|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mame samohranilke:preživnina ali obiski očeta?
30.1.2006 14:18:59   
Anonimen
Mame samohranilke, oz.tudi mame, ki niste več skupaj z očeti svojih otrok!

Zanima me, kaj imate oz.kaj bi rade imele (kaj vam je bolj pomembno):
A.)visoko preživnino-brez obiskov očeta(otrok očeta ne pozna)
B.)preživnino in obiske očeta oz.da ima otrok stike z očetom in ga pozna.

Lahko tudi napišete, kaj imate sedaj ter kako bi raje ve imele!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mame samohranilke:preživnina ali obiski o...
30.1.2006 14:28:00   
baguSka
Nisem ne eno ne drugo, a vseen bom napisala svoj komentar. Če bi bla na tem mestu, bi definitvno gledala na to, kakšen odnos ima sploh oče do svojega otroka. Če bi ga neizmerno ljubil, kot bi ga ljubila tudi sama, potem niti slučajno nebi branila nobenih stikov z njim, ker sva se v končni fazi midva odločila it narazen in ni za to NI KRIV otrok. Torej v tem primeru nebi niti razmišljala, če bi pustila obiske. V kolikor pa bi očetu po domač povedan DOL VISEL za svojga otroka, pa itak da bi od njega zahteva rajš preživnino al pa še to ne. Čimmanj, temboljš. O kakšnih obiskih pa niti besede, razen ko bi pač otrok sam to hotel na svojo željo, ko odraste.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.1.2006 14:29:31   
jagoda
Sori, ampak tole je čist mim vprašanje. Prvič, preživnina je namenjena otroku in oče jo je dolžan plačevat. Višina se izračuna glede na potrebe otroka in višina dohodkov staršev. Tu ni nobene filozofije niti kaj bi in kaj ne bi.

Glede stikov je pa tako, da očeta ne moreš niti prisilit, naj jih ima, če jih noče niti mu jih prepovedat če jih hoče.

Za oboje je po moje boljše, če se starša sporazumno dogovorita, če ne gre pač na sodišče.

Tako preživnina kot stiki so namenjeni otroku. Tudi stiki so zanj koristni. Govorim splošno, ker nisi opisala podrobneje situacije. če mislip, da bi oče grdo ravnal z otrokom, je pa to druga pesem.

Boš morača malo konkretneje opisat situacijo, če boš želela bolj konkretne odgovore.

Svetujem pa ti, da pri kakršnikoli odločitvi že postaviš na prvo mesto otroka.

Pa brez zamere...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.1.2006 15:15:32   
daddy
   Ja, namesto vprašanja "kaj vam je bolj pomembno", bi se morala vprašati KAJ JE BOLJE ZA OTROKA. Ampak pri razvezah velikokrat čustva pač zameglijo razum, na žalost. In potem pride do napačnih vprašanj ....... eh. žalostne zgodbe, kakorkoli obrneš. Ali ne?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
30.1.2006 16:30:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
30.1.2006 16:30:21   
Anonimen
Otrok ima pravico do očeta. Oče ima pravico do obiskov otroka. Otrok ima pravico do preživnine in ti se ji ne moreš odrečt.
S tega stališča se gledajo vse zadeve. Če je oče nasilen, zdrogiran, pijanec,.... v glavnem neprimeren, moraš ti kot mati to dokazovat. To pa je zeloo neprijetna zadeva. Itak pa nasrkajo otroci. Res žalostno.
Moja otroka dobivata minimalno preživnino, oče pa ju obišče ob rojstnih dnevih in pred velikimi prazniki (pisanka, božič), vsega skupaj 4 ali 5 krat letno. Več kot 3 ure si še tud ni vzel časa za njiju in zmeraj on določi uro in dan, ko je on fraj, mi pa se potem pač zorganiziramo kakor vemo in znamo, odpovemo treninge in druge obveznosti.... Ampak smo se tega navadili, žal.

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
30.1.2006 18:55:36   
Gina
Jaz mislim, da je potrebno oboje. Moji otroci imajo oboje. Preživnina je normalna, se pravi jaz še vedno dam precej več za vsakega od njiju vsak mesec kot on, vendar je preživnina v mejah normale, sprejemljiva. Stike imajo vsak drugi vikend + za počitnice gredo smučat ali na izlet, kakor se pač zmenimo. Zmenit se znava, noben ne komplicira. Tako da,....še vedno obstajajo ljudje, ki se znajo zrelo obnašat, četudi so ločeni. Samo je pa res, da morata biti oba pripravljena na sodelovanje, če je samo eden, je ponavadi premalo.

O nič stikih z otrokom se meni zdi grozljivo razpravljat. Sicer smo imeli enkrat vročo debato o tem, v katerih primerih je pa vendarle opravičljivo, da npr. mati brani stike, in smo prišli do tega, da je tudi to lahko v zelo omejenih primerih opravičljivo, ampak ne za doživljenjski čas. Kaj pa vem..., jaz sem pa vsekakor srečna, ker imajo moji otroci te reči omogočene.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.1.2006 19:56:08   
karmy
oboje je pomembno..saj ne moreš kar naenkrat odsekat očeta iz otrokovega življenja..še posebej če ga je imel zelo rad...

jzt mam normalno preživnino, za obiske sva se pa zmenila preko CSD-ja... in če kaj pride vmes (al pr men al pr njemu) se zmeniva za drug dan v mesecu ali pa preprosto rečeva da bo naslednji mesec dvakrat na mesec pršel...

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.1.2006 23:26:31   
Anonimen
Pri meni je trenutno tako, da moj otrok nima ne pravega očeta ne preživnine od njega.
Če bi se morala odločati med možnostima, ki si jih ti navedel/navedla, potem bi se odločila za možnost B, ampak samo do takrat, dokler bi se otrok strinjal. Ko in če otrok ne bi več želel stikov z očetom, denar sploh ne bi bil pomemben. Dokler pa bi se jaz odločala namesto otroka (ker bi bil otrok premajhen), bi bila to možnost B.
Ampak, glede na to, kakšen je oče mojega otroka, bi pri možnosti B dodala "pod nadzorstvom". Če to ne bi bilo izvedljivo, bi raje uredila, da stikov sploh nimata (sploh pa, če jih Jan ne bi hotel). Denar me niti ne bi zanimal (v smislu podkupovanja ali česa podobnega).
Stikov in preživnine pač ne znam enačiti. Je pa preživnina denar, ki Janu pripada, ne glede na vse, in zanjo (ne glede na višino) bi se (oz. se že) borila do konca.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
31.1.2006 8:01:03   
dory
V vsakih normalnih odnosih potrebuje otrok za zdravo otrostvo in razvoj tudi oceta....ce zal ni tako dano, da bi bili skupaj, potem so obiski nujni...prezivnina ravno tako,saj pripada otroku...

Kar ti sprasujes draga anonimna pa je cisti nesmisel...ne vem kaj ima visoka prezivnina z  obiski,ki jih v tem primeru ne bi bilo?...jaz bi se vsekakor odlocila za drugo moznost,ki jo navajas...saj otrok v takem primeru potrebuje oboje...

Sama sem samohranilka, a oceta nisem priznala, niti mu ne dovolim stikov...odrekla sem se tudi prezivnini, pa ceprav vem, da bi jo morala zahtevat zaradi otroka...nekoc nekdaj ko se nas ocka spravi k pameti bo lahko videl tudi otroka, vendar pod konstantnim nadzorom...zakaj sem tako nastrojena? Ce si nekdo ne zeli otroka je ena pesem in je tudi sprejemljiva, da se ga zeli znebit pa je druga in vse kar delam je v dobro otroka, saj ga zelim zascitit...zaradi "njega",ki ga niti ne morem oznacit kot oceta, bi tamalcka kmalu izgubila...torej v prihodnosti,ce bo otrok sam zelel, stikov ne bom branila, bom pa na dosegu roke, saj takemu cloveku ne bom nikoli zaupala,sploh pa ne lastnega otroka...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

življenje
Siana

Kje se bolje počutite?

V hiši (79%)

V stanovanju (17%)

drugje (3%)

Število vseh glasov: 58

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!