|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   HOJCA
26.1.2006 18:43:44   
timini
Lepo pozdravljeni! Mogoče bo tole vprašanje malce smešno, a bi bila vseeno zelo vesela kakršnega koli vašega odgovora-menja! Zanima me, kaj si mislite o hojcah? Imam namreč skoraj 8 mesecev starega sina in zelo rad se postavlja na noge oz. če bi  lahko bi kar non stop stal! Pomislila sem, da bi kupila hojco in bi tako lahko malo "hodil" okoli! Slišala sem, da zdravniki naj ne bi priporočali hojc! Imate vi kaj izkušen s tem ipd... Najlepša hvala vsem skupaj! user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: HOJCA
26.1.2006 18:54:12   
Dashenka
Hojce oz. hodalice zadnja leta res odsvetujejo. Verjetno res nimajo ne vem kakšnega blagodejnega učinka na razvoj otročkov, vendar po drugi strani, če seveda z uporabo ne pretiravaš, in otrok v njih ne presedi cele dneve, tudi prav nič ne škodujejo.

V hojcah smo "gor zrasle" cele generacije otrok, pa nam nič ne manjka.

Nakup hojce ti odsvetujem v primeru, da imate v stanovanju pragove in stopnice, po katerih bi otrok v hojci lahko padel.

(odgovor članu timini)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: HOJCA
26.1.2006 20:27:22   
ona
Malo preglej nazaj po forumu,ker se je zadnje dni res ful pisalo o hojici!
Ne vem pa točno na katerem forumu

(odgovor članu timini)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: HOJCA
26.1.2006 22:12:59   
StBarbara
Mi smo jo kupili, pa je nismo veliko uporabljali.
Pa tamali sploh ni znal naprej poganjat, ampak je skos ritensko "vozil" user posted image



_____________________________

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu timini)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: HOJCA
26.1.2006 22:32:21   
lelaval
Zdravniki in pediatri jih res odsvetujejo. A, če gledaš relno svoje življenje, malokatera ima toliko časa, da bi hodila z otrokom, ko sam želi. Da o bolečinah v hrbtenici niti ne govorimo.
Jaz sem jo pri prvih dveh otrocih imela in tudi tretja bo hodila v njej. Zaenkrat sem ji spodaj dala povšter in not sedi ter se igra. Sin pa jo vozi (s povštrom) po stanovanju. Mala pa uživa.
Jaz osebno sem za hojice.

(odgovor članu timini)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: HOJCA
31.1.2006 17:38:48   
BaniT
Jaz sem strogo proti hojici. Sej vem, da trpi križ, ampak ... 

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: HOJCA
20.2.2006 13:12:21   
naniplus4
Osebno sem proti, ker se mi zdi PRENEVARNO. Kolegici sta se dva!!! peljala po stopnicah in enemu k sreči ni bilo nič, eden se je pa fino potolkel. Soseda z dvojčki jih je tudi strašno rada dajala v hojico ampak samo do prve velike buške na čelu.
Po mojem mnenju otroka daš pač na tla in ga pustiš, da pleza okoli kakor pač takrat zna. Če rad stoji, se bo ob primerni opori potegnil na noge in ko bo zrel za to, bo že začel hoditi okoli.

(odgovor članu timini)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: HOJCA
28.3.2006 13:47:31   
Mojca20
Brez hojice si ne predstavljam teh nekaj mesecev predno je popolnoma shodil!

(odgovor članu naniplus4)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: HOJCA
28.3.2006 22:36:16   
Ezi
Jaz osebno sem proti hojci.
Naj se otrok sam postavi na noge, naj sam poišče način, kako bo to napravil in kako se bo potem spet spravil na tla. Tako se bo najbolje naučil hoditi, takrat, ko bo zrel za to. Po moje je to še bolj zabavno, kot sedeti v hojci in dirkati naokoli. Ja, zdravniki jo odsvetujejo. Naj otroci plazijo, kobacajo in samostojno shodijo.

(odgovor članu Mojca20)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: HOJCA
29.3.2006 22:02:26   
Anonimen
o hojicah je bilo že ogromno rečenega in mnenja so si zelo različna

moje mnenje:
jaz sem dala svojo v hojico po njenem dopolnjenem petem mesecu (samo za nekaj minut na dan - da ne bo katera mislila da je kar naprej in naprej noter). Priznam, da mi tudi teh nekaj minut veliko pomeni, da lahko kaj postorim. Mala noče ležati, noče sedeti, ampak hoditi naokrog.

pa me obsojajte če hočete, ker sem dala ta miceno prekmalu notr..

realno gledano, pa so naše generacije skoraj vse rastle v hojicah, in vsi danes normalno hodimo (sama ne občutim nobene posledice, glede na to, da sem bila pravi "Šumaher" v njej

(odgovor članu Ezi)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: HOJCA
31.5.2006 22:53:38   
Kaštrun
Danes vsi starši želijo, da bi otroci hodili že pri 8-ih mesecih, da bi pri 3-h letih brali... Nekatere stvari so za otroka pač prezgodnje.

Ko otroka daš v hojco, mu s tem "omejiš" gibanje rok. Se pravi, da delajo samo noge. Poganja se, refleks rok pa se mu "zaustavti". Tak otrok, predvsem fantki, imajo v kasnejši starosti težave pri zadrževanju urina.

Ne bom pametovala, ker pač svojih otrok še nimam, sem pa veliko o tem brala in tudi na nekem predavanju o odraščanju dojenčka so govorili o tem.

Zato priporočajo, da otroci shodijo pač takrat, ko shodijo. Je pa tiste mesece pred "shoditvijo" res grozno, ker moraš biti ves čas ob njem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: HOJCA
1.6.2006 6:57:51   
PBJ
Sem PROTI hojici. 

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu timini)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: HOJCA
8.6.2006 19:33:31   
KBM
Mi smo stari 8 mesecev in ne bomo kupovali sem tudi proti hojici!

_____________________________

17.10.2005 ob 18.40 je na svet prijokala Karin in od takrat naprej je za naju življenje postalo še lepše!!

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: HOJCA
13.6.2006 7:53:15   
iva01
Jaz sem nabavla hojico ko je bil star 7 mesecev ker nise mogla naredit čisto nič sam na rokah sem ga mogla met drugač pa je skus jokal. Sej ni bil velik časa notr maksimalno po 5 ali 10 minut, po 2x 3x na dan, sam je pa res da sem mu tavarovala stopničče da ni mogel po stopnicah past,miza je bila brez prta da nebi kaj dol potegnu, predali so bili zavarovani,... in se mu res ni moglo nič zgodit. Shodil je med 12 in13 mesecem čist normalno hodi po celih stopalčkih in nima nobenih težav z zadrževanjem urina al čem že

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: HOJCA
13.6.2006 22:46:36   
Barči78
Naša se je na nogice postavila pri 6,5 mesecih, pa po pravic povedano na hojico nisem nikoli pomislila, jo nismo prav nič pogrešali. Sploh se mi pa zdi, da bi imela še več dela, če bi mogla skoz pazit kam se bo zaletela, kaj mi bo z mize potegnila,.......... Res pa je, da smo hodili na nfth, pa so nam jo tudi prepovedali.
Jaz mislim, da ko se bo sine odločil hodit, se bo že spustil. Do takrat pa ga postavi h postelji, pa naj se prestavlja sem ter tja, tudi to zna biti sila zanimivo, vsaj pri nas je bilo.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: HOJCA
14.9.2006 9:52:49   
Anonimen
Jaz sem absolutno proti hojici. Naš se je po neutrudnem dirkanju po vseh štirih kar sam  postavil na noge, ko je sam to zmogel in ko je bil sam sposoben narediti prvi korak, ga je tudi naredil in tako sprehodil - malo pred 11.mesecem starosti. Nikoli ga niti za 5 minut nihče ni vadil hoje in držal za roke, kot to gledam druge in kjer boli križ. Tak je bil tudi nasvet moje mame - nič ga ne treniraj, naj se sam po korakih fizično razvija, kolikor je sposoben in ko bo zmožen naslednji korak, ga bo tudi sam naredil. Včasih se mi zdi, da se tisti otroci še kasneje naučijo hoditi, ko jih trenirajo in za roke držijo.

(odgovor članu timini)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: HOJCA
5.10.2006 12:45:24   
TADEJA78
Hojica? NE! Zakaj? Ker otroci najprej plezajo, potem se vstajajo ob opori, pa naredijo par korakov ob opori, pa se spusijo in so tu prvi koraki. Zakaj hojica ne?  Zato, ker otroci ki plezajo in potem tudi sami raziskujejo - kako stati, narditi korake imajo mnogo manj padcev, so bolj stabilni kot tisti v hojici, ki se potem še kar nekaj časa "zanašajo", da jim nekaj pomaga hodit, da jih nekaj drži. Je pa odločitev vsekakor vaša! Imam nečaka, ki je bil v hojici in je shodil pri 9 mesecih, drugemu nečaku jo je fizioterapevtka popolnoma odsvetovala predvsem zaradi tega, kar sem napisala zgoraj in zaradi pravilnega razvoja hrbtenice in nogic. Zato tudi jaz nisem za svojo uporabljala hojice, čeprav jo imamo doma - je naprodaj :) . Kakorkoli, želim vam čimmanj bušk!

_____________________________

25.9.2005 je zagorel večni plamen najine ljubezni - Pia

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: HOJCA
5.10.2006 13:18:21   
Blink1
Naša je bila v hojici in ji nič ni naškodilo...Če bi imela še enega otroka, bi tudi bil.user posted image

_____________________________

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu TADEJA78)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: HOJCA
5.10.2006 13:31:51   
eva1
meni je čudno samo to, da smo ob hojcah, alpskemu mleku, ričetu pri 4 mesecih vsi gor zrasli in smo vsi "normalni"(bojdauser posted image )!

Ne vem, se mi zdi da ti pametnjakoviči vsako leto poštudirajo nekaj novega in potem vsi to zagrabijo, kot riba vabo in bog ne daj, da bi bilo kaj drugače! jaz pravim tako-naj dela vsak po svojem občutku, pa bo!
Sicer pri nas ni bil mali kaj preveč v hojci, je bil raje na tleh!

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: HOJCA
5.10.2006 14:42:01   
AKŠ
ja res je  - eva1 - bojda je bilo tako

tudi jaz sem bila generacija, ki je zrasla s hojico....

doma imam skoraj leto dni staro punčko, ki sem jo imela tudi v hojici, pa ne da se mi je ni dalo imet kr naprej in naprej v rokah - žal je tako, da je treba doma tud kaj naredit - če ne drugače, sem jo dala not, ko sem se spravla čebulo za kosilo rezat....

ja v njej je bila kr kmalu, ampak za malo časa...

doma nimamo nobenih prabov in stopnic, zato je dirkala po stanovanju k modri dirkač. Z 9,5 mes. je shodil in nikoli ni hodila po prstkih....

torej moje mnenje: če bomo imeli še enega, bomo hojico "pršparal" od prvega.....

_____________________________

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.


(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: HOJCA
6.10.2006 9:38:10   
vesna.com
To je res čist osebna odločitev.Na podlagi mnenj se boš težko odločila,ker so si zelo različna.Pri tebi mislim da glede na starost ne bi zdaj kupovala.Moji dve sta bili obe v hodalici-starejša zelo rada,pa je shodila z 9meseci,ta mala pa ni bla rada not in tud ne velik pa je shodila s 14meseci.Tko da kokr se ti pač zdi prav,oziroma če se ti zdi da res rabiš mal proste roke.

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?