|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dohodnina in vpis otrok
6.2.2006 13:10:51   
Anonimen
Pozdravljene!

Saj nisem prav dobro vedela, kako naj dam naslov temi, pa bom vseeno probala se pravilno izraziti. Torej, od julija lani, ko se je rodila Lea, sta obe s Tio na moževi plačilni listi kot olajšava. Zdaj pa me zanima, ali se tudi zdaj obe vpišeta v njegovo dohodnino ali samo do julija, ko še nista bili kot olajšava pri plači?

Upam, da ste me razumele, kaj bi rada uzvedela.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dohodnina in vpis otrok
6.2.2006 13:27:51   
Anonimen
Otroka ni nujno, da imaš v olajšavi čez leto. Lahko ga imaš samo na koncu leta pri dohodnini.  V glavnem izračunajta si najbolj ugodno varianto. Lahko ju imaš ti pol leta in on pol leta, čeprav je bila celo leto npr. prijavljena v olajšavo pri možu!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
6.2.2006 13:34:31   
CIPRESA
Seveda jih lahko daš za celo leto saj pomoje to pomeni da si jih prve pol leta financirala sama in nisi zato dobila nobene olajšave kar se bo na koncu pri dohodnini tudi poznalo ker  bo že prejeta olajšava toliko manjša kakor bi bila lahko če bi jo prejemala celo leto. Se pravi letna za enega otroka je do sedaj kolikor jaz vem znašala 484.873,00 (seveda se to gleda v % od tvoje plače 10%(za enega otroka)*tvoja plača*12) in kolikor si dobila manj olajšave bi praviloma jo mogla dobiti nazaj oz. ti zmanjša znesek na koncu pri plačilu dohodnine.

Tako jaz razumem to zadevo nisem pa nek strokovnjak za to.

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.2.2006 13:54:28   
Anonimen
Ja, do junija, če ju do takrat ni imel pri mesečni olajšavi. Lahko pa ju daš tudi ti do junija.

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
6.2.2006 14:08:54   
Gina
Jaz te pa vseeno nisem razumela čisto dobro, kaj si sploh hotela vprašat. Ampak vsekakor velja tole:
- prvega otroka prijavi za celo leto (eden od vaju pač, in vseeno, če eden nekaj mesecev, drugi pa nekaj mesecev, ali pa eden za celo leto - malo se preračunajta, komu se bolj splača)
- drugega otroka prijavi od rojstva (spet eden od vaju - edino kar je fajn, je to, da eden prijavi oba otroka, ker se mu tako šteje večja olajšava, kot če prijavi vsak enega)

Se mi zdi, da ti sprašuješ, če se vpiše olajšava, ne glede na to, da je olajšavo že dobil, a sem prav razumela? Olajšava se mora vpisat, če hoče biti upravičen do nje. Če je ne bi vpisal, bi mu odbili tisto olajšavo, ki jo je že dobil, kot da ni upravičen do nje in bi jo moral vrnit. Ker pa hoče biti upravičen tudi do olajšave do prvega otroka za 6 mesecev, mora vpisat tudi tega. Če si ti slučajno brez službe, naj vpiše še tebe, ker bi dobil še to nazaj povrnjeno.

Zakaj je tako? Če nekoga vzdržuješ, ti ni treba plačevat toliko v državno blagajno. Temu se reče olajšava pri dohodnini. In zato plačaš manj davka, kot nekdo, ki nima vzdrževanega člana. Zato lahko dobiš vsak mesec toliko večjo plačo, ali pa se odločiš, da boš tiste davke državi plačeval in ker ti jih ne bi bilo treba, ti jih vrnejo nazaj čez leto in pol. Ampak vzdrževane člane moreš prijavit, če hočeš, da ti ni treba toliko davka plačevat. Ker to prijaviš že v službi, ti pač davka ne zaračunajo, ampak moraš to prijavit tudi na davkarijo, da to na koncu leta odobrijo. Razumeš zdaj, ali to ni tisto, kar si hotela vprašat?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.2.2006 15:58:47   
juma
Sem zasledila to temo in ker vidim,da ste kar dobro podkovane bi še jaz nekaj vprašala.Sem brezposlena prijavljena na zavodu ter dobivam podporo torej mene mož ne more dat v dohodnino kot olajšavo?Predvidevam,da ne bi smela dobivat nič podpore,da bi se štelo,da me mož vzdržuje?Al se motim?

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.2.2006 16:34:54   
CIPRESA
JUMA PRED LETOM SEM BILA NA ISTEM IN SEM PRAV TAKO DOBIVALA DENARNO NADOMESTILO  IN ME MOJ MOŽ NI DAL V OLAJŠAVO KOT VZDRŽEVANEGA DRUŽINSKEGA ČLANA, KER SE NE SME ČE DOBIVAŠ IZ ZAVODA NADOMESTILO. čE NEBI NIČ DOBIVALA BI TE PA LAHKO.

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu juma)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.2.2006 16:47:07   
juma
Hvala Cipresa.Se mi je zdelo ampak sem se raje prepričalauser posted image

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.2.2006 17:14:57   
Anonimen
Hvala vsem, zdaj mi je čisto jasno, kaj moram narediti. Je user posted image , če moški sami "ne znajo" napisati davčne napovedi user posted image user posted image .

Lep pozdrav.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
9.2.2006 9:20:38   
k1
jaz pa bi kar pod to temo vprašala, še nekaj:

ok, otroka vpišeš in daš podatke not. kaj pa znesek, na koncu? saj ni preživnine, če živimo skupaj, ali to okence pustimo prazno??

sory, delam prvič to olajšavo in nimam pojma!

thx za pomoč

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.2.2006 9:25:01   
Udb
k1, pustiš prazno!

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.2.2006 10:04:54   
k1
udb, thx!

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?