Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
kje shranjujete zelenjavo? 6.2.2006 13:00:35
|
|
|
|
Anonimen
|
recimo paradižnik, paprika, čebula, česen, koleraba, koren, zelje, tako skratka, za sproti. A je nujno da je v hladilniku ali je lahko tudi zunaj njega, recimo na pultu v eni lepi pleteni košari? Pult je seveda v kuhinji, v njej pa od 19-22 stopinj.
|
|
|
|
RE: kje shranjujete zelenjavo? 6.2.2006 13:04:54
|
|
|
|
CIPRESA
|
Jaz imam to vedno spravljeno nekje zunaj ali pa v hladilniku. V stopnišču kjer nimamo radiatorja imam poleg omare za čevlje še eno majhno omarico kjer je krompir, solata , zelje... paradižnik, papriko in čebulo pa česen (malo manjše stvari) pa kar v hladilniku. Se mi zdi bolje če je na mrzlem prostoru. Sem pa imela v začetku krompir pod koritom v kuhinji in mi je vedno ratal gnil od spodaj ker ga ne porabim takoj in ga kupujemo v tavelkem žaklju.
|
|
RE: kje shranjujete zelenjavo? 6.2.2006 13:05:20
|
|
|
|
Sulfinija
|
Mi tole shranjujemo lepo v hladilniku.Le korenček imamo v kleti v peseku zakopanega,da ne rata gobast in se super obnese.Pa za juhice zelenjavo napolnimo v male vrečkice in notri damo petršilj,papriko in imamo v majhnik vrečkah.Korenček in petršilj pa dodamo vedno svežega zraven k juhici. LP Mojca
|
|
RE: kje shranjujete zelenjavo? 6.2.2006 13:05:31
|
|
|
|
KODA
|
Paradižnik,papriko,kolerabo,zelje,korenje,shranjujem v hladnilniku. Čebulo in česen pa v temni omari v predsobi.
|
|
RE: kje shranjujete zelenjavo? 6.2.2006 13:07:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Ampak vsa ta zelenjava je v trgovini naprodaj pa izven hladilnikov Pa če jo imaš doma recimo največ en teden na pultu a prej zgnije al kako?
|
|
|
|
RE: kje shranjujete zelenjavo? 6.2.2006 13:13:27
|
|
|
|
beba76
|
Ja, samo v trgovini se to kar hitro obrača in ni dolgo na toplem. Poleg tega pa še določene stvari zvečer odnesejo v hladilnico. Ziher nobena stvar ne ostane cel teden na polici.
|
|
|
|
RE: kje shranjujete zelenjavo? 6.2.2006 13:15:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, saj to je pa res. Imaš prav.
|
|
|
|
RE: kje shranjujete zelenjavo? 6.2.2006 13:23:16
|
|
|
|
lelaval
|
Če kupimo veliko vrečo krompirja, jo shranim v kleti, če pa za sproti, pa pod koritom. V pultu pod koritom imam tudi česn in čebulo ter zelje - dokler je še cela glava, potem pa roma v hladilnik. Ostalo zelenjavo pa v hladilniku.
|
|
|
|
RE: kje shranjujete zelenjavo? 6.2.2006 13:32:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz imam vse v hladiniku.
|
|
|
|
RE: kje shranjujete zelenjavo? 6.2.2006 14:05:38
|
|
|
|
Anonimen
|
čebulo, česen in krompir, pa tut zelje če ga kdaj pri kakem kmetu kupim mal več hranim v kleti kjer je cca 10 stopinj. svežo zelenjavo ki jo kupujem sproti pa v hladilniku
|
|
|
|
RE: kje shranjujete zelenjavo? 6.2.2006 18:40:15
|
|
|
|
sezam
|
Korenje, por, peteršilj, paradižnik, papriko, bučke,.. hranim v hladilniku - kar sedaj kupujem. Za česen in čebulo imam keramične posode v kuhinji na polici. Krompir pa hranim v majhni gajbici v skrambi (za kake 14 teden) ostalega pa imam v kleti. Ostalo čebulo tudi v kleti, kar si jo sprotui ne prinesem gor.
|
|
RE: kje shranjujete zelenjavo? 6.2.2006 20:49:30
|
|
|
|
Baldi
|
paradižnik, paprika, cvetača, brokoli, koleraba, korenje, zelje, zelena solata,... v hladilniku čebula, česen, krompir v kuhinjskem predalu (talnem)...večje količine krompirja pa v kleti, ker sem krompirjevc Na pultu pa sadje
|
|
|
|
RE: kje shranjujete zelenjavo? 6.2.2006 21:43:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Zelanjavo imam spravljeno pri (v kleti) in potem prinašam dmov, kar rabim. Čebulo in česen imam vedno na pultu v lepi pleteni košari. Nč ne zgnije-le posuši se, če npr. porabim samo pol čebule in potem cel teden druge polovice ne porabim . Paradižnik, papriko, cvetačo, brokoli, korenček imam za tistih par dni v hladilniku, krompir v omari pod pomivalnim koritom - le tam imam prostor , sadje pa na pultu.
|
|
|
|
RE: kje shranjujete zelenjavo? 8.2.2006 10:45:33
|
|
|
|
paris
|
Krompir, čebula, česen v temni omarici na hodniku, vse ostalo v hladilniku. Sadja ne dajem v hladilnik, razen poleti kakšno lubenico.
|
|
RE: kje shranjujete zelenjavo? 8.2.2006 16:45:26
|
|
|
|
arielca
|
Zelenjavo za sproti imam v hladilniku. Krompir je v omarici pod koritom, česen in čebula pa v košarici na pultu. Če ne porabim cele čebule, preostanek dam v folijo in shranim v hladilniku. Sadje imam v posodi na pultu; v hladilnik dam samo jagode, lubenico in melono.
|
|
RE: kje shranjujete zelenjavo? 9.2.2006 14:42:10
|
|
|
|
SelmaC
|
v hladilniku razen česna, čebule in krompirja, ki sta shranjena v shrambi. V večjiih trgovonah pa se vse sproti proda.
|
|
|
|
RE: kje shranjujete zelenjavo? 9.2.2006 15:11:59
|
|
|
|
LEJLA
|
Zadnjic sem slisala po radiju, da paradiznik naj ne bi bil spravljen v hladilniku, ker zacne izgubljat na okusu. Baje da mu na hladnem razpada nek encim. Tako da paradajz imas komot na pultu. lp
|
|
|
|
RE: kje shranjujete zelenjavo? 8.9.2007 13:21:46
|
|
|
|
MAJDA22
|
Krompir imamo v kleti. Korenje, čebulo, česen, cvetačo in ostalo zelenjavo v Tupperware posodah v hladilniku. Sadje pa na pultu na krožniku za sadje.
|
|
|
|
RE: kje shranjujete zelenjavo? 8.9.2007 14:54:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Vse v hladilniku, razen krompirja, česna in čebule, ki jih imam v eni od sodnih omaric v kuhinji.
|
|
|
| Stran: [1] |
odvajanjeLelly28 RRKdaj ste začeli otroka odvajati od plenic?z 11 meseci (
32%)
1-2 letih (
37%)
2-3 letih (
32%)
Število vseh glasov: 19Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!