|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nočno zbujanje-dojenje-zdaj pa še jaz vas rabim!
30.1.2006 8:47:58   
rainbow
Dobro jutro! (pri meni ravno ni, zato pa pišem)

Ok, spet večna tema zbujanja, zizanja in kako naučiti otroka, da bo zaspal sam, ampak kaj čemo, če pa ne gre!

In zato prosim vašo pomoč, ideje, kritike, karkoli, pleaseuser posted image

na kratko situacija:

dve user posted image , ena dobri dve leti, spi v svoji sobi, sama, prstek, ninica, cd, ni problema, navadili z malo joka zvečer.
Druga user posted image , stara 10 mesecev, dojena, dosti bubana (od starejše dobi alles), pozno začela jesi gosto hrano, ponoči se zbuja na 2 uri, noče dude, nima ninice, samo ZIZA je zakon.

In ok, do zdaj sem to počela, pol noči prespala pri meni, nisem dobro naspana že 5 mesecev, ampak se človek navadi; počasi se gre v službo, preselitev v otroško sobo sem odlašala (morda napaka????), zdaj pa smo jo dali vseeno, poskusiti ni greh;
da bi zaspala sama zvečer, bil jok pol ure, potem mama dala zizo, ponoči spet joka na dve uri, mama uspavala na zizi pol ure na stolu user posted image , ob štirih sem jo vzela k sebi, da sem vsaj malo spala. danes ponoči ista pesem, tudi starejša ni dobro spala.
Zdaj pa seveda problem: moj mož bi jo pustil se dret, prav tako moja mama; meni se pa smili, pa tudi za starejšo mi je hudo.

kaj menite? ne me nadirat prosim; dolgoročno je seveda jasno, da bosta obe spali v otroški sobi, da bi pa jo pustila se jokat vsakič ko se zbudi, nimam srca; dojit sede, ko se mi ful drema, mi je grozna muka, če spi pri nama, dobro ne spim, pa tudi pri nama se dere, bi bila rada kar skozi na zizi......

v glavnem grozno.

kaj menite tudi tiste, ki to dajate/ste dale skozi???

Že naprej hvaležna,

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nočno zbujanje-dojenje-zdaj pa še jaz vas...
30.1.2006 9:19:52   
hubi
Hmmmm, naša izkušnja je bila naslednja. Malega smo preselili v svojo sobo že pri 2,5 meseca, zato ker je prerasel košek, posteljica pa pač ne gre v spalnico. Hranjen je po flaši, tako da sem morala ravno tako vstati in ga v sede nahraniti. Se človek kar navadi. Mi smo imeli bolj probleme, kako zaspati. Z možem sva hodila tudi 2 do 3 ure ga tolažit, pa božat, dudo dajat, pa sem ga previla itd. Po določenem času je mali pokapiral, da gre tako in je začel spati. Saj ga ne pustiš lokati 2 uri, ga hodiš gledat kako in kaj. Če prebereš nazaj poste, veliko žensk svetuje take metode. Res da vas čaka kar nekaj dolgih noči, vendar se dolgoročno obrestuje.
Mogoče še ta ideja. Ne vem, kaj jesta zvečer. Našemu je pomagalo prespati noč, ko sem mu zvečer dala kašico in se je napokal za čez noč. Mislim, da pri 10 mesecih otrok ne potrebuje več nočnega obroka, torej se tamala pri tebi fajn crklja. In dokler dobi, kar hoče, bo to zahtevala še naprej.
Upam, da sem kaj pomagala, pa da boste čim prej rešili nespalni problem.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.1.2006 9:29:22   
BlankaT
Samo ideja nič drugega, ni niti preverjeno. Probaj za par dni po večerih oditi od doma. Tako, da te ne bo doma, ko bo čas za spanje, pa ga naj tvoj spat spravi, ponoči, pa tudi naj on vstane in ga potolaži.

Moja stara mama je imela podoben problem z eno od svojih hčerk. Vendar je bil problem v tem, da je pri 2 letih še vedno hotela zizati. Zato jo je stara mama (moja) dala za teden dni k svoji mami in jo tako odvadila dojenja. Saj vem, da je bolj kot ne kruta metoda, ampak delovala pa je.

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.1.2006 10:50:25   
HuAnita
Pri nas se še capinka tudi zbuja ponoči, čeprav se že lep čas ponoči ne dojiva (po nvem le še zjutraj, po 5.00).
Žal nimamo druge, kot da spimo vsi v eno sobi, dnevna je pač bolj delovno prostor.
Pri nas je bilo najhuje glede bujenja ravno pri 8, 9, 10m, pa potem, ko sem šla delat. Zdaj je že mnogo bolje, res. Gre tudi brez joka, mogoče malo počasneje, pa mogoče par noči več ne spiš, ampak meni zaenkrat ni žal. Ko sva se odvajali nočnega dojenja, je max. jokala minuto, prisežem, potem pa zagrabila dudo, naslednjič je jokala kake pol minute, potem pa je še hlip... Zdaj res spi bolje, zaspi ob meni, potem pa jo čez kako uro prestavim v njejo posteljico (to prej nikoli ni delovalo, se je vedno zbudila), včasim me preseneti in spi 10 ur v kosu!!!!! (ampak redko, da ne bo pomoteuser posted image ). Kot pravim, se povprečno zbudi še 2x. Milina proti prej, na dve uri ali še manj. Je pa res, da je pred novimi zobki vedno hudo.
No, verjentno nisem ravno pomagala, mogoče pa je kakšna spodbudna misel zate.

(odgovor članu BlankaT)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.1.2006 11:44:10   
rainbow
Hvala, res.

Sem zdaj morala še po ta starejšo v vrtec, spet vročina, kašelj, kar naenkrat. Mislim, ta zima nam res ni usojena, non-stop bolani; tak da vprašanje, če je to vztrajanje pri nekem strogem odvajanju od zize in joku koristno.

saj bo boljeuser posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.1.2006 12:35:30   
sonjaka
Jaz ti ne bom dajala nekih nasvetov, ampak lahko še malo počakaš, če bo kasneje pripravljena se odreči dojenju (jaz sem večkrat poskusila in pri približno 11 mesecih je šlo brez posebnega joka in protesta ponoči). Pri 13 mesecih sva nehali zvečer, zdaj pri 14 mesecih pa še čakam, da se nehava dojiti zjutraj (okrog 6h). Sicer pa to pri nas ne pomeni, da se ne zbuja ponoči. Zdaj pije vodo (in ker nima flaše iz kozarca, tako da moram vstati, da ji pomagam)- je veliko prehlajena in bolna, pa z vročino je ne morem pustiti žejne, pa se je navadila, pa se igra, pa se joka brez meni znanega vzroka ipd. Skratka, mi zaradi tega nič bolje ne spimo.
Upam, da boste zadevo "rešili" brez večjega joka in utrujenosti s tvoje strani.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.1.2006 13:25:34   
rainbow
Sonjaka, saj v tem je ravno finta, da se mi zdi, da se bo ravno tako zbujala, nimam pa pojma, kako bo sama zaspala nazaj. Se mi zdi boljše dat zizo pa spimo dalje. Moja mama sicer navija za čaj ali vodo, v čem je razlika, ne vem. ravno tako je treba vstat, dat flaško, ki ima še trd cucelj, kar sploh ni podobno mehki ziziuser posted image , bog ve, če bi tak zaspala. da se mi bo pa drla vsaki dve uri ponoči, vztrajna kot je, po uro, saj me kapuser posted image  Pa še v naši hiši se vse sliši, sosedje bodo mislili, da otroke zanemarjam.

Če bo še katera kakšno rekla, super!

lp, rainbow

(odgovor članu sonjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.1.2006 17:56:05   
sonjaka
Saj meni se tudi zdi, da je zamenjevanje dojke s čajem/vodo eno in isto. Jaz ji nisem nič ponujala, je sama prosila (je bila očitno žejna, ker  je bila navajena spiti toliko tekočine pri meni). Čez dan pa skoraj ni pila.
Drugače pa morda, če poskušaš spuščati eno po eno dojenje ponoči (tako sem jaz naredila - se je pa res zbujala kot urica ob 12, 3, 5. Pa sem ji lepo razložila, da do 3 ne bo nič - vendar pa res ni ne vem kako jokala, bolj je bila huda enih petnajst minut, pa še to z odmori; naslednji dan pa le še 5. Ob treh sem jo normalno dojila. Potem pa še naslednji teden ob 3 na enak način. Šele ko sem ukinila večerno dojenje je začela piti ponoči. Mah, upam da boste kaj pametnega pogruntali.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.3.2006 13:03:11   
KAURA
Pozdravljena!

Dojila sem skoraj dve leti in mi ni žal ( kljub raznim pripombam drugih itd....).user posted image

Ponoči sva obvezno ustajala, ampak ne samo zaradi dojenja, temveč otrok ni mogel spati.
Obvezno sva bila vsako noč pokonci od dveh do pol šestih, jaz pa ob šestih vstat za v službo.user posted image Se mi je kar mešalo.

saj mi ni bilo všeč,ampak sem kljub raznim nasvetom, naj ga pustim jokati, in podobno, vztrajala.
Konec koncev je to MOJ otrok in jaz sem ga rodila in ga nisem rodila zato, da bi večala rodnost Sloveniji, temveč zato, da ga sprejmem v ta svet in da mu pokažem luč življenja.user posted image

Po 20 ih mesecih dojenja, se je prenehalo nočno zbujanje.

Lahko rečem, da mi ni žal niti minutke niti kilogramov in živcev, ki so šli, ker sem potrpežljivo vstajala vsako noč in ga preprosto imela rada.

Vsak moment prijaznosti, ljubezni in še enkrat ljubezni , ti je povrnjen vsaj 1000x.user posted image
Lep dan in veliko ljubezni vsem !user posted image

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.3.2006 11:52:56   
krauca
Ja, pri nas se je tudi začelo tam nekje okrog 8 meseca naprej. Zbujanje na 1, 2 ali celo pol ure. Prej se je zbudil 2 - 3x na noč (spal 12 ur), se podojil in spal naprej. Potem pa "štala", ki je trajala kar nekaj časa. Probala sem izvajati program Pantleyeve (spi v svoji posteljici, v svoji sobi), tako da sem ga počasi navajala, da ne zaspi na dojki (sem mu jo ven vzela) in ga v naročju zazibala v spanje. Naslednji korak naj bi bil, da ga daš še budnega v posteljo. Ta je malo trša. Dlje kot do tega, da v polovici primerov zaspi, ko ga dam že orenk "munjenega" v posteljo zaenkrat še nisva prišla (program sva začela izvajati novembra 05, zdaj ima 15 mesecev).

Jst sem se sprijaznila s tem, da se ponoči pač zbuja. Nehala sem se obremenjevati s tem, da mora spat v svoji posteljici & zdaj trenutno je situacija taka, da ga pred spanjem podojim. Včasih zaspi v naročju, včasih ga tik preden zaspi položim v posteljo. Seveda totalno protestira. Naslonim se na posteljico k njemu (ne sprašuje glede udobnosti položaja) in se delam da spim. Malo mu prigovarjam, da je noč & da spančkamo ... Včasih se totalno razburi & morava nazaj na stol - dojiti. Včasih pa neha jokati, se vsede, malo pogleda okrog sebe, počaka in se uleže ter proba zaspati (kot rečeno, včasih gre, včasih pa ne). Ko je prvič to naredil me je skoraj kap od sreče.

No potem čez noč je bilo kot rečeno vedno obvezno dojenje. Če je šel k njemu mož je čisto znorel (tamali, no mož pa tut). Če sem še budna ga podojim, da mi zaspi v naročju in ga položim nazaj (kadar so zobki se zbuja na 1 - 2 uri). Ko pa grem že spat in se zbudi, ga obvezno vzamem k sebi & spimo skupaj. Nekako sem ugotovila, da se manj zbuja in včasih tudi kar sam od sebe nazaj zaspi, če je ob nama. Če naju vidi & čuti ob sebi. Pri nama se zbuja različno - večinoma še vedno na 2 uri, s tem da z dojenjem zelo hitro zaspi nazaj (sam spusti dojko & se obrne na svojo stran), jaz pa tudi. Tako kljub zbujanju boljše spim (& ne hodim kot mesečnik ponoči iz postelje ...).

No, zdaj pa poskušam, še idejo od ene, ki se je javila prej & sicer probam spustit eno vmesno dojenje (tam nekje okrog 1ih zjutraj). Je kar hudo. Zelo se pritožuje (joka, včasih že meji na histerijo), pa ga tolažim in govorim, da je noč & da spančkamo. Večkrat poskusi, že skoraj zaspi pa spet "auf". Možu se bo zmešal, ker mora zjutraj v službo (jaz sem doma). Ampak se mi zdi, da kadar tako sam nazaj zaspi boljše in dlje spi (če mamo srečo tut 5 ur v kosu).

Tako, mi zaenkrat večinoma spimo skupaj. Jst se tolažim, da bo potrebo po dojenju prerastel. Sem pa opazila, da odkar probamo spuščat eno dojenje ponoči, da se želi več dojiti čez dan. No, pa to ni problem.

Aja pa še to, prej je spal v čisti temi & se je po moje ful ustrašil ko se je zbudil & ni nič videl. Zdaj ima v sobi nočno lučko, ki je prižgana celo noč (tudi ko ga prestaviva k sebi, diskretno osvetljuje tudi spalnico, tako da naju vidi ko se zbudi & ga ni strah).

Sem se kar razpisala, upam da kaj od naštetega pomaga. Mogoče bo še malo trajalo, da bo dojenček malo zrasel & bolj razumel (naš zna lepo pokazat kako "spančka", tako da ve kaj to pomeni). Vem pa da je težko. Ne bom govorila o idejah tašče, kako bi bilo boljše če bi ga navadila da pije čaj ali vodo ... (to je zame še dodatno delo ponoči, pa še malemu privoščim to najino malo skupno vez).

LP
K

(odgovor članu KAURA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.3.2006 11:50:29   
SašaL
Še moja izkušnja...
Od petega meseca naprej se je user posted image  zbujala vsako uro - seveda za joško. Pri devetih mesecih sem imela dovolj in sem se odločila, da jo počasi navadim na flaško - prej je ni hotela, pa tudi dude nima. In smo začeli. Namesto da je zaspala na dojki (drugače sploh ni znala zaspat), sem ji dala flaško z mlekom in jo nosila in zibala. Tako smo začeli najprej pred dopoldanskim spanjem, čez 14 dni pa tudi pred popoldanskim. Ponoči je bilo seveda še kar naprej isto, zvečer je zaspala na zizi, ponoči pa se je še vedno zbujala na 1 uro. Ker je prej vedno spala pri nama, sem se odločila, da jo prestavim v njeno posteljo. Enako najprej čez dan. Ni bilo nobenega problema, je pridno spala v svoji postelji v svoji sobi. Pri desetih mesecih pa sem tudi večerni obrok zamenjala s flaško, dojila sem samo še ponoči. Spat sem jo dala v svojo sobo in ko se je drugič zbudila je spala naprej pri nama - mi je bilo lažje. Ko sem pri 10,5 mesecev dobila menzo, se ni več hotela dojit niti ponoči. Sedaj pri 11,5 se še vedno 2x zbudi (dobi flaško, ali pa zaspi nazaj po nekaj minutnem premetavanju).

Aha, ko je šla v varstvo, je mama zaradi zdravstvenih problemov ni mogla nosit in jo je dala v posteljo s flašo v roki. Vsi smo se pripravljali kako se bo 1 uro drla in... pa nas je presenetila in brez joka zaspala. Mama jo je božala po obrazu in ji pela uspavanke. Zdaj vedno tako zaspi že po 2 minutah. Tako da, vsak otrok je drugačen.

(odgovor članu krauca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.3.2006 21:09:30   
rainbow
Halihalo!

Punce, hvala, da ste se še razpisale, sem že čisto pozabila čekirat ta moj post.
Ki je še vedno aktualen, seveda.

Sem se vmes malo potolažila, posledica branja člankov Karmen Mlinar na monu, nekje v tvojem stilu, Kaura, da se pač eni otroci ponoči zbujajo, da bo dojenje prerastla, tak da še ne mislim odstavljat, morda poleti, ne vem.

Tudi tebi hvala, krauca, evo midve tudi nisva prišle do tiste stopnje, ko bi user posted image  dala budno v posteljo in bi ona brez protesta zaspala. Nekaj časa smo zdaj spali skupaj, zdaj pa jo spet dajem nazaj v njeno posteljo (zvečer in ponoči, če vidim, da ji ne paše pri meni, ker ona bi skozi dudala, kakor hitro ji dam ven, že punt) naspim se seveda ne, ampak to nič novega.ž
Tak da vidva sta že malo napredovala. jaz se tudi tolažim, a ji bom lahko kaj dopovedala, ko bo starejša.

hvala tudi tebi, SašaL; pri nas sicer flaška odpade, po izkušnji s prvo user posted image , pri kateri nama dojenje ni uspelo, nisem želela navadit drugo na flaško. Poleg tega niti starejši nisem nikoli dajala flaške v posteljo, se mi ni zdelo varno, tudi za zobke ne zdravo, Sicer pa ima ta velika prsta. takdakot praviš, je res, vsak otrok je drugačen.

No, ne vem, če boste kaj od tega prebrala, vseeno - hvala vam

lp, rainbow

(odgovor članu SašaL)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?