|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   klistir
5.2.2006 20:24:01   
soncicaT
Zanima me ena stvar: vse ki ste ze rodile v mariborski porodnisnici...glede na to, da ne delajo klistirja porodnicam, me zanima, kako to izgleda, ce se med pritiskanje "podelas"...Verjetno ni ravno prijetno...

Ima katera izkusnje?

Posebej ce imas partnerja poleg, hmm....se sekiram za brezvezno stvar?

Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: klistir
5.2.2006 20:59:17   
Ro-La
babica spuca in rojevaš dalje, takrat ti je čisto vseeno če si posran do uhuser posted image

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.2.2006 22:05:22   
Anonimen
Ne ti, ne partner tega ne vidita, ti sploh ne veš, če bi se ti zgodilo, ker se ti tako zdi, da ti gre vse že ven, babica v trenutku zamenja rjuho in vidi samo ona. Nimaš se kaj bati.

Ni pa to nič smešnega, da bi se ti smejala, ker sem se tudi jaz celo nosečnost s tem obremenjevala. Zdaj pa gledam nazaj in se samo nasmejim. To je zadnje, na kar bi mislila pri naslednjem porodu, vse drugo je bolj važno, ko si tam. Verjemi!user posted image

(odgovor članu Ro-La)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
6.2.2006 6:19:26   
CUKRČEK
Zakaj pa tam ne klistirajo??

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.2.2006 10:29:34   
NRMM
Čist normalno je, če se ''podevaš'' med popadki. Pač sestra pride in zamenja rjuho in nič ne reče, tk da se ne obremenjuj s tem, ker itak ne veš,kdaj se to zgodi. Parter pa tega ne vidi, ker ti stoji/sedi ob glavi.

< Sporočilo je popravil NR -- 6.2.2006 10:33:34 >

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.2.2006 10:38:26   
KODA
Tudi mene zanima zakaj tam ne klistirajo?
Al je možno,da po klistirju dobiš hemeroide?

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.2.2006 10:58:27   
mia-2
Sej se podelajo tud tiste, ki so klistirane pa sploh ne vejo od vsega pritiskanja.Vem ker sem bila v šoli na 5 porodih.Mene pa niso smeli ker ctg ni bil v redu in je zdravnik na list napisal -Klistir ne!-Baje da klistir nekako stresno deluje na organizem in lahko tudi popadki prenehajo ali pa v drugo smer da vse poteka prehitro.Mene je tud blo strah da se bom(in sem se tudi) pa je sestra rekla da nisem ne prva ne zadnja.Samo na hitro obriše in odstrani rjuho in to tako hitro da sploh ne opaziš.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.2.2006 11:22:59   
Marina_
Ja "baje " je Mariborska porodnišnica še edina ki ne klistira.Sem pa se ravno pogovarjala včeraj z eno sestro ,ki dela na porodnem,da se lahko v lekarni kupi mini klizma in si jo lahko sama vstaviš(če pa je vredu babica pa to porihta ona).Jaz sem tudi slišala ,da ni najbolj prijetno ampak tako pač je(nebom prva in ne zadnja).Sončica ali nikoli nisi "kakala"da bi tvoj noter v Wc prišel?Ko grem jaz na wc po navadi moj ravno nekaj v koplnici išče in to traja že 5 let!Tako ,da sem navajena jaz in onuser posted image

Bivša Frizerka :)

17.2.06 je na svet prijokala naša zlata punčka KARIN

Karin

Marina

(odgovor članu mia-2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.2.2006 11:50:13   
petraz
Lansko leto sem rodila v MB porodnišnici in ker nisem dobila klistir, mi je babica rekla, da imam polno črevo in da naj poskušam še pred porodm "opraviti" na kahli, ki mi jo je dala. To, nikakor ni bilo mogoče, zato mi je naprej pomagla, kaj pa se je dogajalo med porodm, pa ti odkrito povem ne vem. user posted image Niti se nisem obremenjevala s tem med samim porodom, kajti takrat si želiš samo roditi svojega otroka in ti je malo mar če se še "podelaš". Poleg tega pa to ni nič takega, ker ne boš niti prva niti zadnja, ki bo to naredila med samim porodom....Zato, nič se ne sekiraj glede tega. Še to, partner je bil zraven med porodom in babica mi je rekla, da lahko gre ven, če bom lažje opravila, ko mi je dala kahlo, pa sem rekla NE! Ti povem, da partner tega med porodom sploh ne zazna, saj bo ob tebi in te bo bodril, ne pa gledal če boš ti..... Pa lahek in lep porod. user posted image user posted image

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.2.2006 12:27:10   
soncicaT
Hvala vsem za odgovore, itak vem, da bodo hude bolečine in da me bo res brigalo kaj se še poleg poroda dogaja tam doli...

Je pa res, da te verjetno partner ne gleda ravno v rito vsak dan, kako opravljaš potrebo, ali pač?user posted image user posted image  Če pride mimo kopalnice, pa res ni panike...user posted image

Sem si pa mislila, da babice očistijo diskretno in hitro, da še opaziš ne...user posted image

Lep pozdravček!

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.2.2006 13:36:48   
Anonimen
Zakaj v MB tega ne dajejo ne vem. prebrala sem, da je klistir dober predvsem zato, da se otrok med porodom ne okuzi z drekom (user posted image ), saj gresta lahkjo istocasno ven..

(odgovor članu soncicaT)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
6.2.2006 13:38:42   
Vijolica77
V mariborski porodnišnici so včasih opravili klistir, sedaj pa tega več ne počno. Tudi jaz sem slišala, da iz podobnih razlogov, kot jih že navajajo zgoraj. Mi pa je soseda, ki je babica v MB porodnišnici povedala, da narava že velikokrat poskrbi za nas, saj se ponavadi očistimo že doma, nevede sicer, baje da odvajaš veliko pred porodom.
Sicer pa je kot so dekleta že zgoraj pisala, babice za vse poskrbijo, ti niti veš ne.
En lep dan in LP

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.2.2006 23:47:27   
Anonimen
Nam je babica na predavanjih v Štorklji povedala, da so klistir ukinili kot prva porodnišnica v SLO, ker so ugotovili, da zelo slabo vpliva na telo. Baje, da povzroča prehudo napenjanje in s tem hemoroide, hkrati pa telo preveč izčrpa in ženska nima več moči pritiskati tako, kot bi lahko.

Ja, večina jih pove, da so se jim popadki pričeli z drisko. Jaz sem sicer imela umetne in tega ni bilo. Sem pa bila zelo bolana v teh dneh in sem imela tudi drisko, tako da je šlo vse kar skozi mene. Pa še nič prav nisem mogla jesti, ker sploh nisem mogla požirati. Ko pa sem izvedela, da grem rodit, pa sem od strahu takoj letela na WC in se spucala do konca. Tako, da mislim, da pri meni ni šlo nič ven med samim porajanjem. Glede lulanja pa mi je vstavila kateter tik pred pritiskanjem in mi izpraznila mehur, ker sem spila skoraj 1,5 l vode med popadki. Tako, da tudi lulala nisem po babici.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Vijolica77)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?