bo sodišče dodelilo preživnino glede na njegovo plačo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
6.2.2006 23:29:39   
Anonimen
Hmm,sedaj sem videla da dela pogodbeno.To je že malce drugačna štorija,ker dela.
Najboljše bo da gre na stran:   center za socialno delo ljubljana šiška,tam lahko postavi vprašanje na netu in ji bodo odgovorili strokovnjaki.
Najboljše bo,da opiše svoje stanje čimbolj izčrpno in tudi vpraša kaj dobi,če je samohranilka ali ne,kakšne ugodnosti ima v obeh možnosti itd.

Upam,da sem kaj pomagal.

(odgovor članu beli)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
8.2.2006 22:53:10   
luka jan
Pettyy a mi lahko prosim poveš kako si lahko dobila še socialno 38.000SIT. jaz namreč dobim samo starševskega 40.000sit in pa otroški dodatek ki je še v postopku, ker čakam na odločbo o preživnini s sodišča. Men je gospa na socialni rekla, da sedaj nisem več opravičena do socialne, čeprav nimam nobenih drugih dohodkov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.2.2006 7:53:34   
Urška//
evo še ena študentka

Jaz dobim starševski dodatek, pa otroške, pa še socialno pomoč, ni ne vem kaj, ampak nekaj pa je

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.2.2006 11:20:44   
*alja*
Še ena študentka!

Meni so tudi rekli da nisem oprevičena do socialne pomoči, vendar pa sem šla zaprosit za štipendijo in sem jo dobila ( za 1 leto so mi podaljšali status in z tem tudi štipendijo )!

Saj zdaj mi še nekako gre skoz, vendar nevem kako bo drugo leto, ko mi ukinejo starševski dodatek in bom jas še vedno študentka, za kaj bom pa lahko zaprosla potem?  Samo z otroški in 10.000 preživnine se nebo dalo preživet!

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.2.2006 17:46:18   
SLAMlCA
Ja še ena

No jst dobim pa štipendijo pa otroške dodatke pa starševski baje pa da pripada še socialna, ko sem šla na CSD vprašat, so mi kar rekli da mi ne pripada, pa fertik.

Štipendija pripada:
- mamici študentki, razen če ima partner preveliko plačo, ni pa važno če mamica študentka živi skupaj s svojimi starši, kajti tu se dohodek staršev ne upošteva 
-in mamici študentki absolventki pod 26 letom starosti

(odgovor članu beli)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.2.2006 10:12:54   
Urša
To pa res čudno, da eni dobijo še socialno, drugi pa ne. user posted image  Moja svakinja vem da je ne, ima ukinjeno, dokler prejema starševsko nadomestilo. Zdej mi pa to ni jasno kako da eni dobivajo oboje. Od česa je to odvisno?user posted image

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu SLAMlCA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 resničnih dejstev o spanju skupaj z otrokom
Nekateri starši so strogo proti temu, da bi spali skupaj z dojenčkom, otrokom v isti postelji, spet drugi v tem vidijo v...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?