|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koliko bi naj 6mesečnik pojedel?
30.1.2006 12:15:19   
pravljica
odkar smo začeli z gosto hrano, ne vem več, koliko bi naj pojedel, da nima premalo in ne preveč user posted image
ali je kje kak podatek - količinsko mislim?

yeah, thats me ;)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koliko bi naj 6mesečnik pojedel?
30.1.2006 12:26:57   
SashaB
Mislim da je to zelo različno. Nik (od nine_nane) je že kmalu ko sta začela z gosto hrano pojedel cele lončke, medtem ko je pri nas Lan sicer lepo jedel, vendar je vedno pojedel manj. In še sedaj pri sedmih mesecih ne poje vedno velikega lončka (190g). user posted image  Tudi mleka nekateri spijejo cca 220 ml za obrok, mi pa večinoma nekje okoli 160 ml. Pa zgleda da ima dovolj, saj ima normalno število obrokov in ne teži vmes za še kaj drugega.

Tako da mislim da je težko govoriti o točnih merah koliko naj bi otrok pojedel. Jaz sem ga vedno opazovala in se vedno držala "pravila" da ko se je začel obračati stran in zvračati v stolu sva nehala. Poskušala sva še par žličk, vendar ga nikoli nisem silila (včasih je kaj malega še šlo, včasih pa nič več). Torej znajo kar dobro samo pokazati kdaj imajo dovolj. user posted image

Poleg rega je odvisno od dneva ter hrane (kaj imajo radi in kaj ne)user posted image

Pa veliko uspeha!

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
30.1.2006 12:35:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu SashaB)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
30.1.2006 12:38:02   
TORTICA
Mi smo bili stari 6m. in poje skor vedno cel lonček (190ml). 

Odvisno od vsakega posameznika. Važno da je po obroku otrok zadovoljen.

(odgovor članu SashaB)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.1.2006 13:02:15   
Anonimen
Gašper pa poje cel lonček (190g) ali pa enih 5-6 velikih žlic hrane, ki jo skuham. Ob tem, da zjutraj dobi 220ml mleka, pa pred spanjem isto.
No, pa poje veliko (ravno tko kot Nik od nine_nane). Sej boš vidla, če bo hotel še, bo itak pokazal. Če ne bo več maral, bo pa ali začel pljuvat ven ali pa glavo odmikat. No, naš takrat, ko noče več, enostavno ne odpre ust.
Če se mi pa zdi, da bi po tavelikem lončku še, mu dam pa v roko en piškot, pa je stvar rešena!

Sej boš vidla, hitro bosta ujela ritem!

(odgovor članu TORTICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
30.1.2006 13:27:41   
HuAnita
Huh, mi smo takrat začeli uvajati 1. gosti obrok. Pojedla je bore malo, že potem, ko je bil to celotni obrok (brez dojenja po njem) - par žličk. Do pred nekaj meseci. Zdaj pa vse dneve pravi 'am-am'... Ima kakih 8 obrokov na dan, ob 1-2x dojenjuuser posted image
Tako da se bo mogoče tudi tvojemu odprlo....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.1.2006 13:28:12   
pravljica
jaz sem začela o tem razmišljat takrat, ko sem mu ponudila neko vrsto zelenjave in je ni hotel jest...potem sem pa namesto tega ponudila npr. banano, te pa je pojedel več kot polovico user posted image

- ali ni bil lačen (lahko bi nehala že pri zelenjavi, ker ni bil tečen, torej po moje ni bil lačen)
- ampak banano pa je potem jedel kot velik (ali mu je samo dobra ali pa je bil res lačen)  user posted image

prav tako je s sadjem čez dan, med obroki, in kakšen keks ali košček kruha...za hranjenje ni čas in tudi lačen ni - bi komot zdržal brez tega do naslednjega obroka...če pa mu kljub temu vmes kaj ponudim, se ne brani

kaj je zdaj bolje...ponudit ali ne, da ne bo preveč, ker želodček se s tem po moje samo širi in rabi vedno več, to pa tudi ni dobro user posted image

ma sem zakomplicirala, ampak res ne vem, kaj in koliko naj user posted image

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Sončlna očala
_Anja_

Otrok mora imeti sončna očala!

Da (71%)

Ne (29%)

Število vseh glasov: 191

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!