|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porod na pručki, čepe...
2.2.2006 16:33:14   
karin412
Zanima me, ali je katera rodila na pručki ali čepe ali v kakem drugem pokončnem položaju? Pa če lahko malo opiše, kako je šlo.

Mene to zanima, ker bi rada tako rodila, če se bo dalo, če bom imela primerno podporo babice.

Lp, Karin
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porod na pručki, čepe...
2.2.2006 17:37:43   
* Mateja *
Ena moja kolegica je rodila na pručki, v Izolski porodnišnici; mislim, da je to mogoče samo pri njih.
Je bila pa zelo zadovoljna, je pa bil drugi porod. Je rekla, da gre ful lažje, ker je boljši položaj kar se tiče potiskanja. Je rekla, da je pa babica skoz ti pod ritjo, da otrok slučajno nebi natla padu! Je pa skozi vse tri faze poroda hodila, ni ji bilo treba ležat in ji je bilo tud zaradi tega lažje.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.2.2006 18:58:10   
Nejka23
Pozdravljena!
Za porod cepe ali na prucki rabis v prvi vrsti spremljevalca, seveda pa moras bit v odlicni fizicni kondiciji, ker to ni samo nekaj trenutkov in je otrok zunaj...
Tudi v Ljubljanjski porodninici prakticirajo ta porod, v Postojni, Celju... Tvoj presredeke je v vecji nevarnosti, saj ga babica ne more tako ucinkovito drzati in te obvarovati pred raztrganjem... Tudi to se lahko dogovoris, da bos odila med porodom, ce seveda ne bo nevarnosti za izpad popkovine ali kaj drugega...Lahko pa rodis v sedecem ali polsedecem polozaju, ti tudi pomaga naravna sila...
Skratka, zelim ti lahek porod, pa prilagajaj se sproti, glede na tvoje pocutje...
Srecno!
Nejka 22 4/7

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.2.2006 19:01:11   
MarijaPo
mene bi kolena prevec bolela :(
sem probala zadnjic cepet, pa ni slo

(odgovor članu Nejka23)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.2.2006 19:40:25   
Gina
Meni pa ni jasno, kako lahko kdo med porodom okrog hodi, res ne. Dobro, obstajajo ženske, ki imajo dejansko tako melo oživčen trebuh, da jih skoraj nič ne boli. Ampak v večini primerov pač žal ni tako. Kako pa veš, da boš sposobna sploh stat na nogah med popadkom? Mene je med popadkom vsakič, pri vseh treh porodih tako bolelo, da sem kljub dihanju, totalnem sproščanju vsega spodaj, čisto vsakič gruntala a bom skup padla, al ne, a bom preživela tisto minuto, ali bom v resnici za skoz zaspala. (NO ja, res nisem vzela ea). Če bi sedela, bi se zrušla. Da bi pa stala - lubi bog, to pa niti v sanjah ne bi bilo mogoče. Pa naj pripomnim, da se nikoli nisem bala poroda in da sem bila vedno odločena, da bom hitro rodila in da bom predihala tako kot je treba in nič napela nobene mišice. Ampak če si oživčen, si oživčen, tak se rodiš, živci pošljejo signal naprej v možgane....
Pručka? Ne, hvala.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.2.2006 20:32:47   
Naty*Taja
No ja... Men je pa ful pasal na žogi sedet, kljub bolečinam! Po moje definitivno najbolj boli, če ležiš na hrbtu! Sej se pa konec koncev pri vsaki drugi bolečini spredaj skup zviješ. ne pa na hrbet uležeš!

MONTIGNAC

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.2.2006 21:58:45   
tralala
Jaz sem tako rodila in naslednjič bom spet. Glede presredka je res, da je večja verjetnost, da ga prerežejo (meni so), tudi hemoroide sem dobila, a je oboje neomembe vredno. Porod je trajal ok. 5 ur, z maksimalno podoro partnerja, večino časa sem bila stoje, s teženjem babici, naj mi še enkrat razloži kako naj diham,...
Meni se je pručka zdela komot in praktična zadeva. Toplo priporočam.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.2.2006 4:44:50   
karin412
Hvala za odgovore! Seveda se bom prilagajala svojemu počutju, kar pa zdaj še ne vem, kakšno bo.

Tralala, ali si sama hotela stati med popadki (jaz sem brala, da je to najlažje pri porodu v pokončnem položaju), si se zmenila z babico? Ali si hodila po sobi gor in dol?
Kaj pa CTG, kolikokrat ti to delajo (ali obstaja kak drug prenosni merilnik utripa)?

(odgovor članu tralala)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.2.2006 8:17:19   
Barbs
Spet ena tem, ki je seveda povsem odvisna od vsake posameznice; zato sama ne bi komentirala, prilagam pa mnenje enega najbolj izkušenih ginekologov in porodničarjev pri nas, mag, Stanka Pušenjaka :

"
Zadeva je  res kontroverzna in tudi meni ni jasno kaj drži. Bolje na pručki ali ne?  Vsekakor pri porodu na pručki zelo štejejo izkušnje babice, ki to izvaja, dokler se teh izkušenj ne pridobi pa verjamem, da je zapletov več in ne manj. Na pručki namreč resnično ni tako praktičnega pregleda nad področjem presredka kot v hrbtnem položaju, zato v primeru potrebe po prerezanju presredka to manj izkušena babica ali zaradi neugodnega telesnega položaja za prerez ne more storiti vsega, kar je treba in pride do hujših raztrganj presredka.
Lahko bi torej na kratko komentiral takole: vsaka gospodinja se najbolje spozna v svoji lastni kuhinji, če mora kuhati v tuji kuhinji ali če na sploh kuha preveč poredko pa obstaja večja verjetnost, da bo kosilo prismodila. Tako je tudi s porodom, ki se ga izvaja preveč poredko, ne glede na morebitne naravne danosti načina porajanja."

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.2.2006 8:26:04   
marty5
Tudi sama razmišljam o porodu na pručki v izoli. Na informativnem ogledu takega tipa poroda, sta me zanimali 2 stvari - če moraš imeti extra kondicijo in če je to boljše ali slabše za presredek.

Babica je odgovorila, da kondicije ni potrebno imeti nič več kot za ležeči porod, ker na pručki pač sediš. Obvezna je prisotnost partnerja, presredka pa ne morejo varovat, je pa veliko manjša verjetnost, da se bo napel do te mere, da bo potrebna epiziotomija, ker je porod v takem položaju bolj naraven in glavica pritiska na prave dele presredka in ga tako že narava sama po sebi varuje. Če pa pod prsti čuti, da se preveč napenja in se lahko strže, ga pač prereže. Pri takem tipu poroda pa spodbujajo hojo in tople prhe med popadki.

Nam je pa tudi rekla, da se kar nekaj user posted image  zanima za tak porod, ko pa pride tisti trenutek, se jih večina premisli in raje odloči za standarden porod leže. Tako, da verjetno odloča tisti trenutek....bomo videli, če bom vztrajala ali se bom tudi jaz premislila user posted image

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.2.2006 9:01:13   
Nea
Hojla!

Tudi jaz sem rodila na pručki in jo toplo priporočam. Rodila sem v Nemčiji in sem imela to srečo, da sem to noč bila edina, ki je rojevala. Zato sem lahko sprobala razna čuda, med drugim tudi namakanje v topli vodi in na koncu še pručko. Moram povedati, da se je babica res spoznala na svoje delo, in da kljub predlogu zdravnice, da mi prerežejo presredek, tega ni dovolila, ampak mojo pupiko pripelala ven na naraven način.
Glede na to, da sem imela zelo boleče popadke, se mi je sedenje na pručki zdelo popolnoma naraven položaj za potiskanje.
Sem spet user posted image  in če bom spet imela možnost izbire, bom izbrala pručko.

Pa še nekaj... ženske ful hvalijo porod v vodi, amapk meni enostavno ni pasal. Na začetku, dokler nisem imela močnih popadkov je bilo OK. Topla voda me je  sprostila, in sem res uživala. Ampak, ko so popadki postali močnejši, nisem vedela kako naj se naštimam: premikat se nisem mogla, kad se mi je zdela gromozanska, voda pa postajala bolj in bolj hladna, mene pa je bolelo... Zato sem po 20'ih minutah prosila če lahko grem ven.

Tako kot so ženske prej napisale, vse je odvisno od posameznice.
Lep dan,
Nea

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.2.2006 12:18:30   
tralala
Ja, jaz sem delala vse zelo instinktivno, tako da stanje na nogah mi je bilo nekako lažje in logično. V bistvu sem med stanjem začela ob vsakem popadku gibati z medenico (kot pri telovadbi za nosečnice). Na ta način sem se nakako sproščala in sledila popadkom. V drugi fazi poroda sem šla ležat in tistega dela se ne spominjam dobro, vem  da sem komaj čakala, da bo babica rekla, da je čas za pručko, kar predstavlja tudi konec bolečin... pa je vseeno tralalo. Ko pa sem morala potiskat, se lahko resnično zahvalim možu, ker mi je zatežil naj ne pritiskam z glavo. Saj ženska v vsej zmedi ne ve kaj dela. Verjetno, če ga nebi bilo bi mi popokale kapilare.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?