Gina
|
Ne, nikoli mi kaj takega ne reče, prej obratno, reče zakaj si kaj ne kupim. Potem mi pa on kaj domov prinese, ker me hoče razveselit. Da bi mi očitel, da ne znam z denarjem, niti slučajno ne, on reče, da sem čarovnica, ker sploh pridemo z denarjem skozi pri takih stroških. V bistvu imava pa denar skupaj. Pa oba veva, kaj je kdo kupil, pa noben nobenemu ne reče, da si kaj ne sme kupit ali kaj podobnega, ampak oba veva, da ravno pretiravat pa ne moreva. Mi je pa bivši to včasih očital. Se mi je ful za malo zdelo, ker res nisem ravno nesposobna, kar se upravljanja z denarjem tiče. In ni hotel, da bi imela denar skupen. Je hotel imeti denar zase, ni nas smatral za familijo, ampak za cimre. Pa še zaupal mi ni. In vedno je bil brez denarja, pri višji plači kot je bila moja in manjših stroških. In še danes pravi, da nič nima. Uf ne, ne razumem ljudi, ki niso pripravljeni delit denarja s partnerjem ali ki mu ne zaupajo v tem smislu (razen seveda v primeru, ko je partner v resnici ne zasluži zaupanja, ker v resnici zapravi vse zase, namesto za družino, ali ko ima partner tako zelo različne potrebe in interese pri materialnih dobrinah, da skupen denar ni možen). V vseh ostalih primerih, pa mi je nezaupanje ponižujoče za drugega partnerja - jaz nisem mogla nazaj kontra zaupat, izgubiš na celotni vezi, prijateljstvu, partnerstu. Vsaj jaz sem.
|