CatJa
|
IZVIRNO SPOROČILO: kepa* Že kr nekaj časa se ubadam s temi vprašanji: Kako zmorete? Namreč, če mi čas dopušča, prebiram RR in opažam, da je večina žensk tu gor idealnih mam, partnerk, delavk, torej žensk na sploh. Jaz pa stopicam daleč zadaj na vsakem področju. Kako zmorete imeti lepo urejeno in pospravljeno stanovanje, vedno tipi topi skuhano kosilo, zlikano, se ukvarjate z otroki 100 na uro, vedno nasmejane, zaljubljene v svoje partnerje, sledite medijem, ne zamudite nobene kino, dramske predstave, preberete vse dobre knjige, imate vrt, sadite rožice, imate čas zase, se urejate, skrbite zase, imate čas za prijatelje, hodite na eksotična potovanja, sledite modnim tokom na vseh področjih...Res, kako vam znese? Jaz bi tudi rada, pa ne zmorem oz. ne znam. Mi zna katera dati kak konkreten nasvet? Jaz pa se ob enem otroku utapljam v nepospravljenem stanovanju, redko likam, ne gledam TV, slabo berem, ven grem vsake kvatre enkrat, otrok mi včasih požre vse živce (tako kot danes, ko non stop neki jokcari), partnerju se premalo posvečam, sebi še manj...., potovanj si ne morem privoščiti, ker sem v minusu... V glavnem, upam, da sem vam vsaj delno orisala problem. Res me zanimajo vaši konkretni predlogi? Eh, ženske, ene ste pa čist sfalile bistvo posta. Kaj pa je potem bilo bistvo Mal pojamrat? Ker človek se res vpraša, če ob enem(!) otroku ne zmoreš, kaj za vraga potem delaš cel dan. Pa ne vzemi tega kot napad ali kritiko, vendar si TI postavila vprašanje Kako zmorete? in Konkretni predlogi. Mislim, da ti je taška prav lepo povedala. Če bi prosila zgolj za tolažbo, bi te pač druge sotrpinke zgolj potolažile.