Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kakšne plenice in čistilni robčki 26.1.2006 11:19:13
|
|
|
|
saratanja
|
Liv, moje izkušnje so...ne delaj si zalog! Predvsem ne veš, koliko bo dojenček velik. jaz sem si kupila Fixis za novorojenčke, pa se je izkazalo, da jih nismo mogli porabiti niti en sam cel paket, ker je bil mali že v štartu velik. Predlagam ti, da se z dragim malo razgledata naokoli in izbereta (kot vidiš tu na forumu, so mnenja o plenicah zelo različna in vsak pač s poskušanjem ugotovi, kaj mu najbolj ustreza), kupi pa ti jih potem dragi, ko boš ti v porodnišnici. Nam so ustrezale pamperske. zato imam tudi od pampersk čistilne robčke, ki pa jih še vedno uporabljamo samo za čiščenje na poti. Doma pa kar lepo navadne krpice, narejene it tetra pleničk in vodo. Ni nobenih problemov z rito.
|
|
|
|
RE: Kakšne plenice in čistilni robčki 26.1.2006 11:22:42
|
|
|
|
bskrle
|
Pri plenicah ne kompliciraj, jaz bi kupila DM ali Libero, en paket najmanjših (3-5 kg) in en paket večjih . Ponavadi ti prinesejo kak paket plenic za darilo. Na začetku porabiš vsaj 6- 7 plenic na dan, morda manj.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.1.2006 11:29:26
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Kakšne plenice in čistilni robčki 26.1.2006 11:33:15
|
|
|
|
KMALU
|
a je med vami katera ki je ves cas uporsbljala le plenicke za enkratno uprabo?
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.1.2006 11:45:54
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Kakšne plenice in čistilni robčki 26.1.2006 11:46:55
|
|
|
|
lelaval
|
Jaz sem že pred porodom kupila Pampers new born (tudi v porodnišnico si vzami kako, ker v MB dajo samo za ponoči). Že od začetka sem uporabljala za enkratno uporabo - čez pa daš tiste tetra - da je široko povit.
|
|
|
|
RE: Kakšne plenice in čistilni robčki 26.1.2006 11:49:22
|
|
|
|
lelaval
|
Aja, robčki pa so meni najljubši od Nivee - najbolj mi dišijo . Za ponoči pa daš isto pleničko za enkratno uporabo. Saj vsaj tako mali dojenčki, tudi če imajo celo noč ne nalulajo toliko, da bi premočilo. Moja je 7 mesecev stara, pa ima čez noč po 12 ur eno pleničko, pa ni mokra skozi.
|
|
|
|
RE: Kakšne plenice in čistilni robčki 26.1.2006 11:56:13
|
|
|
|
Seven*
|
Polagam ti roko na srce. Ce se le da vsaj prvi mesec ne uporabljaj robckov za nego! Najboljse je, da kar eno navadno plenicko zmocis in potem do suhega obrises. Mi smo imeli ze brez robckov tako vneto ritko, da kar 2 meseca nismo mogli pozdraviti. Vedi, da so robcki strup za kozo, saj so zelo agresivni, vsebujejo dosti kemije (ce ne verjames, si preberi na embalazi).. Ce si pa bolj komot sorte, pa pac tvegaj. Glede plenick. Najmanj plasticne so mi delovale Fixies. Priporocam.
|
|
|
|
RE: Kakšne plenice in čistilni robčki 26.1.2006 11:58:17
|
|
|
|
KMALU
|
IZVIRNO SPOROČILO: bubabaya IZVIRNO SPOROČILO: KMALU a je med vami katera ki je ves cas uporsbljala le plenicke za enkratno uprabo? ja,mi jih uporabljamo že od vsega začetka. Pa robčke tudi. Mislila sem tudi cez dan, ne samo ponoci. ... Se pravi, da uporabljas res samo za 1x uporabo...- ker se mi zdi prakticno..
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.1.2006 12:10:56
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Kakšne plenice in čistilni robčki 26.1.2006 12:30:22
|
|
|
|
Ninica
|
Mi smo za novorojenčka kupili Pampers new born, čisltilne robčke pa od Nivee. Res nima smisla,da bi si delala zaloge. Najboljše je, da si pleničke kupuješ sproti še celo zdaj na začetku, ko otrok zelo hitro raste. Mi imamo na zalogi vedno vlažilne robčke.
|
|
RE: Kakšne plenice in čistilni robčki 26.1.2006 14:09:09
|
|
|
|
Nannn
|
Moja pupa je stara tri tedne in ne uporabljamo nic od kozmetike...najbolje topla voda in z vato jo umijem in posusim...saj se mi zdi da je za prev mesece najbolje samo to..aja seveda hladilno mazilo in ce je ritka vneta od Bubchena kremo...po umivanju pa jo celo namazem z Riboderminom in to je vse...v porodnisnici so nasi naredili UZ kolkov in je vse bp ampak mi se previjamo kar na siroko kaksen mesec...plenicke za enkratno uporabo pa uporabljamo Fixies in so v redu... Vsaka pac dela po svojem feelingu... LP Nannn
|
|
|
|
RE: Kakšne plenice in čistilni robčki 26.1.2006 15:51:38
|
|
|
|
BarbaraO
|
Jaz uporabljam Pamperske že od vsega začetka, ker se mi zdijo najbolj vpojne. Svetujem ti, da za začetek kupiš manjše pakiranje, ko pa boš po porodu videla, ali velikost odgovarja, lahko tvoj dragi prinese družinsko pakiranje. Jaz sem sicer tudi občasno uporabljala robčke (najboljši so mi bili Niveini - za občutljivo kožo, neodišavljeni). Pravzaprav sem imela takšen sistem: ko se je Enja pokakala, sem naprej ritko obrisala z robčki, na koncu pa sem šla čez še s krpico za enkratno uporabo (od Tosame), ki sem jo pred tem zmočila. Polulane ritke ti pa tako ali tako ni treba nič brisati. Vnetje ritke je večkrat povezano s hrano, ki jo malček zaužije, kot pa s krpicami ali robčki. Lahko se pojavi plenični izpuščaj ali kakšna alergija na določen izdelek, v večini primerov pa je kriva hrana. Ko je imela moja miška zelo vneto ritko, sem jo zelo, zelo nežno očistila in le popudrala (brez mazanja s kakšno kremico). Njej je pomagalo.
|
|
|
|
RE: Kakšne plenice in čistilni robčki 26.1.2006 16:00:17
|
|
|
|
šnucika
|
pleničke pampers 1 newborn...kar cel mesec....je pač bolj mala pupa,z večjimi - št.2 pa sem začela šele zadnji teden. Za rito pa uporabljam robčke nivea soft cream...ni nobenih vnetij,še jaz jih uporabljam za obraz in čisto nič ne dražijo,pa imam zelo občutljivo kožo. glede količine pleničk...za začetek kupi en paket najmanjših....potem pa boš videla,kaj boš potrebovala.
|
|
RE: Kakšne plenice in čistilni robčki 26.1.2006 20:09:18
|
|
|
|
Grascakinja
|
Namesto robčkov kupi vatne blazinice in lepo s toplo vodo in vatko umiješ ritko. Za gretje vode je super elekrtični vrč, malo pogreješ vodo in poliješ po vatki, pa v akcijo. Jaz na to gledam tako: tudi jaz se ne umivam z nekimi robčki, temveč z vodo. Dojenčkova ritka ti bo hvaležna. Manj imaš možnosti za vnetja in izpuščaje. Jaz še pri 7m umivam ritko z vatko. Za na pot pa imam robčke od Mullerja, sensitive - saj na pakungah piše, da nimajo parfuma, samo malo je treba pogledat. Plenice bi ti priporočila Libero, samo majhnih nimajo (pri 7 kg se začne) - te so absolutno najboljše. Zato pridejo pri nas na 2. mesto Fixies, dobiš jih v Baby centru in Mullerju.
|
|
|
|
RE: Kakšne plenice in čistilni robčki 26.1.2006 20:14:24
|
|
|
|
Grascakinja
|
IZVIRNO SPOROČILO: BarbaraO Polulane ritke ti pa tako ali tako ni treba nič brisati. Seveda tudi polulano ritko umiješ z vatko in vodo in namažeš s kremico. Kaj naj jo namažem kar na polulano kožo, da bo ja dobila vnetje? Vneta ritka je lahko tudi posledica občutljve kože, ki je dolgo v stiku z vlago, snovmi iz pleničke, urinom in blatom, ne le hrane.
|
|
|
|
RE: Kakšne plenice in čistilni robčki 27.1.2006 10:40:15
|
|
|
|
klavdijam
|
Mi smo in bomo uporabljali Pampers - newborn. Nesla sem si jih tudi v porodnišnico. Od robčkov pa Niveine - kremne ali sensitive, saj so najbolj mehki in lepo dišijo. Tudi drugače jih ves čas uporabljamo. Razmišljam le, da bi za našega novega člana nabavila Bubchen kozmetiko. Sicer pa imamo atija, babice, prijateljice, ki bodo z veseljem opravila kakšen nujen nakup za novega člana in mamico.
|
|
|
|
RE: Kakšne plenice in čistilni robčki 27.1.2006 10:40:16
|
|
|
|
Anonimen
|
pleničke: Pampers New Born - 1 paketek robčki: Nivea Creme S tem, da sem z enim robčkom potegnila kakeca z ritke, nato pa sem rito oprala z vato, da sem odstranila še kemikalije od robčka, nato pa s tetra pleničko na suho obrisala. Če je pa polulan, pa samo z vato umijem in na suho obrišem Tako umivam še zdaj, ko je star 2,5 meseca, pa še ni imel rdeče ritke.
< Sporočilo je popravil URSKA -- 27.1.2006 10:42:17 >
|
|
|
|
RE: Kakšne plenice in čistilni robčki 27.1.2006 10:45:58
|
|
|
|
KODA
|
Pampers newborn in Pampers robčke,za rito.Pa Niveini,mi tudi niso slabi. Pri tamlajšem pa sem uporabljala tudi Huggies newborn(rumene).
|
|
RE: Kakšne plenice in čistilni robčki 27.1.2006 11:10:40
|
|
|
|
TADEJA78
|
Mi smo pred rojstvom naše Miške kupili en paket Pampers New born, ki smo jih še uporabljali kar en čas, saj je bila majhna. Ni potrebe da se kupuje preveč, ker po paket plenic pa res ni nikomur težko skočit v trgovino. Ker če so plenice prevelike potem tudi ni dobro - teče lahko mimo. Uporabljali smo na začetku le vodo ali kamilice, kasneje pa Niveine robčke, zdaj pa tudi Pampers - sensitive. Pa obilo užitkov pri previjanju male ritke!
|
|
|
|
RE: Kakšne plenice in čistilni robčki 3.2.2006 13:44:52
|
|
|
|
kati*
|
mi smo dali že kar nekaj plenic skoz - prve so bile različne pamperske, pol pa lumpi in z obojimi smo bili zadovoljni - problem se je pojavil zdaj ko je večji, deblejši in več pride ven ... kupila pa sem le ne paket (en paket traja cca. 1 teden) ... robčke sem imela že od začetka, pa sem mal menjavala - robčki in pranje z bombažno rokavico ... zdaj pa uporabljam le robčke (pampers, lumpi) in zaradi njih nima vnete rite. Pri plenicah in robčkih boš pa itak ugotovila, da pašejo različnim otročkom in mamicam različne firme ... ritke so pač različne
|
|
RE: Kakšne plenice in čistilni robčki 3.2.2006 16:41:59
|
|
|
|
Tricia
|
Jaz pa nisem kupila nobenih new born plenic. Začela sem z 2 (3-5 kg). Sestrična, ki je rodila pred mano mi je namreč rekla, naj ne kupujem 1-ke, ker da jih je ona uporabljala sam 3 dni, ker da ji niso nič tesnile in je bila pupca vedno premočena (ob rojstvu je imela več kot 3 kile, ne vem točno koliko). In sem se držala nasveta. No moja je imela ob rojstvu 3400g, tako da sem ji komot lahko dala 2-ko, če pa bi se slučajno rodila pod 3 kili, pol pa bi mi že moj preden bi šle iz bolnice prinesu 1-ko. Raje sem kupila večje, ker te bi slejkoprej rabila, kot pa da bi kupila 1-ko in bi se mi pol valile po hiši. Kar se robčkov tiče, pa sem jo jaz prvi mesec sam z krpico in vodo, potem pa s Pampers sensitive, zdej pa že dolgo časa rabim od Nivee soft-creme in so mi najbolši.
|
|
|
|
RE: Kakšne plenice in čistilni robčki 3.2.2006 18:40:38
|
|
|
|
rija
|
Pri pleničkah definitivno fixies, ker so veliko bolj mehke od pampersk. Enkico sm uporabljali cel mesec, pa še bi jo lahko. Zdaj sem pa ravno kupila dvojkico. Robčki pa pampers sensitive, od začetka, pa še ni imel rdeče ritke.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?